Още малко време остана и ще бъда горда АПРИЛска мама - тема 18

• 29 963
  • 761
  •   1
Отговори
# 495
О да, на този етап хемоглобинът ми е съвсем ОК...аз говоря за по-нататък, когато има тендиция да пада по принцип...

а на някой от вас да са му високи левкоцитите????!!!!... на мен са ми 15... и се чудеха дали да изписват антибиотик (за мое огромно учудване, тъй като нямам проблеми с влагалищен секрет или урина) ....ама решиха последно, че няма нужда да се изписва и го отдадоха на "бременността"...

...а аз се замислям да не би да има наистина някаква инфекция в организма ми....която те не си правят труда да установят от какво е.....

..аз честно казано съм доста скептична вече към прогнозите и диагнозите на лекарите, защото според мен се отнасят доста нехайно за парите, които им се плащат....и се налага едва ли не човек да чете в интернет и да се рови и да пита, за да не пропусне някое изследване...

# 496
132 хемоглобин за този етап от бременността си е повече от идеално  Peace Би трябвало да има още една ПКК, която на мен ще ми пускат към 36гс.
Относно левкоцитите, моят доктор каза, че при бременни нормата е 14. Потърси и друго мнение, ако нямаш доверие на твоя лекар.

# 497
за хемороидите-имах и аз в 5ти месец някъде ,изчезна от само себе си,а тогава далеч нямак запек,за разлика от сега.
Мирама-много странно,че ръката изтръпва...на мен само прасците,да видим какво ще тикаже специалист....

# 498
Да спирам с витамините ли? За по-едрите бебета съм чувала и аз.
Да попитам: някой беше пуснал една кръгла схема за мерки на плода, която се върти според дата на ПРМ. Като тези на АГ кабинетите, но виртуална. Може ли пак линк? Благодаря предварително.
Хайде приятен уикенд, макар и много мрачен и студен.

# 499
Добро утро и от мен. ))))

Утре вече мисля с бодра крачка да отида при личната, или вторник при моята докторица да ми даде направление за невролог, или ортопед, не знам...
Дясната ми ръка ще ме побърка, нощес като се прищипа някакъв нерв и изобщо не можех да си изпъна безимения и средния пръст. От едно полусвито положение, директно изхвръкваха после нагоре. А изтръпването си е постоянно, колкото и да разтривам...
Чак пък толкоз нормално да е при бременност не ми се струва....

За килограмите, на +13-14кг. съм, след 2дни влизам в 9ти месец. Давам си още максимум 1-2кг и това е. Надявам се в болницата да оставя отново половината, че и повече както предния път (след 5дни в болницата бях с -8кг, от качени 12кг).
Значи, аз имах подобно изтръпване на едната ръка, същите пръсти + кутрето, но ми се появи след раждането, някакъв синдром от бременност е, но не помня какъв. Ходих на какви ли не изследвания и лекари, накрая ЛЛ ми изписа комплекс витамин Б, и тогава се оправих, тя се сети за този синдром, от подуването при бременност се получава.

# 500
ani27, аз от време на време си имам проблем с дясната ръка и това схващане и прищипване на сухожилие, или каквото е там. Но отшумява за 1-2дни. А в случая става по-зле. Та не мисля че е точно от бременността. Но за изтръпването вече е сигурно.

Аз витамини не пия никакви, гледам да хапвам плодове и зеленчуци и това е.

# 501
Здравейте и то мен!   Peace

Дребен аз имам същата болка. като мускулна треска, имам я от 7-мия месец от тежестта на корема. Но вече свикнах с нея. Лекаря беше казал да пия магнезии, но аз имах във витамините, та не си взех допълнително.

Радвам се, че бях супер нередовна с витамините  2-3 пъти седмично, Направо се стреснах като чух това с втвърдяването. на мен хемоглобина ми е нисък, ама ям много червено цвекло, спанак и ядки.

Още 1-2 седмици да се стопли и започвам с почистването. Чакаат ме 3 спални, хол, трапезария, кухня и баня. Crazy Crazy

Мами стискайте още малко остана!  Hug

# 502
ето схемата: http://www.ladypill.com/calendar.php

витамини и аз не пия - по принцип съм против всякакви ненужни химии (а повечето витамини на таблетки са именно химия); предпочитам да си ги взимам под формата на плодове, зеленчуци и др Simple Smile

# 503
и на мен ми се ще да заменя таблетките витамини с пресни плодове и зеленчуци....ама сега с тоя хранителен режим, който ми изписаха имам право да ям зеленчуци, но нямам право на плодове (най-много един плод на ден и то към 16.00ч-17.00ч, което си е повече от мизерна доза).

# 504
Витамини пия, иначе ме болят зъбите. Ям доста плодове, в къщи е малък плод и зеленчук, но не се знае в тях има ли и колко витамини. В предаването на Гала, правиха веднъж експеримент, дневната нужда на дете от Витамин Ц би трябвало да е в 1/2 портокал.......ами оказа се, че от предлаганите на пазара портокали, децата трябва да изядат 100бр, за да си набавят нужната дневна доза витамин Ц, т.е. да ви е ясно колко витамини има. Правиха някакви измервания в лаборатория.
Майка ми след бременността с мен е останала без зъби, т.е. не мисля да рискувам. Дори онзи ден жената в аптеката ми подари една кутийка, защото срока им на годност изтича март. Мисля се има предвид последният ден на март, ще си ги изпия.
Това изтръпване, което имах, не си усещах 3 пръста сякаш бяха безчувствени, много неприятно.
Принципно нямам някакви болки, оплаквания и контракции. Не мога да спя хубаво вечер, но и предишната бременност не спях, знам си, помня си репертоара.
Трябва да накарам таткото да ми снима корема, имам такива снимки с баткото, искам и с девойката да ми останат за спомен. С баткото имам 1 ден преди да родя.
Пропуснах, с баткото пак тръгнах от 54-55кг, и след 68кг, престанах да се тегля, предполагам бях стигнала 70-72кг, като гледам пак натам вървя. От болницата излязох 62-63кг, до 2 месеца бях смъкнала още 4-5кг, но последните до към 54-55кг ми бяха най-трудни. Не можех да си влизам дълго в старите дрехи. Имам едни зелени по мен панталони от миналото лято Crazy, едва ли тази година ще вляза в тях Tired но знае ли човек, с две деца.......може и бързо, бързо да отслабна...

Последна редакция: нд, 17 фев 2013, 14:45 от ani27

# 505
Hi, на мен ми бяха изписали витамини Пренатал. Трябваше да ги пия 30, да почивам 15 дни и така до края на бременността. Едвам се измъчих да ги пия 13 дни, защото ми ставаше лошо и повръщах от тях. Спрях ги за 2 седмици и след това опитах отново. На 4тия ден повръщането се върна. Казах на моята доки, че не ми понасят и съм ги спряла и тя ми изписа магнерот - 3 по 1 на ден. А това за втвърдяването на главичката и наедряването на плода сега от вас го научавам за първи път. Никой не ми е казвал подобно нещо.
Болки си имам ниско долу. От време на време си ме прерязва качествено, но съм си така още от самото начало. Понякога като се опитам да се завъртя нощем явно си опъвам нещо и усещам такава остра болка, която до няколко минути отшумява.
Хубав слънчев ден на всички!   bouquet

# 506
Боже, още ли ги говорят тези неща за витамините и твърдата глава на бебето докторите в България??? Едри ставали..... Ми аз като пия витамини още преди да забременея слон трябва да родя с глава от камък!  Mr. Green Продължавам си аз и с витамините и с магнезия. Питах за него последния път дали да го спирам и пак ме изгледаха като голям камък като казах,че съм чула,че пречи после на контракциите.
Този синдров,от който те боли ръката и аз съм чувала и четох за него. Може да е доста неприятен...

# 507
Здравейте момичета,малко се шокирах от което прочетох за витамините за бременни,смятам че в плодовете и зеленчуците има повече химикали ,отколкото във витамините,като се има в предвид изкуствения начин по който се отглеждат,както и да е,някое от момичета сподели че взимала Pregnancare витамини,незнам тези които продават в БГ,но тези които пия аз тук същите нямат никакав калций.Както ani27 беше написала,за тези проби на портокалите,че трябва да се изяде огромно количество ,за да се добие дневната доза,смятам че витамините за бременни са идеалното средство за това,но това е лично мое мнение ,и всеки е свободен да прави това което смята за най -добро.Лек ден на всички.

# 508
Витамини първо пиех Огестан от два месеца вече съм на Прегнакер. Иначе за плодовете - много обичам и съм, като прасенце мога само на портокали, ябълки и банани да карам, добре, че трябва да готвя за ММ, че ако съм сама ще забравям друго да хапвам.

Вечер се събуждам от много гадна болка в таза ту от ляво, ту от дясно - все едно е изтръпнало и опъва - абе много е гадно.

lastname -  аз вече 11 ден съм със същия проблем, док не ми изписа нищо 5 дена оревах орталъка, че много боли и не мога да си седна на дъ-то, после се пукна или поне така си го обяснявам взе да ми цапа и си ходя и досега с превръзка. Карам на бабешки методи сутрин и вечер се кисна с марлена вода и сода за по 5 мин. че повече не мога да стоя свита и мажа със свинка мас, че бях пробвала с кремче (Бочко) ама много щипе - сега поне не боли и мога да сядам, но от време на време щипе ужасно и до 00 е  smile3514

Офф за грипа и моето племенниче, се събуди тази сутрин с разтройство и Т. А вчера ми беше на гости нищо му нямаше и се гушкахме. Супер гаден грип  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 509
  • София
Малееее 2 дена не съм ви следяла и вие сте изписали света. На мен ми изписаха желязо след като хемоглобина ми падна на 111, което АГ-то каза, че е на границата, но за по сигурно се застрахова и ми изписа да пия Ферофолгама. И сега пак започнах и с Магнерич-а, тъй като започнах да получава схващания и ме боли гърба.
Други хапчета за момента не пия и АГ-то не е сметнала за необходимо да ми изписва.

Общи условия

Активация на акаунт