Боя за коса / Клуб на червенокосите/ 2

• 306 103
  • 1 238
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте, в момента съм черна, естествения цвят на косата ми е тъмно русо, от известно време насам ми се иска да се направя червенокоска. Изгледах куп клипчета в Youtube и куп статии изчетох, очевидно е че без обезцветяване няма да стане, но се обръщам към вас за съвет, например какви продукти сте използвали, колко време ви е отнело да добиете желания цвят..
Предварително благодаря Heart Eyes

# 646
От черна се направих червена Simple Smile и аз като теб гледах и се маех с тези клипове, фолуми накрая просто се хванах и отидох на фризьор.
Обезцвети ме до 6-ца понеже аз исках тъмно червено(хем да не ми изгори много косата).После обаче е големия проблем-че трябва да се наслоява червеното докато хване на обезцветеното.За 1-н месец аз се боядисах 3 пъти от които днес беше 3я път и вече се покри и изравни цвета Simple Smile много съм щастлива  smile3501 но при мен има много и здрава коса, така че мога да си го позволя  Naughty

# 647
И моята коса е здрава, много гъста и с дебел косъм, ако може така да се изразя, не цъфти и расте с по 2-3см на месец колкото и странно да е, подстригвам я веднъж годишно и то само за освежаване, защото наистина не цъфти въобще... Но като цяло имам страх от фризьори и се чудя дали да не се пробвам вкъщи, никога не ме е боядисвал фризьор, винаги сама, от естествения цвят се бях правила платинено русо, после червено и накрая черно, но сега от черното не знам как ще се получи Grinning това ми е дилемата Thinking

# 648
Еми ако ще те успокои и аз съм се обезцветявала в домашни условия 2 пъти Grinning исках да съм кестенява после се боядисах черна, после пак исках да съм кестенява после пак се боядисах черна Grinning
абе става обезцветяване ама на петна и на корените мацаш най-накрая Simple Smile
Абе не съм останала без коса Simple Smile просто вече единственото, краищата ти вече ще цъфтят и трябва малко по често подстригване Simple Smile

# 649
ами ще рискувам Grinning пък каквото стане, винаги мога да си сложа пак черното и да забравя хихих, пък и  коса расте в крайна сметка

дали  можеш да ми препоръчаш обезцветител (на римувъри не вярвам пък и с това черно надали да стане  Laughing )

# 650
Ремулвър не ти трябва, защото 1 седмица трябва да чакаш че чак тогава да се боядисаш, пък ако се боядисаш веднага може да ти се върне черния цвят!
Аз ползвах номер 3 http://www.rosaimpex.com/?step=module_action&modname=news&am … ls&news_id=57 ама държах 20 мин че е много силна супрата.

# 651
prinsti1990, не съм червенокоса, но имам опит с този продукт, затова се позволявам да ти го препоръчам. Този продукт е 2в1. Едновременно обезцветява и боядисва. Прави много ярко червено. Недостатъкът му е, че цвета е нетраен и след две миенета започва да избива русо и се налага да се боядисаш, само че този път с обикновена червена боя, която да наслоява цвят.

# 652
Има ли боядисващи с безамонячни бои? На колко време е ок да се боядисва? Аз досега не бях ползвала, но последния път реших да се правя сама вместо фризьор, взех си Олия на Гарние. Хубав стана цвета, но минаха 2 седмици и сякаш взе да се отмива, бих ползвала отново ако са по-щадящи  newsm78

# 653
Безамонячните бои съм чувала че пада боята бързо и после не можеш да си смениш цвета докато не израстне косата!

# 654
prinsti1990 ако сложиш обезцветител (блондор) колкото и да е качествен, няма да постигнеш нищо добро, много по-добре е да се обезцветиш с римувър, от опит ти го казвам, ще си изгориш косата ужасно и няма да станеш цвета който искаш, вземи си Decolor Time или друг римувър и давай смело, нито гори нито нищо, просто после вземи по-светло червено и може да направиш 1-2 маски с масла след римувъра за да не си изсушаваш косата и да падне още цвят. Блондора е много агресивен към косъма, и с него не е препоръчително да се обезцветява, ползва се да се изсветли естествена коса, върху боядисано черно ще станеш на петна и като метла, колкото и да ти е здрава косата. Дори и на фризьор да отидеш, ако той си разбира от работата, никога няма да те обезцвети с блондор, а с римувър. Боята която са ти препоръчали, не е лоша за цената си от 2лв, но няма да постигнеш нищо върху черно с нея, ползвала съм я и знам, след обезцветяването е добре да се вземе някаква професионална боя с по нисък окислител 6% или 9%, препоръчвам Chifelli,Lorven Paris,Indola и др добре е да се насочиш към цвят с ниво 5 или 6 за да станеш поне 4. Успех!!

Последна редакция: сб, 29 ное 2014, 10:50 от nevi90

# 655
Много ви благодаря за отговорите момичета, скептична съм към ремувърите, защото една приятелка със същата коса като моята и пак черна, ходи на фризьор да се направи кестенява, 4пъти и слагаха ремувър и почти нищо не стана накрая си взе блондор подобен на този препоръчан ми от elekta и се  намаза сама вкъщи, боядиса се и след това стана прекрасен цвят, а косата и беше съвсем леко увредена, отряза около 2см и след 2-3 маски беше страхотна...
още събирам кураж  Grinning

# 656
Аз отдавна се боядисвам с безамонячни бои, в момента в медната гама. Наистина измиват се по-бързо, но са по-щадящи за косата. Аз се боядисвам на 3 седмици. Зависи много от марката на боята, Палете са много трайни,  но нямат много разнообразни цветове. Аз препоръчвам Лореал Иноа, косата има блясък и цветовете стоят естествено.  Доволна съм... Peace

# 657
такааааа, прогреса до момента, хванаха ме лудите и отидох до дрогерията в квартала, половин час гледах, чудих се и накрая взех 2 кутии ремувър де колор , 2 кутии блондор и 2 кутии симпатично червено на сайъс. Сложих 1вия ремувър - нищо, сложих 2рия - пак нищо, сега съм с блондор на главата от около 20мин и има голям ефект, ще го подържа още 10 и ще мия пък да видим  Laughing Laughing Praynig

# 658
Червена съъъъъъм хихиих, малко по-светло от колкото исках, но ще си взема тези дни по-тъмна да се дооправя, истината е в блондора за 30мин разката черният цвят.

Мисия червенокоса - изпълнена Peace

# 659
  • София
Браво - сама ли се справи с нанасянето на всичките тези продукти? Аз все ходя на фризьор, последният път ми направи светли кичури тип воали в медно червената коса, много съм доволна.

Общи условия

Активация на акаунт