Още малко време остана и ще бъда горда АПРИЛска мама - тема 18

• 29 977
  • 761
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте,

няколко дни не съм следила форума и се стигнали до 32 стр. Simple Smile
не мога да смогна да чета Simple Smile

аз не успях да стигна до Скай Сити в събота въпреки, че ми се искаше...бях с контракции както обикновено и честно казано предпочетох да лежа.

Даже в петък вечер извънредно ходихме в Токуда на преглед, защото цял ден в петък бях с контракции и се притеснявах да не съм получила някакво разкритие...ама за моя радост всичко беше ок и не ме хоспитализираха....

обаче доктора, който беше на смяна (Илиев) ме нахока супер ама супер много защо пия витамини...(аз пия Pregnancare Plus)...как може да има лекари, които изписват витамини за бременни без причина и т.н. Изобщо голямо хокане.......това ме изненада супер много...обяснението му беше следното - заради витамините главичките на бебенцата ставали твърди, а трябвало да бъдат съвсем меки, за да е лесно раждането. Каза че жени, които пиели витамини имали супер голям проблем с нормалното раждане и много често раждането тръгва за нормално и се налага да премине в секцио...именно защото главичката на бебето не е с нужната мекота и не може да мине през родовия канал.... каза че голями псувни дърпал по време на раждане, заради тия витамини и най-вече заради докторите, които ги препоръчват без причина...

... не ви ли се вижда странно това.... аз сега се чудя дали да продължавам да  ги пия тия витамини...

.. на вас какво са ви казвали вашите АГ-та по тоя въпрос???

# 481
  • София
Здравейте,

Да дам отчет от вчерашният преглед при АГ-то:
Всичко ни е ОК. Отговаряме 34 г.с.. Над 2100 гр. сме, но точно не можа да каже, тъй като беше в другият кабинет където апарата е много зле. Всичко с плацента, води, пъпна връв е Ок. Само ми върна да пия пак магнезия, че бая започнаха да ме болят костите и да получавам схващания. Ще пия и хапчета за киселини, че след снощният АД, които изживях направо не ми се мисли ако продължи така до края. Изписа ми за киселините - Биоанацид. Малката си седи с главата надолу, но тялото малко настрани...Направихме и първи запис на тонове.

# 482
Привет момичета,аз отдавна не съм писала ,но вече ще съм редовна.Повече няма да ходя на работа ,във вторник отивам при АГда ми даде болничния по майчинство и мисля да си приготвям нещата за болницата вече,та нямам търпение да дойде вторник да видя бебчето ми колко е пораснало.Леле сега по цял ден ще откача от скука и от обездвижване ,с ремонта на къщата напредваме ,мъжа ми казва че до средата на март ще се местим ,но аЗ не мисля така.За киселините ,миналат седмица и аз имах ,предимно след обяд започваха,но пиех газирана вода (в първите месеци от бремеността имах мн).За спането вечер и при мен е проблем ,трудно е ,вече се чувстам истински бремемнна,вече ми е по трудно и да се навеждам надолу,и корема ми  е мн голям.А бебето като мърда как боли понякога ,снощи като ме беше почнал да бута в ребрата ,незнам дали и при вас е така ,но като седя на едно място,вътрешно ме изнервя нещо #Crazy #Crazyе тогава откачам ,това се случва тук от 2 дн насам и само вечер,при мен оплакванията са вечер.
Някой беше писал за болки ниско долу,и аз имам такива ,но мен не ме боли кръста,гърба и т.н ,но понякога мн рязка ме презязва ниско долу или някъде по корема и се втвърдява от едната страна.  

# 483
svetlanavaleva, това за витамините съм го казвала няколко пъти, понеже и моят лекар ми е обяснявал същото. Обаче масово на ЖК ги изписват ей така, като бонбони. Аз не пия, и с предната бременност не съм пила. Сега взимам само желязо (сорбифер по 1 таблетка) Peace

Mirama, и аз не знам колко е нормално, при мен няма такива изтръпвания.

lastname, мн неприятно, някъде по-напред някои момичета бяха коментирали темата.

Дребен, мисля си, че тези болки, които описваш може да се дължат на разширяването на таза  newsm78 И при мен има подобни, но не са остри.

АлЕкС, браво, че всичко е наред!

С килограмите вече съм +10, определено ще кача повече от предния път, но това най-малко ме притеснява. После искам, не искам, ще ги сваля.

# 484
уаууу като гледам мартенските мами за започнали да се отразяват,наближава и нашия момент Hug

# 485
Ето ме и мен с отчета от нощес - детето си продулжава с Т и ако няма промяна до довечера, го започвам с АБ. Tired То няма накъде вече.
Бебка  Simple Smile снощи не ме е тормозила даже и с киселини. Подритваше ме само.
Спи ми се и сън направо изтощена. Добре, че поне слънчице грее, та ми повдига малко настроението.

Витамини не пия. Пих само фолиева киселина, а сега магнезии и желязото. Ако си се храни човек балансирано и изследванията му са добри няма нужда от допълнителна химия.

# 486
и аз не пия никакви витамини, пих само фолиева киселина в началото и това е .  Simple Smile Peace

# 487
barbaletka мерси много за инфото....
май трябва да взема да ги спра и аз тогава....

но при всички случаи тогава ще се наложи да вземам някакво желазо, защото пък от как съм бременна и тотално се скарах с месото....изобщо не ми се яде месо....

а омега 3 и фолиева пие ли някой все още?

аз иначе с килограмите съм доста напред...+13 кг, което за моята гестационна седмица не е малко....

...онзи ден бях на диетолог....та сега съм на режим, ама ще кажа как ми се отазява след известно време:)

# 488
А как са ти кръвните изследвания, някакво желязо не се пие ей така. Месо не ям от 4 години и още не са ми предписали никакво желязо, кръвните ми изследвания са в нормата. Не се навивай от нищо  Peace

# 489
Трябваше някой по-рано да го каже за витамините  Joy За това, че става твърда главата не се бях замислила, но знам, че бебетата ставали по-едри - но това си е непотвърдена информация.
С килограмите съм + 14, стабилна работа  Mr. Green Обаче пу-пу нищо не ме боли. Все едно не съм бременнна, ако не беше коремчето и шаването отвътре - нямам никаква промяна в нищо.
Омега 3 пия от време на време, почти изпих една опаковка, ще си взема следваща, пък ще спра витамините. Фолиева имах във витамините.
До 20 килограма не мисля, че е голям проблем изобщо  Wink Има жени, които буквално стават двойни, радвайте се, че не сте от тях.

# 490
Витамините в повечето случаи са наблъскани с калций, който е полезен за костите все пак, но това наистина прави черепа по-твърд и съответно евентуалното по-трудно раждане.

# 491

До 20 килограма не мисля, че е голям проблем изобщо  Wink
Да, бе, както почнах от почти 79, гледай как ми се става 100 и после как ще свалям, няма начин  Laughing Аз от 79 не мога да ги сваля до нормално тегло, пък... Rolling Eyes
Иначе в началото като ходех на ЖК и нямах корем, много се кефех на бременните, дето в гръб не им личи, крака, ръце, дупе - нормални, само коремче  Laughing Оказах се от тях, засега, пу да не ми е уруки  Laughing

# 492
Хемоглобина за сега ми е ОК ми се струва.... преди 2 седмици го мерих и беше 132

# 493
Хемоглобина за сега ми е ОК ми се струва.... преди 2 седмици го мерих и беше 132

При тези стойности за какво ти е прием на желязо? Те са си нормални и за небременна жена.

# 494
Моя хемоглобин беше 111 и затова ми изписаха желязо. иначе продължавам с Магнерод и нищо друго не пия. ям често плодове и това е  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт