Трудно проговаряне -тема 11

• 58 512
  • 732
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Ауу Дони, това стихотворение (особено първия куплет) сякаш е писано за мой Гого. Много е привързан към мен и все иска да се гушкаме и борим.

Ели, под повтарящи се действия се имаше предвид в книгата, монотонни, повтарящи се действия, в които децата с аутизъм зациклят и се затварят в себе си докато вършат. Гого на 2-2,5 години се въртеше около собствената си ос и нищо не можеше да му привлече вниманието - не знам дали е било "истинско" повтарящо се действие. Те децата на тази възраст, че и по-големи, често повтарят до безкрайност едни и същи неща, които им се виждат забавни. Лошото е когато "изключат" целия околен свят влизайки в тези движения.

Аз се засрамих от себе си и 3 дена вече подхванах да обучавам Жоро отново. Оказа се, че е забравил всичко - кой плод къде расте, доста зеленчуци не помнеше дали са такива. Учим и едно стихотворение, като стремежа ми е да се изправи и да го каже поне пред нашето семейство. Засега се осмелява само пред мен, и то не прав, а докато лежи на кревата и си вири краката - категорично не ме гледа.
Малко го изнудвам и за различни храни. Не искам да го насилвам. Затова се пазарим за по 1-2 хапки и то съвсем приемливи неща: банан, пържени картофи, супа топчета, морков - все неща които преди обичаше, а напоследък отхвърля.
Да видим от утре като съм отново на работа, как ще се развият нещата.

ПП Прочетох му стихотворението и много се смя. Каза, че това стихотворение е за нас двамата  Heart Eyes Помоли ме да го прочета още два пъти. То ще е следващото, което ще се опитаме да научи, че поне думичките са лесни за произнасяне.

# 106
Ели то нагоре са ти го казали, вашето не ми прилича на такова действие. По скоро детето си мисли нещо и си говори друго нещо колкото да не е без хич, на мен често ми се случва и половинката много ми се дразни.
Миа и ние много забравяме. Не знам как да действам, нещо което единия ден го знае, на другия го е забравил. И като се комбинира това с магарешкия му инат и нещата стават чудни.

# 107
Дони стихотворението е много сладко  Simple Smile

Моят син също забравя, последно го хванах като не бяхме упражнявали как правят животните може би месец ами почти всички ги обърка  ooooh! . А за някои неща е ужасно паметлив, та затова не мога да кажа, че не помни  Rolling Eyes ами и аз незнам защо се получава така. Цветовете най са ни проблем и 4-те основни още не сме научили.

# 108
Здравейте, моят син трудно запомня нещо, ако няма асоциация с накокъв цвят или нещо познато. Буквата "В" я започни чрез думата вампир, а дълго време не можеше да я запомни, въпреки че името ми започва с В. Стимулът да я запомни бешез думата Вампир, а не моето име.

# 109
За цветовете - полезно упражнение е докато ходите на вън да се питате коя кола какъв цвят е.

# 110
  • София
Здравейте,
имаме диагноза: синдром на Ландау - Клефнер. Рядко заболяване с неизяснен произход, но с прилична прогноза.
Според моите наблюдения при нас нещата са по-скоро в лека форма.
Още се ориентирам и чета много, доста съм объркана, но се надявам на най-доброто разрешение на проблема, макар и бавно.

# 111
Луда Мара неприятно  Rolling Eyes , но пък поне знаете с какво се борите. Аз доколкото прочетох това е един вид придобита епилепсия нали така Thinking.

За цветовете - полезно упражнение е докато ходите на вън да се питате коя кола какъв цвят е.

И това се пробвам, ама то все виждаме разни сини или зелени коли които трудно се различват  Simple Smile

# 112
Луда Мара,  Hugтази диагноза в СВ. Никола ли я поставят. Малко съм чела за нея. Изведнъж се наблюдава загуба на речеви способности и това е придружено с епилепсия нали. Невролог ли я поставя?  newsm78 Извинявай за многото въпроси. Какво ви е ЕЕГ-то?  Hug Диагнозата си е диагноза важното е да се работи с детето.
Доника, благодаря за песничката, ама ако можеше да ми я изпееш. Защото като пея и Хриси се нерви и ми вика "Не пей. Сплиии." Може би не налучквам мелодията  Joy
Много натрапчиво ги говори тези неща. Като я попиташ какво значи или от къде е изобщо не те отразява.  Thinking

# 113
Луда Мара, много съжелявам за диагнозата. Не я бях чувала, сега влязох да прочета. Започнах те ли лечение на епилепсията? При вас така ли се разви, в смисъл да е имало нормална реч и изведнъж да я загуби?

# 114
  • София

Доника, благодаря за песничката, ама ако можеше да ми я изпееш. Защото като пея и Хриси се нерви и ми вика "Не пей. Сплиии." Може би не налучквам мелодията  Joy

Бе аз да я изпея, но после трябва да я водиш куршум да и леят hahaha
Луда МараHug Не знам каква е тежестта на "заболяването" (ще питам сега чичо Гошо), но поне вече се знае какво е. Медикаментозно има ли шанс да се увладее?
Аз от днес имам батко скиорче. Толкова е ентусиазиран милия - ще го шпионирам през уеб камерата Simple Smile

# 115
  • Ню Йорк
Здравейте момичета. Забелязах, че моя младеж много трудно разпознава по картинки. Ако види живо куче или плюшено знае и казва, че е куче, но на картинка се чуди какво е. И така и с останалите предмети. Наприме влак на снимка разпознава веднага, но той се побърква от гледане на влакове на компютъра. Книжки ли трябва да му купувам, да показвам картинки и да ги повтаряме ли и аз не знам ?  newsm78

# 116
Галактическа принцеса, книжките трябва да са със снимки, а не нарисувани.  Peace

# 117
  • София
Здравейте момичета. Забелязах, че моя младеж много трудно разпознава по картинки. Ако види живо куче или плюшено знае и казва, че е куче, но на картинка се чуди какво е. И така и с останалите предмети. Наприме влак на снимка разпознава веднага, но той се побърква от гледане на влакове на компютъра. Книжки ли трябва да му купувам, да показвам картинки и да ги повтаряме ли и аз не знам ?  newsm78
Попитай логопедката - явно проблема е в прехвърлянето от 2Д към 3Д образ...така си го обяснявам аз. Пък то някои картинки аз не ги разпознавам - какво остава за децата Wink

# 118
Преди няколко дни видях за пръв път ефект върху проговарянето от яслата - научил е думичката "млък" Mr. Green Гледа ме серизоно, клати заканително пръстче и после го слага пред устата и почва да крещи "млък, млък" Crazy

У дома съвсем зараяахме заниманията - бори ме се с вируси. Дребния е с бронхит, батко му е на крачка от него, а мъж ми е ни жив, ни умрял от вируса ooooh! Аз се опитвам да не се разболея, но едвам удържам фронта. Още по-гадното е, че личната ни лекарка влезна по спешност в болница и никой не я замества - не мога и болничен да си взема Cry

# 119
Здравейте,
поздрави на всички за постиженията и благодаря за съветите! Hug

Да попитам пак как работите с логопедичните карти? По колко на ден показвате? Четох за един метод по който се показва всяка карта за секунда, ама се чудя ефективен ли е...
Моя малкия като започне да казва нова дума, спира да казва някои от старите и много ме притеснявва това. Знам, че ги знае, защото на кртинката ми ги показва като го питам, но защо не я казва?!? Изобщо с повтарянето много зор. Много пъти го виждам, как отваря уста, но сякаш не може или не смее.

Някой давал ли е Брейн Бустер и имеше ли ефект?

Общи условия

Активация на акаунт