Още малко време остана и ще бъда горда АПРИЛска мама - тема 18

• 29 988
  • 761
  •   1
Отговори
# 360
  • Варна
yara, благодаря ти за отговора, ще се разходя до там Peace

# 361
И да се похваля, че снощи си взех готовия комплект чаршафи, обиколник и олекотена завивка. Много са сладурски, поръчах ги в едно мъничко магазинче тук във Варна по размера на матрака, защото искам долния чаршаф да е с ластик и станаха за 2 дни. Платовете са им на TAG и са много свежи. Сега чакам да им докарат нови разцветки в екрю и/или червено, за да си поръчам за нашата спалня.
А иначе не съм се отказала и от онзи комплект от Ачи - Days in colours, но него го договорих за подарък от майка ми  Wink
Yara, да те питам колко излезе всичко като цена? Аз понеже се каня да купувам плат и да пращам на свекито в Ивайловград да ми ушие. Но ако са сносни цени, да не я тормозя милата... Макар че тя беше много щастлива, че и се обаждам да я помоля за такава услуга - първо внуче от сина и ще е, а другите внуци са вече студенти Simple Smile Та, колко ти излезе като цена с материалите и изработката и къде точно се намира магазинчето?

Сега видях, че си обяснила къде се намира - кажи, моля те само колко струва всичко  Hug

# 362
Прибрах се от преглед. Бебата след снощната гимнастика се е преместила в позиция, която докторката одобри. Heart Eyes Обаче днес я измери 2600  Shocked. Изследванията ми са добре - само хемоглобина ми е 109 и ще пия малтофер. Взех си и болничния и другите документи.
За животните - много обичам и искам, но скоро няма да взема. Щото накрая сама ще си го разхождам, храня и т.н....Стига ми домочадието засега. Laughing

Честит преазник/празници на всички!  bouquet

# 363
Нели дано кученцето се оправи! И аз съм прибирала кучета от улицата, един път един пекинез и един път по това време на година едно вълча порода,много малко,кожа и кости. Пекинеза живя 4 години, но милия си беше стар като го намерих и много болен. Разорявах се понякога,за да го лекувам. Другото куче е при нашите, стана страхотен пазач. Иначе сега имам бултериер вкъщи, най-любвеобилното куче,което съм имала. Не се притеснявам,че ще направи нещо на бебето,но сами естествено не мога да ги оставя, а и си иска повече чистене. Но, си е пълноправен член на семейството и не мога да си представя да го няма.
Вчера бях на контрола. Бебето в понеделник да подробното ехо е било 1700. Не е голям, очакват около 3 килограма,което смятам,че е напълно достатъчно. Иначе пак си криеше лицето с ръце,но този път и двете крачета си беше свил така,че ходилата му опираха в челото, много смешно.  Laughing Още не са готови изследванията за антителата и кръвната група на бебето. Ако то е положителна кръвна група ще ми бият някаква инжекция в крака и по-често ще го гледат на ехограф. Ако не, нищо няма да ми слагат.

# 364
2600  Shocked, коя седмица си или моят е наистина дребо?

# 365
denise, дано не се наложи инжекция! ще видиш, че и по-голямо ще се роди бебо  Peace
emetoem, да ти е жива и здрава и много да те обича, макар и далеч, да пиете по едно за нейно здраве Wink

много сладко кученцето на снимките, личи му, че не е във форма, дано успеят да го възстановят, пиши, Nelly, после как е, моля те.

чакаме от Алекс новини, да им пожелая и аз на добър час и попътен вятър, дълъг и щастлив семеен живот с много детски смях   bouquet

Mamushker,
много добри новини от прегледа, предполагам, че позицията е ок и за нормално раждане.
и въобще, браво, добри новини от всички прегледи днес  Grinning

и аз бебо не го усещам тия дни много, от сутринта един път, сега се понамести малко 2-3 пъти ме побутна тук-там и това е.

# 366
  • Варна
Yara, да те питам колко излезе всичко като цена? Аз понеже се каня да купувам плат и да пращам на свекито в Ивайловград да ми ушие. Но ако са сносни цени, да не я тормозя милата... Макар че тя беше много щастлива, че и се обаждам да я помоля за такава услуга - първо внуче от сина и ще е, а другите внуци са вече студенти Simple Smile Та, колко ти излезе като цена с материалите и изработката и къде точно се намира магазинчето?

Сега видях, че си обяснила къде се намира - кажи, моля те само колко струва всичко  Hug

Общо с олекотената завивка и обиколника ми излезе 101лв

Калъфката, долен чаршаф с ластик за матрак 60/120/18см и плик стандартен (май 110/135см) - 36лв
Обиколник - 3 части 120см и 2х60см (като калъфка е горната част и се маха и се пере, а не като някой готови, които гледах, които трябва да переш заедно с ватата вътре ) - 44лв
Олекотена завивка - 21лв (имаше и по-евтина 16лв, но тази беше от материя 100% памук, уж анти акарна и т.н)

Браво за хубавите новини след прегледите. Някъде бях чела, че последните седмици се забавя наддването на бебето до +50/+100гр на седмица, така че нищо не се знае. Даже и да върви по-голямо сега, после може да намали темпа на растеж.

denise78 Сега погледнах, че по онзи кръглия календар, който използват гинеколозите за 32 г.с средното е около 1800г, така че сте съвсем идеални.
Не се тревожете толкова, на една приятелка 2 дни преди раждането малката я измериха 4.100кг, а тя се роди 3.600кг. Та няма нищо сигурно в тези изчислени с формули мерки.

Последна редакция: чт, 14 фев 2013, 16:58 от yara

# 367
2600  Shocked, коя седмица си или моят е наистина дребо?

В понеделника я измериха 2250. newsm78 То не е точна наука де, по-скоро вероятност. Mr. Green
Иначе съм в 34 седмица (33 седмица и 4 дни) - термин 1 април.

Сина ми го измерваха 3200, 5 дни преди да се роди, а той излезе 4000. Crazy

# 368
Mamushker браво на теб голямо ще е бебочето Hugаз в понеделник съм при доки да видим моите кукли колко са пораснали,след което към 5 март яе ходя за да сме сигурни за секциото, Praynig Praynig Praynigдано да пораснат куклите ми smile3504 smile3504.Честит празник момичета и само любов в сърцата на всички smile3525 newsm51 txtloves newsm76 Two Hearts

# 369
Абе единият път да не му хванат обиколката на коремчето добре или бедрото и оппа, изостава. Ама от килце разлика се шокирах.  Mr. Green Ох, аз вече нямам търпение, не знам за вас....

# 370
Мина и моя преглед  Heart Eyes Бебка е 1730 г и ако расте така, щяла да се роди около 3300. Много ще ме зарадва да е така. Вече не ми пука секцио - секцио, само да е жива и здрава.
За чаршафчетата и завивките и на мен ми прави впечатление, че струват горе долу колкото за възрастен. Струва ми се възможно да купя една олекотена завивка за възрастни и да ушия от нея две одеалца за креватчето, после да купя плат за чаршафи и дунапрен и да ушия и обиколник и чаршафи. Каква беше тази работа, че не трябва да се шие, докато си бременна? Ако е така, ще трябва да си платя и за шиенето.

# 371
Хайде и аз се обзаведох с болно дете. ooooh! Сина ми си го прибрах от училище с висока температура. Пак няма да се спи тази нощ. Tired

# 372
браво за новинките, добре са бебоците ви  Hug
Mamushker, дано се разминете леко и утре да няма Т  Praynig
Penka_, за шиенето ако вярваш в това поверие, не ший.
аз пък за пръв път го чувам, не че съм се интересувала мога ли, не мога ли, шия си на машината и на нас, и на малката, на бебо направих чершафите, калъфка, завивка, непромокаеми подложки, постелка за кошницата и не помня още какво.
имам и едни торби да шия за пазар, не ползваме найлони.
и така, е то като ти се скъса копче какво правиш в такъв случай  newsm78
е, както и да е,
та спестихме парички много от това, че платове и на промо взех.

# 373
jos, я кажи какво ши за кошчето?
Че аз искам да шия ей такова нещо...и се чудя от къде да го подхващам...)

# 374
Добра ви вечер, прекрасни новники за всички бебоци днес има, браво на всички Simple Smile да сме живи и здрави.
Благодаря за пожеланията за майчето ми Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт