Още малко време остана и ще бъда горда АПРИЛска мама - тема 18

• 30 034
  • 761
  •   1
Отговори
# 60
Епидуралната се слага бързо. За 2 минути ми я сложиха заедно с катетъра. Ами, нужна си е - аз без нея съвсем щях да сдам багажа със сина ми. Каквато съм хилка Mr. GreenЕдна седмица преди термина го измериха 3300 - лесно щял да излезе. Друг път Crossing Arms 4 килца - излизане няма. Голям зор беше, дано сега да е по-леко. Обаче без упойка не искам Crazy. Аз от напъване накрая нямах сила главата да си завъртя, пък ако и болеше...

# 61
Аз много нося на болка, но възнамерявам с епидурална да родя, ако ще раждам нормално.

Леле, колко скоро ще дойде този момент... замислих се и направо тръпки ме побиха. От вълнение и радост, разбира се  Heart Eyes Е, и мъъъничко шубе  Mr. Green

# 62
  • София
Аз пък съм изпуснала за спечеления матрак.
Я кажете какъв модел е, щом сте доволни?

Yara,

Ами аз си спечелих матрак от Магнифлекс от играта им тук в БГ-мамма преди 1 или 2 седмици. Матрака е бебешки - стандартен. Двулицев.
Ето това е нашият матрак - http://magniflex.bg/products/bambino/baby/

# 63
# 64
Ехе, много пишете момичета. )))

За упойките аз не мога да се включа по въпроса, ще съм секцио, та там е друга работа. )))
Вече все повече започвам да клоня към частната клиника, разликата в цената не е кой знае каква, но....не знам защо, решила съм, че ще ми е по-спокойно, комфортно и т.н. А и мъжа ми и детето ще могат да идват и стоят колкото искат (то главно за щерката ми е). )
Ще разговарям все пак с моята лекарка да видим какво ще ме посъветва.

# 65
Mirama, ще дойдеш ти на моята.
Аз не издържам на болка, кръв, рани Sick, клоня към секцио, дори си поръчах подходяща дата за определяне от астролога, с който се консултирам.
Повечето ми приятелки такива легенди ми разказват за ест. раждане.....едната и с епидурална упойка........толкова трудно е родила, мъжът и докато я чакал, сам завил, че второто само секцио.

# 66
Изчетох ви, та хайде и аз да се отчета  Simple Smile

С таткото отношенията ни са много тежки.. ще видим какво ще се случи, не искам вече да се натоварвам с денонощни мисли за това.

Една голяма прегръдка ти давам, та макар и виртуална!  Hug Не се тормози напразно, знам че на думи е по-лесно, отколкото на практика, но много добре разбирам през какво преминаваш...
И при мен е така. Таткото ту иска детето, ту - не. Един ден сме заедно, на следващия - не сме... Веднъж казва, че ще го признае, след това казва, не няма и сега пак май ще го признава.... ще видим, когато му дойде времето как ще постъпи. Щял да ми помага с пари, нямало да ме остави да се оправям сама, но вече не знам и аз какво ще стане и на какво да вярвам! Писна ми да се тормозя и по цели нощи месеци наред да не мога да спя и само да измъчвам себе си и бебка. Теглила съм една майна на всичко и всички и от тук нататък ме интересува само детето ми и никой друг!!!! И така ми е по-добре.  Wink

# 67
Ето ме и мен.Днес сме с детето в нас,че снощи капля,буди баща си и се изнесохме в хола.почти не съм спала и съм скапана отново Crossing Arms Crazyслед малко лягам-до утре.

# 68
аз ще съм със секцио и мисля да е епидурална,искам да съм в съзнание,но все пак това ще го решим с анастезиолога.по въпроса за клиниките аз съм за частните клиники,хигиената е отлична,като знам по държавните каква е мизерия изобщо неискам и да стъпвам.

# 69
Изчетох ви, та хайде и аз да се отчета  Simple Smile

С таткото отношенията ни са много тежки.. ще видим какво ще се случи, не искам вече да се натоварвам с денонощни мисли за това.

Една голяма прегръдка ти давам, та макар и виртуална!  Hug Не се тормози напразно, знам че на думи е по-лесно, отколкото на практика, но много добре разбирам през какво преминаваш...
И при мен е така. Таткото ту иска детето, ту - не. Един ден сме заедно, на следващия - не сме... Веднъж казва, че ще го признае, след това казва, не няма и сега пак май ще го признава.... ще видим, когато му дойде времето как ще постъпи. Щял да ми помага с пари, нямало да ме остави да се оправям сама, но вече не знам и аз какво ще стане и на какво да вярвам! Писна ми да се тормозя и по цели нощи месеци наред да не мога да спя и само да измъчвам себе си и бебка. Теглила съм една майна на всичко и всички и от тук нататък ме интересува само детето ми и никой друг!!!! И така ми е по-добре.  Wink

Като ви чета, се чудя, какви са тези неуравновесени мъже - днес така, утре - иначе... ooooh!
Как да разчиташ на такъв човек, отгоре на всичко и да отглеждате дете заедно ......, та той не е наясно със себе си и при най-малката трудност, се спасява.  #Crazy
Е, просто няма начин такъв да го търпя...По-добре да знам, че мога да разчитам само и единствено на себе си!
За тези, които ще кажат, че е лесно от страни да се говори, ще репликирам, че от позицията на времето съм преживява и преодоляла подобна ситуация и за това смея да твърдя, че е по-добре да си наясно от самото начало с обстоятелствата и както се казва по-добре ужасен край, отколкото ужас без край.

Момичета, изпращам ви  Hug

# 70
много красива темичка,
jos поздравления,   bouquet,

нагласила съм се за нормално раждане, дано в последния момент да не излезе нещо друго, защото казват че бебчо върви едро, ама да видим. аз държа на болка така че ще се мъча до последно  Praynig

мамите, които са за втори път нека да споделят опит, кога се правят масажите на бебето. след първия месец ли. и кога е най удобното време за това

http://www.momentofpeace.net/category/massage_gymnastics

тук има показани за цялото тяло, ама като гледам доста време отнемат. ако се е нахранило ще вземе да повърне, ако е току що изкъпано ще се разсъни и няма да иска да спи  newsm78 поне така мисля аз, де. а кога трябва???

# 71
  • София
Педиатърът ще ти обясни какво и кога да правиш, но по спомени някъде около втория месец.  Peace

# 72
смея да твърдя, че е по-добре да си наясно от самото начало с обстоятелствата и както се казва по-добре ужасен край, отколкото ужас без край.

Момичета, изпращам ви  Hug

Именно! По-добре ужасен край, отколкото ужас без край!!! Напълно съм съгласна и за това вече не ми дреме особено, квото ще да става! Както се казва "по-добре сам, отколкото в лоша компания". Вярно, че мъжете изпадат в ужасни кризи по време на бременността и не им е лесно, страх ги е, но пък и ние сме хора и на нас не ни е лесно с тези хормони и настроения

# 73
Момичета, много кофти това с мъжете, но се случва за съжаление....Няма как човек да знае предварително дали всичко ще е наред.

За масажите, аз правех още от началото, за коремчето е хубаво да се масажира, както и цялото тяло разбира се.

# 74
Сега видях, че подводното раждане в Пловдив е 300лв. Че то по-евтино от нормалния избор на екип 500лв.  Laughing

Някоя от мамите в Пловдив, смята ли да ражда в хирургиите.

Шаварче, аз имам идея да раждам там водно; защото в София за същото "удоволствие" дерат кожи (излиза около 1800лв) Simple Smile 1 месец по-рано трябва да се отиде на преглед там при лекар, за да кажат дали ще стане или не; аз ще ходя към средата на март; дано ме одобрят Simple Smile

за епидуралната - твърдо "за", ако евентуално не ме одобрят за водното раждане...чувала съм какви ли не мнения "против" епидуралната, но за мен си е голям плюс Simple Smile

за стриите - за щастие все още нямам нищо Simple Smile и не се и мажа с нищо - не мисля, че мазането помага - по-скоро зависи от типа кожа и дали си предразположен към стрии

Общи условия

Активация на акаунт