
Ваче, аз кокосово масло слагах на супите, макароните, като готвех на Никола, като беше по малък. Пържих с нея. Сега чакам да ми пристигне нова партида и съм се приготвила да правя бонбони. Мисля че това че в кокосовото масло преобладават наситени мазнини, го прави доста добър избор за пържене. Но на мен ми идва скъпичко да пържа само с него. Също така го водят и като супер храна, но аз не съм много сигурна. Използвам поне 10 суперхарни, но кокосовото масло не е сред фаворитите. Вкуса, да , не е точно на кокос, но ако го намажеш на филия е някак различно от кравето. Има и противоречиви мнения за кокосовото масло. Аз бях чела една статия че ако ядеш по 2с.л.(мисля) на ден кокосово масло, за около 2 седмици и ти намалява видимо коремчето. Не съм пробвала. Но може и да опитам като ми пристигне маслото.
Нали се сещаш, че киселото мляко БИО струва 1,50 някъде, а същото ама не био без сухо мляко, нормално със закваска струва около 70 ст. Така че може от това да е. Аз откакто видях сиренето, което си купуваме от производителя директно за 9 лв (тогава) в био магазин за 18 лв разбрах, че не може много да се вярва. Сиренето наистина си е Био и отгоре на всичко магазинчето печели повече от производителя,а това си е чиста спекула
Аз кокосовото го забравих в работата, но като го взема ще прочета какъв му е състава и ще напиша да сравним.


). Моята цел е да се мажа с нея, разбрах, че била хубава за бременни. Само че... е течна, като олио. Пише нерафинирана, невтвърдявана. Та кажете - правилното нещо ли съм си купила? Аз защо очаквах да е като масло 


- пожелавам му да е много здрав, много да слушка мама и тати, много подаръци да отвори днес