Още малко време остана и ще бъда горда АПРИЛска мама - тема 18

• 30 060
  • 761
  •   1
Отговори
# 90
Моя приятелка с 2 малки деца (на 3г и на 3 месеца) ползва Сано Максима от раждането на първото й дете и ми го препоръча категорично. Каза че слага по 1 супена лъжица на 4-5кг пране, защото бил много силен. Чувала съм и други които го ползват да казват, че слагат същото количество... И аз смятам да го ползвам като се роди малката и да слагам по толкова. Wink
в праха си има мерителна лъжичка,която е около 1 суп.л.да много е хубав праха,не го давам за никой друг.аз дрешките на бебките преди 2 седмици съм ги изпрала и изгладила и като отворя шкафа прекрасно ухае. Hug

# 91
Вижте на каква сладурска тениска/снимка попаднах, искрено ме разсмя! Wink

# 92
Вижте на каква сладурска тениска/снимка попаднах, искрено ме разсмя! Wink

newsm62 Аз имам същата,само че е с 3/4 ръкави,синя и бебчето е малко по-различно  Laughing много е весела  Laughing

# 93
Супер, от къде се сдоби с нея?

# 94
Леля ми има детенце на годинка и 2 месеца,тя си я е купувала и ми я даде  Wink

# 95
Жестоко! Аз и ето тази много харесвам, но никъде не мога да намеря нищо подобно, то не че вече има и за кога... но все пак.

# 96
откъде мога да купя този прах САНО?Вис-виталис?аз иначе взех омекотител бебешки,че го ползвам и за наште дрехи Wink,но прах нямам още,а трябва да пера скоро Rolling Eyes

# 97
В Кауфланд го има 10.60лв. струва плик 2кг на прах. Иначе го има и течен, но не съм обърнала внимание колко струва той. САНО е самата фирма производител, а праха е Максима. Сано произвеждат разлини видове препарати. Wink

Последна редакция: сб, 09 фев 2013, 17:01 от nelly_24

# 98
  • Пловдив
Еееей, най-сетне и аз да се разпиша...
В предната тема така и не успях, но яко бях залегнала над лекциите... Резултата е факт - сесията ми приключи повече от успешно Mr. Green Сега съм на линия, поне до май-юни, когато ще е следващата hahaha
Успях да прочета докрай предната тема, а с тази се надявам да наваксам днес-утре...

Накратко - какво се случва с нас Whistling
АГ-то ми е в болница, та се наложи спешно да я сменям... Препоръчаха ми една и засега съм доволна от нея, ще видим занапред как ще е...
Момата не се спира - постоянно е в движение и честно да Ви призная - понякога ме и дразни Embarassed Бъдещия батко пък напоследък е много любвеобвилен - постоянно ми гушка корема и му пее песнички Mr. Green Най-новото е, че си взима слушалките от докторския комплект, слага си ги и слуша корема, след което констатира, че бебето му казвало "бати Дидеее" Heart Eyes

Последното, което запомних, че е коментирано в предната тема бяха стриите - от тази бременност все още не съм се сдобила с такива, надявам се и така да остане Crazy От предната, обаче си имам едни "споменчета" по вътрешната страна на бедрата...

Аааа и да се похваля, че най-сетне харесах тоалет за изписването Heart Eyes Сега остава само да се наканя да го поръчам и да дойде навреме hahaha

Пловдивски свободни мами, ако имате желание, може да направим една срещичка... Аз нали сега съм вече free, та си търся компания за разходки Twisted Evil

# 99
Момичета вие говорите за прахообразен, нали? Аз си купих концентрата,лилав,пише си сано максима, 2 л. 14 лв. от метро.Дали и за него 1 суп.лъжица ще е ок? Иначе както казах на етикета пише 65 мг за 4 кг пране, което ми се струва абсурд,той е толкова гъст, като желе.

# 100
Днес бяхме на преглед, бебо е 1380 гр. в 29 седмица. Все още не се е обьрнал, като на слелващия преглед на 9.03.ако не се е обьрнал няма за кога вече. Положението с контракциите е спокойно за сега и другата седмица ще намалявам лекарствата. След прегледа ходихме до един магазин-арника за нощница за кьрмачки, после избрахме и порьчахме пердетата за детската с мотиви на Мечо пух и компания.

# 101
  • Пловдив
denise78 и аз с плана за раждане се боря... Вече близо месец Rolling Eyes И... не съм много напреднала...
Относно епидуралната - предния път доктора ме посъветва да искам, че дребния го измериха едричък (е'ати и изречението стана Mr. Green)... Чудих се, чудих се и накрая си поисках, ама ме хвана тъкмо навреме - за шев и кройката Mr. Green Whistling То всъщност тогава ми вляха и следващата доза, че тя на дози се вливала... Иначе и аз съм си с ниско кръвно - 90/60 или 80/50 - проблеми не съм имала никакви, освен, че щях да припадна 2 часа и 1/2 след раждането Blush Но сама си бях виновна - 5 месеца на училището, което посещавах постоянно ни набиваха, че като дойде време за раздвижването, вдигне ли ни акушерката в никакъв случай да не гледаме в земята... Е да, ама нали като ми кажат нещо да не го правя, аз точно него правя - резултата беше налице Whistling

barbaletka
и моето раждане беше 40 минути - от влизането в болницата в 21:15 до раждането - в 21:55 Mr. Green Имаше време и за упойката, и за доста смях в родилната зала (това, по време на "кърппенето") hahaha
А с това, че си зависи от анестезиолога - напълно съгласна Peace

Някоя от мамите в Пловдив, смята ли да ражда в хирургиите.
Снаха ми роди там преди 3 месеца... Не бих си го причинила...

S_m_U_r_f
, масажите ги препоръчват след 40 ден или 4 килограма да има бебето. Peace
Синът ми се роди 3 и 700, масажа го започнахме около 20 ден по препоръка на педиатърката.
Правехме го вечер, след банята. В началото наистина си е мудно, но като с2викнеш за 10 минути си готова Simple Smile След това го обличах и повивах и заспиваше почти веднага, в момента, в който го сложех на гърдата Simple Smile

animal
, за водното раждане в Пловдив - не е ли само във ВМИ-то newsm78

Ей, като стана въпрос за нощници... Аз от предната бременност си имам няколко, но да Ви кажа от опит, че тези с по двата реда копчета, които са над гърдите са адски неудобни - копчетат много дразнят зърната, или поне при мен беше така... Има пак за кърмачки, които са с 2 цепки отпред - с тях буквално се родих hahaha

p.s. ние сме на гости при мама и тате и съм екстра тук Whistling Изкараха дребния на разходка, мъжа се занимава с негови си някакви работи, а аз имах време да наваксам с изпуснатото Grinning

От понеделник пък се захващам с основното почистване на апартамента ни и мисленето за разместванията - кошарата и скрина с повивалника трябва да дойдат в нашата и иначе тясна спалня, а единият гардероб, да отиде в детската Rolling Eyes
Трябва и да го изпразня от нашите дрехи съответно и да нареждам там дрешките на баткото... Абе работа има за целия китайски народ hahaha hahaha hahaha
Мислях, докато смена гости тук, да се хвана и да поразровя дрешките от дребния, да видя какво ще взимам, какво няма, но пък се отдадох 4 дни на мързел и го оставих за следващия път Embarassed

# 102
sweet_maniche , от какво не си доволна в хирургиите?

водното раждане си е там - в хирургиите на пещерско шосе; условията ми се видяха доста добри - лежах няколко дни в патологична миналия март и бях очарована от това колко са чисти стаите; очаквах пълна мизерия, както е на повечето места; 
за сравнение след това бях в Майчин дом, където раждаше етърва ми - условията бяха подобни, но срещу заплащане от 40лв/вечер. Ако не си платиш си в мизерията с 1 баня и тоалетна на етаж...

# 103
смея да твърдя, че е по-добре да си наясно от самото начало с обстоятелствата и както се казва по-добре ужасен край, отколкото ужас без край.

Момичета, изпращам ви  Hug

Именно! По-добре ужасен край, отколкото ужас без край!!! Напълно съм съгласна и за това вече не ми дреме особено, квото ще да става! Както се казва "по-добре сам, отколкото в лоша компания". Вярно, че мъжете изпадат в ужасни кризи по време на бременността и не им е лесно, страх ги е, но пък и ние сме хора и на нас не ни е лесно с тези хормони и настроения
Абсолютно! По-добре, ама пуста любов...
Кофтито е, че при мен всичко това води до плюскане. Когато се караме и се случват мизерии, аз започвам да ям в такива количества, че и да ви кажа, няма да ми повярвате... а въпросните "мизерии" вече се случват почти всеки ден - постоянно съм напрегната и изнервена и ям денонощно... накрая най-много се дебелее и не ми се мисли на какво ще приличам, когато дойде време за раждането.

# 104
  • Пловдив
animal, аз в Хирургиите съм лежала за операция през '96...
Наблюденията са на снаха ми, която преди 3 месеца роди второто си дете там - накрая ми плачеше по телефона - от персонала основно...

Общи условия

Активация на акаунт