Отговори
# 450
Здравейте:) Надявам се че всички са добре  Hug
При мен се появи един проблем, някакъв нерв ми се прищипва някъде около тазобедрената става и боли ужасно, сутрин като стана съм ок, но от обяд, предполагам от постоянно седналата поза до вчерта болката се усилва като на моменти ми се реве направо. Предишния път ми стана така към 7-8 месец и ми казаха че бебето го притиска и че нищо не може да се направи, а сега матката ли расте много бързо незнам  newsm78
Гледам ехографи обсъждате и мен ме гледат с вагинален, аз нямам против, то вкарването е съвсем повърхностно Peace
Лек ден дами мадами  Hug

# 451
  • София
За придърпването и болката - аз ги нямам като с предната бременност. Обяснявам си го, че сравнително скоро матката ми е била разтеглена до n-та степен и вече не й е проблем това. Не е като за първи път да й се случва.

Лече, едва ли ще е заради това.  Децата ни са почти на една възраст, а при мен ги има.  На мен докторката ми каза, че съм с обърната матка и ще усещам придърпвания при завъртането й Thinking

# 452
ето ме и мен след прегледа-бебчо е добре,много шава,расте,чухме му сърчицето пак,а кистата от 66мм сега е 35мм,ще продължавам да пия Утрогестана и на 01.03 пак съм на преглед

# 453
  • София
Здравейте:) Надявам се че всички са добре  Hug
При мен се появи един проблем, някакъв нерв ми се прищипва някъде около тазобедрената става и боли ужасно, сутрин като стана съм ок, но от обяд, предполагам от постоянно седналата поза до вчерта болката се усилва като на моменти ми се реве направо. Предишния път ми стана така към 7-8 месец и ми казаха че бебето го притиска и че нищо не може да се направи, а сега матката ли расте много бързо незнам  newsm78
Гледам ехографи обсъждате и мен ме гледат с вагинален, аз нямам против, то вкарването е съвсем повърхностно Peace
Лек ден дами мадами  Hug
При мен е същото,даже се чудя как ще съм до края.

# 454
Здравейте:) Надявам се че всички са добре  Hug
При мен се появи един проблем, някакъв нерв ми се прищипва някъде около тазобедрената става и боли ужасно, сутрин като стана съм ок, но от обяд, предполагам от постоянно седналата поза до вчерта болката се усилва като на моменти ми се реве направо. Предишния път ми стана така към 7-8 месец и ми казаха че бебето го притиска и че нищо не може да се направи, а сега матката ли расте много бързо незнам  newsm78
Лек ден дами мадами  Hug
При мен е същото,даже се чудя как ще съм до края.
Здравейте, и мен ме боли отзад малко под кръста. Вечер съм много зле. При вас там ли е болката?

# 455
Прочетах темичката за новото което гптвят Герб... аз не съм ЗА понеже не виждам как една майка ще откаже да гледа детето си и да прекара времето,което му е необходимо с него,ами още първата година да не е минала и да се връща на работа.. не го приемам... За мен е по-важно да си гледаш детето,отколкото да вземеш пари накуп да го пратиш на ясла.Мисля,че поне до първите две години трябва да се грижиш за това дете...

Вие какво мислите.. има майки ,които вече имат рожби... няма правилен начин за възпитание или схема,но поне си мисля,че първата година е невъзможно да се отделиш от детето си .. едно,че не си се възстановил хормонално и т.н.?

Вместо да направят 2000лв за родено дете еднократна помощ както в несебър... изобщо не мислят... Майките искат увеличение на майчинството като пари не да ти ги дадат накуп... кво разбират едни мъже...

# 456
Честито на чулите сърчица  bouquet newsm51
За вагиналния и изобщо за доктори си имам причини да се съмнявам и за това внимавам много ,а сега и за още 2ма Laughing
Тея е много нежно име в превод от гръцки - Богиня  newsm03
За момиченце обмисляме Йоана , за момченце Александър(луда съм по това име ) За сега имаме повече варианти за момичета и ако са 2 момчета ще стане весело Crazy
Маймунски ако се раздвижваш на 20-30 мин не помага ли?
При мен е в ляво над тазобедрената става ,но не е нещо ново преди 5 год прищипах нерв някакъв и тогава открих че съм от 10% ,на които  Аулин не действа ooooh! Та 2 седмици на легло и после все ме питаха защо куцам Crazy Ето защо заболи ли ме ама веднага се мажа с нещо,сега не било хубаво та ще се носи космо диск Mr. Green
И аз съм ЗА ,няма да си оставя децата на ясла,тук майчинството е 4мес. ,но за мен е безумие да оставиш толкова малко бебе! То и на две г. ми се струва малко ама...ако няма как Thinking

# 457
Туитито, и тук майчинството е 4 месеца, направо луда работа! #Crazy

Ени-тка, браво за прегледа! Hug

# 458
Това са пълни глупости, тия не са в ред моя син проходи на година и четири месеца и първите му зъбчета се появиха на година и един месец как ще си оставя детето  #2gunfire имам чувството че въобще не са в час понеже всички са в такава възраст че вече са забравили как се гледат малки деца.
И как да дадем на ясла като там искат поне да е на 2 год. еееееееее newsm78, моя син тръгна на 1 и 11 месеца за един месец даже няма и месец и така се беше разболял че десет дена не знаех къде се намирам до тогава си го гледах без проблеми, въобще не съм съгласна да намалят майчинството  NaughtyА щом една държава не може да се грижи за майките и от тях мисли че ще спести вместо да ги стимулира да има раждаемост ......................... думите са излишни  ooooh!

# 459
Болна тема си е това с майчинството, и за мен е абсурдно да се върна на работа когато бебето е на 1 година....Пък да не говорим за смешните "помощи", които се дават за майчинство. Трябва да го е измислил някой, който не е наясно с бременността и отглеждането на дете....С тея цени  #Crazy Като си направя сметката колко ще ми излизат памперсите на месец не ми се мисли, ама живот и здраве септември ще видим как ще се оправяме. Замислям се за пелени, а вие момичета (и мамите с по-големи деца) как смятате?

# 460
http://www.youtube.com/watch?v=UpJ6QdwyURk

За всички с проблеми с ишиасния нерв и кръста - на мене много ми помогнаха тези упражнения.  Hug

Laughing Вагинален ехограф...със сигурност е по-точен от коремния - поне в началото на бремеността, обаче, лично на мен, ми е адски неприятен този преглед. Абе всяка пенетрация, различна от етествената /визирам мъж ми Laughing е... и някои секс играчки разбира се/, ми е крайно противна, но няма как. А за прегледите на магарето - е това си живо изнасилване, но отново - няма как Mr. Green

Последна редакция: пт, 15 фев 2013, 20:06 от Den4o

# 461
Момичета аз искам да остана колкото се може по-дълго с детето си .. искам да има социални контакти,но по възможност всеки иска да прекарва повече време с него.. нито 1 ниго 2 години стигат.. имаш 3 неплатена,която ти се полага, но от финансова гледна точка мамите се връщат по-рано на работа...
Аз ако имам възможност няма да го оставя до 3-4 година сигурно.Имеме ли парички. живеем ли си така както сега и 4 деца ще имам и няма да ги оставя на 1 или 2 годинки..

А това 4 месеца майчинство е абсурдно... :/ кой да го гледа това дете?

# 462
  • София
Привет и от мен  Hug

Честито на Дани, много хубави новини, все така да бъде темата  Praynig
За вагиналния ехограф- и мен само с такъв са ме гледали до сега, но не виждам абсолютно никакъв проблем, даже и цитонамазка дадох и микробиология...

За лекарите, и аз съм много доволна от Коновалова  Peace Ходих и при Барбова, попълвах документи само, не ме е преглеждала. Накара ми се за килограмите, изглеждала съм като в 20 седмица, нямало да се разберем така... не знам как ще се разберем изобщо  Mr. Green Ще видим...

По повод коремчетата, моето от днес започна много да ме сърби. Още утре отивам до аптеката да си купя мазила, днес се побърках от сърбеж. Факт е, че ми е доста голямо коремчето, повече няма и да крия, че съм бременна, няма смисъл. Не знам момичета, вече започвам да се питам нормално ли  е да ми личи толкова? Баси, не ям кой знае колко много, по-скоро съм се обездвижила, но каквото такова, не искам да го мисля, че се ядосвам вече.

За майчинството- не виждам какво лошо има да има алтернатива на жените, които искат да се върнат на работа по-рано. Не си мислете, че няма такива, къде заради пари, къде заради кариера, всеки си избира. Така или иначе досегашния модел ще се запази, просто ще има облаги за майките, решили да се върнат на работа. За мен лично 2 години си трябва да се остане до детето, 1г. е много мъничко още, че да го оставиш. А за чужбина не ги жалете толкова, 4месеца, но повечето майки работят на половин работен ден и децата са взети от градина в 3ч на обяд. Още повече, че повечето семейства бащите изкарват добри пари и изобщо не им трябва на майките да работят. Има естествено и по-бедни семейства, но къде ги няма ...

Последна редакция: пт, 15 фев 2013, 19:38 от malka maimunka

# 463
Детегледачки уж.... или дядовците и бабите ( но в ситуация когато и всичките работят ннема как) В тоя ред на мисли искам да се оплача от шефката ми... Тя жената парици си има бол може да си позволи детегледачка и ми вика "А спокойно може да се върнеш след 4-я месец" Про което аз  #Crazy ама си замълчах. Беше ми на езика да и кажа, че ако тя ще ми плаща детегледачката може и да севърна ама както и да е. Време много все нещо ще измислим Simple Smile

# 464
  • До морето :)
Sleeping beauty, аз не знам каква е моята. До сега само един доктор ми е казвал, че е обърната. Другите нищо не са казвали.

Дани, честито туп-туп.

За майчинството - проблемът въобще не е в парите според мен, а това, че малките нямат права. Много малко хора искат да наемат млади майки. И са си прави хората. Като знам какво боледуване е - 2 седмици на работа, 2 вкъщи да гледаш болно дете. Нямаш ли кой да ти помага, просто е много трудно. Първо с това трябва да се започне, после да съкращават времето за отглеждане на дете. Да не говорим за липса на детски градини. Иначе съм ЗА това майката да има избор колко време да гледат децата си вкъщи. Истината е, че за майката е по-трудно да се отдели от детето. Аз преди на дълго и на широко обяснявах как ще пусна детето на ясла като навърши 1 година, ама ми се досвидя.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт