Астрология-3 тема

• 68 105
  • 727
  •   1
Отговори
# 225
Момичета, помонете ми да избера ден за вадене на горен мъдрец.

Бях се спряла на 31.05 ??? Луна в Риби - колебая се ,защото нали ще има силна упойка  

Какво гледаме в случая:

*Луната да е намаляваща - не може. Това май ще го изпусна.

*Луната да не е в Лъв - заради сърцето, защото упойката е с адреналин.

*Да е делничен ден  по разбираеми причини .

*Може би да не е в Рак   заради мунданната опозиция с Козирог???  

*Луна в мек аспект към Сатурн...,последния управлява зъбите...

* Сатурн е ретро до 8.07.

* Меркурий ще стане ретро от 26.06. до 20 .07.

Някакви предположения?  

# 226
Здравейте момичета, бих искала да се запиша на курс по астрология и ще помоля, тези от Вас, които са изкарали такъв да споделят впечатленията си. В нета намерих информация за 4, но споделен опит от първа ръка е за предпочитане. Не съм чула за курсове в Пловдив, а и да има ще ми е трудно да се организирам с времето, така че предпочитам да е дистанционна форма на обучение.
Благодаря предварително на отзовалите се   bouquet

# 227
  • София
По какъв начин (програма/сайт) най-лесно мога да виждам движение на планета във времето, примерно искам да видя кога Плутон е транзитирал върху наталния ми Нептун. Ползвам Zet 9 и го правя с налучкване като въвеждам различни дати докато не улуча подходящат, ползвам и Position/Speed диаграма за ориентир. Вие как го правите?

# 228
в ZET с бутон Time
можеш да си нагласяш колко да ти е стъпката - ден, месец, година и т.н
обръщай внимание и дали въртиш наталната или втората карта

извинявам се за принт скрийна и лошото изображение,
за червения квадратен бутон с часовник става въпрос  Flutter  Peace

Последна редакция: вт, 28 май 2013, 07:42 от Herzen

# 229
  • София
Огромни благодарности, Herzen, за подробното опиасание и отзовчивостта!  bouquet Точно каквото ми трябваше, но не бях успяла да открия до сега. Толкова много функционлности има Зет 9, кой знае какви скрити тайни има още;)

# 230
ето ефемериди,от падащият панел си избираш период 

http://www.khaldea.com/kldaephem/2000/may2013gmt.shtml

# 231
Момичета, свалих тази програма и я разучавам Simple Smile Доста ми е сложно, особено момента с диспозициите ми е пълна мъгла  #Crazy
Някоя от вас да е в час с нумерологията  newsm78 Имам притеснение, че прекалено много 4-ки /редуцирани 13-ки/ се въртят около мен - първо име, рождена дата, разни други дребни нещица... Чудя се дали трябва да подхождам по-внимателно към 4-ката, и да се опитвам всячески да я избягвам или не е нужна чак такава предпазливост  newsm78 Идеи?

# 232
Бих те посъветвала по-скоро да използваш качествата на 4-ката, кой казва че е кофти число? Laughing Ето малко инфо:

Възприемчиви, общителни, многостранни, творчески, драматични. Следват целите си с биволско търпение, упорито и последователно. Концентрират творческата си енергия.

Ако е число на съдбовния път - трудности и препятствия при изучаване на житейските уроци,  да се научат сами да ги преодоляват,което пък е плюс, при вземането на евентуални прибързани решения.Качество, което трябва да се развие - прозорливост.

Ако е в житейски период - Във всички периоди е носител на трудности и рутинна работа, Особено изявено е в първи период, също не предполага хармоничен брак (в 1-ви период).В другите периоди по отношение на брака може да се тълкува, като повърхностно,несериозно отношение към него, неумение за справяне със семейните задължения и прехвърляне на отговорности върху другия партньор.

13 като просто число е число на кармичната разплата
13 като двойно число не носи фаталлни вибрации, а  по-скоро съдбовно предупреждение за внимание и предпазливост при всяко ново начинание.Носител на власт и много сила. При умело разчитане знаците на съдбата (съдб. предупежд.) е гарантиран успехът в живота, обратното  влече отрицателни качества - лицемерие, театралничене, лъжи, особено при посредствени хора.Могат да залитнат по врачки, гледачки и баячки.

Комплексите на вибрация  4 - Омръзна ми да ме мачкат, ще правя каквото аз реша! Другите грешат, аз не!Кармичната разплата е гаранция за трудности още от ранно детство.Чести разочарования и случки формират страхове, които после са трудно преодолими през целия живот.Не приемат критика или трудно я приемат, но тя се запечатва в подсъзнанието и с времето разцъфва, като букет от комплекси за малоценност, което и пречи да изявят положителните качества, които имат.

# 233
Аз имам доста 4, и жизнен път и периоди, които тепърва ми предстоят, както и доста 4 в другите вибрации, но сега нямам време да пиша подробно, по-късно, може би.
Общо взето, не се оплаквам от 4, ако човек е дисциплиниран, не търси лесното, няма от какво да се притеснява и страхува. Работата и трудностите не ме стресират, напротив мобилизират ме и тогава се чувствам най-пълноценна.
Ето сега всички ме мислят как се справям сама с две деца/ бебе+ 5г. младеж, който спрях от градина заради болестите/, ами справям се. ММ сутринта ми пожелава ' приятен ден'' с притеснение/ до сега бяхме с баба за помощник, от 2 дни съм сама/.  Винаги съм мразила лигльовци, вечно оплакващи и мрънкащи хора.....когато имаш проблем, запретваш ръкави и търсиш решения, винаги ще се намери някакво, просто действаш, вместо да губиш време в самосъжаление, или в търсене на такова и помощ от другите.
Харесвам си 4 аз, явно не случайно душата ми я е избрала.

# 234
Благодаря ви, за мненията  Hug  ще си се радвам на 13 -ките  Wink
Сега да попитам за ZET 9, инсталирах си я и почнах да я разучавам, но в сравнение с транзитите които ми дават разни сайтове имаше разминавания и то доста съществени. Може би, нещо не съм направила като хората  newsm78 това едно на ръка, но другото е че не видях никъде транзити на бавните планети.. например Нептун  newsm78 Не ги ли дава тази програма?

# 235
може би ти зависи от версията
аз съм със zet7, само предполагам

ZET Lite - ограниченный набор функций, для любителя астрологии
ZET Pro - расширенный набор функций, для астролога и продвинутого любителя
ZET Geo - флагманская модификация с максимальной функциональностью, для профессионального астролога

Скрит текст:
Профессиональная базовая модификация ZET 9 Pro имеет дополнительно к функциям Lite некоторые функции, необходимые для работы профессионального астролога:

20 предустановленных типов карт и возможность задания пользователем любых типов карт (в Lite только натал, транзат и синастрия):
    - прогрессии: медленная, минорная, профекция, с произвольным коэффициентом, прямые и обратные, с различными типами движения домов: реальным (быстрые дома), директным MC, солнечная дуга от MC,
    - дирекции: экваториальная, зодиакальная, солнечной дуги экваториальная, солнечной дуги зодиакальная, с произвольным коэффициентом, прямые и обратные,
    - первичная дирекция (с произвольным коэффициентом, прямая и обратная),
    - соляр, лунар, возвращения планет,
    - фазовый лунар, фазовая прогрессия, прогрессия лунара,
    - средняя карта Девисона,
    - карта релокации,
    - карта "план местного простанства",
    - Гамбургская карта.
    Графические эфемериды планет и астероидов, графики их прогрессивных и дирекционных (в Lite только транзитных) аспектов относительно натальных за период времени до 120 лет.
    Ректификация времени рождения методами статистики сгущений и трутины Гермеса.
    Выдача интерпретаций на принтер, сохранение в текстовом файле, в формате веб-страницы.
    Различные систем координат (в Lite только геоцентрическая эклиптикальная):
    - геоцентрическая, гелиоцентрическая и топоцентрическая системы,
    - горизонтальная, первый вертикал, экваториальная и эклиптикальная системы.
    Любая гармоника из заданного набора или произвольная.
    Выдача ближайшего периода Луны "без курса" в графическом и текстовом виде.
    Автоматическое сохранение интерпретационных документов как файлов с уникальными именами.
    Атлас Мира II с координатами городов и таблицами изменений исчисления времени, содержащий 200 000 городов.
    Возможность редактирования географического Атласа.

# 236
Благодаря ти Hug  Много съм зле с руския, мааалко по-добре се справям с инглиша  Blush Ти доволна ли си от ZET 7? Там има ли транзити на бавните планети? Всъщност точно Lite версията свалих и явно за това е имало ограничени функции, ама няма кой да чете  Laughing

# 237
за любителските ми умения и ниво си ми е идеална 7  Flutter
има ги транзитите на бавните планети
но знам че 9 е много по-добра
и всичко ново автора ги добавя само в 9
кода за pro е платен, но моята 7 май и тя е с платен код

# 238
Оки Simple Smile Мерси, сега ще си я дръпна, а гледам че има и версия на БГ  Party Нищо не разбирам от астрология или по-точно съвсем мъничко разбирам Simple Smile ,  но ми е супер забавно и интересно.

# 239
  • София
Относно Zet 9, мисля че е въпрос на настройка кои аспекти да ти показва. Можеш да пробваш от Settings - Chart Settings - Planets, там си избираш кои да се показват. A относно различните аспекти, провери си как си въвела часа на събитието /ако датата е в лятно часово време +3, иначе +2/, това astro.com ти го отчита автоматично, но в Zet трябва да се погрижиш.

Скрит текст:

Последна редакция: сб, 01 юни 2013, 14:54 от polly jean

Общи условия

Активация на акаунт