Отговори
# 210
Sleeping beauty / Cold eyes - Благодаря ви за информацията  Hug

# 211
но винаги усещам едно странно като придърпване в корема ниско долу.. усещам някакси матката си да се движи или си внушавам.. някой има ли такива симптоми?

Аз като се изправям от седнало или легнало положение, усещам рязко пробождане в областта на матката. Докторът каза,че е нормално,но не обсъждахме на какво се дължи.
Аз тук,в София,не мога да спя,или се будя често (заспивам, пак се будя) или като се събудя, после сън не ме лови до сутринта.
Но предните 3 дена бях на село и се огънах от сън!
За жалост гаденето не ми мина през тези дни,а напротив, изостри се. Днес ми е малко по-леко.

# 212
ku4o, до колкото знам моят доктор извършва и ФМ и точно за това ми каза, че му се струва излишна първата ФМ при положение, че на прегледа, който ми се полага може да измери каквото трябва и да го съпостави с кръвните.
За килограмите да кажа, че за сега съм не повече от 1кг нагоре. Първите две три седмици от както разбрах за бременността си много внимавах какво ям, но тук от една две седмици така съм му отпуснала края, че чак се плаша от себе си. И водата намалих, а не трябва. Ще се постарая съвсем скоро да вляза в някакъв по нормален хранителен режим без излишни храни и нездравословни храни.

Последна редакция: вт, 12 фев 2013, 18:20 от успехче

# 213
Коментирате килограмите- дано не заприличам на слоница Септември месец. Старая се да не консумирам храна от която се дебелее. Имам коремче, но предполагам не е от бебето, а от лакомия. Освен роднините никой незнае, че съм бременна. На моя приятелка преди седмица и казах, че съм спряла цигарите и веднага ме попита дали съм бременна, при което отрекох, но днес забелязах, че доста често ме заглежда в корема и гърдите, което ме кара да мисля, че се съмнява. Аз пък не мисля да казвам докато не ми проличи и няма как да  да отричам.
Amelly и аз усещам пробождане при по-резки движения.
Да се оплача: излезли са ми пет пъпки на лицето и приличам на пубертет. Приятелка по време на бременноста си миналата година се беше изринала цялата.
Гърдите ми са огромни, при положение, че и преди имах голям бюст. Сутиените, които ми стават са само два. Ще трябва да купувам нови.

# 214
аз вече съм 3 кг и половина отгоре  Confused ям като невиждала  Embarassed

# 215
Аз настройвам психиката си,че отново трябва да започна режим на хранене,ама нещо не ми се получава. hahaha Обаче ще се наложи да почна от понеделника,с мойте пилета и яйца. Joy или поне с много зеленчуци,щото само като видя пиле и яйца и ми се драйфа 7 м ги ядох. Sick

# 216
  • София
Здравейте момичета, гледам че обсъждате наболяла тема за мен. Килата са ми около 5 отгоре, което е страшно много. И това всичкото дойде от залежаване. Толкова много ми се спи вечер, че ежедневието ми се превърна- цял ден в офиса, цяла вечер на дивана, едвам мърдам вече. Искам да идва пролет, да се затопли, много започнах да се дразня на този студ. Предни ходихме на ски, мърдаме нанякъде, а сега, на никъде нищо не мога да направя. Преди гледах поне асансьор да не ползвам и се качвах пеша до 7ет, или до 9тия понякога, сега не мога да си го помисля. Ужасно много се дразня. Слънце не виждам с този офис, вечер е тъмно, нямам настроение и желание за нищо... От януари месец съм в егати застоя... но определено мисля като се позатопли малко да се запиша на спорт за бременни, я йога, я само пътека във фитнеса ще ползвам, но трябва да направя нещо. За сега започвам да ограничавам хляба. Относно яденето ми се услажда кажи речи всичко, с изключение на месото. Месо много много рядко да ми се дояде. Но съм си казала, че ще огранича хляба и сладкото, пък колкото мога.

Относно чувстването на бебето мога да споделя нещо, първа бременност ми е, но въпреки всичко ми се случи на няколко пъти да му усетя пулса, или поне така си мисля. Но това става само при определени обстоятелства- веднъж реших да качвам стълбите пак до 9тия етаж (беше точно след първия преглед и асансьора нещо прекъсваше и мен ме достраша да се кача). Толкова се задъхах, че като се качих в офиса едвам не умрях, а сърцето ми щеше да изскочи. Но от корема ми ясно усещах друга пулсация, много по-бърза и ритмична. Много се уплаших, защото щом аз така се задъхах си представям какво натоварване е било за малкото му сърчице на бебока. От тогава вече много внимавам с натоварването. Естествено повече не посмях да се изкачвам по стълбите. Другия случай беше веднъж когато ми беше паднало кръвното и милото ми го премери. Нали знаете като ви мерят кръвното как се отпускаш, трябва да бъде тихо и започваш да усещаш пулса си. Е тогава усетих моя плюс още един пулс, ясно се различаваше от моя  Heart Eyes Странното е, че не при всяко мерене става така. Сега не мога да твърдя на 100%, че усещанията са ми верни, може и да се залъгвам, знам ли, само споделям какво усетих.

Аз за БХСто мисля да го направя директно с феталната да го пусна, ще се обадя във Фемина да ги питам дали мога да го добавя към прегледа, и ако мога директно ги пускам и двете и така Simple Smile

Лека нощ момичета Hug

# 217
Имам чувството, че усещам бебето да се мърда.  newsm78 Възможно ли е или е нещо друго? С първото дете сякаш към 5 м. го усетих.
Не си единствена и аз мисля чу го усещам, интересното е че моята майка ми каза че мен ме е усетила още на два месеца и половина и че второто детенце се усеща много рано и съм склонна да и вярвам Mr. Green

# 218
Всяка вечер се будя поне по 2 пъти,но винаги усещам едно странно като придърпване в корема ниско долу.. усещам някакси матката си да се движи или си внушавам.. някой има ли такива симптоми?
Имам ги и аз. Не мисля, че има нещо притеснително. Все пак матката се разтяга и изглежда някои сме по-чувствителни и го усещаме. Леки, тъпи болки, нали? Най-силни ми бяха след имплантирането, после ставаха по-леки и по-редки. Simple Smile

# 219
За гъделичкането (като пърхане на пеперуди), което поне при мен се бърка с движение на бебето, усетих го и 1-2 дни преди да отида на преглед и се почудих, но реших, че са газове. Като отидох на преглед, лекарката каза, че главичката му още е фиксирана, тоест все още не се движеше - тоест, колкото и да ми приличаше на движение на бебето, не е било Simple Smile

Според мен точно в момента сме с особена чувствителност към храните и не трябва да пренебрегваме сигналите на тялото. Ако ни се яде тестено, има защо точно тестено да е. Същото важи и за други храни, които вероятно не са толкова здравословни. По мои спомени с отминаването на гадене към 4ти месец отминаваше и този толкова специален подбор... и там вече почва истинската опасност от лакомия.

# 220
Здравейте,

Йоана, не бъркаш, днес бях на преглед  Simple Smile

Пуснахме кръвни, урина и микробиология, в понеделник ще звъня за резултатите Simple Smile Бебето се оказа много шавливо и лекарката едвам успя да го измери Simple Smile видяхме му петте пръстчета на ръчичките, измериха нухалната гънка, която е идеална засега и толкова на този етап  Hug имам си още известни мои опасения, на прегледа във Фемина ще видим...

Иначе имам час за Фемина за 21.02, ще ми вземат кръв, която пращат в националната лаборатория и ще направят подробен преглед с 4D. Толкова. Където и да отидете за ранния скриниг (така се нарича изследването между 11 и 13с.) или т.нар. фетална морфология (така се наричат следващите на по-късния етап), това ще направят, ни повече, но по-малко  Simple Smile

# 221
Аз не съм се мерила колко кг. съм . Но ако трябва да съдя по дрехите можеби имам + 1 кг. Повече напълнях покрай празниците отколкото за изминалия месец . А за определените храни и аз ги имам тези странности . Примерно последната седмица съм изпила айрян , който иначе за едно лято не бих изпила и таратор ми се яде много. Месо и на мен много не ми се дояжда , но ям не е като съвсем да не ям. Обаче има нещо , което не искам да вкуся - картофи  Crazy Това е голяма изненада за мен.
Моята кашлица не търпи никакво подобрение и тази вечер почнах и Мукоплант , след като  Стодал този път не помогна. Направих си и сирип от ряпа, надяам се вече нещо да помогне , че ме е страх от всичкото това бухане . Пия и но-шпа все пак малко да се успокоява матката.
Още нещо ссе сетих , от два дни много ме сърби корема , яно вече започва по-малко да се разтяга и за това. Но трябва да я омазнявам за да се избегне този сърбеж. Някой с подобно оплакване  Thinking

Последна редакция: вт, 12 фев 2013, 22:17 от sealover

# 222
  • Gone with the wind
 sealover, за суха кашлица на мен много ми помага чай от карамелизирана захар. Успокоява много и овлажнява. Карамелизираш 2-3 лъжици захар и добавяш половин чаена чаша вода. Като тръгнеш да кашляш пиеш по 1-2 глътки. Малко е гадно на вкус, но поне при мен това е един от най-ефикасните методи за борба с кашлица.
Другото, което не е чак толкова ефикасно (при мен), но пак успокоява е една чаена лъжичка мед като се разкашляш.

# 223
Здравейте, мамчета! Много рядко пиша, но ви следя редовно и с удоволствие  Hug
hut, Като прочетох, не можах да се въздържа и да споделя, че и аз съм се обзавела с 3 кг отгоре...ама нека се успокояваме, че като са 2 сърчица и е нормално  Laughing Laughing Тук гледам сте слабички всички, но аз като започнах от 70 и не ми се мисли до края колко 100 кила ще стана  Joy
Важното е да сме здравички и бебочетата също, пък после ще се местим в диети  Crazy

Така и така съм почнала, нека се похваля, че почти ми отмина гаденето, чат-пат ми е кофти в устата, но не е като предните дни да не мога да мисля даже за ядене (то си и личи по канатара де Laughing)
Мен след 10 дни ме очаква път до България (че живея в чужбина) и след това като се върна ще ходим да видим човечетата и да ми правят изследвания. Тогава ще се похваля с резултати, а през това време ще ви следя всекидневно.
Сега ви пожелавам хубав ден и мнооого усмивки  Heart Eyes

# 224
 Добро утро момичета! Пожелавам ви хубав и успешен ден!

Общи условия

Активация на акаунт