Отговори
# 435
Amelly, всеки лекар си има собствено виждане за нещата Mr. Green А и е въпрос на апаратура.
Доколкото запомних от обяснението - преди да се образуват околоплодните води, които да пазят бебето всяка намеса може да е фатална. За това и много лекари препоръчват да се спре със секса първите 3 месеца. Може да е просто предпазна мярка/параноя, но аз не бих позволила лекар да ме бърника и се радвам, че моят е на същото мнение.
За мен и ранното търсене на болести в току що оформил се ембрион също е параноя. В целия развит свят преди 3-я месец не правят изследвания и не се опитват дори да задържат ембрион, които се отлепя. Ако падне - значи е увреден и така е трябвало. Доколкото ми обясни и моя  лекар до 3-я месец увреждания не се получават. Ако нещо не е наред, просто пада. Но аз не бих искала да падне заради бърникане - било то от лекар или който е друг. За жалост около мен имам не един такъв случай....

_Tea_, добре дошла! Коя е буквичката? Може да ти помогнем с идеи за името.

Lulu25, едно от изискванията ни за име беше точно това - да не е от "модерните". Имаме такива красиви имена, а всяко дете е Виктор/Александър/Симона newsm78 Наскоро имаше голям бум на името Филип  Mr. Green
Името ни за момиче е много рядко срещано, а това за момче - последните 1-2 години излезе на мода, но като изключим това е рядко ползвано. А и са международни. Така, ако решат да отидат в чужбина няма да се налага да ги прескръстват.  Laughing

tuitito, харесва ми начина ти на мислене. Сходен е с моя. Hug И аз избягвам всякаква химия и лекарства, доколкото е възможно.

_Ninka, много е хубаво това, което казваш за свекърите си. На всеки пожелавам такива отношения!

# 436
  • София
Памперс, прегледът с вагинален ехограф няма нищо общо с "бърникане".
И не мисля, че е въпрос на апаратура.  Виждане на лекаря - да.  Но да се твърди, че има нещастни случаи от преглед с вагинален ехограф, е повече от абсурдно!

# 437
Аз не съм съгласна,че с вагинален ехограф е вредно.. мене досега два пъти са ме гледали с него... с негова помощ се виждат много неща в ранен стадий.Предполагам след 3 месец вече е с коремен ехограф,като пак е 3/4д, но специално за вагиналния в самото начало се вижда всичко с него.

# 438
При мен последния преглед,който правих преди кажи речи 3 седмици, дори ми правеха диагностика за рак на шийката на матката,дори имах спекуллум и дори ми изчисти гъбичките,които не се лекуват до 3 месец.
Според мен щом  Филипс са измислили тази скъпа апаратура значи има за какво... и ако беше опасно да използват вагинален ехограф нямаше да се използва.Освен това предния пуът благодарение на вагиналния ехограф се установи,че ще мога да се изчистя сама и не е необходимо да ходя на абразио с вакум и кюрета.

в другите страни е така до 3 месец не ти дават нищо за задържане,но,ако има  нещо поравиш медикаментозен аборт,не да ти съсипват здравето и психиката тук.

# 439
и аз да се изкажа по въпроса с вагин.ехограф,до сега и двата прегледа бяха с такъв,чак сега в 11гс.ме гледа с коремен,не мисля че е рисковано,ние сме инвитро,ако беше док нямаше да ме гледа с вагинален Wink за именца мислихме веднъж с мъжа,не стигнахме до съгласие и останахме до там Mr. Greenна мен още след трансфера ми изписаха витамини прегнакер в тях има и фолиева к-на,но аз отделно си пиех нопфолик мета според вас има ли смисъл от допълнителна фолиева?мамчета утрогестана как го спирате,по схема или от раз,аз забравих да питам Embarassed

# 440
  • До морето :)
За придърпването и болката - аз ги нямам като с предната бременност. Обяснявам си го, че сравнително скоро матката ми е била разтеглена до n-та степен и вече не й е проблем това. Не е като за първи път да й се случва.

За ехографите - няма нищо страшно или опасно от вагиналния ехограф. Както и на прегледа на магарето. Стига докторът да е внимателен и да няма риск за бебето - например да има отлепяне. Как иначе се установява скъсена шийка и ако се наложи серклаж? Вагиналния ехограф въобще няма досег до бебето. Не е като да си в петия месец, околоплодния мехур да обгръща всичко и да има опасност да се нарани.

# 441
леле каква дискусия е заформил моят въпрос  Wink
Благодаря на всички отзовали се
явно все пак си е до преценка на доктора пък и до наличие на съответната апаратура в някои случаи
ще видим на следващият преглед какво ще се случи
някой беше изказал мнение за непоносимостта към магарето - ами аз съм същата, но ще се свиква явно, няма как инъче

# 442
Мен през първата бременност нито веднъж не са ме гледали с вагинален ехограф, дори за установяване на бременността - което беше около 6та седмица.

В тази пък само с вагинален ме преглеждат досега  Crazy По-неприятно ми е определено, но според лекарката така може да огледа идеално матката, яйчниците и бебчо.

Дребното е пораснало и е 2см Simple Smile Следващият ми преглед е чак след месец и половина, като преди това имам и ФМ и лекарката каза, че щом ще ходя на ФМ чак месец след нея да ида.

Пуснаха ми изследвания за кръв и урина - имам бактерии в урината, ще ходя след седмица пак за урина, но много ме притесняват тези бактерии. Ако имам още сигурно ще ми изпише нещо.

# 443
Влизам с хубавите новини от прегледа! Hug Бебчо е едно и е добре, големи сме цели 13 мм, Grinning чухме и пулсациите на сърчицето, въпреки стария ехограф. Отговаря си точно на седмицата и дните - 7 седм. и 4 дни. Много съм щастлива! Hug
Връщам се да ви чета сега! Mr. Green

# 444
Sleeping Beauty, знам какво представлява прегледа с ванигален, не ходя за 1-ви път на АГ. И казах, че е въпрорс на апаратура, защото ако коремният е достатъчно добър, няма смисъл от преглед с вагинален.

Момичета, много грешно ме разбирате. Хващате се за този ехограф и не четете нищо от написаното от мен. Къде прочеотхте в поста ми, че е вреден и сам по себе си предизвиква аборт?!

Лече-Буболече, на мен са ми обяснаявали обратното. Околоплодните води пазят бебето. Преди да са се образували в първите седмици то е много уязвимо и за това не се препоръчва бърникане. Никъде не съм писала, че това важи за цялата бременност. Имам много лекари около мен, ако искаш пак ще попитам и ще споделя.  Mr. Green

# 445
Дани, много се радвам за теб,дано до края всичко си ви е ок newsm10

# 446
Коментирали сте ехографите, мен сега ме гледаха с коремен. А иначе с първата бременност в БГ беше с вагинален в началото! Относно иманата, имаме за момиче още от първата бременност име, за момченце имаме пак, но повече ми харесва за момиче! Дано да е момиченце, не знам  до колко сънищата са достоверни, но 2 дни преди да направя теста сънувах себе си с дъщеря ми на ръце. Не знам как да тълкувам! newsm78

Дани, много се радвам за теб,дано до края всичко си ви е ок newsm10
Благодаря ти, дано до края всички да сме ОК! Praynig

# 447
Влизам с хубавите новини от прегледа! Hug Бебчо е едно и е добре, големи сме цели 13 мм, Grinning чухме и пулсациите на сърчицето, въпреки стария ехограф. Отговаря си точно на седмицата и дните - 7 седм. и 4 дни. Много съм щастлива! Hug
Връщам се да ви чета сега! Mr. Green

Имаме още едно чуто туп-туп супер много се радвам Дани  newsm51 smile3525 newsm51

А при моя лекар лягам на легло и там преглежда, нищо че магарето е от другата страна, не е приятно, но и не виждам проблем.

# 448
  • София
Sleeping Beauty, знам какво представлява прегледа с ванигален, не ходя за 1-ви път на АГ. И казах, че е въпрорс на апаратура, защото ако коремният е достатъчно добър, няма смисъл от преглед с вагинален.

Именно.  И коремният ехограф, където ходя, е достатъчно добър.  Съображенията да ме преглеждат с вагинален са съвсем други.

Момичета, много грешно ме разбирате. Хващате се за този ехограф и не четете нищо от написаното от мен. Къде прочеотхте в поста ми, че е вреден и сам по себе си предизвиква аборт?!

Аз чета много внимателно, но и ти трябва да внимаваш какво пишеш.  Така, както е написано в поста ти, човек остава с впечатлението, че всяко "бъркане", каквото според теб е и вагиналният ехограф, може да доведе до проблем.  Още утре ще тръгне слух, че вагиналните ехографи предизвикват аборт и иди обяснявай, че нямаш сестра Crazy
Казвам всичко това само в интерес на истината, надявам се да не се засегнеш Hug

Последна редакция: пт, 15 фев 2013, 16:42 от Sleeping Beauty

# 449
Sleeping Beauty, не се засягам ни най-малко. Просто се очудих какви неща ми преписахте, без да съм ги написала  Hug

Вижте на каква статия попаднах. Не знам доколко е вероятно да се случи. Какво мислите?

Общи условия

Активация на акаунт