Астрология-3 тема

• 68 345
  • 727
  •   1
Отговори
# 600
Момичета, помагайте. Много съм объркана в тази астрология, а ми е интересна. От коя книга сте доволни, кое четиво ви е насочило най-лесно към астрологията? До сега съм чела "Как да си направим индивидуален хороскоп", книга към която има програма и една от Алена с основни неща. Интернета и той ме обърква до някаква степен. Искам нещо подредено и стегнато. Моля за препоръка, какво да купя Simple Smile
За прохождащи- Линда Гудман  -"Слънчевите знаци на зодиака", "Знаци на сродните души", "Знаци на Любовта"
След това - Марион Марч и Джоан Макевърс - "Най-добрият начин да научим астрология" /Имам шест тома/
1-том-основни принципи
2-том-техники за изчисляване интерпретация
3-том-анализ на хороскопа
4-том- съвременни методи,прогресии, дирекции,слънчеви и лунни революции, транзити
5-том-техники на синастрия
6-том-техники на хорарната и елективната астрология

Бернадет Брейди- "Предсказателна астрология"  - /за мен лично тази книга беше уникално попадение, но аз съм учила астрология доста хаотично . По мое време нямаше литература и първата книжка,която ми попадна беше една синя със златисти букви  Simple Smile  "Астрология" -Сефариал издателство Абагар от 1991 г/

Сбита книга със стегната информация -Снежина Гонгалова -"Пълно ръководство по астрология"
!!! Каръл Ръшман- "Изкуството на предсказателната астрология"

Стари техники  това ми е последно слабост, запалих се по тях след записките на една приятелка по юдициарна астрология . Препоръчвам и Константин Дараган 
-Фьодор Грузинов -"Астрологията"

# 601
Видях, че е излязла от печат "Уникална книга на астрологията"-Клавдий Птолемей Grinning.
Четирикнижието на Птолемей !

# 602
"Астрология. Енциклопедия стъпка по стъпка"-Мадлин Геруик-Бродьор; Лиза Ленард
на достъпен и разбираем език The Complete Idiot's Guide to Astrology

Отговяря точно на казаното от Айнщайн

"Не можеш да твърдиш, че наистина разбираш нещо, освен ако не си в състояние да го обясниш на баба си."
Алберт Айнщайн

Последна редакция: ср, 24 юли 2013, 16:43 от karakoinova

# 603
куку-руку,на мен пък ми е супер лесна и приятна, с добър интерфейс. Има си почти всичко без една функция, заради която ползвам и Janus-a. Не знам колко си напреднала в изучаването на астрологичните  техники, но ако не си съвсем наясно, сигурно ще ти се вижда сложно. В такъв случай и Janus-а ще ти е сложен, може би и повече.
Ако имаш някакви въпроси по самата програма ми пиши на лични да видим дали ще мога да ти помогна  Wink

# 604
Докато се бутах из Фантастико попаднах на въртящата се закачалка за книги и по носа ме удари една тухла - енциклопедия на Лиза Ренард и Мадлин Бродьор, купих си я веднага, после рових из нета и си купих всичко издадено на Х.Саспортас и Лиз Грийн.
Плюс лекциите от курса, на който се записах. Отделно съм си заплюла за зимата, когато имам повече време 6-те тома, за които писа Каракойнова.
Програмата ми е Зет 7, но почти не съм я разучила, построих само няколко натала и синастрии.
В морето от литература, което се предлага на пазара се ориентирам по вътрешна преценка, книгите сами ме намират.
В ел. вариант имам книги на Спилър и  Дойнов. Дет се вика откъм матрЯл добре, откъм време свободно мъкък.Но мисля, че важното е несекващото ми желание.

Та, Аврамовска - пускай си антените и носа в действие и сама ще си намериш подходящата литература.

# 605
Докато се бутах из Фантастико попаднах на въртящата се закачалка за книги и по носа ме удари една тухла - енциклопедия на Лиза Ренард и Мадлин Бродьор, купих си я веднага, после рових из нета и си купих всичко издадено на Х.Саспортас и Лиз Грийн.
Плюс лекциите от курса, на който се записах. Отделно съм си заплюла за зимата, когато имам повече време 6-те тома, за които писа Каракойнова.
Програмата ми е Зет 7, но почти не съм я разучила, построих само няколко натала и синастрии.
В морето от литература, което се предлага на пазара се ориентирам по вътрешна преценка, книгите сами ме намират.
В ел. вариант имам книги на Спилър и  Дойнов. Дет се вика откъм матрЯл добре, откъм време свободно мъкък.Но мисля, че важното е несекващото ми желание.

Та, Аврамовска - пускай си антените и носа в действие и сама ще си намериш подходящата литература.
"Астрология. Енциклопедия стъпка по стъпка"-Мадлин Геруик-Бродьор; Лиза Ленард   Това е книгата, която препоръчвам за съвсем боси в астрологията и не случайно я водят "Пътеводител на идиота в астрологията"  . На всеки му е трудно да разбере закодирания език на астролозите, но книгата е написана на човешки език. В Изданието на български, нямам идея дали са включени илюстрациите като в букварче за първолаче, но на мен много ми допаднаха  Grinning.  С гаранция никой няма да стане професионал с една книжка, а дори и да е прочел цялата литература,която е излизала.
 Има много литература, много автори, но в повечето случаи са локуми на килограм .
Преработки на аспекти от натален хороскоп и т.н. Карми и други такива не ги харесвам . Астрологията е точна наука, при положение, че се научиш да четеш знаците . Не ми се вярва, че някой може да си промени природата за да си преработи отреденото му или ако на някой му сервираш на тепсия кармичния му урок, а той е като незрял пъпеш, то как да осъзнае предначертаното .

Уф, пак се отплеснах и моля за извинение !

# 606
Аз, преди да прочета книгата дори не бях виждала натална карта. После я гледах като петел бобено зърно, сетне “видях“ планети, домове, аспекти, стелиуми...... Наистина си е букварче супер обяснено.
И така стъпка по стъпка се надявам един ден да мога да си прогнозирам оставащото ми време тук на Земята. Силно вярвам във влиянието на звездите, не случайно използваме израза “астрално тяло“.
Тук, в Гърция на астрологията не се гледа с добро око, нали са супер набожни, определят всеки, който има интерес към звездите и числата, като човек на Дявола.Да, но ако не бяха тримата влъхви, как щяха да локализират появата на Христос?И спорят, как новата звезда се появила.....коя нова звезда? Просто един съвпад.

Тоз път аз се отплеснах  Grinning

# 607
Ооооо, разкажи, разкажи Grinning много ми е интересно Grinning
И аз ще си купя енциклопедията, като имам време да чета  Grinning Имам първата книга на Марион Марч и ... но не мога да свързвам ключовите думи, какво остава за друго Rolling Eyes

Не  ми дава мира тоя стелиум в 7 дом Rolling Eyes от по-горе постнат линк четох, че това са хора самотници, а при мен е точно обратното, много страдам ако нямам семейство и е много важно за душевното ми равновесие да усещам близките си до себе си Simple Smile

# 608
Кашпичка, честит рожден ден на дъщеричката ти! Simple Smile

мацки, а има ли някое от тези книжлета, което може да се свлали ото нета? аз съм търсила тези, които нямам на линда гудман, ама йок!
зорита, ти откъде си сваляла?

# 609
Елч, благодаря ти  bouquet

# 610
Кашпичка, честит рожден ден на дъщеричката ти! Simple Smile

мацки, а има ли някое от тези книжлета, което може да се свлали ото нета? аз съм търсила тези, които нямам на линда гудман, ама йок!
зорита, ти откъде си сваляла?
И аз се включвам в поздравителната част и пожелавам много щастие и късмет на детето !

Елч, четеш ли на руски език ?

Ако четеш в http://rutracker.org/   имат всичко каквото можеш да пожелаеш .
Линда Гудман пише увлекателно, но е забавно за начален досег с астрологията .

# 611
Каракойнова и на теб благодаря Grinning

И за да не е само благодарности, погледнахте ли звездната карта на малкия принц?

# 612
"Слънчеви знаци" и "Звездни знаци"  на Линда Гудман на български
http://www.spiralata.net/booklist.php?fieldFrom0=40&LangID=0&Letter=%C3

Маркин, Н -"Транзити"
http://www.spiralata.net/booklist.php?fieldFrom0=20&LangID=0&Letter=%CC

други астро  Grinning
http://www.spiralata.net/s.php?SearchType=2&find=%E0%F1%F2%F0%EE

Подводни
http://www.spiralata.net/booklist.php?fieldFrom0=40&LangID=0&Letter=%CF

На Руски за четене
http://astrologos.su/AstroLogos_Library/Goodman/LoveSigns/

http://astrologos.su/AstroLogos_Library/Default.htm      останалата част от книги

Последна редакция: чт, 25 юли 2013, 15:35 от karakoinova

# 613
За работата с транзитите . На руски е, но таблиците се разбират идеално .Бернадет Брейди

http://mnashe.tripod.com/astrolog/bready.htm

# 614
karakoinova, ти си истинско злато! много много мерси!
руският ужким го ползвам пасивно, ама като цяло ми е трудничко де. ама така е като не си поддържа човек езиците Sad сега ще се пробвам, да видим! взела съм си и едни книги на руски за писането на дисертацията ми, та ще трябва да се припомня Laughing

Общи условия

Активация на акаунт