Как се справяте с тантрумите при 2 годишни деца

• 9 104
  • 64
  •   1
Отговори
# 45
  • Пазарджик
Моето още има такива моменти. Оставям го сам, да се поуспокои. Като започна да му говоря или да го питам нещо се ядосва повече. Точно след следобеден сън най-често му се проявяват тези дяволчета. Преди и нощем ревеше и не знаеше какво иска. Сега вече е по-рядко.

# 46
  • София
Моето още има такива моменти. Оставям го сам, да се поуспокои. Като започна да му говоря или да го питам нещо се ядосва повече. Точно след следобеден сън най-често му се проявяват тези дяволчета. Преди и нощем ревеше и не знаеше какво иска. Сега вече е по-рядко.

Да, да по същия начин. Като й говоря се ядосва още повече. Благодаря

# 47
Аз си мисля, че повод за притеснение нямаш никакъв.

# 48
  • при късмета
Мойто дете на тази възраст, беше същото. Будеше се през нощта, викаше "не искам" или "не", не казваше какво не иска, не даваше да го гушнеш и нищо не можеше да го успокои. Продължи около месец. И аз се бях видяла в чудо.
Следващия път като започна да прави така си имаше физиологична причина.Беше направил задна хрема и като му се запуши наслето докато спи, той се стряскаше и будеше от това, че не може да диша.
Сега, ако детето започне да се буди и да плаче през нощта, знам, че до 2 дни ще направи хрема.
Иначе, ако детето е здраво е период и ние го минахме.

# 49
  • София
И за мен няма повод за притеснение  Peace

Голяма паника бях покрай каката... Лошото е, че все още не успявам да се справям с подобни изблици, за мое съжаление. А тя не спира да се опитва, особено при отказ от моя страна.

При малкия така се получи, че няколко пъти физически нямаше как да го отразя. И детето порева, порита, стана и си взе играчка/книжка. Продължава да се опитва и той, но много по-бързо му минава.

# 50
http://www.bebe-dete.com/Pages/Nai_shtastlivoto_dete.aspx

Лесни практики за справяне с тръшкането. Също и за разбирането на тръшкането и защо се случва.
Любимото ми словосъчетание за тръшкането (и много тончно описващо случващото се Simple Smile) е емоционална диария  Mr. Green - не можеш да я спреш, трябва да отмине Simple Smile

При моето дете работят "карповите" съвети. Във всеки случай осъзнавам, че понякога моето нетърпение към неговите изблици влошава нещата много.

# 51
  • София

Ей тая стойка колко ми е позната!

Аз пък започвам да се замислям дали по-честите тръшканици не се дължат на липсата на някакво вещество за нервната система - калций, магнезий...

# 52
  • някъде там

Ей тая стойка колко ми е позната!

Аз пък започвам да се замислям дали по-честите тръшканици не се дължат на липсата на някакво вещество за нервната система - калций, магнезий...

И на мен така  Laughing  все едно нас са ни заснели. Ни чува ни вижда.

Днес направо откачих, в продължение на 4 часа, след следобедния сън започна една истерия, едни ревове, писъци, все едно, че някой го пребива от бой единия юнак. Много се притесних, в безизходица изпаднах, какво ли не опитах и не и не. Аз се опитах да го игнорирам и по-зле стана, още по-силно се затръшка и записка. В един момент преди вечеря се успокои и започна да ме закача, все едно не е било нищо.  Sad
Цял ден и аз се питам това, дали нещо не го боли, дали не му липсва нещо и се опитва да ми покаже някак си...прегледах гърло, нос - няма проблем.

Преди време такава реакция имаше от едно хомеопатично лекарство за зъби - дентокинд.  След като го спрях на няколко пъти и наблюдавах поведението - много се успокои.
Незнам, но от 2 дни им давам на моите имунокинд - който е също на този производител и днес се питах дали пак не е от това Thinking

# 53
И ние сме за тази тема  CrazyНе знаех, че на въпросните истерии им се казва тантруми.
При нас от около месец започнаха по-сериозните истерии (тогава родих второто дете).Преди това сме имали нощни изблици веднъж месечно и то, според мен по-скоро се дължаха на прекъснат сън по някаква причина (сополи, кашлица, сънува нещо, напикан е, студено му е, топло и т.н). Тогава като се събудеше се започваше един рев в полу-будно, полу-заспало положение, при опит за гушкане се започваше дърпане с още по-силни писъци, бутане и истерия. Тогава се рових в интренет и се оказа, че и това състояние си има име - night terrors  Tired След няколко такива нощи установихме, че най-бързо му минава, когато не го питаме какво му е и се опитваме да му помогнем по всевъзможни начини, а направо да го разсъним с филмче  Tired което ни костваше поне 2-3 часа безсъние докато се успим наново или просто да не му обръщаме внимание - така поревава 10-15 минути и изведнъж млъква и продължава да спи мигновено  Rolling Eyes
Сега, откакто родих положението се влоши коренно, ако преди беше веднъж-два пъти в месеца през нощта, сега го държи с дни. В началото се ядосвах, че се държи така, не виждах изход, изнервях се и започвах дори да му викам. Сега, след вече един месец мога да споделя, кое действа при нас  Flutter Четох за бебешкия пубертет и намирам, че имаме същото поведение. Иска самостоятелност, иска той да каже кое как ще е, но в същото време и той не знае. Иска внимание и това е начин да го получи. В същото време изпитва ревност от бебето, а и му излиза кътник.
Забелязах, че ако е и гладен, положението става по-зле, изнервя се много по-бързо и не мога да го нахраня, превъзбужда се и успиването е мисия невъзможна.

# 54
  • София
Първоначално трябва да се отхвърлят всички дразнители - детето да не е гладно, да не му се спи, да не е болно или да не му расте зъбче или каквото и да е.
Лошото е, че невинаги това може да се избегне.
А още по-лошо е когато уж всичко си е наред, а детето пак намира повод и се тръшка и то по средата на улицата.
Вкъщи по-лесно се успокояват.
При нас пък действат музикални клипове.
Или навън - музика на телефона. Ако не го тръшне в земята...

# 55
да, песничка или детско на лаптопа най-бързо го разсейват, но не винаги се получава. Понякога е в такава истерия, че просто трябва да си се нареве. Аз се чудя дали е възможно такова поведение от растящи кътници???

# 56
  • някъде там
да, песничка или детско на лаптопа най-бързо го разсейват, но не винаги се получава. Понякога е в такава истерия, че просто трябва да си се нареве. Аз се чудя дали е възможно такова поведение от растящи кътници???

Да, при моите и двамата миналата сeдмица е имало такъв процес на растеж на кътници, но аз го разбрах доста не на време, едва след като единия юнак не забочна да се лигави много и да налита да хапе наред каквото му попадне - ту мен, ту брат си, столове, маси... Mr. Green
Ситуацията се променяше коренно, когато му давах панадол, тогава мирясваше и пак започваше да се заиграва, да се усмихва и така. И брат му също се оказа с растящи кътници плюс някаква задна хрема, която подпали гърлото по-късно и се появи кашлица. Както писах по-горе бях започнала да им давам Имунокинд и тези 2-3 дни истериите бяха най-страшни. В листовката на лекарството пише, че са възможни прояви на свръхчувствителност - е явно моите не са го понесли добре. Добре, че го спрях навреме.

Иначе и аз съм съгласна с това, което пишеш тук в предишния си пост, така е и при нас, а и ревността си я имаме  smile3521
Четох за бебешкия пубертет и намирам, че имаме същото поведение. Иска самостоятелност, иска той да каже кое как ще е, но в същото време и той не знае. Иска внимание и това е начин да го получи. В същото време изпитва ревност от бебето, а и му излиза кътник.
Забелязах, че ако е и гладен, положението става по-зле, изнервя се много по-бързо и не мога да го нахраня, превъзбужда се и успиването е мисия невъзможна.

# 57
  • София
Да ти кажа за Панадола и Имунокинд.
Панадола е старо и проучено лекарство.
Имунокинд е някакво хомеопатично, което въобще не знам дали е минало проучвания и изследвания!
То и затова пише толкова малко и неясно за страничните му действия.

# 58
  • някъде там
Да ти кажа за Панадола и Имунокинд.
Панадола е старо и проучено лекарство.
Имунокинд е някакво хомеопатично, което въобще не знам дали е минало проучвания и изследвания!
То и затова пише толкова малко и неясно за страничните му действия.

Да абсолютно е така, аз за панадол нямам притеснения, защото не съм от прекаляващите с успокоителни майки, давам го само когато нещата станат непоносими  newsm10
А второто е някакъв коктейл от хомеопатични съставки, които не ни понасят въобще, същото беше и когато ги тъпчех с Дентокинд - за болки при никнене на зъбите, получи се нещо като зависимост и само да пропуснех дозата ела да видиш какъв ужас ставаше. И това при условие, че им давах една много минимална доза, която беше 1/3та от това, което ни бяха предписали. След спирането му нещата се оправиха. Не че тръшканията за всичко друго спряха, ама поне една от причините отпадна  Laughing

# 59
  • Пазарджик
Аз това поведение не го отдавам на растящи кътници. Период е, сега при моя син станаха чрезвичайни моменти.

Общи условия

Активация на акаунт