Как се справяте с тантрумите при 2 годишни деца

• 9 119
  • 64
  •   1
Отговори
# 60
не знам колко време продължават тези периоди, обаче имам притеснения, че вървим към глезене. И честно да си кажа, не знам как да реагирам, нямам опит, това ми е първото дете  Tired Опитвам се да не викам, а в същото време да съм строга, ама нъцки... Като каже НЕ как да го накарам? Как? Например вечерното приспиване е един кошмар, дере се и ни разиграва и мен и баща му по 100 пъти да ставаме и да обикаляме къщата - ту на една страна, ту на друга...само и само да не си ляга. Ако го качим на леглото му се почва истерия, с която буди бебето. Като взема бебето започва още по-силно да се дере и да ме дърпа да ставаме, сочейки вратата. Това за мен не е тантрум, не е в истерия, а се дере за точно определено нещо. Е как да му обясня, че е време за спане, че съм изморена и, че вече е почти полунощ? Предполагам е малък още...пробваме различни неща, забаламосвам го, но имам притеснения, че ни се качва на главата и не знам какво да правя  Rolling Eyes

# 61
  • София
Леле, майчета на тръшкащи се дечица, колко ми е мъчно за вас, ако знаете (имам още ясен спомен от моето  Whistling).
Докара ме е до истеричен рев мен, веднъж. Возим се в трамвай за награда, че се е държала добре в детската. Малката вижда, че на улицата продават пица. Почва да пищи "Искам пица, искам, искам, ииииииискаааааам,...", трамваят е между две спирки, както се сещате, върви.  Laughing Писъци, крясъци, едва я свалих на първата възможна спирка - влача дете, две якета, детска раница и дамска чанта. Малката се пльосна да се търкаля на линиите на трамвая. Аз я вдигам, една лелка застава над нея и почва да нарежда "Я да видим сега кой не слуша...". Ей значи, така й изсъсках да се омита, че още ми е съвестно. Едва набутах малката в колата ни, запираше се с ръце и крака във вратата и гредата (или там както се нарича колоната на задната врата). Оставих я на задната седалка, влезнах в колата, заключих и се разревах от уплаха, че не мога да осигуря безопасността на детето си.
Израсна го тоя период, но беше доста нервен  Mr. Green. Насаме с нея се оправяхме сравнително бързо, изолация в нейната стая й стигаше за до пет минути, успокояваше се и почвае да си пее. Но имаше ли чужди хора наоколо  Crazy

Е как да му обясня, че е време за спане, че съм изморена и, че вече е почти полунощ? Предполагам е малък още...
Пробвай с обещания, че ще му изпееш една песничка или разкажеш една приказка. Остави да те уговори за две или три - така детето се чувства победител в ситуацията, но и разбира, че има някаква договорка, т.е. вид компромис. Пак няма да стане изведнъж, но не  пречи да опиташ.

# 62
  • София
не знам колко време продължават тези периоди, обаче имам притеснения, че вървим към глезене. И честно да си кажа, не знам как да реагирам, нямам опит, това ми е първото дете  Tired Опитвам се да не викам, а в същото време да съм строга, ама нъцки... Като каже НЕ как да го накарам? Как? Например вечерното приспиване е един кошмар, дере се и ни разиграва и мен и баща му по 100 пъти да ставаме и да обикаляме къщата - ту на една страна, ту на друга...само и само да не си ляга. Ако го качим на леглото му се почва истерия, с която буди бебето. Като взема бебето започва още по-силно да се дере и да ме дърпа да ставаме, сочейки вратата. Това за мен не е тантрум, не е в истерия, а се дере за точно определено нещо. Е как да му обясня, че е време за спане, че съм изморена и, че вече е почти полунощ? Предполагам е малък още...пробваме различни неща, забаламосвам го, но имам притеснения, че ни се качва на главата и не знам какво да правя  Rolling Eyes

Може би да го вземете във вашето легло?
Както беше казал някой като имаш едно "по-голямо" дете и едно по-малко, голямото ти се струва много зряло. А на година и осем то си е още бебе и има нужда от гушкане.

# 63
И малката ми щерка е от тръшкащите се. ooooh! С голямата такова чудо не съм видяла, но дребната ме изкарва извън релси. От около 2-3 седмици всеки божи ден пищи за нещо. И аз не знам вече за какво ще се разпищи в следващия момент. Лошото е, че не се успокоява с нищо - нито с добро, нито с лошо... Понякога се успокоява бързо, но повечето пъти не. Confused Вече започвам да се притеснявам, че съседите от блока ще си помислят, че детето е ежедневно малтретирано. Tired Ето, днес пищя половин час за това, че кака ѝ не ѝ дала някаква си гривна. Да уточня, че след като получи гривната, не спря да пищи. Слава Богу, на вън не ми е правила подобни циркове, но вкъщи е нещо ужасно. Ако пък някой се опита да говори с нея по време на тръшкането, пищенето е още по-пронизително. В чудо съм се видяла вече. От днес започнах да ѝ давам Киетюд, хамомила, успокояващия чай на Хип.....
Искрено се надявам да е период и скоро да приключи, че ще имам нужда от професионална помощ в скоро време. smile3511

# 64
  • София
Да се похваля аз как се справих с едно тръшкане.
Бях взела количката, защото щеше да се наложи да спи навън.
Обаче по едно време стана ужасно нервен, не искаше да заспи и почна да се мята и да пищи и това естествено, се случи в магазин!
Завряхме се между щандовете, поукроти се малко, а каката му даде телефона си с музика.
Послуша музика около 10 минути и заспа!

Общи условия

Активация на акаунт