Грижи за косата - 91

• 49 963
  • 736
  •   1
Отговори
# 45
Кой шампоан ползваш? Бързо ли ти свършва? Питам, защото моя опит да ползвам шампоан без сулфати беше един на Биодерма за честа употреба, но пенливостта му беше малка и свърши за 10 дни. Доколкото си спомням като гледах състава му наистина беше без сулфати, но съдържаше парабени.
Davines против пърхут на опаковката пише че е без парабени и сулфити и той не се пени много ,но аз си слагам два пъти по малко и ме изкарва 1-2месеца.

# 46
sparklet, благодаря. Ще го пробвам.

# 47
GodaiVa, сподели повече. Кое не ти харесва?
Четох, че и от професионалните серии не си много доволна. Може би ти си критична към косата си.

Сподели защо не ти харесват маслените маски. Каква става косата ти, каква искаш да бъде?
Анч,аз много харесвам косата си след маслени маски.В последно време правя бъркоч рициново масло+стимулант на икаров+зехтин.Нещо не я усещам хидратирана както само със стимулант на Икаров.Започнах единично да ги ползвам-като цяло стимулант+рициново(загрято преди това) косата ми е ок.Като сложа само зехтин или в комбинация с други продукти като че ли става по-плътна,но пък я усещам по-суха.Моят критерий за хубава коса е да е мека,не хвърчаща-хидратирана.Вякакви уплътняващи средства(ботокси,протеини) правят косата ми хвърчаща и като че ли по-суха.
Не мога да си обясня защо не ми пасва зехтина-това си е чисто маслиново масло!
Сега съм наумила да си купя масло от авокадо.До сега знам ,че масло от пшеничен зародиш,бадемово масло,масло от макадамия и масло от арган ми се отразяват супер на косата.
Реших да си поръчам заглаждащия серум на Лореал,питах във фейса Златна рибка -казаха,че става за преса,съдържа силикони,но и доста масла - http://www.zlatnaribka.com/loreal-professionnel/liss-ultime--za- … l-lis-ultim-50-ml
Ще си поръчам и някакво спрейче,спрях се да има масла,за това този продукт - http://www.zlatnaribka.com/macadamia-natural-oil/krem-sprey-za-r … pre-styler-100-ml
Имам спрей на Aphogee,някой ако иска за проба мога да пратя-имам около 150мл. На мен ми идва слаб.

# 48
Получих си затоплящата маска Enrich на Wella, и от едно ползване съм влюбена - косата ми се заплита ужасно, а тази маска я направи мекичка и по-жива, така че не се заплете почти цял ден (а и суртинта ми беше ок). Ще видя в дългосрочен план какво ще ми направи от косата и ще пиша пак Simple Smile

# 49
По темата - отговорих с "Да, редовно" ( от няколко месеца ).
И в този ред мисли да споделя нещо практично. Разчиствайки шкафа с козметика, намерих тези продукти:
, ,
Купувани незнайно кога - пробвани - прибрани - забравени. Докато реша на кого пак да подарявам - им намерих приложение Laughing Преди маслена маска, за да не мокря косата, подсушавам и пр. ( а е прекалено гъста, за да нанасям директно масла на суха коса) напръсквам доволно с някой от спрейовете да се навлажни косата, разресвам, отгоре си слагам маслата, пак леко разресвам, найлон, загряване, кърпа, час-два стоене, измиване и т.н. Поне на моята коса ефектът е много добър Peace
По-нанатък смятам да пробвам и с неизползваемите маски+масла Thinking

# 50
Искам да се оплача от този балсам на Garnier. След къпане косата мирише чудесно, нооо така бързо се омазнява, че.......  #2gunfire  Най ме е яд, че ще замине на боклука все още новичък.....

# 51
Искам да се оплача от този балсам на Garnier. След къпане косата мирише чудесно, нооо така бързо се омазнява, че.......  #2gunfire  Най ме е яд, че ще замине на боклука все още новичък.....
Скрит текст:

Защо не го дадеш на някоя приятелка със суха коса? Няма смисъл да го хвърляш. Peace

# 52
Аз имам същия на Гарниер, косата ми е суха и ми е добре. Не се омазнява изобщо, може би  emerald_eyes е права.

# 53
Най-вероятно така ще направя Simple Smile

# 54
И в този ред мисли да споделя нещо практично. Разчиствайки шкафа с козметика, намерих тези продукти:

И аз преди няколко месеца се опитвах да се отърва по-бързо от този продукт, затова развинтих пръскалката и си отлях в купичка и смесих с някаква гъста маска и така се намазах  Laughing Мисля че спрея съдържа силикони за по-лесно разресване и затова ако се напръска с него косата и след това се намаже с масла, те няма да могат да проникнат в косъма newsm78

# 55

И аз преди няколко месеца се опитвах да се отърва по-бързо от този продукт, затова развинтих пръскалката и си отлях в купичка и смесих с някаква гъста маска и така се намазах  Laughing Мисля че спрея съдържа силикони за по-лесно разресване и затова ако се напръска с него косата и след това се намаже с масла, те няма да могат да проникнат в косъма newsm78
Да, има някаква логика, но пък в емблематичния Еластисайзър също има силикони, а е продукт - страхотен , който се използва преди шампоана newsm78
Най-вероятно истината е...някъде там, но моята коса наистина се чувства много добре след тази "имровизация" Laughing

# 56
Най-вероятно истината е...някъде там, но моята коса наистина се чувства много добре след тази "имровизация" Laughing
Това е най-важното- намерила си подходящата комбинация за косата си Peace

# 57
След домашна маска с како , мед и зехтин ще има ли ефект ако се измия със сода, защото не ползвам шампоан от известно време? По принцип от содата косата става много суха и твърда, затова накрая обливам с лимонов сок. Тази процедура след домашната маска би ли развалила ефекта от маската?

# 58
  • Велико Търново
Според мен,няма как да се развали ефекта от маската,при положение,че предназначението на маслата и останалите съставки е да проникнат в дълбочината на косъма и да го подхранят Peace Друг е въпросът как само със сода ще се отмие зехтина.... Thinking

# 59
О, ще го отмие, в тоа нямам съмнение, мие доста по-добре от шампоаните, които съм ползвала, това не е проблем Simple Smile Ще пробвам тези дни и ще докладвам какъв е ефекта при мен Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт