Отговори
# 510
Здравейте и от мен  Simple Smile Как сте днес ?  Гледах прогнозата за Варна преди малко, за следващите 5 дни и за съжаление новините не са добри . Ще бъде облачно и даже го дават да вали сняг  Rolling Eyes 
За мен инфото е : На 27 г., от Варна , в очакване на второ бебче .

# 511
Такааа, на 36 г.  Mr. Green , а докато беб се появи на 37 г., втора бременност, от София съм, но живея в Люксембург. Термин 28.9.

Майчинството тук е 4 или 5 месеца (5 ако кърмиш), като в това се включват 45 дни преди раждане. Тръгнах на работа миналия път когато синковецът беше на 4 месеца. Той остана още 3 месеца с баща си вкъщи, тъй като баща му не работеше. Аз търчах като финикиец да кърмя, после да захранвам, и на 7 месеца дреб тръгна на ясла. Продължих с търчането в обедната почивка да кърмя, поне яслата е на две крачки, а и за захранването аз съм му избирала менюто докато навърши една година. От работодателя получавах до 2 часа на ден за кърмене, ама и тук е така - царят дава, пъдарят не дава, шефката не беше доволна, та не можех да си ги ползвам редовно. Живот и здраве, бебо ще се наложи да тръгне на ясла още по-рано, може би на 5 месеца.

Който си мисли, че с майчинските тук сме затънали в разкош, не е така. Получавам си 100 % от заплатата по време на фамозното майчинство от 5 месеца, после ако искам имам право на родителски отпуск от 6 месеца на дете. Първи месец - половин заплата, от втори нататък фиксирана сума от 750 евро, с която съм точно наникъде, кредита не мога да си платя... Та ще работя, няма как  Mr. Green

# 512
Здравейте, мами! Аз се завърнах в цивилизацията и едвам смогнах да ви изчета  Laughing Добре дошли на новите мами и честито на всички чули  Two Hearts Една седмица се отдадох на пълен мързел и се чувствах страхотно, направо не ми е ясно как ще се върна на работа другата седмица.

Много теми сте обсъдили, не знам по коя по напред да се включа  Laughing
Аз все още нямам термин и затова ще се включа официално на 1 страница малко по-късно. Иначе съм на 27г, от София, 1 бременност.

Като ви чета май аз съм единствената мама-хипопотам, общо взето започвам от килограмите на които вие искате да завършите, но стига всичко да е наред с бебо, аз нямам естетически скрупули. Винаги съм била на диети и винаги съм си била с корем - научих се да си се харесвам и така.

Имена сме обсъдили с милото, но не сме се спряли на някое конкретно. Казахме си и за момиче и за момче кое ни харесва и сме горе-долу на едно мнение. На мен ми се искаше да го кръстя на баща ми (и името ми е любимо), но племенничката вече ни взе името и няма как да дублираме, защото живеем в една къща (отделни етажи, но все пак заедно Simple Smile ) аз затова и толкова си я обичам нея.

Като се знам, как никога не ме свърта сигурно ще се побъркам 2 години вкъщи и бързо-бързо ще си намеря занимавка, но аз поне за сега не мисля да си спирам страничните дейности, а като всеки близнак съм поела няколко различни сфери и ще видим до кога ще ми се отдаде на жонглирам с тях  Laughing

# 513
  • До морето :)
Sinosi, ти включена ли си във ФБ групата? Там съм написала името и паролата на Септемврийки. Направо от един профил да пускаме нови теми. Така другите майчета няма да се бъркат, когато искат да бъдат добавени на първа страница.  Hug

# 514
Цитат
Като се знам, как никога не ме свърта сигурно ще се побъркам 2 години вкъщи и бързо-бързо ще си намеря занимавка, но аз поне за сега не мисля да си спирам страничните дейности, а като всеки близнак съм поела няколко различни сфери и ще видим до кога ще ми се отдаде на жонглирам с тях 
Това за мен е писано hahaha Е определено няма да скучаем,не че знам какво е това Laughing
Сеаловер стой на топло с хубава книжка ,сега ни е паднало да почиваме после и да искаш нямаа Hug
Цитат
Чудих се дали да не сложим и кварталите за да знаем с кой после можем да бмутаме колички заедно:) Или става прекалено лично?
Не е ли по добре в групата във ФБ да се пишат такива неща,тук не се знае кой още чете и ЗАЩО чете- хора всякакви Thinking
new leaf и аз така с килцата Embarassed ама ще видим накрая - бебчовци да са живи и здрави другото е лесно Hug
Годините не са от значение ,има много жени ,които  с години се борят за бебе и тъпия въпрос "какво чакате още?"и "за кога отлагате?  " го ненавиждам #2gunfire  На колкото толкова,всяка жена заслужава тази радост!

# 515
Като ви чета май аз съм единствената мама-хипопотам, общо взето започвам от килограмите на които вие искате да завършите, но стига всичко да е наред с бебо, аз нямам естетически скрупули. Винаги съм била на диети и винаги съм си била с корем - научих се да си се харесвам и така

Не си единствена. И аз започвам с много килца, но хубавото е, че ще можем по-дълго да пазим в тайна бебоците Stuck Out Tongue

# 516
Като ви чета май аз съм единствената мама-хипопотам, общо взето започвам от килограмите на които вие искате да завършите, но стига всичко да е наред с бебо, аз нямам естетически скрупули. Винаги съм била на диети и винаги съм си била с корем - научих се да си се харесвам и така

Не си единствена. И аз започвам с много килца, но хубавото е, че ще можем по-дълго да пазим в тайна бебоците Stuck Out Tongue
И аз съм така  Mr. Green  Само дето кофтито е , че сега просто изглеждам още по-пълна в областта на корема. Искам вече да си личи , че е точно бременност , а не че ей сега тъкмо съм преяла. Crazy
Преполагам още към три седмици и ще е явно вече за кво иде реч  Mr. Green

# 517
АЗ съм първа рожба на 27 ще родя от Варна

# 518
аз до скоро рабботех на граждански договор,въпрос на време беше да ми направят трудовия договор,нооо разбрах че съм бременна както и шефката ми и познайте-2 дни след това ме освободи  Confused,

Много съжалявам да го чуя Sad Ние в предните две теми дискутирахме много този проблем. Жалко, че не си настояла първо да ти направят трудовия договор и после да им кажеш. Сега има ли вариант да се осигуряваш към някоя фирма, за да може да вземаш майчински?

ColdEyes, сигурна съм, че всичко ще е наред. Hug Ако знаеш с какво нетърпение чакам момента, в който няма да имам неразположения?!

Какво точно те интересува за пелените, че не разбрах въпроса ти?

Sonderzeichen, аз ходя в Майчин дом и там си правя всички изследвания. Честно казано не знам да има лаборатория, която да отваря в 7 часа newsm78

ioana_g, това с кварталите е хубава идея, но по-добре във ФБ да си направим такъв документ и там да вписваме по-лични неща.

# 519
Кооолко много сте изписали за ден и половина! Налегнал ме  е страшен мързел - спах до обяд, станах за малко и сега май пак ще си полегна. Хубава вечер, момичета!

# 520
Аз от вчера само спя. Седнах вечерта към 7 пред телевизора да гледам новините... и като отворих пак очи даваха новините в 10  Shocked Дребното ме е будило, целувало, аз никаква реакция. Накрая тати я е сложил сам да спи Shocked Shocked Прехвърлих се в леглото, събудих се традиционно в 2 и пак до 5 не можах да заспя, но след това съм спала до 10 сутринта, което не ми се беше случвало поне 2 години насам. Малката винаги ни буди и двамата сутрин, а да не говорим че и дума не може да става само баща ѝ да я облече. Сега обаче ме оставиха да спя.

Ходихме на пазар и толкова ми стана зле, че само хапнах нещо на бързо и веднага в леглото и чак в 5 се събудих. Голям сън, голямо нещо  newsm78

Малката ми се разболя, днес текнаха пак сополи, киха. Надявам се да не прихвана, че обикновено заедно си боледуваме  Crazy
Искам вече да е пролет и да мине грипния сезон

# 521
И моят син от обяд е с Т и повръщане, май е някой вирус.  Sad Страх ме е да не прихвана и аз! Confused Сега взехме мерки, та дано се оправи!

# 522
Eх, момичета само дано не се разболявате  Praynig Аз съм си казала , че ако пак се разболее малката ( най-вече ако има температура) я оставям баща и да я гледа а аз ще се изнеса нанякъде. Днес пак прекалих с таратора , какво е това чудо незная Grinning Crazy

# 523
Добро утро   bouquet  Аз най - ранобудна днес     kaffeetrmker_2

Последна редакция: нд, 17 фев 2013, 09:16 от tuitito

# 524
Добро утро и от мен!  bouquet
Детето ми изглежда уж по-добре, последно повръща в 1 часа през нощта, оттогава не е, но иска да го гушкам, а аз му казвам, че не мога, защото е болен. Sad Дано няма вече повръщане, иначе Т не е имал презнощта. Снощи е имало земетресение тук, баща ми го е усетил, каза, че е било силно, леглото есе е разлюляло. Sad Господ да пази от такива неща! Praynig Аз не съм усетила нищо и мъжа ми също. Сутринта са били съобщили и по новините!
Приятна неделя на всички! Hug

Общи условия

Активация на акаунт