ПЪРВОКЛАСНИЦИ - Тема 18

• 35 629
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
  • у дома
Привет и честит празник!
В класа на детето, миналата седмица имаше 14 деца, останалите, включително и моето, са болни. Явно грипа, сега е стигнал и при нас. Празника на буквите ще е в края на март - госпожата извика родителите и раздаде листчета с текст, който детето трябва да научи в къщи, включително и 4 песни, които не могат да се намерят никъде в нета, но трябва да се научат. И следващата седмица ще отсъства, така че подготовката на празника остава на нас - родителите  Tired Tired Най ми е тъпо за тези песнички - как се учат песни, които не знаем как звучат ...
За охрана плащаме - по 10 лв. на срок. С писането е добре, но това предполагам, се дължи на факта, че много чете и запаметява думите.

# 601
... госпожата извика родителите и раздаде листчета с текст, който детето трябва да научи в къщи, включително и 4 песни, които не могат да се намерят никъде в нета, но трябва да се научат. И следващата седмица ще отсъства, така че подготовката на празника остава на нас - родителите  Tired Tired Най ми е тъпо за тези песнички - как се учат песни, които не знаем как звучат ...
Напиши кои са, може да успеем да помогнем.. Имаме в темата преподавател по музика също, макар че отдавна не се е включвала..

# 602
Честит Празник!

Това с умножението отдавна се върти из темите, но е по-скоро за забавление, отколкото за сериозно умножение.  Simple Smile

# 603
  • Бургас
Честит национален празник!
При нас пари за охрана не се събират,но пък стола ни е 3,30 лв.

# 604
  • на североизток
В темата имате още един преподавател по музика, който рядко се включва, но чете редовно Flutter Така че, напишете песните ще се опитаме да помогнем.

# 605
думата има представка, корен и наставка ... и като вземе корена гледа коя е представката . Е представка ис просто няма.
Само 'дето състав на думата се учи в трети клас.

'щот' преди няколко страници си обяснявахме как можело децата да се у4ат да решават сложни зада4и по математика като мислят, а не на базата на взетия материал . Това доста ме накара да се замисля . Взех да му давам и допълнителни зада4и ( до сега я карахме само по материала и дадените домашни )  Peace

А и аз не знаех, 4е разбора на думата се у4и в 3 ти клас и преди това не е желателно да се опитам да обясня на детето какво е корен на дума.

Тогава наистина остава само 4етене и запомняне на думите  Peace

Аз се опитвам да му обясня вси4ко, което възникне като въпрос без зна4ение  по материала в кой клас се у4и  Peace

Последна редакция: пн, 04 мар 2013, 10:35 от Severina_

# 606
А и аз не знаех, 4е разбора на думата се у4и в 3 ти клас и преди това не е желателно да се опитам да обясня на детето какво е корен на дума.
О, не твърдя подобно нещо. Просто смятам, че не подходящо за всички деца, все пак говорим за първокласници, които сега се учат да пишат. Нещата постепенно ще си дойдат на мястото.

# 607
намерих едино старо мнение на Анда. Цитирам :

"Понеже не ме интересуват теоретичните спорове, а и имам първолачка, ще споделя откритието си за скучните неща: терминология от компютърните игри.
Пише с правописа на Карлсон моята щерка, хайде, хвана номера с обеззвучаването на съгласните накрая, но за представките й беше много сложно. Правих една игра с рязане на думи и съединяване, но за по-сигурно я разделих на "нива" и й казах, че всяка решена задача й позволява да мине на по-горното ниво. Много се ентусиазира детето, много горда беше, като стигна на пето ниво  и всъщност се упражнява доволно.
Аз, като един Макиавели, още на другия ден пробвах номера с нивата за прибирането на стаята, като разделих дейността на няколко етапа, съответно нива, и предложих накрая хартиен медал.
Можело, значи, и сама да я прибере "

# 608
  • Някъде на път....
намерих едино старо мнение на Анда. Цитирам :

..............и предложих накрая хартиен медал.
Можело, значи, и сама да я прибере "

Много идейно!
То всичко е възможно, стига да намерим правилния подход, както и в случая..... Peace

# 609
Здравейте, момичета. Миналата година в 1Английска  в забавачката имаше една г -жа З. Христова. Дали някой знае дали пак е там?  Много ви благодаря

# 610
За проявяващите интерес към математическите състезания, копирам поста си от темата за турнирите.
Преди малко ми попадна писмо на СМБ за провеждане на тазгодишното " Европейско кенгуру".
Направи ми впечатление, че тази година състезателните групи са - 0 група – 1 клас (18 задачи), І група - 2 клас (24 задачи), ІІ група - 3 и 4 клас (24 задачи), ІІІ група - 5 и 6 клас (30 задачи), ІV група - 7 и 8 клас (30 задачи), V група - 9 и 10 клас (30 задачи), VІ група - 11 и 12 клас (30 задачи). За всички групи времетраенето е 75 минути.

# 611
  • София
За проявяващите интерес към математическите състезания, копирам поста си от темата за турнирите.
Преди малко ми попадна писмо на СМБ за провеждане на тазгодишното " Европейско кенгуру".
Направи ми впечатление, че тази година състезателните групи са - 0 група – 1 клас (18 задачи), І група - 2 клас (24 задачи), ІІ група - 3 и 4 клас (24 задачи), ІІІ група - 5 и 6 клас (30 задачи), ІV група - 7 и 8 клас (30 задачи), V група - 9 и 10 клас (30 задачи), VІ група - 11 и 12 клас (30 задачи). За всички групи времетраенето е 75 минути.

благодаря Дидева   bouquet
би ли споделила информация за София, ако знаеш разбира се, къде и как става записването? По училища ли е организирано, или самостоятелно?

# 612
  • Русе/София
би ли споделила информация за София, ако знаеш разбира се, къде и как става записването? По училища ли е организирано, или самостоятелно?
и аз се присъединявам към тази молба

# 613
Не съм от София и нямам информация по въпроса, но ( колкото и нескромно да звучи  Mr. Green ) ще ви препоръчам да следите темата за математическите турнири. Рано или късно там ще се появи информацията, която ви интересува.

# 614
Записването става в училищата.

Дидева, за първа година ли е включен първи клас?

Общи условия

Активация на акаунт