Още малко време остана и ще бъда горда АПРИЛска мама - тема 18

• 29 948
  • 761
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте мами, наспах се до 10:30. Laughing
Сега ще пооправя къщата и ще изляза навън. имам и още малко работа по двора.
стачките до нас пак продължават. Живеем до енергото.  Oha! Ако имах сили и аз щях да изляза, че с тази огромна сметка, ама се пазя от тълпи, блъскане и викане.

Чудя се дали бебчо се е обърнал? Когато хължа е ниско долу, а  като мърда е навсякъде, не мога да определя кое какво е, крак/ръка?! на ехограф съм чак края на месеца.

За болните, ако едно болно дете си обърше сопола и пипне катерушката, след 2 часа моето дете е там, шанса да се зарази е огромен. Грипа е навсякъде в момента. Миенето на ръцете и хигиената е най-важното. Даже по митбъстърс имаха такъв епизод.  Peace

Отивам да действам! Хубав ден!

# 451
ani27, аз ти написах и в предния пост, всеки си има разбирания....и прекаленото вторачване не е полезно също.
Зарази си има навсякъде и дори да няма наоколо болно дете, то може да е минало през същите люлки, пързалки и т.н. преди 5мин.

Аз пуснах една пералня и прострях, мъжо реши да сготви (случва се на 3-4месеца веднъж), а аз трябва и прахосмукачка да пусна, ама нещо ме мързи...)

# 452
ani27, аз ти написах и в предния пост, всеки си има разбирания....и прекаленото вторачване не е полезно също.
Зарази си има навсякъде и дори да няма наоколо болно дете, то може да е минало през същите люлки, пързалки и т.н. преди 5мин.

Аз пуснах една пералня и прострях, мъжо реши да сготви (случва се на 3-4месеца веднъж), а аз трябва и прахосмукачка да пусна, ама нещо ме мързи...)
Е, как тогава ще ми обясниш, че точно вчера след играта с въпросното болно дете синът ми днес е река от сополи?
Ние си тръгнахме на момента, в който забелязах, че е болно детето, но каква полза, синковеца ще откара още една седмица болен. Вчера, в интерес на истината, децата колко са интуитивни, никое от трите не искаше да си играе с болното и то се оплакваше на майка си, дори, когато си тръгнахме хукна след нас, от майката никаква реакция, освен да му извади топката, за да може да привлече останалите деца, това и бяха думите. Пълна овца, и не си отстъпвам от думата, и няма как да съм толерантна към подобни несъобразителни хора.
На принципа съм, че всеки може да живее и прави каквото си иска стига с постъпките и действията  си да не пречи, наранява, ощетява и т.н. околните. Елементарно, но на кой му пука, освен за собствените интереси, другите да се спасяват.

# 453
ani27,
Няма смисъл да се нападаме. Станалото-станало. По въпроса с болните деца водех битка началото в детската и после тотално се отказах. И в училище е същата работа - връща се миналия петък дъщеря ми и вика "На Криско му текат сополите и кашля. Госпожата го пита защо не слага капки?" Ами да пита майка му госпожата, не детето. Още на следващия ден дъщеря ми вдигна температура и започна да кашля. Направи бронхит и сега е на АБ. От нея се заразих и аз, и аз зобам АБ, защото АГ-то ми счете състоянието ми за много лошо и реши че последиците от вируса биха могли да са по-лоши от приема на лекарства. То състоянието ми действително не е розово, де - от дете не помня да ме е тресла такава температура със суха кашлица. Бъбреците ще ми се откачат. Криво ми е и притеснено, направо ми иде не знам какво да направя. Само се надявам АБ да не повлияе на бебето.. Вчера АГ  я погледна по моя молба на ехограф - обърнало се милото главично, добро детенце. Heart Eyes Бях се притеснила, че я усещам от всички страни на корема, а тя дълго беше с напречно предлежание. Та, така, момичета...Дано никоя повече не се разболява, а вече разболелите се да изкарат леко. Hug

# 454
Рано пиле, рано пее - станах в 8 - едвам, едвам, че снощи излизахме и си легнах в 1, закарах мъжо на лекции, за да му взема колата, че моята е в сервиз, ходих със свекърва ми, беше намерила някакъв полар за одеалца да шие, оказа се много хубав - супер мек, бледо жълт с едни розови Hello Kitty-та, та взехме няколко метра, да направи едно одеало за леглото и 2 за количката, после минах през транспортната фирма, която ми кара стоките от Англия да си взема нещата - дошъл ми е един обиколник в комплект с олекотена завивка - екрю и бежово с меченца  Party Party Party , ръкавички против надраскване за комплекта за изписване и зимна шапка и ръкавички за 1годишно дете  newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 които мъжо очевидно е купил Simple Smile минах е през Ремедиум да си купя крем за стрии, че ми свършва, взех и едно кремче за подготовка на зърната, че не съм почнала още да ги мажа .... и съм много доволна от себе си.
След обяд ще мръдна до Джъмбо, а утре до Вис Виталис - да вземем разните там скрин, легло, повивалник, протектори, вана и т.н.

# 455
Coffee_Break, съжалявам за случилото се, пожелавам ти бързо оздравяване, но това още повече затвърждава мнението ми, че някои хора са несъобразителни егоисти.
В този ред на мисли съм абсолютно против задължителната ПУ от 5г, и сега и от 4г. Синковеца хем ходи за по 3-4 часа сутрин, в частна градина, и пак не е имал пълен месец  с посещения до сега, за целодневно и в държавна градина въобще не ми се мисли какво би било.

# 456
Мен вчера вечерта ме хванаха някакви болки в кръста,но само в ляво и на вълни, чак ми се гадеше. Пообикалях като бяла мечка, сменях пози... нищо! По едно време реших,че левия ми бъбрек пак е решил да ми прави проблеми и е тръгнало някое камъче (уж последния път не се видяха такива). В сряда урината ми беше чиста и нямаше бактерии.Реших да взема душ и после да звъня на лекар и да ходя до спешния кабинет. Взех душ и то пък взе,че ме отпусна.... Какво беше ,не знам.  newsm78
Днес ме е хванала хигията и си го изкарвам на шкафовете в кухнята. Колко неща изхвърлих вече и още не съм приключила. Като ме хване такава фаза най-лесно хвърлям, иначе все си мисля,че може да ми потрябва.
Тея дни трябва да погедна списъка за болницата и да си събера багажа да ми е готов.

# 457
Мен вчера вечерта ме хванаха някакви болки в кръста,но само в ляво и на вълни, чак ми се гадеше. Пообикалях като бяла мечка, сменях пози... нищо! По едно време реших,че левия ми бъбрек пак е решил да ми прави проблеми и е тръгнало някое камъче (уж последния път не се видяха такива). В сряда урината ми беше чиста и нямаше бактерии.Реших да взема душ и после да звъня на лекар и да ходя до спешния кабинет. Взех душ и то пък взе,че ме отпусна.... Какво беше ,не знам.  newsm78

Горе-долу и на мен така ми става, само че и корема ме опъва. При мен е явно като дребната се премества - за 3 дни 4 пъти си смени позицията. А на мен ми е все лошо. Ще го преживея стига тя да е добре.
ММ се прибра, малкия пак е с Т. Легнаха си заедно. Аз пак подпирам дивана - не мога да легна от киселини. Sick Вече нито содата ми помага, нито нищо. От 24 часа 2 да съм без киселини. ooooh!

# 458
Мамчета,да ви споделя - аз от 3-4 нощи киселини нямам!Пак не спя ,ама то е заради тежкия ми корем,който едвам премествам отляво на дясно и обратно на всеки 5-10 минути....та като се замислих - последните дни не съм яла плодове,ама никакви и сигурно това ме е облекчило за момента.Иначе доста банани и портокали си похапвах  Embarassed

# 459
Mamushker на мен ми изписаха за киселини Gaviskon. Много съм доволна и става за бременни. За три минути и край!

# 460
Мамчета,да ви споделя - аз от 3-4 нощи киселини нямам!Пак не спя ,ама то е заради тежкия ми корем,който едвам премествам отляво на дясно и обратно на всеки 5-10 минути....та като се замислих - последните дни не съм яла плодове,ама никакви и сигурно това ме е облекчило за момента.Иначе доста банани и портокали си похапвах  Embarassed
същата съм и аз,това с обръщането е трудна работа.

# 461
Хей и от мен. Simple Smile
Днес голямо приключение... отивам в 8ч. за 45 дневния при положение, че съм спала едва час и половина и се оказва, че жената ме е забравила и погрешка ме писала за 15.03... Както и да е... Каза ми да се върна в 14ч. гледа ме на ултразвук и каза, че добре наддавам. Качила съм 1 кг. за около 3 седмици. Каза, че бебка е даже доста голяма за моето телосложение и отговаряла на 32 г.с. и 2 дни, но не може да ми каже колко тежи. В понеделник и вторник съм на изследвания и чак след това (най-вероятно на 5.03) ще ми даде 45 дневния от днешна дата.
Отидох да взема кученцето. Доста по-добре е, жизнено е, покачили са t му с 3 градуса и се храни. Сега го топля с ел. възглавничка. Казаха да седи на топло и ще се пооправи. Simple Smile Женско е... сега трябва да му мисля име...

Хей, радвам се, че и ти и бебката , та и кучо, сте добре!  Heart Eyes
Твоята бебка като гледам ще ми е адашка  Mr. Green

И аз имам едно куче което преди близо година взех от улицата и виж сега какво е  Grinning може и да не ми се е получила снимката ,че не съм запозната как да си я сложа, newsm78 .  От изследванията нещо не ми е добре хемоглобина ми е нисък  ,ми изписаха Биозин  за имунитет и някакво друго за желязо и фолиева ,киселина вие пиете ли  Hug

# 462
И аз имам едно куче което преди близо година взех от улицата и виж сега какво е  Grinning може и да не ми се е получила снимката ,че не съм запозната как да си я сложа, newsm78
Ако искаш да качиш снимка, първо трябва да я качиш някъде в интернет - facebook, http://www.snimka.bg/, или където предпочетеш и да дадеш линк към нея. В момента е на компютъра ти просто и никой друг няма достъп до там...

# 463
denise78 много ти благодаря!  Hug Ще го пробвам, че то вече не се трае.

За хемоглобина - аз пия Малтофер.

# 464
и аз да се разпиша днес, че с тия притеснения,
пък и таткото сме пратили по работа уикенд го няма..

пожелавам на болничките бързо да оздравявате  Hug и дечицата.
пък дано е по-спокойна тая нощ.

Devil Queen, пия фолиевата по-редновно от диаспорала  Embarassed може би я пропускам ден-два от седмицата  Peace а диаспорал сега пия един-два пъти в седмицата.
като пътуваме ще увелича.

Общи условия

Активация на акаунт