ПЪРВОКЛАСНИЦИ - Тема 18

• 35 601
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
  • ride my bike...
Честит празник   bouquet

За таралежа пише може да се участва в друго училище.
виж това:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=629783.new#new

# 646
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК! Пожелавам на всички здраве, щастливи мигове и да сте много обичани! 

# 647
  • София
Здравейте и честит празник малко на патерица   bouquet

Моя човек вчера не беще на у - ще , защото в четвъртък затвориха у - щето заради сигнал за бомба и чак в понеделник ще е на у - ще. Получи му се малка ваканцийка, но малко е недоволен от това, защото не успя да подари цветя на госпожите. Казах му, че за празника на буквите ще вземем и тогава ще им подари. А, междудругото празника трябваше да е вчера, но... За сега не е ясно кога ще бъде Confused.
Иначе вчера, докато си е бил вкъщи цял ден ми е майсторил подаръци и като се прибрах ми подари една торба с картички Laughing. Една от тях дори я беше написал на немски и то без грешки.

# 648
Вчера бях много приятно изненадана като получих картичка - трайна със снимка. Кратичката е много слънчева и цялата изписана с приятни стихчета в сърца. Посредата има снимка правена от фотограф в училището. Като погледнах с коя рокля е била облечена си дадох сметка, че е правена преди около две седмици. Изненадана съм как толкова време си е мълчала и е пазила тайна каква картичка ще получа. Мъжът ми също е бил в час / нали той е платил снимката/, но нищо не ми е казал.   

# 649
  • Варна
дидева ти следиш отдавна състезанията...наясно ли си защо задачите там са в пъти по сложни от решаваните в училище и в помалагалата  newsm78 какъв е смисъла някои неща и деца да изпреварват с месеци материала, всички да се напъват, а родителите да са в ролята на учители. кое дете в 1 клас ще реши задачите от великденското състезание без всекидневно допълнително занимание с него. каква е целта да му се невиди...защо всички деца не са равнопоставени. нормално ли е от 2 клас да се почват курсове в смг и задачите да се заучават като модели. какво се печели с това...

Виртуална, точно ти ли питаш? Доколкото си спомням детето ти зимната ваканция учеше таблицата за умножение и четеше книжки на английски.

Идеята на състезанията е да се научат да мислят децата и да отсеят тези, които имат някаква логика и заложби. А помните ли как около 15.09 в темата се ширеше едно мерило колко е елементарно в 1 клас и как децата могат да минат директно по-нагоре. И задачите по състезанията не са чак толкова трудни, поне не в 1 клас, просто в училище ще учат неща на абсолютно санитарния минимум и е срамота, когато има деца, които въпреки това имат пропуски в началния курс.

# 650
  • Бургас
Отдавна не съм ви чела, извинявам се ако вече е коментирано, вашият празник на буквите мина ли?
Какви корони направихте?
Има ли някъде в нета примерни шаблони и идеи?
Аз направих днес една, но сякаш можеше и по-добре да е, затова питам.

# 651
Мон... Hug вчера те мислех , нали се притесняваше за варицелата в училище и се загуби...
Нашия празник ще е края на месеца, още не знам точно кога, детето каза "преди ваканцията" обясни ми че господина им по рисуване ще им прави короните, с формата на цветя, и вътре в цветето ще е буквата.
Днес трябваше да учим двете песни за тържеството.
Първата "Първокласно"текст и музика ги има в нет-а,а и я бяха учили за завършването в детската градина.
Втората текста бил в читанката , силна вилна отварям и какво да видя "Върви народе възродени" ухилена че и тук ще ми е лесно  все пак си я спомням  пускам и запявам с младежа и го гледам гледа ме умно умно  Rolling Eyes Rolling Eyesи казва а това не сме го учили, взимам читанката и какво да видя текста на Стоян Михайловски поизрязан, понагласен, та се наложи аз да пея с читанка в ръце.

# 652
  • Бургас
Мон... Hug вчера те мислех , нали се притесняваше за варицелата в училище и се загуби...

Hug
Синът ми я кара в момента варицелата ... днес му е 11-ти ден, вече е само в корички и ранички, най-гадното мина. Аз се надявам на чудо да ме подмине или просто до към 20 и някой март ще си треперя в ужас  Mr. Green
Изтормозих се днес с тая корона, не мога да разбера защо не са решили за целия клас да са едни и същи и да ги поръчаме някъде примерно или както при вас някой да ги направи, ами всяко дете ще е с различна ... Направих я де, ама ще видя и утре в някоя рекламна агенция какво предлагат, не че е толкова важно, ама детето се вълнува и затова.

# 653

Синът ми я кара в момента варицелата ... днес му е 11-ти ден, вече е само в корички и ранички, най-гадното мина. Аз се надявам на чудо да ме подмине или просто до към 20 и някой март ще си треперя в ужас  Mr. Green

fingerscrossed дано всичко се размине а за празника е нормално да сее вълнуват децата.

# 654
А на нас варицелата пак ни се размина. Всяка година по няколко пъти в градината имаше болни деца от варицела, но тя така и не се зарази. Миналия месец имаше контакти в училище с две деца, които изкараха болестта, но пак нищо. Много ми се искаше да може докато е по-малка да я изкара.

# 655
  • Карлово
Моля за малко помощ. За празника на буквите ще трябва да поздравя децата от името на родителите. Изобщо не съм по измислянето на речи, надявах се че в нета ще открия нещо, но засега удрям на камък. Ще съм ви благодарна на всякакви идеи!  Praynig

# 656
нещо не схващам...това че детето ми учи доброволно таблицата за умножение какво общо има с другото  newsm78 задачите от великденското състезание и по принцип от сходни състезания са в пъти по сложни от решаваните в училище. да не говорим че има задачи които се решават само по модел и ако не са ти го казали, всяко друго решение е грешка. не съм съгласна , че така трябва да е. ако мислите , че е редно това, то тогава защо да няма и състезания по бел и по английски с материал само от извънкласните школи. и защо изобщо работата на тези школи трябва да се намесва в училище  newsm78 значи оказва се, че трябва да напуснем училище, където е базовия материал само и да сме изцяло по частни школи, ..току виж сме станали мислещи всички.

# 657
и да добавя, че в училище едва ли има труден клас като материал. един материал обаче може да се усложни да равнище университет. някой от вас учил ли е чиста математика в фми...в учебника по анализ се започва с урок номер 1, а именно защо едно плюс едно е равно на две  Mr. Green дали обаче някой ученик от първи клас би го решил, разбрал и доказал, как мислите.

# 658
нзадачите от великденското състезание и по принцип от сходни състезания са в пъти по сложни от решаваните в училище. да не говорим че има задачи които се решават само по модел и ако не са ти го казали, всяко друго решение е грешка. не съм съгласна , че така трябва да е. ако мислите , че е редно това, то тогава защо да няма и състезания по бел и по английски с материал само от извънкласните школи. и защо изобщо работата на тези школи трябва да се намесва в училище  newsm78 значи оказва се, че трябва да напуснем училище, където е базовия материал само и да сме изцяло по частни школи, ..току виж сме станали мислещи всички.
Съвсем нормално е задачите от състезания да са по-сложни от решаваните в училище. Все пак говорим за състезание, а не за контролна работа. И тук, както при всички състезания са необходими талант и труд. Да очакваш, че всяко дете би се справило с всички задачи е все едно да искаш на спортно състезание всички да се класират на призово място само с усилията положени в час по ФВС.
И защо свързваш състезанията с напускане на училището? Който иска да ходи по състезания, се готви допълнително. Никое дете не е длъжно да усвоява материал извън предвидения в учебните планове, за да е успешен ученик и  да покрие общообразователния минимум.

# 659
Привет, дали някой успя да запише първокласник за състезаниято "Европейско кенгуру". В събота ходих до СМГ и се оказа, че те записват от 2 клас нагоре Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт