Как се справяте с тантрумите при 2 годишни деца

• 9 098
  • 64
  •   1
Отговори
Моля за съвет и идеи как да се справя с тантрумоте на дъщеря ми. Тя е на 2.5 години и пищи , плаче всеки път , когато не стане на нейното. В къщи си има стриктни правила и понякога ги спазва , но пищенето е всекидневие. Особеното е че не живея с биологичния й баща и тя прекарва две нощи с него и го отдавам на смяна на режима , говорих с баща й : всичко било така както съм го инструктурала, не знам дали да вярвам засега прави абсолютно по начина който аз съм казала. Това , с което не мога да се справя са писъци, вкл. И по време на сън.
Благодаря на всички предварително за времето и идеите!

# 1
Детето е малко. Почти бебе. Смяната на дома през ден не мисля, че е здравословна рецепта на тази възраст при такова поведение, но те чета, че не си в БГ и знам, че порядките са различни. ThinkingМожеш да се справиш с много търпение и любов, реално много бебета и без разделени родители, имат такива кризи. Успех!

# 2
  • Варна
Ако имаш желание, посъветвай се с психоложката от подфорума " Онлайн консултации с психолог".

# 3
Ти или таткото, когато почне да се тръшка, я хващате
откъм гърба и се пазите да не ви удари с глава. Държите я достатъчно
леко, за да не я нараните, но достатъчно силно, за да не може да се
измъкне. Нека усети физическата ви сила и превъзходство. Дръжте я така на скута си, с
лице напред, докато се нареве. Ще ограничите малко физическите й движения, а
това ще намали директно драмата.

И моят син се връща леко раздразнен от визитите при таткото.
Няколко начина- или ще го израсте, или ще трябва да усети, че не е
приемливо да се тръшка. Помага ми много сборването на игра. Така
детето усеща кой е шефът. И не ми излизайте с подтисничество- децата
имат нужда да познават рамките. В случая го правя пряко, не с думи, а като
се обръщам директно към преживяването на детето и към тялото му. Има
различни начини за учене и възпитаване. Това е доста добър физически метод- да не говорим, че
първият метод е по-скоро силно гушкане, а вторият си е игра, така че няма усещане
за насилие, принуда и враждебност. Детето само ще го усети по движение и жестове.

# 4
Досега не сме я хващали по този начин , а само сме повишавали тон и накрая я оставих да се наплаче , но ми се вижда добра тактика особено с играта на борба , ще го пробвам .... Малко ме е страх , но вече положението е толкова без контрол , че щях да търся съвет от Джо Фрост -прослувутата бавачка .това дете ме побърква , пищи като лудо , ако нещо не стане както тя иска. Благодаря на всички , отворена съм за още съвети.

# 5
А като пищи получава ли това, за което пищи? Защото, ако си постига целта не виждам как ще се справите
П.С.
Какво означава тантруми?

# 6
Детето е малко. Почти бебе.

на 2,5 не е бебе, разбира за какво става въпрос.
axel_chiara2430, въоръжи се с търпение и я остави да си пищи.
Сама казваш, че имате правила вкъщи, те са - за да се спазват.
Когато спре да пищи, обясни ѝ спокойно защо не трябва да прави така и че не това е начина да получи нещо.
Бъди твърда и последователна, и не очаквай бързи резултати Wink

Какво означава тантруми? newsm78

# 7
Тантрум е между 2 и 4 години, когато детето се разсипе по пода
или направо на улицата и ни приема, ни предава на вербално ниво.
Тръшкане му викаме по нашенски.

А има и една нова теория за последователността при родителите.
Не било много полезно. Нормалният свят не е последователен- понякога
"минаваш метър". Ако детето е свикнало наистина на хипер последователност,
може да се окаже неподготвено и неспособно да вижда възможностите и да
поема риск. Така че прекалено твърдите принципи също не са ОК.

Да, другият метод е да се напищи на пода, но аз предпочитам
хващането- то е вид гушкане и детето накрая излиза доволно от
физическия контакт.

# 8
Не получава това , което иска , но мисля че аз правя следната грешка без да се осъзная. Когато започне да пищи е невъзможно да имаш вербален контакт с нея и аз я слагам на мястото за наказание
, което е малко по отдалечено място в стаята , където сме или в нейната стая на затворена врата/ вижда ми се доста жестоко/ и я оставам да пищи за известно време 3-4 минути, след което отивам при нея и казвам не се пищи , ако искаш да си с нас , ще спреш ли да пищиш и ще си добро момиче -тя спира за момент и понякога казва не пищи и а вземам с мен или започва още повече да пищи/ другата реакция/. Моята грешка предполагам е че веднага като спре да пищи аз я гушкам и целувам , може би трябва да се държа по хладно

# 9
Тантрум е между 2 и 4 години, когато детето се разсипе по пода
или направо на улицата и ни приема, ни предава на вербално ниво.
Тръшкане му викаме по нашенски.

А има и една нова теория за последователността при родителите.
Не било много полезно. Нормалният свят не е последователен- понякога
"минаваш метър". Ако детето е свикнало наистина на хипер последователност,
може да се окаже неподготвено и неспособно да вижда възможностите и да
поема риск. Така че прекалено твърдите принципи също не са ОК.

Да, другият метод е да се напищи на пода, но аз предпочитам
хващането- то е вид гушкане и детето накрая излиза доволно от
физическия контакт.

Може ли да ми обясните по подробнп тази теория. Благодаря предварително!

# 10
Как се сменя лентата с възраста на децата , за да не предизвиквам объркване

# 11
Как се сменя лентата с възраста на децата , за да не предизвиквам объркване
Заповядай
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=421758.0

# 12
  • Пловдив
От личен опит, ако детето се държи така (а не е раздразнително по принцип или с лесно възбудима нервна система), значи нещо го тревожи, липсва му внимание, не може да приеме някаква промяна/ситуация.
При моята малка дъщеря много помага отразяването. Например започва да реве, защото не може да си обуе чорапа. Аз: Ей, този чорап, как само те ядосва, разстройваш се, защото не можеш да го обуеш, нали? Обикновено тук тя вече е почти спокойна (междувременно, докато казвам всичко това, я гушкам/хващам и тя потвърждава, че съм права) и аз сменям тактиката, вкарвам смешка. Например: чакай да видим дали аз ще мога да си го обуя (наистина пробвам). Тук тя започна да се киска и кризата е отминала. Peace
Но аз съм много зла, ако смятам, че нещо не трябва да стане или че няма да дам нещо, не отстъпвам и толкова. Иначе за разни дреболии съм склонна на компромиси (например да се гледа още 1 детско, ако ме помолят и знам, че им е любимо, но пак според случая).
Смяната на обстановката и правилата (колкото и да се следват инструкциите, другият си е друг човек и все нещо ще направи по друг начин) изнервя децата. Няма да забравя как голямата ми дъщеря, като беше малка, нощува за първи път у баба си (която наистина ме пита за всичко и следва всички инструкции). Детето си беше прекарало чудесно и забавно, но като си дойде вкъщи, половин ден беше супер изнервена, ревеше за щяло и нещяло и изпадаше в истерия.

# 13
Поставяне на граници е ключа от бараката.
Дете на почти 2 и половина изобщо не е малко, за да знае какво може и какво не.

# 14
  • София
Поставяне на граници е ключа от бараката.
Дете на почти 2 и половина изобщо не е малко, за да знае какво може и какво не.

На същото мнение съм.
Подобни прояви обикновено са от разлигавени деца, които грам нямат респект от родителя. Тоест много добре знаят, че ще им минат номерцата.

Общи условия

Активация на акаунт