Боя за коса / Клуб на червенокосите/ 2

• 306 092
  • 1 238
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Не би трябвало да е проблем. При професионалните бои окислителят така или иначе се продава отделно.

# 631
Бих искала да се боядисам сама обаче въобще нямам идея как да ги смесвам, какви са съотношенията, направо нищо не разбирам. Досега само в салон съм се боядисвала.  Embarassed

Някой има ли отзиви за боята Лорвен? Едно момиче се боядисва с такава и цветът й беше разкошен, махагоново червено...  Embarassed

http://www.xn--80atmm.net/index.php/virtuemart/boi-za-kosa/amony … 13-04-21-18-51-59

Страхотна е боята и не изтощава много косата, като за амонячна боя. Това за мен е най-щадящата боя с която се получава хубаво наситено червено.Ползвам 2/3 боя 1/3 червен коректор.Първия път когато се боядисвах , боядисах първо краищата с окислител 12% , после корените с 9% за да не се получава разлика в корените и дължините.Става хубав цвят, сравнително траен и не цапа хавлиите. (аз ползвам маска на Макадамия след като се боядисвам и за нея пише , че запечатва цвета попринцип, та може и от нея да е ).
Аз имам един въпрос чудя се ако към червената боя +  червен коректор сложа син коректор дали ще стане лилаво , че ми се иска да пробвам как ще е някой правил ли си е такъв експеримент ?Laughing

# 632
Здравейте момичета! Бих искала да помоля за съвет тези от вас които вече са минали по този път. Rolling Eyes Харесва ми червената коса, а също и как ми стои, не ми е омръзнал цветът, но не искам повече да си изтощавам косата с бои, при положение, че все още нямам бели коси, а и червеният цвят е много нетраен, бързо се измива и става оранжев, а не ме устройва боядисване всеки месец. Та въпросът ми е мога ли да се отърва от това червено, да се боядисам светло кестенява, като естественият ми цвят и повече да не си пипам косата. Според вас ще се получи ли ако направо нанеса кестеняв цвят, или трябва първо да се свали червеното с обезцветител и след това да се боядисам ?  Rolling Eyes Ако вторият вариант е по-подходящ, желателно ли е процедурата да се направи от фризьор и имате ли представа колко ще ми струва ?  Embarassed

Ето как изглежда косата ми в момента
http://prikachi.com/images.php?images/635/7702635f.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/640/7702640i.jpg

# 633
Аз имам един въпрос чудя се ако към червената боя +  червен коректор сложа син коректор дали ще стане лилаво , че ми се иска да пробвам как ще е някой правил ли си е такъв експеримент ?Laughing
А защо просто не добавиш лилав коректор като 0/2 на Лорвен? Peace
Скрит текст:

# 634
Здравейте момичета! Бих искала да помоля за съвет тези от вас които вече са минали по този път. Rolling Eyes Харесва ми червената коса, а също и как ми стои, не ми е омръзнал цветът, но не искам повече да си изтощавам косата с бои, при положение, че все още нямам бели коси, а и червеният цвят е много нетраен, бързо се измива и става оранжев, а не ме устройва боядисване всеки месец. Та въпросът ми е мога ли да се отърва от това червено, да се боядисам светло кестенява, като естественият ми цвят и повече да не си пипам косата. Според вас ще се получи ли ако направо нанеса кестеняв цвят, или трябва първо да се свали червеното с обезцветител и след това да се боядисам ?  Rolling Eyes Ако вторият вариант е по-подходящ, желателно ли е процедурата да се направи от фризьор и имате ли представа колко ще ми струва ?  Embarassed

Виждала съм момичета които са били червени след това направо нанасят кафяво отгоре но го има този червен отенак все още, трудно се маха освен с някое тъмно кестеняво и пак няма да е на 100% махнато червеното, предлагам ти да си направиш маска с витамин C и шампоан, четох в интернет че премахвало всякаква боя дори и червената трябва да стош 1 час с нея и излиза къде къде по евтино и щадящо  Wink

# 635
Аз имам един въпрос чудя се ако към червената боя +  червен коректор сложа син коректор дали ще стане лилаво , че ми се иска да пробвам как ще е някой правил ли си е такъв експеримент ?Laughing
А защо просто не добавиш лилав коректор като 0/2 на Лорвен? Peace
Скрит текст:

Еми въобще не съм забелязала , че има лилав  ooooh! Много тъмен ми се струва на тази снимка, трябва да издиря каталог на живо. ooooh!

Бих искала да се боядисам сама обаче въобще нямам идея как да ги смесвам, какви са съотношенията, направо нищо не разбирам. Досега само в салон съм се боядисвала.  Embarassed

И аз бях така , ама като ми казажа 10 фризиорки , че няма как да станебез да ми изпират косата и още си незнам какво глупости, си изтеглих един учебник по колористика и си правя успешни експерименти за сега Mr. GreenПиши ми на лично ако искаш да ти кажа за на Лорвен боята аз точно аккво съм правила.

# 636
Mo0onllight косата ти е страхотна и е чудесен цвят, ако много пада цвета може да си направиш глос с къна и да си го запазиш и да боядисваш само корените, така няма да си тормозиш косата и пак ще е червена, но ако твърдо си решила да преминаваш в "скучно кафяво " трябва или няколко последователни маски с вит С и после с масла (затоплени) или деколор, и двата вида процедури са безвредни после взимаш малко по-светло кафяво от това което искаш, защото ще станеш черна иначе и така лесно е сравнително, не е като от черна- руса. Успех!! Но моя съвет е все пак да си оставиш чудесния цвят, защото много хора си мечтаят за такава коса.   bouquet

# 637
Скрит текст:
Здравейте момичета! Бих искала да помоля за съвет тези от вас които вече са минали по този път. Rolling Eyes Харесва ми червената коса, а също и как ми стои, не ми е омръзнал цветът, но не искам повече да си изтощавам косата с бои, при положение, че все още нямам бели коси, а и червеният цвят е много нетраен, бързо се измива и става оранжев, а не ме устройва боядисване всеки месец. Та въпросът ми е мога ли да се отърва от това червено, да се боядисам светло кестенява, като естественият ми цвят и повече да не си пипам косата. Според вас ще се получи ли ако направо нанеса кестеняв цвят, или трябва първо да се свали червеното с обезцветител и след това да се боядисам ?  Rolling Eyes Ако вторият вариант е по-подходящ, желателно ли е процедурата да се направи от фризьор и имате ли представа колко ще ми струва ?  Embarassed

Да споделя и аз като минала в "скучното кафяво".  Rolling Eyes
Аз се боядисвах с рижави нюанси. Номера 7.4 напоследък. Оставих да ми падне хубаво боята, като даже последните ми 2 боядисвания бяха с безамонячна, така че не се натрупваше много цвят. След това си взех мус със студен/пепелен отенък, ниво 6-ца, Шварцкопф. След самото боядисване имаше лек рижавеещ оттенък на светлина, което и го очаквах. На следващото боядисване взех студена 5-ца и до 2-рото измиване си седеше баш пепелна. После почна постепенно да рижавее. Черна не съм ставала, получиха ми се близки до кутията цветове, съвсем малко по-тъмни. Там много зависи от боята.  Wink
Та това съм постигнала без маски с витамин С, деколори и други методи - просто нямах търпение. Laughing
Това мога да споделя като опит. Ако не държиш да станеш от първия път брюнетка без червеникав оттенък, можеш да пробваш. Simple Smile

# 638
И аз съм червена, след полууспешно премахване на дългогодишно черно. Всъщност тъмно червена с лилав оттенък, много хубав цвят, но на тъмно изглежда почти черно. Боядисвам се с Виталитис 5/68 мисля, че беше като номер. Едва ли би ми отивало светло червено, тъй като съм с бяла кожа и кафяви очи, а и по принцип светлото ме прави една никаква, незабележима. Засега ми харесва, но може някой път да реша да премина към нещо по-дръзко и наситено.
 Peace  bouquet

# 639
  • Ямбол
Имам въпрос. Simple Smile
Някой да се е боядисвал с тази боя?
http://e-cosmetics.bg/profis-kosa-lastrada-1040-ultra-meden-p-987.html

# 640
Здравейте! Досега не съм писала в тази тема, но тъй като си мисля, че можете да ми дадете съвет реших да попитам именно тук.
Та..искам подобен на този цвят-

или това

това е тъмно кафяво само с лек черевникав отенк, кестен мисля, че се води.
Идеята ми е обаче, че искам да се боядисам  по възмогно по най-щадящия начин да постигна този цвят.
Косата ми е е тъмно кестенява. Възможно ли е с шампоан оцветител да се постигне такъв ефект.?
Знам, че е малко вероятно и все пак питам  Simple Smile Аз наскоро пробвах с един вид шампоани-Марион, но получих лек отенък, едва забележим . Евентуално боя без амоняк да препоръчате  Simple Smile
Въпроса ми е по-скоро към мацките с коса като моята, които са опитвали червените нюанси, ще стане ли изобщо на по-темен цвят.

# 641
  • София
Да, може да стане с шампоан оцветител, или просто безамонячна боя. Преди години, първото ми боядисване в червено беше с една пяна-мус, може би на Палете, и се получи оттенък. В магазина на Малинка в Парадайз мола ми показваха също шампоан оцветител, но то си беше направено като боя, с окислител. Така че варианти има.

# 642
Някой дали е виждал този цвят на Кастинг боята??
 664 Apple Love
Днес минах в мола на Цариградско шосе, но нито в Лили, нито в Карфур имаха цвета.

Последна редакция: чт, 13 ное 2014, 20:02 от avianda

# 643
Здравейте, червенокоски!  Flutter
И аз съм една от вас Simple Smile В момента съм тъмно вишнав цвят, но ми е влязла мухата да стана оранжева Simple Smile Моля ви, за съвет! Как по-точно да го направя, естествено с най-малко наранявания по косата?   Praynig

# 644
  • София
Някой дали е виждал този цвят на Кастинг боята??
 664 Apple Love
Скрит текст:
Днес минах в мола на Цариградско шосе, но нито в Лили, нито в Карфур имаха цвета.

Хубавите червени цветове на Кастинг ги няма в България. Наказани сме сигурно Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт