Грижи за косата - 91

• 50 014
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
Включвам се - измих си косата с жълтък - зехтина се отми идеално Simple Smile
Днес ще смесвам амла, шикакай, хума и лимонов сок  Mr. Green
Не ползвам шампоан, просто защото не мога да открия *моя* шампоан - мила съм косата и с такъв за 5 лв и с такъв за 80... След като пробвах няколко шампоана - 80лв за 150-200 грама и резултат нямаше реших да мина на алтернативни методи Simple Smile КОсата ми се омазняваше на 1 ден и я миех всеки ден, максимум през ден. Измиването със сода и подкиселена вода помогна - разредих миенето до веднъж на 3 дни, което си е голям напредък. Но тази маска със зехтина явно няма как да се отмива със сода Simple Smile Ще си знам за следващ път, просто няма да слагам зехтин, а някакво леко масло Simple Smile

Имаш предвид, че си направила маска със зехтин, който после напълно се е отмил само с жълтък? Как го постигна? Колко жълтъци използва?

Аз също правя от време на време маски преди миене с масла, но после имам трудности с измиването им (ползвам шампоан) и следователно мия два пъти (за едно къпане, де  Mr. Green) косата - това не я ли пресушава? Така не се ли губи ефекта от маслото .... ?

Също така искам съвети за справяне с цъфтящи краища .... Искам да отбележа, че преса не ползвам, сешоар рядко, не се боядисвам, старая да съм максимално нежна с косата си по принцип, наскоро я скъсих доста заради цъфтежите именно и пак си цъфти ... Пред нервна криза съм, дайде съвет!   bouquet

# 106
Аз имам същия проблем с цъфтежа. Мисля, че откакто ползвам масло от пшеничен зародиш и бадемово малко позабавих процеса, но въпреки че полагам грижи за косата си не мога да се справя с този проблем напълно. Ще се радвам ако наистина някой сподели идеи как да го предотвратим. Simple Smile

# 107
  • В полите на Пирин планина
Някакъв финиш, може и немаслен за краищата. Аз препочитам комбинация на масла и силикони - например Macadamia Healing oil treatment ми е любим в последно време. Също и двуфазния спрей на Vogourance - той е без отмиване. За цъфтежите може да е причина и гребена, четката, които ползвате.

Жълтъкът много помага за отмиване на маслата, а също е и домашен протеин за протеинови маски. НО сваля боята или поне отенъците й.

Маслата много лесно се отмиват, ако се сложи балсам преди шампоана за минутка и се изплакне.

# 108
Включвам се - измих си косата с жълтък - зехтина се отми идеално Simple Smile
Днес ще смесвам амла, шикакай, хума и лимонов сок  Mr. Green
Не ползвам шампоан, просто защото не мога да открия *моя* шампоан - мила съм косата и с такъв за 5 лв и с такъв за 80... След като пробвах няколко шампоана - 80лв за 150-200 грама и резултат нямаше реших да мина на алтернативни методи Simple Smile КОсата ми се омазняваше на 1 ден и я миех всеки ден, максимум през ден. Измиването със сода и подкиселена вода помогна - разредих миенето до веднъж на 3 дни, което си е голям напредък. Но тази маска със зехтина явно няма как да се отмива със сода Simple Smile Ще си знам за следващ път, просто няма да слагам зехтин, а някакво леко масло Simple Smile

Имаш предвид, че си направила маска със зехтин, който после напълно се е отмил само с жълтък? Как го постигна? Колко жълтъци използва?

Аз също правя от време на време маски преди миене с масла, но после имам трудности с измиването им (ползвам шампоан) и следователно мия два пъти (за едно къпане, де  Mr. Green) косата - това не я ли пресушава? Така не се ли губи ефекта от маслото .... ?

Също така искам съвети за справяне с цъфтящи краища .... Искам да отбележа, че преса не ползвам, сешоар рядко, не се боядисвам, старая да съм максимално нежна с косата си по принцип, наскоро я скъсих доста заради цъфтежите именно и пак си цъфти ... Пред нервна криза съм, дайде съвет!   bouquet

Млако закъсняла , но... След маската със зехтина се бях измила само със сода и ен се получи. Ходих един ден вързана и вечерта се изкъпах само с жълтък - 2 бр., защото косата ми е къса - разбих ги с малко лимонов сок и хубаво натърках в косата. След 2-3 минути изплакнах

# 109
Благодаря ви за отговорите  Hug Ще експериментирам с отмиването на масло с жълтък Simple Smile А колко масло слагате - само колкото леко да се замазни косата или повече, да бъде обилно намазана цялата? Мажете ли скалпа?

Благодаря и за съветите за цъфтежа .... Ползвам финиши след измиване - напоследък Митик ойл на Л'Ореал много ми допада, също и маска с изплакване ... Ползвам сравнително хубави продукти, но косата си цъфти ... А майка ми например се мие с първия попаднал й шампоан от 2-3 лв (не, че има нещо лошо, но определено тя не си подбира шампоаните според типа коса), не ползва маска и балсам, нито финиш, боядисва се редовно и се суши със сешоар и косите ни са в еднакво почти състояние .... Т.е. и на двете ни цъфти еднакво, косъмът като цяло е с почти еднаква структура. Може би някои са предразположени към такива проблеми и спасение няма. Вие какво мислите?

# 110
  • В полите на Пирин планина
Аз като слагам масло първо задължително правя маслен масаж на скалпа - подобрява кръвообращението и хранененто на косъма. След това разнасям доволно количество по дължините и накрая найлонова шапка за баня. Моята коса е много слаба, мека и тънка, но маслените маски поддържат доброто й състояние много успешно.

# 111
  • Велико Търново
Аз като слагам масло първо задължително правя маслен масаж на скалпа - подобрява кръвообращението и хранененто на косъма. След това разнасям доволно количество по дължините и накрая найлонова шапка за баня. Моята коса е много слаба, мека и тънка, но маслените маски поддържат доброто й състояние много успешно.
Подписвам се под този пост Peace И при мен е така Wink

# 112
  • София
При мене повечето маслени маски ми правят косата изпръхнала и твърда..

# 113
При мене повечето маслени маски ми правят косата изпръхнала и твърда..
Сигурна ли си, че е от маслата? Дали по -скоро не премиваш в последствие със шампоана?

# 114
  • София
MissNellie, не е от шампоана, сигурна съм. Просто на мене явно не ми се разбират с типа косъм.

# 115
  • в 1001-та нощ
Здравейте! Исках да попитам някой има ли отзиви за това дали е добро? http://www.iherb.com/Enzymatic-Therapy-Biotin-Forte-3-mg-with-Zi … -60-Tablets/17829 понеже освен маслата, които използвам, искам да подхраня и вътрешно косъма Simple Smile

биотинът е в добра доза и ползите са до тук  Mr. Green

цинкът не е в най-добре усвояемата форма
Б2 е в много висока доза и действа разграждащо на ХК
Б12 не се усвоява в стомаха - разгражда се и е добре да се ползва под езика ....

аз не бих ги взела  Peace

# 116
Някой ползвал ли е този шампоан и какви отзиви може да даде за него?

# 117
Препоръчайте ми пяна за обем и гел за коса от който да не ми стои все едно имам пърхут. Sick
Косата ми е къса и я правя рошава. Трябва ми силна фиксация.

# 118
  • Paris
Моята любима и супер ефикасна комбинация от масла е равни части от: кокосово масло, масло от макадамия и масло от гроздови семки. Към това трябва да се добави и репейно масло, на такова до момента не съм открила. Затоплям леко и после с енергичен масаж нанасям първо на скалпа, после по   
дължините. Опаковам се добре първо с шапка и после хавлия. Затоплям със сешоар периодично. Стоя поне 3-4 часа. От първо нанасяне ми спря косопада. Препоръчвам с 2 ръце!

# 119
Препоръчайте ми пяна за обем и гел за коса от който да не ми стои все едно имам пърхут. Sick
Косата ми е къса и я правя рошава. Трябва ми силна фиксация.
Спомням си, когато излезе черния Тафт много го хвалеха, точно за силна фиксация.
А когато аз ползвах пяна, бях доволна много от тези на Велафлекс.

Общи условия

Активация на акаунт