Боя за коса / Клуб на червенокосите/ 2

• 304 440
  • 1 238
  •   1
Отговори
# 210
Ваня Гавраилова, за първи път ли се боядисва и как боядисва? Първо корени и после дължини или първо дължини и после корени? Защото така ми звучи на първо боядисване, първо корени и после дължини. Просто боята обикновено хваща по-бързо и интензивно в корена, защото се затопля от скалпа. Peace
OX'AMAH, особено с червеното аз такъв вариант още не съм открила, за съжаление. Laughing
Но като боядисвам дължините, ги оставям максимум 10-ина мин., колкото да изравня цвета. Simple Smile

# 211
Аз също не знам такъв вариант,по дължините се отмива много бързо.

Боядисвам корените с повече оксидант,например 1,5:1 окислител/боя от ширпотреба.
После остатъка разреждам с маска и малко топла вода и нанасям по дължините.Така стоя около 10 мин.

Сега си поръчах Колестон 88/49 и оцветяващ шампоан,за да поддържам цвета свеж.
Започнах върху изрусена коса и дължините са ми по-светли.Там,където косата е израснала и е била кестенява,цветът е по-тъмен.Поръчах най-силния окислител,надявам се да успея да изравня .

Честно казано,мисля,че русото се поддържа по-лесно. Peace

# 212
  • Пловдив
Ваня Гавраилова, за първи път ли се боядисва и как боядисва? Първо корени и после дължини или първо дължини и после корени? Защото така ми звучи на първо боядисване, първо корени и после дължини. Просто боята обикновено хваща по-бързо и интензивно в корена, защото се затопля от скалпа. Peace
OX'AMAH, особено с червеното аз такъв вариант още не съм открила, за съжаление. Laughing
Но като боядисвам дължините, ги оставям максимум 10-ина мин., колкото да изравня цвета. Simple Smile

Не, не се боядисвам за първи път.Косата ми беше оцветена в тъмно-кестеняво с някакви червеникави оттенъци, а в корените (около 3см) ми беше естествената ми коса, тя е цвят лешник.Затова си взех слаб окислител, уж за да не става по-светло в корените.Намазах цялата коса, като започнах първо от дължините нагоре към корените.Незнам ако пробвам на другото боядисване да намажа дължините с боя с окислител 9%, а корените със същата боя, но с окислител 6% дали ще се получи нещо.

# 213
  • Пловдив
Аз също не знам такъв вариант,по дължините се отмива много бързо.

Боядисвам корените с повече оксидант,например 1,5:1 окислител/боя от ширпотреба.
После остатъка разреждам с маска и малко топла вода и нанасям по дължините.Така стоя около 10 мин.

Сега си поръчах Колестон 88/49 и оцветяващ шампоан,за да поддържам цвета свеж.
Започнах върху изрусена коса и дължините са ми по-светли.Там,където косата е израснала и е била кестенява,цветът е по-тъмен.Поръчах най-силния окислител,надявам се да успея да изравня .

Честно казано,мисля,че русото се поддържа по-лесно. Peace

Да Ви кажа, преди време и аз от руса се опитах да мина на червено, по-скоро рижаво.Дължините се обезцветяват много бързо заради изрусената основа.

# 214
Момичета, след голямото чудене и ровене в Интернет вчера се боядисах със боя Seri, не запомних кой номер, един малък каталог с няколко червени цвята.
Не бях ползвала Seri повече от десет години, точно така я помнех - малък каталог, само червени нюанси, цена над 10 лв., интензивен хубав цвят. Преди няколко седмици мернах в едно магазинче каталог Seri - много и най-различни цветове, поне наполовина по-евтина, позачудих се, но си взех. Изобщо нищо не се получи. Чудех се дали нещо с мен е станало или боята е калпава. Май съм улучила грешно Seri  newsm78 Сега ще поровя и аз в нета.

# 215
  • Пловдив
https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTQbZHJ9e3a … qwrEAau9S1-OeTv4g

С тази боя се боядисах аз, цвета беше най-тъмното, най-вдясно на втория ред.Купих я за 8,05лв от Зара в Пловдив, цената включва и два окислителя.Продавачката каза, че се водила боя за кичури

# 216
Ваня Гавраилова, мисля че проблемът е бил именно, че дължините ти са били боядисвани. Боя върху боя изключително трудно хваща. За това специално не знам какво да те посъветвам.  Peace

# 217
Да се запиша за темата Simple Smile

Напоследък обмислям дали да не се присъединя към клуба на червенокосите, но все още не съм сигурна, че ще ми отива цвета, затова засега само ще чета и ще умувам. Пък и не мога да си определя цвета на кожата  Joy Много бяла, леко жълтеникава, но понякога розовее...не знам от какво зависи. Когато е студено може би само розовее, през повечето време приличам на анемична  Rolling Eyes толкова бяла; коса и вежди- средно кестеняви, очи- кафяви, на слънце са мноооого светло кафяви. Ако някой може да ме посъветва, дали на горепосоченото описание би могло да отива червен цвят - и по-точно какъв нюанс   bouquet

# 218
преди време бях ползвала програмка някаква, в която върху твоя снимка слагаш различни прически, цвят на косата, грим, дори си бях направила руса снимка с къса коса  Laughing
не си спомням обаче как се казваше, но ако потърсиш и ти се занимава, няма начин да не намериш  Peace
И да решиш направо да се боядисаш, червеното толкова бързо пада, че няма да е проблем, ако не се харесаш  Wink

# 219
Ами пробвала съм с такива програми, но не мога да преценя  Laughing
А и смятам, че не може да им се има доверие....все пак не са "на живо", по-скоро са като някаква рисунка. Цветовете там не са реалистични и не може да се добие реална представа. Но благодаря за отговора   bouquet

# 220
Можеш да пробваш оцветяващи шампоан или маска.
Виждала съм евтини шампоани по козметичните магазини с няколко червени нюанса.

Тук е мястото да похваля тониращия шампоан на Lakme:

http://www.lakme.bg/index.php?m=320&lang=1&category=1028&pc=1028

# 221
  • Пловдив
Ами пробвала съм с такива програми, но не мога да преценя  Laughing
А и смятам, че не може да им се има доверие....все пак не са "на живо", по-скоро са като някаква рисунка. Цветовете там не са реалистични и не може да се добие реална представа. Но благодаря за отговора   bouquet

Здравейте, да кажа за себе си, аз съм със сравнително светла кожа, обаче с жълтеникав тон.Очите ми са светло-кафяви, естествения ми цвят на косата е някакво никакво лешниково.Преди време се бях направила рижа - цвета се получи, но въобще не се харесах.Изглеждах супер бозаво и кожата ми изглеждаше някак си по-тъмна.Сега се направих наситено - червена, цвета наподобява като тон това, на което му викат "Ариел" - чисто наситено червено, без оранжеви или лилави нюанси.Засега съм доста шаренка, но пък мисля, че ми отива този цвят.Наситен е, по-скоро тъмен.
Незнам с шампоани-оцветители дали ще можете да постигнете интензивен цвят, но ако се притеснявате от експерименти, можете да пробвате няколко перуки.

# 222
Тониращите шампоани са за поддържане на цвета,не за боядисване.

Но върху руса коса ще покрият поне дотолкова,за да прецените дали се харесвате в такава гама или не.
Освен това е несравнимо по-щадящо от едно боядисване. Peace

Да уточня какво имам предвид,не желая да споря. Peace

# 223
Благодаря за съветите   bouquet

А примерно имате ли наблюдения за някакъв определен оцветяващ шампоан (марка) и какъв цвят се постига? Понеже някакси не мога да си представя шампоан да ми боядиса моята коса  newsm78 не е много тъмна...някакво кестеняво, даже заради няколкото години на кичури мисля, че мога да я определя даже като светло кестенява...та затова се чудя дали изобщо ще ме "оцвети" този шампоан  Laughing Но пък мога да пробвам, нищо не губя, стига да ги намеря, понеже досега не съм виждала никъде.

# 224
Има,виждала съм в почти всички магазини за козметика,а живея в малък град.Струват около 3-4 лв,но за съжаление не мога да кажа фирмата,защото точно моя цвят го няма в техния каталог и не съм се интересувала.
Не съм ги пробвала и нямам опит с тях.

Като тийнейджър се боядисвах в тъмно червен цвят именно с шампоан-оцветител.Тогава на пазара имаше само един български.Получаваше ми се,а косата ми е светло кестенява.

Ако искаш риж цвят,не мога да кажа дали ще се получи.

Просто ми хрумна,че може да пробваш,щом не си убедена,че ще се харесаш. Peace

Редактирам се:
Не си се разровила,ето ти поне 2 различни вида на първо четене.Аз говорех за първия:

http://beautycosmetic.biz/marion-kosmetiki-marion-shampoan-ocvetitel-p-7096.html

а ето и родния вариант:

http://www.izgodnobg.com/ceni/208999-Prestige-tonirasht-balsam.php?info=opisanie

Общи условия

Активация на акаунт