Отговори
# 480
Други майки пък са много доволни - добре ги изпират, карат им по цяла нощ, не им отнема време.....явно е много индивидуално. #Crazy  Иначе са нужни само 10/12 пелени, което като разход е много по-малко от обикновени такива. Според мен трябва да се вземат пробно 2-3 и ако ни е удобно да се вземат повече. Като говоря с мойта приятелка, ще ви пиша мнение от първа ръка.

Аз като цяло гледам да живея природосъобразно и бих го правила по-скоро заради замърсяването - това е един от най-големите замърсители и нямат разграждане. След това се нареждат ползите за бебето и на трето място- финансите.

tuitito,
моя дружка започна на 3-я месец. В началото хубавото беше, че не стои с мокър памперс и подсечено дупе. Знаеше, кога пишка и тогава го държаше над гърнето. Като започна да сяда го слагаше и на самото гърне. И понеже от раждането е свикнал с гърнето, никога не се е дърпал и знаеше неговото предназначение. Още около 10-я месец свалиха памперсите. На 1г тръгна на ясла и лелките не вярваха, че разбира и казваха, че бил малък, насърчавайки го да се изхожда в памперса. #Cussing out Но едната по-млада учителка започнала да го пита и той всеки път си казвал и до днес нямат никакви проблеми.

sealover, възможен ли е въобще баланс? Аз буквално съществувах едно десетилетие, защото по финансови причини трябваше да уча и да работя едновременно, докато другите си живееха живота.  Имах обрзование и добре платена работа, но дойде кризата и осъмнах на 30 без кариера, с образование, което по-скоро ми пречи да си намеря работа, без семейство, без деца, без прекрасни спомени от уж най-хубавите години.....Те първа щесъм родители, а искам 3 деца. Ако не са породени ще трябва да раждам с много рискове и в другото десетилетие..... Mr. Green Така, че просто си живей живота. Той има друг план за теб. Следвай го, иначе винаги ще си нещастна и неудовлетворена. Hug

# 481
Ей Лулу 25 - ама много хубаво име сте избрали за вашия младеж - Боил - страхотно е. Ще взема да се възползвам Simple Smile
Мерси  Grinning

За ЕБХ - ако имам късмет, мисля да се пробвам. Но пак казвам, че няма да правя сметки без малкото кръчмарче hahaha И със сина ми четях, и бях убедена, че беше пробвам и ЕБХ, и ранно слагане на гърне. Но.....
Синът ми беше толкова проклето и ревливо бебе, че не ме оставяше дъх да си поема, зъбите да си измия, камо ли някакви елементарни неща вкъщи. В общи линии цялото ми време отиваше в кърмене, успокояване и основни грижи по него. Отделно, че бях притеснена, неуверена, все не беше ясно стига ли му храната или не. Абсолютно не мога да си представя как в това ежедневие ще включа и дебнене в кой момент пишка и ака.
Другото - с ранното поставяне на гърне. Ми той още на 7-8 месеца знаеше как да се изправя сам. Съответно като го сложех на гърнето, ставаше от там. Нямаше сила, която да го задържи върху гърнето (или където и да било другаде). Така и никога не можах да го "сложа". Просто като стана на 2, стигна на ниво на развитие да разбере какво трябва да прави и как да го контролира и за 2 дни се научи да ползва гърнето, по свое усмотрение, прав Simple Smile

Така че.... хубаво е да се информираме от сега, но често нещата не са точно такива, каквито сме си ги представяли... Simple Smile

# 482
  • София
Аз моята дъщеря започнах да я слагам на гърне още на 6 месеца, когато започна да седи стабилно.  Вършеше доста неща там и нямаше нищо против.  На всички доволна разказвах колко добре се справя Laughing  Когато наближи годинка, просто реши, че не иска да седи на гърнето.  Това е и до днес.  Когато дойде моментът (а всички казват, че обикновено това е около 2 години), ще се научи.
Не се заричайте, че ще правите или няма да правите нещо, защото децата обикновено имат собствено мнение.  Много от нещата, които планирах, не се случиха точно така.

Не съм прочела статията и не мога да се изкажа, след малко ще опитам да я прегледам.

За мен многократните пелени не са толкова еко или икономични, колкото се твърди - имайки предид количествата перилни препарати, електроенергия, вода...  Никога не съм се блазнила от идеята да пера пелени непрекъснато, и без това имам достатъчно пране ежедневно.  Имам познати, които са доволни обаче.

Лулу, доста умни неща си казала в последните си няколко поста, моите уважения newsm10

# 483
Има много майки, който не могат да си позволят да стоят в къщи две години. Някои дори и 1, но това не значи, че са по-лоши от майките, гледали до 5 г децата си у дома. Нашето поколение са ни пускали на ясла по на 7-8 месеца, защото майките ни е трябвало да се връщат на работа. Да не би да ни има нещо?!
Аз също не мога да си позволя повече от година майчинство, но виждайки дечицата около мен, тръгнали на годинка на ясла, съм очарована от тях и бих казала, че в развитието си са на светлинни години пред връсниците им гледани у дома.

Аз лично съм ЗА тези мерки, така втората година ще се вземат повече пари. Макар, че щом искаме деца си е наша грижа как ще ги изхранваме и никой не ни е длъжен, дори и държавата. Казвам го, защото в чужбина майките нямат права - по 3/4 месеца отпуск, не им се пазят работните места, дори в швейцария годишните детски надбавки се равняват едва на едномесечна такса за ясла, а в някои държави дори и детски не им плащат.

За мен трябва да се работи в други насоки, защото те са по-голям проблем:
1.работодател-майки. Децата са постоянно болни, защото няма как да си гледаш болното дете в къщи, а за да не си загубиш работата, го водиш болно на гради да зарази и другите деца. И ако работодателите вземаха без проблеми майки с малки деца, повечето биха се върнали на работа много по-рано.
2. дотации на детските стоки - тукашните лакомници гледат как да дерат кожи като надуват 100-кратно цените на детски стоки.
Но и това си има лек - пазаруване от чужди сайтове - хем по-евтино, хем по-качествено.

Pampers, не бих могла да го кажа по-добре. Единствено бих добавила като трето - да се осигурят достатъчно държавни ясли и детски градини за бебоците. Иначе 500-600 лв на частно малко хора могат да си го позволят.

# 484
Момичета, на които предстои да влязат в 11-13 г.с. ще правите ли биохимичен скрининг?
Бяхме обсъждали един път в по-предишна тема този въпрос, но сега на какво мнение сте? Аз днес минах преглед, записах се за ЖК и съм на преглед след точно един месец.
Поздрави  bouquet

# 485
Здравейте девойки  Heart Eyes
мале мале не бях влизала от 2 дена във форума и онемях докато изчета всичко ))))
и аз да се изкажа при мене ситуацията как е ))
 - първа бременност ми е и до момента (да чукам на дърво) нито гадене, нито повръщане имам - като гледам май ще се размина с това - единственото, което ме раздразни като аромат беше на мъжа ми ракията - удари ме в носа, но само 1 път и то когато му сервирах новината и ракията му дойде слаба и си наля от "по-другата"   Twisted Evil
- за мазилата и стриите----- то май тая тема няма край )))) - аз съм с кожа предразположена въпреки, че съм силно спортна натура и тренирам бойни изкуства (сега намалих темпото) и преди това 15 години съм скачала народни танци.... четох четох - спрях се на няколко - на Икаров - Арагановото и маслото от пшеничен зародиш, но братовчедка ми говори за на Юсерин някакъв лосион или за масло с кокос - но пак чух, че е алерген... та не съм го съчинила кое ще пробвам първо...
- запек и киселини - при мен на обратно - всичко се нормализира ТОТАЛНО сега съм като часовник  Grinning
- аз съм голям кафеджия и не мога да дишам без бири - просто от само себе си отпаднаха и то без да се насилвам - бирата ми горчи (а сега е студено за бири) а кафето го проспивам )))) и го замених с чай с ябълка и канела - разкошшшшшшшшшшшш - препоръчвам  Peace
- ахх, за коремчетата.... не са ме разконспирирали още, но това, че си редуцирах динамичния и луд живот ми се поотрази, вече не си позволявам 40-50 коремни и разтеженията от всекидневните тренировки... даже (лудост) мисля и на изпит за степен да се явя - ако самурайчето позволи !!!!
- имената .... бъзнах си половинката - явно ще има революции из нас ))) ще видим какво ще излезе ))))
иначе купона е голям ! аз си знам, че е самурай - но като си покаже ще ви пиша какво бебче е ))))
със сигурност съм забравила за нещо да напиша, но като се сетя ще се включа ))))
много ви гушкам и целувам всичките!  Hug Hug Hug Hug

# 486
За кремчетата е много рано още. Цялата химия попива в кожата и директно при бебето. След 3тия месец най-рано ще се мажа аз, като се оформят околоплодните води и изолират бебо.

Мен ужасно ме дразнят няколко неща в политиката спрямо майките - първо няма държава в света, в която за майчинство да се гледа две години назад! Това на практика означава, че ако майка се осмели да си гледа детето втората година, то в следващата година и половина няма да ѝ дават пари за болнични, а следващите две години не трябва да забременява, ако не иска да я цакат с ниско майчинство за второто дете. На практика, ако майката взема болнични трябва да минат две години от болничните, за да взема същата сума майчинство като с първото дете. Такава анти-бебе политика в целия свят няма, освен в китай където разрешават само по едно дете!

Аз съм напълно ок майчинството да е една година както в останалите западни държави. Обаче ! Искам да ми плащат същите детски надбавки - 200евро за дете в Германия, 250 лири за дете в Ирланция, да не изреждам останалите държави. Защото то е лесно да кажеш, че държавата предоставя две години майчинство, но за мен втората година е неплатена! Тези 240лв не могат да покриват нуждите на едногодишно дете и за половин месец, а с тях трябва да се храни и майката. И съм твърдо против жени, които никога не са работили да вземат детски добавки. Аз вече 12 години се осигурявам на пълната си заплата, а нямам право на детски. Откъде накъде от моите данъци ще дават на ромките!

# 487
Изглежда майките с втори деца се въртим около идеята за по-ранното пускане на бебето на ясла,а майките с едно предпочитат да го гледат по-дълго вкъщи. И си има логично обяснение - първия път всичко ти е розово (или небесно синьо  Laughing) и не знаеш какво всъщност те очаква. Но ние с по едно вече отгледано бебе знаем,че цяла година да седиш по цял ден вкъщи с едно изключително ревящо и серящо диване, с половин епилиран крак, с раздърпания анцунг,омазан от кърма и повръщано- в края на годината си за лудницата.  Да, знам, сега ще кажете, не всички бебета по цял ден реват, не всички майки ходят като орангутани, да, обаче аз бях точно от тези, сам-сама и просто се родих когато дадох детето на ясла. Тогава парите не ми бяха проблем, но просто емоционално не издържах, исках да общувам с нормални хора, но те не искаха да общуват с мен, бях принудена да дружа само с майки, заровили носове в акитата на бебета си, без никакви други интереси. Ако ми звънне някоя приятелка да излезем, аз винаги отказвах, защото нямаше кой да гледа бебето. Така полека изгубих връзките си с любими хора и много ме болеше. Аз съм егоист, разбирате ли, бебето си е бебе, ама и аз съм жив човек!
От опит знам,че няма нищо страшно да си пуснеш бебето на 1 год. на ясла, даже мисля,че е по-добре и за бебето,и за майката. Много хора го правят, затова яслите са пълни и няма места.
А знаете ли,че до лятото на 2006г. платеното майчинство у нас беше 4 месеца? Аз тогава бях бременна. От 2007-ма го направиха 9 месеца, а после чак 1 година.
Иначе там какви пари дава или ще дава държавата, честно казано, въобще не ме вълнува. Години наред се боря да си изпълня разни права, предоставяни ми от държавата  и все удрям на камък, затова реших,че ще си скъсвам г*за от работа,но няма да чакам и да се моля на държавата нещо да ми даде. Безсмислено късане на нерви. Държавата никога не дава, само взима.

# 488
  • София
Добро утро, момичета!
Как сте днес? Всички стоите до късно, май само аз си лягам с кокошките  Grinning Затова пък съм от ранобудните
Amelly, на мен ми е първа бременност, но виждам нещата като теб. Но знам ли пък, може като се роди бебето егоизмът ми да не взима превес.

Малина, кремчета след 3-ти месец, но това важи за специализираната козметика като Мустела.../май други не знам/ или за всичко? Защото не мога да си представя да излезна от банята и да не се намажа с крем.  Crossing Arms

# 489
Добро утро!

# 490
Добро утро на всички!  bouquet

# 491
Добро утро!
Цитат
Малина, кремчета след 3-ти месец, но това важи за специализираната козметика като Мустела.../май други не знам/ или за всичко? Защото не мога да си представя да излезна от банята и да не се намажа с крем. 
Аз използвам бебешки мазила ,за сега и съм доволна кожата ми не е суха и сърбежите спряха Hug
Сохо и аз с кокошките Wink
Аз искам да направим БХС ,но не знам още как стоят нещата тук ,а и цените Crazy
Хубав ден коремчета  bouquet

# 492
Amelly, споделям мнението ти и се радвам, че приятелките ми са майки, който не са вманиачени в децата си и когато излизаме дори и с тях, никога не се говори за бебешки неща, а си бъбрим за всичко от живота. По майчинство са, а ходят на курсове, записват да учат или се развиват в някаква друга насока. И не си мислете, че има кой да им помога или че бебчетата са от онези кротки ангелчета.....те просто не спират да бъдат себе си.

За мазилата и аз ще изчакам 4-я месец и не мисля да използвам някаква химия, а масла само. Аз съм със суха кожа, но сега спрях да се мажа, защото нямам нищо подходящо, а в това състояние няма как да отида да си купя.

Lady Pol, ти много бойна мадама ще излезеш.  Mr. Green Само да ти кажа, че трябва да спреш с коремните преси, усукващитите движения и подскоците. Всичко друго няма проблем да правиш стига да не се претоварваш.

Спокойни почивни дни!

# 493
добро утро,мацки
аз до скоро рабботех на граждански договор,въпрос на време беше да ми направят трудовия договор,нооо разбрах че съм бременна както и шефката ми и познайте-2 дни след това ме освободи  Confused,та сега съм безработна ,не че ми пука особено,но в началото ми беше криво че така се случиха нещата,а май трябваше да изчакам да ми направят ТД и тогава да им кажа,ама нищо
аз съм против детските ясли-може и малко крайно да звучи ,но съм против и държавни,и частни ясли.Синът ми го пуснах на градина чак като стана на 3 год.Живот и здраве смятам и с бебока(така ми се иска да напиша бебка  Laughing) да е така.Ние самички си гледахме детенцето,нямахме баби и дядовци около нас,единствено баща ми,но той 2-3 дни в месеца е тук,понеже пътува,ми да ви кажа справяхме се с мъжа ми,не ми се е случвало нормални хора,визирам такива без бебета да не са искали да се срещат с мен,и не съм дружала само с майки с деца.един човек ако държи на теб,няма как да го изгубиш,защото видиш ли,имаш бебе и няма на кого да го оставиш.поне моето мнение е такова и не го налагам.Весел и усмихнат,макар и мрачен тук ден   bouquet

# 494
Добро утро и от мен, и аз рано рано се ококорих.
Възхищавам ви се какви неща обсъждате и как планирате идните си месеци. Аз все още не мога да се отпусна да планирам каквото и да било. Искам като че ли психически да остана подготвена, ако нещо се случи. След два-три дни излизам от рисковия първи триместър, а все още не мога да се зарадвам, че съм бременна.
Не съм била и на преглед отдавна и незнам бебчо добре ли е, развива ли се... Напоследък вече нищо не усещам в корема, едно ми е празно. Даже като кихна или се протегна не ме придърпва като преди. Дано всичко да е въпрос на въображение и на безпочвени страхове, защото втори път не искам да го преживявам  Praynig
Нямам никакви оплаквания, включително гърдите ме поотпуснаха, така че ще си чакам прегледа след 5-6 дни да разбера как се развиват нещата.
Може би и от мрачното време се вкарвам в такива мисли, прави сте че му е време да се стопля вече  Grinning
Хубав ден на всички и се извинявам за мрачните си мисли. Просто толкова страхове, за да станем майки, че... smile3511

Общи условия

Активация на акаунт