Отговори
# 315
LemOn, благодаря за информацията! Аз съм следобеда на преглед, така че явно на следващия ден ще се ходи за изследванията. Mr. Green

И аз съм от тези, които се чувстват отпаднали и само се местят от дивана на леглото и обратно. Опитвам се нещо да ошетам в моментите, в които се чувствам по-добре, но не ми достигат силите за елементарни неща.
И аз имам кръв в носа последните 2 седмици, но не е нещо притеснително.

Не подценявайте проблема с цигарите. Гледах едно предаване как на Запад акушерките следят бременните да не пушат, какви изследвания им правят за бебетата и как се раждат преждевременно и с увреждания. Проблемът идва от намаленото съдържание на кислород в кръвта, а кислородът е най-важен за развитието на плода. Когато спрете да пушите на организмът ви му трябват м-у 3 и 6 месеца, за да започне да възстановява нормалните нива на кислород в кръвта. Така, че се замислете се колко са безвредни 1-5 цигари дневно, които пречат да изчистите организма си.

Не ме разбирайте погрешно. Не съдя никого. Давам само информация. Всеки сам си решава, но е хубаво да се информирате по-добре, а не да вярвате на акушерка, която ви казва, че няма проблем да си пушите по някоя цигара.

На мен вчера ми беше кошмарен ден заради  Sick Помолих милото да ми купи пилешка супа да хапна. Не знам как са я готвили, ама от нея ми стане още по-зле, че дори и я върнах......Добре, че днес се прибира по-рано, за да сготвим с негова помощ нещо за вечеря.

Весел прзник/ци на празнуващите!

# 316
Нинка, честит рожден ден на патерици и от мен!Бъди много здрава и усмихната Simple Smile

Днес съм на лекар, ще се опитам да се запиша на ЖК, но да видим какво ще стане. Не ми е много добре, нещо ми се замайва, сякаш ми пада кръвното, а съм яла....  newsm78

Относно цигарите, това е въпрос на личен избор. С първата бременност съм пушила до 8г.с. по една кутия на ден (защото тогава разбрах, че съм бременна), след това много рядко си дърпах или пушех по 1 цигара. Винаги се обвинявах, че го правя! Моят син е с бронхиална астма, която е вследствие на други неща, поне така твърдят лекарите. След като го родих отново продължих да пуша, но по-малко. Преди години реших да ги разредя и от 2 и няколко месеца не пуша. Палила съм много рядко. За година да се събират 2-3 цигари. Тази бременност е планувана и честно да си призная никога не бих запалила сега цигара. Пазя се дори от хората които пушат, не желая да съм дори и пасивен пушач. Не знам до колко има връзка, но всички мои познати и приятелки, които са пушели по една или друга причина, децата им боледуват често от респираторни заболявания.
Моят съвет е да намерите мотивация и да ги спрете, живота повярвайте ми не свършва със сирането на цигарите, а напротив. Не се оставяйте да ви успокоява мисълта за това, че някой си е пушил цяла бременност и е родил здраво бебе.
Надявам се да няма засегнати, но допуснах веднъж тази грешка и съжалявам!

# 317
Честити празници момичета! Да сте здрави и много обичани  Mr. Green

За цигарите мисля, че сега е най-правилния момент да се спрат. Най-малкото организма и гаденето много помагат, а каузата си заслужава  Peace Още повече ако планирате кърмене след това  Hug

Утре съм на лекар да видя малката шушулка колко е пораснала и ще ми пуснат и кръвни изследвания.

Lulu25 Същата съм и с работата и с гаденето  Crazy Броя направо седмиците до 12та, че след това се надявам да премине.

Pinki_81 При кой се записа в Софиямед? Всички ли работят по ЗК там? Аз не съм се записвала по ЗК и много се колебаех точно за там, че ми е сравнително близо.

# 318
за цигарите определено ще гледам напълно да ги откажа....трудно, не трудно знам че е вредно и ще ги спра. Сега да ви питам някоя от вас има ли обеца на пъпа?? Аз имам и не знам кога да я махна и дали изобщо ще се наложи:)
Като забременях първият път имах обица на пъпа - махнах я като започна да ми расте коремчето и самата обица да ми убива, за съжаление след това се запуши дупката и не съм я пробивала наново - не че има и помен от плоският ми корем де та да го крася с обица hahaha
За пръстените - тях тогава не ги свалих , ама накрая много ми се бяха надули пръстите и нямаше как . Сега ще ги сваля още щом усетя че започват да подпухват, че да не се наложи да ги режем после.

# 319
Здравейте момичета!
Lokresiq  aз имам обица на пъпа и не мисля да я свалям все още. Не смятам, че пречи. Имам приятелка, която като бременна я свали 8-ми месец. С моята обица сме неразделни десет години и ще се чувствам странно ако я няма.
Oтносно цигарите, позволих си да запаля една онзи ден, но не пуша от над три седмици.

# 320
Здравейте  мацинки честит празник на влюбените и Трифон за,езан Весело изкарване  Hug
връщам се да ви чета  Hug Hug Hug

# 321
  • София
Дидка, не мисля, че някой е осъдил или обвинявал когото и да и било. До колкото разбрах Лукресия се терзае, че пуши, сама осъзнава че не е правилно и попита как се справят останалите с порока. Аз също съм пушач, страстен при това. Това че от два месеца не го правя не ме прави все още бивш такъв. Относно сравнението със сладките неща, смятам че беше абсолютно неуместно, вярвам разбирате защо. Никой не е казал „Не пуши”, това за някои е личен избор, за други желанието за здраво дете и вероятно ще ги започнат скоро след раждането.  При мен важен фактор играе и таткото. Той не би ми позволил, защото детето е колкото мое, толкова и негово. Както казах моя приятелка също пушеше през бременността си и роди здраво дете. Въпросът не опира само до момента на раждането, да видим че всичко му е ОК - казвам това, защото даваш за "пример" свекърва си, а не себе си в случая. Не искам да правя детето си зависимо, преди самото то да реши иска ли да бъде пушач или не. И не, не става въпрос за засегнати или не, точно за това е форум – да обменяме мнения, съвети...Никой, с нищо не може да застави другия, глупаво е да и да говорим за сърдене. Все пак сме големи хора...мисля.

# 322
Къде сте бе манекенки Hug От това, което прочетох - ми повечето сте си екстра с килцата - не го мислете.Аз в момента съм 84 кг. като стратирах на 84кг. А с първата ми бременност от 63 на 93 - сметнете си го сами, че мене срам ме хваща.  Laughing

И аз имах обица на пъпа - лекарят ме накара да я махна, защото може да предизвика ранни контракции - защо? - идея си нямам.

Пушенето забранено 100%!!! Поне за мен - и аз припалвах от дъжд на вятър - ама сега нъцки!

А по повод завидните ми и необятни форми -  Laughing - както казва мъж ми - аз не съм куче, че да ям само кокали... Joy Joy Joy

# 323
Честити празници мамчета  Hug Много да се обичате и много детски усмивки около вас  Hug

# 324
  • София
Здравейте!  Честит празник на всички вълнуващи се днес  Wink

За стриите аз ползвах ето това.  Цената изглежда висока, но е всъщност е доста икономично, от 4 до 9 месец съм използвала опаковка и половина.  Попива бързо, няма никаква миризма, която да дразни (бях писала, че не съдържа парабени, но за съжалние, след като се разтърих, видях, че не е така Confused).  Нямам стрии, дали е от това или е ген, не зная.  
От миризмата на маслото на Икаров направо Sick  Не знам как издържате.  А и то не беше ли за след 3-ти месец?

Преди да забременея първия път и аз пушех поне по кутия на ден и истински обичах да пуша.  Но ги спрях за не повече от 3-4 дни, след като разбрах, а сега не искам и да чувам да ги започвам отново.  Имам близка, която за съжаление не спря да пуши и при двете си бременностти и докато кърми децата.  Не знам дали на децата ще им има нещо, но за мен е ужасно  Confused  Личен избор е, но и въпрос на воля.  Всичко останало са оправдания.
lokresiq, ще успееш, само трябва истински да го пожелаеш.  Не е толкова трудно, когато мисълта за едно беззащитно същество, което разчита само на твоята съвест и усилия, е с теб Hug

Последна редакция: чт, 14 фев 2013, 14:23 от Sleeping Beauty

# 325
Здравейте на всички!!! Hug Честит Свети Валентин  Two Hearts, обичайте се много и се уважавайте! txtloves

Аз днес обикалях много с приятелаката ми, докато намерим ехограф. На едини места няма часове, чак за след месец, на други не работят със ЗК, и беше 70 Е ехографа, но в крайна сметка отидохме в съседно градче и запазих час за утре в 14,00 часа. Утре ще си видя малкото бебече, дано всичко да е наред с него! Стискайе ми палци утре! Praynig

# 326
Здравейте, честит празник на всички влюбени и ценителите на хубавото вино! Искам да попитам, някоя от вас имали мнение за болница Токуда? Записах се там на женска консултация, но се изненадах, че нямам готови пакети, които да ти включват прегледи, изследвания и т.н.

# 327
  • София
sisi26_dim, аз се следях и раждах там.  Сега, ако всичко е наред, пак ще е там.  Ти защо държиш да има готови пакети?  Каква е разликата? newsm78

# 328
sisi26_dim аз се следя в Токуда и до момента съм супер доволна. Няма платен пакет, плащаш си по 30 лв на място за екография и ако са нужни изследвания - те се плащат отделно. До момента не съм чула лоши мнения за там като болница, а относно лекаря - това вече зависи от него. Ти при кой се записа там?

# 329
  • До морето :)
За цигарите - когато не ми се гади - пуша. 2-3-4, колкото позволи свободното време. А и си взимам Карелия Слим бяла, възможно най-леките и тънките. Отделно, че ММ не пуши и като е вкъщи - избягвам, за да не го дразня. Навън също не пуша, че вече почти всички знаят и ме е срам пред хората.

Общи условия

Активация на акаунт