Грижи за косата - 91

• 50 013
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
Включвам се - измих си косата с жълтък - зехтина се отми идеално Simple Smile
Днес ще смесвам амла, шикакай, хума и лимонов сок  Mr. Green
Не ползвам шампоан, просто защото не мога да открия *моя* шампоан - мила съм косата и с такъв за 5 лв и с такъв за 80... След като пробвах няколко шампоана - 80лв за 150-200 грама и резултат нямаше реших да мина на алтернативни методи Simple Smile КОсата ми се омазняваше на 1 ден и я миех всеки ден, максимум през ден. Измиването със сода и подкиселена вода помогна - разредих миенето до веднъж на 3 дни, което си е голям напредък. Но тази маска със зехтина явно няма как да се отмива със сода Simple Smile Ще си знам за следващ път, просто няма да слагам зехтин, а някакво леко масло Simple Smile

# 91
Някой,който ползва шампоани без парабени или поне сулфати и да не са скъпи,може ли да препоръча такива,защото доста търсех и нищо не мога да открия хубаво : ) : )

# 92
Явно зехтина е доста мазен. Аз миналата седмица си направих маска с арганово масло, доста се беше омазнила и после содата го отми без проблеми. Сега съм решила само веднъж в седмицата да ползвам шампоан. (открих моя, но мисля като свърши да си взема па-па).

# 93
Момичета, как нанасяте кокосовото масло?
Днеска се озорих само за краищата...

# 94
Момичета, как нанасяте кокосовото масло?
Днеска се озорих само за краищата...
   Ако ще го слагаш в маска го разтопи на водна баня  Peace  ако ще го ползваш за финиш - то ще се разтопи от топлината на ръцете ти   Peace  и ще го нанесеш лесно .

Последна редакция: пн, 18 фев 2013, 22:31 от ЧерЕн_ШокоЛад

# 95
Каквато и маска да си направя,няма ефект,нищо не ми действа  ooooh! някой може ли да ми каже каква може да е причината?

Сподели какви са маските които правиш, може би косата ти има нужда от друг вид, а не от тези които правиш. Опиши и каква е косата, какви продукти използваш и как я третираш.  Peace

Косата ми е нормална,използвам най-често използваните маски-стимулант,тривитаминол и отделните масла,от които се очаква невероятен ефект в/у косата,а моята си седи все такава,каквато си е и преди да съм слагала масла.

А тук идва и въпросът - каква очакваш да ти стане косата. От маслата мисля, че силно казано е "невероятен" ефектът, но пък омекотяват, позаздравяват краищата и придават малко повече блясък.  Wink

Колкото и мнения да съм чела на съфорумки тук използващи масла за коса,всичките са поразени от ефекта,а на мен единствено малко по-мека ми стана,нито жива,нито кой знае колко бляскава..
solley точно си ми е нормална,нито суха,нито мазна.Не е боядисвана,суша я със сешоар,мия я с шампоани не от масовите,малко по-евтини,не причиняващи омазняване и пърхот. Не знам какво да използвам да й придам блясък и жизненост Sad

# 96
  • В полите на Пирин планина
emanuelas, доколкото разбирам не харесваш вида на косата си ... За това значение имат шампоаните, балсама+маска, финиши разни, кристали, термозащита и т.н. Също - важно е хранененто. Косата се "храни" от протеини. Да не говорим, че зимно време се уврежда много от по-затворените, изкуствени или вълнени дрехи, шалове, шапки. От климатик, също.

Ефектът от маските с масла при мен се видя след няколко месеца редовно ползване, а не от раз. Техният ефект в момента е лек козметичен върху израсналата коса, евентуално биха подобрили качеството на израстващата коса. Затова трябва постоянство.

# 97
Някой,който ползва шампоани без парабени или поне сулфати и да не са скъпи,може ли да препоръча такива,защото доста търсех и нищо не мога да открия хубаво : ) : )

http://www.iherb.com/Search?kw=shampoo&x=0&y=0#cid=2066&none

# 98
Цитат

# 99
Днес си взех този спрей на Глис Кюр. Досега не съм ползвала спрейове, нямам този навик. Но откакто косата ми е дълга ми се заплита по-често макар и не много, та затова го взех. А и от този вариант на шампоана съм страшно доволна.Ще видм как ще се отрази на косата ми.
Пише, че се слага след измиване, но може и преди измиване така да си го впръскваш просто в косата.
Но не се ли омазнява в този слъчай? Който е ползвал нека сподели Simple Smile

Uploaded with ImageShack.us

# 100
  • София
Miss Bingley, този не съм го ползвала, но подобните на него ги ползвам и на измита и подсушена с кърпа, и на суха.
Пробвай и ще разбереш. На всеки действа различно Simple Smile

# 101
Днес си взех този спрей на Глис Кюр. Досега не съм ползвала спрейове, нямам този навик. Но откакто косата ми е дълга ми се заплита по-често макар и не много, та затова го взех. А и от този вариант на шампоана съм страшно доволна.Ще видм как ще се отрази на косата ми.
Пише, че се слага след измиване, но може и преди измиване така да си го впръскваш просто в косата.

аз съм го ползвала Simple Smile Много е хубав, аз като си измия косата и на леко влажна пръска, гледаш само да не прекаляваш. Не повече от едно пръскане на място и след това разресвам. Най-михаресва колко хубаво мирише косата поне два дни след това.

# 102
благодаря ви момичета  Simple Smile Vesseto и на мен много ми харесва как мирише  Simple Smile

# 103

Скрит текст:

Нищо особено... 0 блясък.И един път и 5 и 10 пъти да пръсна едно и също-никаква разлика нямаше при мен. Tired

# 104
На мен нито Шаумата, нито Глис-а ми се отразяват добре на косата. Макар че на Глис само шампоан и балсам съм ползвала всъщност.
Аз ето това имах

Нито се решех по-лесно, нито нищо.
Да ви похваля кокосовото масло. Сложих го за финиш на краищата преди 3 дни, което беше и причината да питам как се справяте с него, тъй като аз се борих тогава поне половин час, като накрая стъргах с нокти и парченцата ги затоплях между ръцете Embarassed Косата ми е мазна, но с безумно сухи краища, които постоянно се оплитат, късат и благодарение на това - цъфтят. Сега, 3 дни след кокосовото масло, краищата още не са се заплели, не стоят сухи и си се реша съвсем свободно Heart Eyes Нещо, което не можах да постигна, каквото и да бях ползвала.

Общи условия

Активация на акаунт