Още малко време остана и ще бъда горда АПРИЛска мама - тема 18

• 29 978
  • 761
  •   1
Отговори
# 435
presley пробвай да си подпираш корема с някаква тънка възглавница или одеало. И на мен ми става така, но обикновено когато беба почне да се мести.

Добро утро все пак! Mr. Green Не можах да спя и аз - 3 часа макс да съм спала. В два се събудих и направо въздух не можех да си взема от киселини и силна болка от разпъване на корема - Бебата пак се премествала докато спя. Вече е с краката между ребрата ми. Явно от това са дошли и киселините и болката. Разхождах се 40 минути и мъжо събудих без да искам, а той е на работа от 7:00 днес.  Tired После с много мъки и седнала в леглото съм заспала ooooh!. До 6:00 когато детето пак вдигна Т, и като почна и да кашля.... Станахме.

Кафенце и подпиране на дивана практикувам сега, а как ми се спииииии. Sad

# 436
До 14:00 днес ще ми доставят бодито-ягодка  Mr. Green http://bebeshkidreshki.com/product/12796/bodi-yagodka-v-rozovo-o … -sm-do-86-sm.html Поръчала съм го за 3 месеца, точно в хубавите летни дни, ще издокарвам бебка с него, живот и здраве  Heart Eyes Кофти само, че ме вързаха да си седя вкъщи до 14:00..

# 437
И аз не спах, с този запушен нос едва дишам, вече 5 ден. Синковеца от сряда е ок, но решихме да не го пускаме на градина, за да се позакрепи. Вчера детето ме моли да го заведа в парка да кара колело/ не, че и в квартала не може/, но си викам стига е затворен, и аз ще се попека на някоя пейка. Заигра се с две деца на площадката, родителите им явно се познаваха и се виждат често в парка. После дойде и едно 5г. момченце, което си игра с тях, майка му беше до мен на съседната пейка с количка  и още едно дете към 1г. хранеше го. Изведнъж чувам как това по-голямото детенце кашля и шмърка и идва при майка си да му избърше носа, болен си беше..........супер се вбесих, защото останалите деца бяха здрави. Това дете даже се оплакваше на майка си, че другите не играели с него, и тя извади топка, за да ритат всички. В стилът ми не е да си мълча, но бях толкова не в кондиция, че само подкарах дребния да си ходим, и когато ме пита защо на висок глас му обясних. Иначе щях да отида да и направя забележка, а другите родители да предупредя / и аз съм една проклета Mr. Green, признавам си без бой/, ами ядосах се. Сутринта синковеца се събуди със запушен нос, а 5 дни си спи с нас, нали аз съм болна, явно не е нашият вирус, а нов Whistling Аман от егоистични и безотговорни родители.

# 438
 wavey

emetoem, щом си преболедувала варицела, не се притеснявай, имаш имунитет вече и нищо няма да му стане на бебето  Peace Сина ми я кара ноември, но за щастие и аз съм я карала като малка..

ani27, спокойно! Все пак децата не са били затворени в една стая, да си дишат въздуха. На вън е друго нещо, стига да не са се вряли едно в друго Peace Иначе и аз се дразня на такива родители, но се оказва, че повечето са такива и не приемат кашлица и сополи за болест. Ще трябва да свикваме  Rolling Eyes
ПС: Сега се сещам, че дори ме бяха обявили за луда и лош родител, защото прекалено много се тревожа за детето и обръщам внимание и на най-малкия сопол  Crazy А това го казва човек, който само преди минути беше се похвалил, че цяла седмица не си е виждал детето, защото с жена му се прибирали много късно от кръчма и то вече спяло Confused

Всички болни да оздравяват бързо!

Последна редакция: сб, 16 фев 2013, 09:54 от barbaletka

# 439
 barbaletka, те си играха на пързалката и  бяха доста близо едно до друго, просто няма от къде да е със запушен нос дребния, не е от мен. Болно е детето, за да не ходи на градина, но не е болно да играе на вън с други деца Whistlingда го бях пуснала на градина май повече щях да го опазя. За цяла седмица веднъж да го събера с деца и то едното да се окаже болно и пак на ново цялата одисея Crossing Arms

# 440
wavey
ani27, спокойно! Все пак децата не са били затворени в една стая, да си дишат въздуха. На вън е друго нещо, стига да не са се вряли едно в друго Peace Иначе и аз се дразня на такива родители, но се оказва, че повечето са такива и не приемат кашлица и сополи за болест. Ще трябва да свикваме  Rolling Eyes
ПС: Сега се сещам, че дори ме бяха обявили за луда и лош родител, защото прекалено много се тревожа за детето и обръщам внимание и на най-малкия сопол  Crazy А това го казва човек, който само преди минути беше се похвалил, че цяла седмица не си е виждал детето, защото с жена му се прибирали много късно от кръчма и то вече спяло Confused
Според мен и двата варианта са крайности. Лично аз ако се чувствам дори малко дискомфортно - лека хрема, дразнещо гърло - отказвам срещи с малки деца, тъй като знам, че това е мнението на хората и не искам да поемам риска за чужди деца.
Но откакто съм бременна примерно, въобще не драматизирам, ако някой кашля/киха/хремави се около мен, даже половинката като имаше грип, му казах че е по-разумно да си е у дома, за да се оправи по-бързо. В едно легло сме спали, не сме си променяли нищо в ежедневието. Гледам да се движа, да ям хубава храна и да мисля позитивно, за да си засиля имунната система. И за мен това работи. Казвам го от позицията на човек, който цял живот, особено в детските години, се е съсипал да боледува и са го пазили страшно много - от срещи с болни деца, от ядене на сладолед (май за пръв път ядох неразтопен в първи клас, но това е една друга тема ). Та в момента смятам, че може би един умерен подход е по-разумен за имунната система, включително и на детето. Поради тази причина не се притеснявам да го гледам с двете котки например, въпреки че майка ми често натяква, че това не е добро решение според нея, а и не мисля фанатично да отбягваме всяко подсмърчащо дете или възрастен. Което не значи да държа детето непрекъснато сред болни, де Simple Smile Все пак ще се старая, ако моето дете е леко настинало, да предупреждавам родителите, ако ще ходим на гости или сме излезли навън например, за да могат да вземат решение според техните виждания - съответно ако става въпрос за гости, може да не ходим, а ако е навън, може да се дръпнем в страни с детето и да го занимавам сама... Поне така си ги представям сега нещата, да видим като се появи малкото, дали теорията ще срещне практиката Simple Smile  

Да поясня, че не опитвам да убеждавам някой в нещо, знам, че всеки си има причини да вярва в нещата, които прави и всеки иска и се опитва да прави най-доброто за детето си.

# 441
Добро утро и от мен preggo
Аз пък тази нощ поспах малко повече 2-3 часа явно емоциите от последните няколко дни са ме уморили доста. Днес ме чака толкова много чистене, че не ми се мисли, а така ми се разхождаше днес Sad
the_witch малко кураж, имай вяра, че всичко ще е наред. Радвайте се на бебка и с малко и с много пак ще я отгледате. Ако не бях раздала всичко от каката с удоволствие бих ти помогнала, имах толкова много неща. Ти майчинство няма ли да получаваш? 
Благодаря за куража миличка. Ще вземам майчинство, но то ще покрива кредитите, както до сега. Ще се справим Simple Smile
Приятна събота сладурки

# 442
ada_smiles, наистина опита ще покаже, но когато детето ти започне да боледува често, безсънните нощи се заредят, човек става предпазлив и следва опита. Не е приятно детето ти тъкмо да се е излекувало от преди 2-3 дни, и хоп цялата одисея пак на ново.......неприятно е меко казано. Когато някой от семейството е болен не го изолираме, всички си спим в спалнята, той и дребния за това и мен ме зарази........... но това е моето семейство и моят избор, аз съм преценила така, моето действие не причинява щети или не пречи на други хора освен на тези в семейството.

# 443
Добро утро и от мен.

За спането спя, ама колко качествено, друг въпрос.
Тази нощ 3пъти ставах до тоалетна, по едно време в 3ч. реших, че пак са тръгнали да ми изтичат водите, ама фалшива аларма...)

За децата и болестите...хмм, хайде сега докато човек е с едно дете, то му трепери, то да не срещне някое болно на вън и т.н.
А като децата станат 2 и голямото се разболее, с другото какво ще правите? Ще го изолирате в друга къща, или?
На никого не му е приятно детето му да е болно, но ако не се е тръшнало на легло, не виждам причина да не излезе на вън на въздух.
Пък като видите такова дете, ами дръпнете си вашето от там и отидете на друго място да играе.
Аз лично така процедирам.
Не са ми криви хората, нито са ми длъжни да се съобразяват с мен и с моите разбирания за болест и здраве.

# 444
Най-накрая съм спряла да наддавам - бях качила към 11,5 кг до 6 месец, а сега - 100г надолу. Всичките сланини от гърба са се изместили към корема. Коремът тежи - край на разходките. Малко повече като постоя права, кръстът ме заболява и бързам да се прибера и да си легна. Направо не остана какво да се прави - сутрин все още се справям с това онова, но следобед и вечер нищо не мога - снощи се опитах да чета, едвам издържах полуседнала, полулегнала към 35 страници и се предадох.
Зяпане в една точка май ще е основното занимание в последните седмици. Мъжът ми се скъсва от работа и почти не го виждам, карам сама по цял ден и така, "под карантина", се очертава да минат дните до края.

# 445

Mirama, ти прочете ли ми предният пост? Не си. Написах, че когато има болен в семейството не го изолираме, това е наш избор, и ние си поемаме отговорностите и последствията, включително и допълнителните финансови разходи, но не желая да търпя последствията от безотговорните/натрапени избори на другите. В околният свят си има писани и неписани правила, с които е редно хората да се съобразяват, за да живеем в някакъв комфорт. Аз вчера си прибрах детето, но защо трябваше да му развалям играта, при условие, че екстра си играеше с другите две здрави деца, само защото е дошло болно дете, на което много му се играе с други деца. Никой не е казал да не се извеждат болни деца на вън, но това не значи да ги събират със здрави деца, има огромна разлика. Да ги разходят или да си играят отделно.
Отделно, Mirama, напълно безплатно ли ти излиза едно боледуване на щерката? Защото от началото на седмицата само 100лв сме дали за лекарства, та до тук с толерантността, като ми бъркат и в джоба и здравето, не съм ларж, т.е. няма как да си затворя очите и се правя на много широко скроена.

# 446
За болните деца - и в двете теории има истина. Никой не иска да си гледа детето болно, затова аз винаги предупреждавам майките преди да пусна моето да играе с техните, дали е сополив, кашля или гърлото го боли. Но не бих си затворила детето вкъщи ако няма Т или нещо по-сериозно. То за да оздравее има нужда от чист въздух все пак. Но пък и аз не го водя в парка ако е болен, освен ако нямам уговорка с познати мами. (предупредени естествено че сме болни)

За съжаление разходките сега са ми невъзможни. Много бързо се уморявам, стяга ме кръста и корема. Лежане ще е. Главата си ме боли постояно напоследък от недоспиване, а като все пак легна да спя следобед - няма заспиване. Мъжо вчера ми предложи да ударя една чаша вино или бира за приспивателно.  Crazy  CrazyАма аз не смея - дали с магнезия и желязото би имало проблем от малко винце или биричка? Не съм близвала алкохол от ... морето юни месец.

Гърлото днес и мен взе да ме драска и носа ми е леко запушен.  Sad

# 447
ani27, прочетох ти и двата поста, да...но това не променя мнението ми.
Че в крайна сметка всеки преценява дали да изведе болното си дете на вън, или не.
А дали един родител е безотговорен или не...за теб може да е, за други да не е така.
Пак ще кажа, като си видяла болното дете, просто дърпаш твоето настрани и приключваш въпроса. А ако не го видиш, какво? Няма и да разбереш дали е болно, или не.
Като тръгне на училище какво ще правиш? Ще ходиш да дебнеш кое дете е със сополи и кое не ли?

# 448
Ами...относно болните деца съм съгласна с ani27. Трябва да проявяваме съвест и уважение към другите. Моята дъщеря болна не я пускам да излиза сред хора, държа си я у дома и си я лекувам; останалото е безотговорно отношение към здравето на другите (мое лично мнение)...

# 449
ani27, прочетох ти и двата поста, да...но това не променя мнението ми.
Че в крайна сметка всеки преценява дали да изведе болното си дете на вън, или не.
А дали един родител е безотговорен или не...за теб може да е, за други да не е така.
Пак ще кажа, като си видяла болното дете, просто дърпаш твоето настрани и приключваш въпроса. А ако не го видиш, какво? Няма и да разбереш дали е болно, или не.
Като тръгне на училище какво ще правиш? Ще ходиш да дебнеш кое дете е със сополи и кое не ли?
като тръгне на училище вече ще е по-голям и с по-силен имунитет, има разлика не се прави на приятно разсеяна.
Не съм казала да не се извеждат болните деца, а да не се събират със здрави, за да играят. Могат да се разхождат или си играят, но без здрави деца.  Правиш разликата, нали?
Синковеца е река от сополи от сутринта, направо ме е яд, че вчера не я насметох тази майка, късно забелязах кашлящото и сополиво дете. Беше си откровено болно, но нали и аз стоях на дистанция на пейката, за да не съм около децата.
Не виждам защо аз трябва да си дърпам и прибирам детето, заради едно болно, като много по-лесно е болното да не бъде допускано до здравите. Междудругото сме го правили това, виждаме болно дете и си тръгваме с компания майки, ами родителите с болното дете тръгват след нас, да си играели децата Whistling.........
Смятам малката да я опазя и не боледува, такива са ми намеренията. Батко  до 1г.само един чревен вирус изкара.  Болните в къщи ще се изолират, имаме място/ ако са баткото или таткото, аз обикновено рядко боледувам/ Баткото изкара само на 7 месеца един вирус с разстройство и повръщане,  една приятелка ни зарази. Видях ме се с нея в обедната и почивка, била болна преди 2 дни, но се сети да ми го каже чак като си тръгвахме, до вечерта всички бяхме зле, ама какво да я правя няма деца, не знае как стоят нещата още.......Сега искаше пак да се виждаме, но е ходила да види болният си от варицела племенник, казах и че срещата ни отпада за неопределено време/ поне 1 месец/ Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт