Слънчицето весело напича, а Юнчето навън щастливо тича!

• 35 686
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
Мая, евала на ЛЛ, че отлага засега мантуто.  Peace

Ваче, аз кокосово масло слагах на супите, макароните, като готвех на Никола, като беше по малък. Пържих с нея.  Сега чакам да ми пристигне нова партида и съм се приготвила да правя бонбони. Мисля че това че в кокосовото масло преобладават наситени мазнини, го прави доста добър избор за пържене. Но на мен ми идва скъпичко да пържа само с него. Също така го водят и като супер храна, но аз не съм много сигурна. Използвам поне 10 суперхарни, но кокосовото масло не е сред фаворитите. Вкуса, да , не е точно на кокос, но ако го намажеш на филия е някак различно от кравето. Има и противоречиви мнения за кокосовото масло. Аз бях чела една статия че ако ядеш по 2с.л.(мисля) на ден кокосово масло, за около 2 седмици и ти намалява видимо коремчето. Не съм пробвала. Но може и да опитам като ми пристигне маслото.

# 661
  • София
Аз бях чела една статия че ако ядеш по 2с.л.(мисля) на ден кокосово масло, за около 2 седмици и ти намалява видимо коремчето.

Е, ти сега ще ме караш да ям масло с лъжици  Joy Joy Joy
Аз го купувам тук от един магазин голям. Ето тази е моята

Струва 2,50, излиза ми по-евтина от маслото

# 662
аа недей недей!  Аз затова тая диета с масло не съм я пробвала.  Laughing
А бе много евтино това 2,50 за 250гр. На мен 100гр са ми 3лв. Ама аз си го поръчвам не от БГ. То май и затова мненията за кокосовото масло са противоречиви. Май зависело от самото масло. Но може и да е търговски трик. Дали има начин(тест) да се провери колко е истинско маслото. Някои си правят сами масло от кокос със сокоизстисквачката, но аз не съм пробвала.

# 663
  • София
Ани, може да се спекулира с био-то  Sunglasses Нали се сещаш, че киселото мляко БИО струва 1,50 някъде, а същото ама не био без сухо мляко, нормално със закваска струва около 70 ст. Така че може от това да е. Аз откакто видях сиренето, което си купуваме от производителя директно за 9 лв (тогава) в био магазин за 18 лв разбрах, че не може много да се вярва. Сиренето наистина си е Био и отгоре на всичко магазинчето печели повече от производителя,а  това си е чиста спекула  Grinning Аз кокосовото го забравих в работата, но като го взема ще прочета какъв му е състава и ще напиша да сравним.

# 664
  • София
Привет Simple Smile
Днес почерпката е от мен  Simple Smile
Много се вълнувам, толкова ми е мил този наш рожденик днес и всяка беля ми изглежда сладка  Simple Smile

Времето навън е много странно и май ще празнуваме вкъщи, чудя се още.

# 665
Честит рожден ден на Виктор! Пожелавам му да е най вече здрав! Много усмивки и весели игри!
 Hug

# 666
  • София
Мейдънли, честит празник!  Да ти е жив и здрав рожденика, все така да ти носи умиление и радост, да расте много щастлив и палав! newsm59

Аз вчера си някаква био купих кокосова мазнина (струваше 18 лв ooooh!).  Моята цел е да се мажа с нея, разбрах, че била хубава за бременни.  Само че... е течна, като олио.  Пише нерафинирана, невтвърдявана.  Та кажете - правилното нещо ли съм си купила?  Аз защо очаквах да е като масло newsm78

# 667
Майденли, честит рожденик. Да е жив и здрав, много щастлив и все така да ти се струват белите му  Hug Heart Eyes  bouquet

# 668
Честит рожден ден на Виктор! Да расте много здрав, усмихнат и щастлив!
Честит празник и на теб, Мейдънли! Много радост да ти носи порасналото човече!

Бюти, кокосовата мазнина при по-висока стайна температура се втечнява, при по-ниска се втвърдява.

# 669
Честит рожден ден на Викторче!Да расте здравичък,усмихнат и безгрижно щастлив!

Party Time  ura newsm59 Tada baloni bdbaloni

# 670
Бюти, аз се мажа с кокосовото масло което ползвам и за готвене, като си отделям разбира се. Но през лятото това за мазане е течно, понеже не го държа в хладилник. А през зимата си е твърдо.
 Simple Smile

# 671
Честит Рожден ден на Виктор и честит празник, Мейдънли nbirthday
Присъединявам се към пожеланието все така сладки да са белите Heart Eyes

Аз взимах кокосово масло на Икаров, 50-60 гр бяха около 2.10-2.20 лв. Твърдо е, но на кожата се разтопява за секунди.
Скоро четох за какаовото масло, освен че предпазва, премахвало и вече появили се стрии, не го вярвам но май ще пробвам Crazy

# 672
Честит рожден на Виктор, днес и аз имам РД  Wink - пожелавам му да е много здрав, много да слушка мама и тати, много подаръци да отвори днес   Hug

# 673
  • София
Честит Рожден Ден на Виктор!!! Голямо и умно момче да расте за радост на мама и тати! Hug Hug Hug

Добре де,.. и сега какво? моето масло менте ли е? Crazy

# 674
Честит рожден на Виктор, днес и аз имам РД  Wink - пожелавам му да е много здрав, много да слушка мама и тати, много подаръци да отвори днес   Hug

Хелън, и на теб честит рожден ден! Да си жива и здрава и много щастлива  Hug Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт