Отговори
# 195
Обикаляне на бебешки и детски магазини и молове беше любимата ми спортна дейност в края на първата бременност, като се освободих от работа  Mr. Green

По принцип се препоръчва много ходене пеша, а в нета могат да се свалят разни упражнения за бременни. Не е хубаво претоварването, особено в първите 3 месеца, когато ембриончето още не се е закрепило добре.

И аз си мисля че усещам нещо, но ми се струва абсурдно. Затова за сега го отдавам на киселини Blush

# 196
  • София
малина, вероятно са газове Wink

Между другото, ти ли си Малина или дъщеричката ти?  Flutter

# 197
Виждам, че говорите за килограми и направо ми настръхва косата. Аз винаги съм била нито много слаба, нито дебела (59-60 кг при ръст 168 см). Сега вече съм +1 кг и не ми се мисли, гледам да не ям много, само и единствено, когато съм гладна и то по малко. И се моля всеки ден да не кача много кила до края  Praynig
Нямам търпение да стане топло, тогава ще мога да се разхождам насам натам, че сега е пълно обездвижване(освен това работата ми също е "седяща" ).

Пожелавам ви да ви минава по-бързо гаденето и неразположенията  Hug

# 198
И от първата бременост помня, че много вървяха газове, които много ги бърках и трудно се ориентирах дори към 4-5 месец, докато успея да ги отлича от движението на бебето. Сега ги усещам пак, но знам, че за бебето е рано да се усети.

За килограмите много зависи и кой от колко тръгва. От моите приятелки повечето влязоха да раждат около 70-70 и нещо. Тези, които почнаха от 48-50, бяха ужасени, че са качили 20кг, а тези, които тръгнаха от 60 и отгоре, се хвалеха, че са качили само към 10тина Simple Smile
Аз си влизам още във всички панталони, но не всички са ми удобни. Иначе като кг варирам всеки ден +-1, така че изобщо не мога да се ориентирам. С първата бременост до края на третия месец само свалях, почнах да качвам след това и то по малко, а почна да ми личи едва към шести месец недвусмислено. Сега още никой не ме е заподозрял явно, но подозирам, че всички тайно ме одумват как съм се отпуснала и съм направила коремче  hahaha

# 199
  • До морето :)
Не мога да ви изчета. Няма такова гадене, такова повръщане. Сутринта така ми падна кръвното, че щях да припадна в коридора. Едвам се довлякох до спалнята и се проснах на леглото, ни жива, ни умряла. Цял ден лежа.
Иначе вчера бях на преглед, бебето е вече 4 см, расте и скача из корема ми. В понеделик ще се записвам на ЖК.

# 200
Между другото, ти ли си Малина или дъщеричката ти?  Flutter
Дребното много обича малинки и оттам дойде  Mr. Green

Сега още никой не ме е заподозрял явно, но подозирам, че всички тайно ме одумват как съм се отпуснала и съм направила коремче  hahaha
Същата работа - две колежки са на диета и не знам как още не са се опитали да ме включат в нея, но ме заглеждат за каузата  hahaha

Лече-Буболече Още малко остава от гаденето, съвсем скоро трябва да изчезне  Hug Hug

# 201
Лече, много е смешно как подскача  Mr. Green

# 202
Кога (при късмет разбира се) се очаква да спре гаденето всъщност?

# 203
  • Щастлива мама на 3 слънца
здравейте мами гледам говорите за пола предния път го видяхме  в 17 седмица ,мъжа ми мн искаше да е дама ,Аз все мислех ,че момчета ще имам .Е НЯМА такова щастие , то е кипрене то е суетене то е една огромна любов .НЕ съм предполагала ,че момиченцето е толкова нежно и уникално .Сега се чудя много ние сме две сестри и ни беше мн хубаво .Нямам като че ли претенции ,но някъде дълбоко пред чувствам ,че ще  е момче .МОЖЕ би се лъжа по вкусовете преди само кисело и солено ядох свалих 5 кила до 3 я месец .Сега ям като ламя много яде ми се само тестено и сладко .То няма бременност с бременност еднаква ,но нещо ми подсказва че може да е момченце . ЩЕ видим след няколко седмици .ЕДИН съвет от мен нека повече лекари потвърдят пола на бебче .ТОЛКОВА приятелки имам с леко разочарование . НИЕ си искахме дама и до края сънувах ,че раждам момченце и мн ми тежеше Simple Smile)))) . НО каквото такова децата са толкова прекарано нещо . Може би предния път повече се страхувах дали ще съм добра майка ,дали ще избухвам много и т .н. Simple Smile целувки на всички и нека това гадене и повръщане спре най - после

а за първите ритници в 22 седмица ги усетих , е то по рано се усеща де ама аз все мислех ,че са газове .ТЯ МОЯТА МНОГО Нежно ме побутваше до края

Diadra356 около 12 седмица .3 я месец

# 204
Адреналинка - хич да не е, имам още време до тогава, незнам как ще изтърпя

Имам още един въпрос към по-опитните майки, на които им е за втори път

Знам, че въпроса се разискваше, но не ми стана ясно много, затова се престрашавам да го повдигна пак.

8 г.с и 2 дни примерно се води 8 г.с или 9та? Много е объркващо като чета?

# 205
  • София
диадра, като с годините е - 8 навършени, караш 9-та.  Де факто си в 9-та седмица.

# 206
8 г.с и 2 дни примерно се води 8 г.с или 9та? Много е объркващо като чета?

9-та т.е. 8 пълни седмици са минали от два дни си в 9-та седмица.

# 207
tuitito.. nedei taka s tazi soda.. vsi4ko razqjda.. kiselini ima6 veroqtno ot testoto .. nqkoi zakuski i xlqb ne sa s hubava mAQ, A OT NEQ SE POLU4AVAT KISELINI.. IMA NQKOI POLU4AVAT OT SUHA , NQKOI OT JIVA MAQ KISELINI...

Na men su6to mi se qde testeni4ko mnogo .. kiselini imam ot opredeleni xrani testeni.

Ako ima6 kiselini qj pe4eni slun4ogledovi semki i surovi bademi ili orehi mnogo pomagat...

# 208
Аз също съм качила да се похваля  Laughing днес съм много развълнувана колегата ми с който сме в една стая днес изчезна в 10 часа и каза че жена му ражда след 3 часа прати смс-и че има момченце толкова се развълнувах   bouquet сигурно е от хормоните които ме побъркват аз хич не съм ревла но сега ми иде с глас да рева  Laughing не е лесно да си бременна  Grinning

# 209
Всяка вечер се будя поне по 2 пъти,но винаги усещам едно странно като придърпване в корема ниско долу.. усещам някакси матката си да се движи или си внушавам.. някой има ли такива симптоми?

Освен това се събуждам и ми се пишка вечер,преди никога не съм ставала така.. пие ми се вода и сутрин като стана към 3-4-5 и ми е ужасно гадно тежко.. дупам много тежко:/

Общи условия

Активация на акаунт