ПЪРВОКЛАСНИЦИ - Тема 18

• 35 571
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
  • Бургас
Празника на буквите при нас ще е на 28.03.Освен стихчета и песни друго нямаме за учене.Събират ни по 10лв,но не знам за какво.

# 661
  • Карлово
Привет, дали някой успя да запише първокласник за състезаниято "Европейско кенгуру". В събота ходих до СМГ и се оказа, че те записват от 2 клас нагоре Rolling Eyes
И другаде прочетох, че тази година ще има кенгуру за 1 клас, но в наредбата на МОН пише друго: от 2 до 12

# 662
www.mgberon.com/html/news.php?id=214

Във Варна записват и първокласници

# 663
  • София
На нас вече ни предложиха да се запишем в училище за Европейско кенгуру,срещу 7лв  Peace
Сина ми ходи на допълнителна математика пак от училището и в петък са решавали задачите от това състезания ,но за второкласници  ooooh!

# 664
... някой от вас учил ли е чиста математика в фми...в учебника по анализ се започва с урок номер 1, а именно защо едно плюс едно е равно на две  Mr. Green дали обаче някой ученик от първи клас би го решил, разбрал и доказал, как мислите.

Не разбирам какво искаш да кажеш с това? Да се у4и ли 1 плюс 1 в първи клас или да се оставя за тези от ФМИ ?

Според мен идеята на състезанията е да се покажат постижения при специална подготовка. В спорта мисля също е така  newsm78

На мен оба4е ми се струва добра идеята да се водят децата на състезания. Дори да нямат специална подготовка и да не спе4елят, то поне се у4ат да у4астват, да се представт , да губят или да са доволни ако са спе4елили нещо въпреки ...  и също така да се провери дали детето няма интерес да се развива в тази насока с допълнителни усилия .
НЕка има състезания  Hug

# 665
На нас вече ни предложиха да се запишем в училище за Европейско кенгуру,срещу 7лв  Peace
Сина ми ходи на допълнителна математика пак от училището и в петък са решавали задачите от това състезания ,но за второкласници  ooooh!
Може ли инфо в кое училище сте, за да попитам приемат ли и външни деца.?

# 666
  • Русе/София
Ще помоля за вашите мнения.Проблема е следния.
В петък децата ще ходят на театър.Първоначално щяха да бъдат само класовете след 4,но поради това,че има договорка между директорката и театъра сега ще ходят всички класове.В което няма лошо,но.....това са 16 паралелки с по 23 деца.Ще ги придружава само класната.Транспорта е неорганизиран.Което поставя няколко въпроса:как децата ще се придвижат до театъра с масовия градски транспорт?Не би ли трябвало при толкова ученици да има организиран транспорт?
Другото ,което ме ядосва е,че дори и детето да не отида трябва да платя 6 лв.задължително.Г-жата ни каза,че не може да задължи родителите,и тези,които откажат за тях ще се дадат от събраните пари за класа.Е защо трябва да плащам/или да се дават от общите/ при положение,че няма да ходи?
Има ли някаква наредба за такива придвижвания на у-ци?
Малко разхвърляно го написах,но съм бясна.
Цялата работа с тоя "цирк" е,че у-щето иска да ползва залата на театъра,и за да я предоставят трябва съответно директорката да заплати пълен салон за представление.

# 667
  • Карлово
Естествено, че има наредба за излизането извън училище - то са инструктажи, подписи,... Или потърси в сайта на МОМН, или по тел в РИО

# 668
  • София
Не могат да ви задължат да заплащате тази сума, единствено, ако на родителска среща сте приели, че подобни действия са задължителни, без изключения.
Детето няма право да напуска училището без подписана декларация от родител, че е съгласен. Предложиха ли ви подобно нещо?
Не можете ли да се организирате родителите и да помагате в транспорта или придвижването?
Ние също ще имаме тържество в платена зала, но то ще е с благотворителна цел и събрания вход /5лева/ ще се дари. Бусчетата на училището извозват децата, де.  Една госпожа и толкова деца из градски транспорт....то, често не може 5 човека да се качат в натоварените линии, какво остава за 20+ Confused

# 669
  • Русе/София
Не могат да ви задължат да заплащате тази сума, единствено, ако на родителска среща сте приели, че подобни действия са задължителни, без изключения.
Детето няма право да напуска училището без подписана декларация от родител, че е съгласен. Предложиха ли ви подобно нещо?
Не сме приемали  на родителската среща плащанията за театър за задължителни.
И декларации не сме подписвали,не са ни и давали.

# 670
  • София

Тогава нямат право да те задължат да плащаш, нямат право да пипат и родителската каса без решение на родителския актив и касиера.
Детето  без ваше разрешение нямат право да извеждат от училище.
Кофти, но можеш да пуснеш жалба, както и да искаш ревизия на касата, ако не постигнете консенсус... Confused

# 671
  • Русе/София
Благодаря за отговорите ви.

# 672
  • нейде там, където ....

Тогава нямат право да те задължат да плащаш, нямат право да пипат и родителската каса без решение на родителския актив и касиера.
Детето  без ваше разрешение нямат право да извеждат от училище.
Кофти, но можеш да пуснеш жалба, както и да искаш ревизия на касата, ако не постигнете консенсус... Confused

А може и преди да е минало събитието да се обадите в РИО с въпрос - как трябва да се процедира при извеждане на децата от училище или нещо подобно. Говорете и с други родители. Искайте алтернатива за децата, които няма да ходят. А че не е редно да вземат от касата на класа - факт, но не знам как сте уредили нещата. При нас се плаща само за това, което е одобрено от родителите.

В нашето училище ще се провеждат "Аз и буквите" и "Европейското кенгуру". За "Таралеж"-а - струва ми се, че не знаят, но няма и да предлагам, стигат ми тези.

# 673
  • Варна
нещо не схващам...това че детето ми учи доброволно таблицата за умножение какво общо има с другото  newsm78

Общото е в това, че вместо да учим децата да зубрят наизуст готови модели, включително и това, че 2 по 2 е 4, трябва да ги научим да мислят. А логиката е нещо, което изисква определени допълнителни усилия, за които няма време в училище, защото 35 мин не стигат - в случая с таблицата, по-добре да се обясни принципа, че умножението е бързо събиране, отколкото да се учи наизуст; да се види причинно-следствената връзка. Ето на това ги учи състезанията - защото там трябва да се мисли, да проявиш и определена психика и т.н.

Колкото до школите, не че се заяждам, ама защо например английския да е по-различен от математиката? Защо например детето ти ходи на школа по английски - нямаш доверие в образователната система? Въпросът ми е риторичен. Същото е и с математиката.

Пожелавам успех на всички малки математици!

# 674
  • София
Децата учещи английски в училище с ранен език, обикновено имат 1 час седмично. Извинявай, ама в градината имат по 2 часа. Разбира се, че родителите ще искат повече. Това не значи, че нямат доверие в образователната система.
Моето дете учи математика в заложените часове - хич не се справя. На този етап се справям аз, на по-късен ще заложа на учител, задължително. Това не значи, че не вярвам на системата, просто детето не се справя. Иска ми се да мисля друго, но....

И аз съм зубрила таблицата за умножение, моят предмет не е математиката.
Хора много, свят широк Wink

Общи условия

Активация на акаунт