Отговори
# 135
Първата ФМ се прави между 11 и 14 г.с. Втората мисля към 18 г.с.  newsm78

# 136
  • София
Имам чувството, че изобщо не четете какво се пише и поства Rolling Eyes
Вече няколко пъти беше пускан този линк, в него има достатъчно информция, няма смисъл да си дъвчем едно и също...

# 137
Здравейте,

Следя форумчето вече порядъчно дълго време, но едва сега се престрашавам да пиша.
Аз съм от тези, на който нон стоп им е  Sick
Събуждам се през нощта и пак  Sick
Ям предимно плодове и солети, но всичко взе да ми писва ужасно? Как се справяте с това?
Искам да попитам как преодолявате сутрешното гадене с вземането на кръв от вена?? Това към момента ми се струва непосилна задача?
 Може ли някой от по-опитните мами да поясни какво представлява ФМ като преглед?
И аз се интересувам от Балев, избрала съм при него да отида за ФМ
аз тази фобия си я имам от дете, успокоителното в случая е, че не съм сама и има и други като мен...не гледам опитвам се да не мисля, но пуста му и глава само там човърка, след което идва момента с черно белите светкавици и след това...нямам спомени Simple Smile)))
Дано попадна на свестни лаборантки, които да проявят разбиране...
Ако някоя от момичетата във Варна може да препоръча къде да направя изследванията да каже, нямам претенции само да са разбрани и да имат лека ръка

Вземането на кръв от вената на гладно сега при постоянното гадене ми е огромен проблем. И с първата бременност беше така. Като стана ми е толкова лошо, че трябва непременно да ям нещо, в допълнение съм и с ниско кръвно, та ми се вие свят докато не хапна  Crazy

Сега в петък трябва да си пусна изследванията, като преди това трябва да мина при лекарката, а ми дадоха час час за 10  Crazy И като се позабавят малко обикновено чакам нормално поне половин час, та не знам как ще издържа без да ям дотогава. Ако стане много тежко положението ще хапна, а изследванията ще си направя друга сутрин веднага след ставане.

И айде сега гаденето, ама с първата бременност след 4ти месец както си седя и примерно си пътувам в автобуса и изведнъж рязко и внезапно ми причернее от глад, та чак се разтрепервам и цялата се изпотя и то в рамките на минути се случваше - падаше ми захарта, та постоянно си носех нещо сладко.

# 138
здравейте,мамчета,ние днес записахме ЖК пуснаха ми кръв и урина,видяхме бебо(много е пораснал за 1 м)спинкаше следобеден сън Grinningнакрая  лекичко се завъртя(док каза че явно не му харесва да го притесняваме)всичко си ни е ок даже на снимката която ни дадоха пише 11гс.6дни и така с една дума термина ще се сменииииии Mr. Greenза другия месец записах БХС.Лека вечер,мамчета!  bouquet

# 139
  • До морето :)
2 дни не съм влизала и вие сте изпитали цял роман. Сега ще чета, утре ще пиша.

# 140
  • София
Благодаря на всички за отговорите за ЖК, ще го поумувам още малко и ще реша Simple Smile

Някой случайно да се е записал в "Софиямед", май там ще се насоча Rolling Eyes

Аз разпуска след тежък работен ден...

Лека вечер, ще ви нагледам утре преди обед Peace

# 141
Здравейте и от мен момичета. sisoni флагодаря за темата. Не успях да вляза тези дн че страшни болки се появиха, чак се стреснах и ходих до спешния. Е всичко си е наред имаме си вече ръчички и крачета. Добре дошли на новите мами и успех на очакващите ги прегледи   bouquet Hug

# 142
  • Gone with the wind
Май май ми е време да се включа  Laughing
Очакван термин 7 септември
Решила съм, че ще се следя в Щерев.
Другата седмица ще си запазя и час за ранен БХС  fingerscrossed , а до тогава трябва да си направя кръвните изследвания. Ще мина през личната да видим дали ще ми ги пусне по ЗК (че ми е леко пън и не мога да знам как ще реагира)  Laughing

# 143
Ku4o привет Simple Smile лека и безпроблемна бременност  желая Wink
И аз съм решила да се следя в Щерев , дори мисля да си платя пакет.
Ти към кой док. си се насочила?

# 144
  • Gone with the wind
За момента д-р Ганева. А за пакета решихме, че няма смисъл - разликата в цената е 10на процента, но сумите, разхвърляни във времето, няма да ги усетим толкова.

Ух, ама съм офсЪ  Embarassed , извинете ме - желая на всички много лека и усмихната бременност с най-хубавите вързопи на земята

# 145
Ама аз по здравна каса не съм плащала друго освен ако искам допълнително ехограф, ФМ, БХС и кръвнагрупа, васерман и май имаше още едно кръвно изследване което ЗК не поема. То ФМ си е доста де, 80-100лв май беше по спомени, ако не се лъжа, предишния път правих и 3-те, сега от марковс ми казаха че 2-та нямало смисъл, само ако съм пропуснала 1 -та Crazy, а предишния път точно втората си правих при тях  Crazy, аз ли съм зле, те ли незнма вече  Laughing
Странно, защо да няма смисъл. Моята лекарка ми каза, че няма да ходя на първата ФМ и имам час точно за там направо за втората. newsm78

От опит съветвам всеки, който може да отдели средства за първата ФМ (11-13та седмица) да го направи. Тя е важна, защото плода внимателно се оглежда за малформации (докато все още може да се прекъсне бременността), мери се нухалната гънка, отклонения показват съмнения за синдром на Даун. Последното специално може да се направи само в периода 11-13та седмица!

Аз първата бременност не знаех нищо за тези изследвания (даже не бях още бгмама  Blush), разчитах изцяло на лекарката водила ми ЖК, тя дори не спомена за съществуването на ФМ толкова рано  Crazy. Късният биохимичен скринг(17та седмица) показа силен риск от Даун, в последствие и "видяха" нещо на ФМ, а какво изживях следващия месец просто не ми се разказва. Тогава разбрах че имало и ранна ФМ и че ранния преглед щеше да ми спести страшно много стрес и излишни нерви  Crazy

П.С. аз пак обикалям из апартамента, хич не мога да спя  Crazy

# 146
Добро утро! И аз сред Ранобудните да се запиша  Grinning. Всеки ден едно и също - ставам към четири часа да пишкам и после няма заспиване. Скоро не съм писала, но се старая всичко да чета.
По полод ФМ докторът при който ще се запиша на ЖК ме увери, че това което се гледа на първата ФМ ще го огледа той на втория преглед, който ми се полага към ЖК и каза единствено, че държи да се направи ранен скрининг, а ранната ФМ каза, че ще е излишен разход за мен и не ми я препоръча, но задължително иска да направим втората. И аз с първата бременност правих само втората поради незнание и сега уж бях се настроила и за първа, но след като докторът каза така, сега май съм на мнение, че ще я пропусна. Имам му доверие.

# 147
Добро утро момичета!

# 148
Здравейте,момичета!

Наистина пишете със скоростта на светлината!!!!
Три дена си бях на село и сега не мога да смогна да изчета!

Към колежките,които питат за клиниката,която посещавам, това е http://www.ivfpleven.com/
По същество е Ин-витро център, но предлагат и следене на бременност, дори да не сте " ин-витро случай". Както писах, моят гениален и божествен доктор, който спаси мен и първото ми бебе от хищните комерсиални лапи на три софийски светила, сега работи там, затова и аз ходя там. Нищо,че живея в София.
Вчера бях на преглед, нашия беб е 4 см, има ръце, крака, всичко каквото си трябва  Simple Smile Върви с една седмица по-голям от реалната си гестационна възраст, но за мен това не е новост, и дъщеря ми вървеше голяма и се роди 4,400кг.
Вчера по време на прегледа дъщеря ми разбра,че ще става кака. Казахме й,че отиваме на Плевен, за да получи тя една изненада и милата си мислеше,че изненадата е кола с дистанционно  Laughing Това й е голяма мечта.
Много се зарадва на бебето и рязко стана супер грижовна към мен. Дано така да си остане, за една вечер само усетих голяма помощ от това дете.
Поздрави, момичета!
Аз не мога да бъда много редовна в следенето на темата,но ако някоя има въпрос към мен, нека ползва личните съобщения, поне мейла си отварям всеки ден.

# 149
  • Gone with the wind
каза единствено, че държи да се направи ранен скрининг, а ранната ФМ каза, че ще е излишен разход за мен

БХС не върви ли ръка за ръка с ФМ? 
Или на теб ще ти правят само кръвниге изследвания без да ги съпоставят с резултатите от УЗ? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт