ПЪРВОКЛАСНИЦИ - Тема 18

• 35 644
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
Светкавица със всеки изминал ден разбирам колко много имам да уча ...покрай детето.
Днес добре оползотворихме времето през което малкия спи. Един препис и "Надхтреница" аз се изморих ,но момчето ми се забавлява и иска още .

# 586
на моята госпожица съм казала да чете повече, ако не иска да обърква думите при писане. когато чете тя вижда как се пишат и ги запомня. с диктовки за мен е неефективно. вече имаме опит от английския и там е безгрешна...много рядко да сбърка правописа на английска дума.

# 587
  • София
Здравейте  Hug
Ние също не плащаме за охрана.
За правилното писане, аз лично не знам как да обяснявам, но госпожата много добре го прави, защото Дани рядко бърка представките.

Марти, ти днес да нямаш имен ден?  Wink  Heart Eyes

Не, моя е на 14.04. тогава е св. Мартин.

# 588
на моята госпожица съм казала да чете повече, ако не иска да обърква думите при писане.

Да, това е най-доброто средство- четенето.
За съжаление, в днешно време има и такива издания, на които човек не може да се довери напълно.

# 589
  • София
Как обяснявате правилния правопис на предлозите?
Моят син често пише "слеТ", "наТ" , а не се сещам дума за проверка
СлеДващ, наДмощие.

# 590
Как обяснявате правилния правопис на предлозите?
Моят син често пише "слеТ", "наТ" , а не се сещам дума за проверка

следващ,  надскок

За представките също не се сещам как да обясня правописа-разказвам, изказвам , изпитвам... newsm78
думата има представка, корен и наставка ... и като вземе корена гледа коя е представката . Е представка ис просто няма.

# 591
думата има представка, корен и наставка ... и като вземе корена гледа коя е представката . Е представка ис просто няма.
Само 'дето състав на думата се учи в трети клас.

# 592
  • София
Peace Така е!

Попаднах на нещо много интересно за мен. Как умножават япончетата, като намерих клипче и за 5 годишни такива Simple Smile http://www.sofiapost.net/umnojenie-po-japanski/
Полезно и за мен! Mr. Green

# 593
Попаднах на нещо много интересно за мен. Как умножават япончетата, като намерих клипче и за 5 годишни такива Simple Smile http://www.sofiapost.net/umnojenie-po-japanski/

Страхотно! Peace

За охрана и ние не сме давали никакви пари.
Правим си проверка на думите, които позволяват (понякога даже ме изненадва, че намира по-точни думи за проверка от мен, но бързо се научи да търси повече от една дума за проверка, след като на една диктовка още в началото беше написала "зъп", направила си проверка със "зъпчета" Simple Smile). За останалите думи, съюзи, частици, местоимения и пр. казвам, че просто трябва да ги запомни, че се пишат така! Както в английския учи думите, че се пишат по определен начин и толкова.. Мисля, че на този етап така е най-правилно. Може би не им е и още толкова богат речника, за да се сетят, напр. че "пред", може да се провери с "напредвам".

# 594

Да, аз затова се затруднявам на база наученото от детето да му обяснявам как да не допуска грешки.

Честит Национален празник

Тези дни ми беше някак носталгично за времето, през което ни приемаха за чавдарчета. Опитах се да разкажа на детето,но му беше много странно .

# 595
Честит 3-ти март!! Дано децата ни пораснат горди българи!

# 596
  • Някъде на път....
Честит 3-ти март!

.......

И за мен също!  Peace

# 597

Точно за същото се чудех миналия ден, обаче ударих на камък, когато се сетих за думата "искам", как да обясня, че "ис" тук не е представка ooooh! Мисля, че с времето ще научат коя дума как е, четейки, гледайки и запомняйки, явно ще става постепенно. Няма за къде да бързаме Peace

А това с умножаването просто ме разби, уникално!

# 598
Честит национален празник.

# 599
Това, с умножаването съм го виждала, но си мисля какво ли чертане трябва да падне , ако се умножават например 879 с 99 .И вероятно винаги има опасност от грешка при броенето.

Общи условия

Активация на акаунт