Отговори
# 420
кога се прави преглед с т.нар вагинален ехограф?

Не е задължителнода се ползва. Дори е по-добре въобще да не го ползват. Обикновено някои АГ прибягват към него в началото, когато с коремния не може да се види хубаво, дали всичко е наред. Аз от много лекари знам, че "бърникането" се прави само в критични ситуации. Вреди на бременноста особено в първите месеци.

# 421
  • София
Аз не съм от опитните майки, но досега с друг, освен с него май не са ме гледали  Thinking

# 422
Мерси момичета за съветите
Ми то и мен до сега само на вагинален са ме гледали, дори вчера отново беше с него, но предполагам, че като отида вече в 12 г.с. ще ме види с коремен.

# 423
мен само първия път ме гледа с вагинален ,сега като бях в 10 седмица вече ме гледа с коремен.нищо не си изпуснала дори е по-добре ,че не са те бъркали -поне така съм чувала .   Peace

# 424
Мен първия преглед беше с двата. Поне вагиналния показа сърчицето не бебешурата  Mr. Green иначе сега се вижда и с коремен  Mr. Green Най вероятно не е хубаво често да го използат

# 425
Добър ден. Крайно време е да се запиша, не само да чета.
Нашето бебче се очаквам по интернет калкулаторите на 28.09, но на прегледа преди седмица бяхме прекалено мънички 4,3мм (скрити в единия ъгъл и за малко да го пропуснат милото) и гинеколога още не ми е потвърдил датата. В понеделник се надявам да е пораснало и да имаме вече проекто дата и данни колко сме големи и разбира се най-важното сърдечна дейност  newsm17

По повод прегледите- в 6г.с. ме гледаха с вагинален. И аз съм против, но при положение, че едва го видяха, едва ли с коремен щеше да се види  Rolling Eyes Надявам се следващите да са само с коремен.

За имената- мъжкото е ясно, там мъжа ми има думата и ще е на баща му. Имат си традиция в рода и той държи да я продължи. За момиче- искам да е на майка ми, мислихме миналия уикенд имена с нейната буква и понеже няма голям избор и име което да ни грабне, ако сме с розови гащи доста ще се помъчим.

# 426
Здравейте мацоранки   bouquet
много сте изписали  Hug Hug Hug Hug, не мога да ви изчета  Mr. Green, чета за имената си говорите ние още не сме мислили за име иначе за първото дете и двама го избрахме т.е. таткото го каза аз го приех на първо четене  Laughing еееееее наистина много ми харесваше иначе, ако беше момиче аз бях избрала име а той го прие  Wink
Относно за пола и аз мисля че е рано , но пък си зависи и от апарата и компетентността на доки   Wink според мен  Hug
по въпроса с вагиналния до сега само с коремен са ме гледали и при двете ми бременности, един единствен път са ме гледали с вагинален беше по др. причина след нещо неприятно.......
За витамините знам ,че се изписват в 4 месец до тогаво само ФК, поне с първата бременност беше така , мисля че и сега ще е така
Лек петъчен ден ви пожелавам   bouquet

# 427

Не е задължителнода се ползва. Дори е по-добре въобще да не го ползват. Обикновено някои АГ прибягват към него в началото, когато с коремния не може да се види хубаво, дали всичко е наред. Аз от много лекари знам, че "бърникането" се прави само в критични ситуации. Вреди на бременноста особено в първите месеци.

Wow! Това ме шокира! Именно в първите месеци прегледите се правят с вагинален ехограф, защото показанията са по-прецизни. Устройството е поне наполовина по-малко от един мъжки полов член, престоят му във вагината трае минути и не предизвиква контракции, както секса. Не мога да отгатна с какво вреди на бремеността.
за мен прегледът с вагинален ехограф има дори предимства,защото чрез него могат да се диагностицират рано проблеми,които са по-остри и болезнени на по-късен етап. Без да съм специалист, разбира се, познанията ми са на база разговори с моя гинеколог, но той определено предпочита ранното диагностициране на бремеността, проверка за сърдечен ритъм на ембриона ( с вагинален ехограф се установява в пета седмица), проверка за разни други неща,които ако не са наред, се пристъпва към прекъсване на бремеността вместо да се чака спонтанен аборт.

# 428
  • София
Теа, здравей!
Интересно ми е кое е притеснителното при прегледа с вагинален ехограф? В крайна сметка това е една пръчка, която не виждам как би могла да навреди. Ако трябва да се пазим от него както повече смятат, се чудя как се случва секса тогава.
Хм, Амели ме е изпреварила

# 429
Мен първия път ме гледаха с коремен и се видя сакчето и точицата, когато отидох 2рия път и ми каза съблечи се и се качи на магарето почервенях като домат, все още не мога да преодолея срама да се качвам на прословутото магаре.
За имена сме измислили Ивайло ако е момченце и Жасмин или Симона за момиченце.

# 430
  • София

Wow! Това ме шокира! Именно в първите месеци прегледите се правят с вагинален ехограф, защото показанията са по-прецизни. Устройството е поне наполовина по-малко от един мъжки полов член, престоят му във вагината трае минути и не предизвиква контракции, както секса. Не мога да отгатна с какво вреди на бремеността.
за мен прегледът с вагинален ехограф има дори предимства,защото чрез него могат да се диагностицират рано проблеми,които са по-остри и болезнени на по-късен етап. Без да съм специалист, разбира се, познанията ми са на база разговори с моя гинеколог, но той определено предпочита ранното диагностициране на бремеността, проверка за сърдечен ритъм на ембриона ( с вагинален ехограф се установява в пета седмица), проверка за разни други неща,които ако не са наред, се пристъпва към прекъсване на бремеността вместо да се чака спонтанен аборт.

Peace

(съжалявам за "чаршафа")

Последна редакция: пт, 15 фев 2013, 13:31 от Sleeping Beauty

# 431
И за вагиналния, и за коремния ехограф съм питала изрично с първата бременост и съм получавала уверения, че НЕ вредят по никакъв начин. Виж, майка ми, която е лекар и е практикувала преди 30 години това да кажем, беше убедена тогава, че е вреден - предполагам, че това е свързано с напредването на техниката. Даже някой от лекарите ми беше обяснявали в детайли същността на работата на ехографа, за да ме убеди, че няма облъчване (каквото е имало в началото на "ехографа" като техника), но вече съм забравила подробностите.

С имената ме разбихте Simple Smile Предният път говорихме за име след като влязох в седми месец, и го избрахме след като се роди Simple Smile И ние определено спазвахме принципа да няма общо с името на никой от бабите/дядовците, за да няма сърдити. Сега не знам, но със сигурност няма да се хабя да мисля преди да имам идея за пола. Само съм си мислила, че ако е момиченце, каквото усещане имам, май нямам любимо име.
Със сигурност няма обаче да е от общопопулярните - покрай работата ми (работя с деца), имам чувството, че всяко второ момче се казва Виктор или Александър, а всяко второ момиче - Симона (Моника) или Александра Simple Smile

# 432
За имената аз имам друга тактика,предлагам няколко които ми харесват и да избира от тях. И двамата сме на едно мнение - не кръщавам на никого и имената ще са български . В краен случай за двамата има по едно ,ще си ги поделим Laughing
Мен от началото на бременността ме гледат с обикновен, то не се и чувствах особено комфортно та и да беше поискал с вагинален щях да откажа -и тялото и бебетата са си мои! Crossing Arms
Витамини другата седмица ще ми изпишат ,а дали ще ги пия  Thinking док  ще трябва да ме убеди какво липсва та се налага иначе се очертава  261uu Аз преди 2 год анемия преборих само с правилно хранене БЕЗ химия та сега ще ме прощават  Mr. Green За сега слушам тялото си ,то знае от какво има нужда(познавам кога е лакомия hahaha)
От два дни мажа и корема с бебешко олио освен бюста,че бяха едни сърбежи Rolling Eyes
За дърпането и пробождането от дясно и аз го имам но при мен там се кръстосват две операции та мислех че е от това newsm78
Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 7 нови отговора. Е това е  Joy

# 433
Добре дошла на Теа лека и безпроблемнна бременост  Hug
В тази връзка като видях името й ако е бебка ще е ТеЯ или Теяна, чудим се кое от двете да е. Твърдо и двамата се съобразяваме с нашия избор, а не кои какво иска, но тук идва парадокса, че и двамата искаме да е с буква на неговите родители, тъй като това са най-невероятните хора!
Те нямат изобщо претенции как да се казва, и за това, че нямат племеника е като дядо си - Бранимир, а ние взехме само Б за Борис. За това искаме и да е по-вероятно Теяна, за да е на галено Тея, а и защото свекърва ми е Татяна. Но това е, че аз бих направила всичко за тях и за това и с най-голямо удоволствие и желание си кръщавам и децата на тях. Но все пак избора е взаимен между нас с мъж ми и компромисите също.
И двата ми прегледа бяха до сега вагинални, на мен не ме претеснява по-никакъв начин, даже на втория когато вече видяхме и сърчицето, аз толкова много се радвах и смях и на два пъти изкарах "пръчката"Simple Smile

# 434
  • София
Мен от началото на бременността ме гледат с обикновен, то не се и чувствах особено комфортно та и да беше поискал с вагинален щях да откажа -и тялото и бебетата са си мои! Crossing Arms

А защо?  Какво мислиш, че се случва при прегледа с вагинален ехограф?
Преглед като преглед - няма болка, няма натиск, самият накрайник се поставя съвсем леко във влагалището.   
Нали не си представяте изнасилване Crazy 

Дърпането и пробождането са от разтягането на матката.

Общи условия

Активация на акаунт