Боя за коса / Клуб на червенокосите/ 2

• 306 090
  • 1 238
  •   1
Отговори
# 660
да съвсем сама си се мазах, добре се получи, доволна съм, даже ме питат вече как съм го направила хихи Laughing

# 661
Имам въпрос (най-вероятно е дискутирано, но не мога да намеря отговора)
Та от скоро съм червена. При първото боядисване сравнително бързо падна цвета. При първите 4 миения боядисхвах всичко. Пробвах с оцет, шампоан за боядисана коса. Най- накрая спря да боядисва, само изплаквах леко розовееща пяна, но и цвета беше вече друг. Просто на 20 ден се боядисах пак, защото взе да става рижава.
При второто боядисване на първо миене сложих оцет и водата беше добре. Но при плакненето на маската за коса, пяната беше розова. Бързо спря да пуска и по хавлията имаше малко червено. На второто миене, след шампоана за боядисана коса пяната беше супер (много леко розова), но от маската пяната е наситено розова.
Маската не е за боядисана коса и е с кокос. Просто ми е любима.
Въпросът ми е винаги ли ще пада малко цвят от маската за коса? Или това само първите наколко миения или така си действат маските? Или това е защото още не се е насложил цвета като хората.
Мерси предварително  Embarassed

# 662
Винаги ще пада цвета при всяко боядисване...и от маската зависи, но той самият цвят си е такъв-много пада и трудно се поддържа

# 663
При мен си тече розова вода дори с маска за боядисана коса  Laughing Просто няма как да се задържи първоначалния цвят напълно (освен ако не си миеш косата)

# 664
  • Варна
Имам въпрос (най-вероятно е дискутирано, но не мога да намеря отговора)
Та от скоро съм червена. При първото боядисване сравнително бързо падна цвета. При първите 4 миения боядисхвах всичко. Пробвах с оцет, шампоан за боядисана коса. Най- накрая спря да боядисва, само изплаквах леко розовееща пяна, но и цвета беше вече друг. Просто на 20 ден се боядисах пак, защото взе да става рижава.
При второто боядисване на първо миене сложих оцет и водата беше добре. Но при плакненето на маската за коса, пяната беше розова. Бързо спря да пуска и по хавлията имаше малко червено. На второто миене, след шампоана за боядисана коса пяната беше супер (много леко розова), но от маската пяната е наситено розова.
Маската не е за боядисана коса и е с кокос. Просто ми е любима.
Въпросът ми е винаги ли ще пада малко цвят от маската за коса? Или това само първите наколко миения или така си действат маските? Или това е защото още не се е насложил цвета като хората.
Мерси предварително  Embarassed

От 6 месеца съм с най-яркото червено, което можеш да си представиш. Преди това бях в малко по-тъмната гама... Червено ли е - пада... няма как да го задържиш. каквото и да правиш. Simple Smile Моята боя като започне да пада ми се получава доста ефектно... ярко червена в корените и преливащо към розово по върховете. Даже са ме питали как се боядисвам, че става така Simple Smile  Жалко, че нямам снимка, че да покажа как изглежда...

# 665
pooh400, аз в началото много се дразнех от това падане на боята. Не ме притесняваше честото боядисване, колкото това, че трябва да си имам определени кърпи, с които да си бърша косата, да си купя тъмен цвят хавлия, защото моята беше бяла (някога), но бързо се превърна в розова...и други такива неща ме дразнеха Laughing Ама вече свикнах, а и в последните 15-16 години се отказах да търся измиващ или подхранващ продукт, с който няма да пада боята. Просто няма такъв.

# 666
Здравейте момичета, моя приятелка иска да си направи червена коса преливаща към русо, все едно омбре, само че с червена основа, в момента цвета и е средно златно русо постигнато с боя нещо такова :
Скрит текст:
тя се спря на цвят Loreal Preference
Скрит текст:
или по тъмния вариант. Tа въпроса ми е според вас има ли начин да се прелее към цвета който е сега, и дали ще стане ако се намаже на етапи, първо което ще е най-тъмно след 20 мин още  на долу и след 10 мин да се разреше само още една идея на долу, дали ще се получи според вас преливане или просто боята няма да хване толкова добре върху въпросните участъци с по-малък престой? Защото съм правила всякакви експерименти, но точно такъв шантъв не съм. Не предлагайте медно, знам че с него ще е доста по-лесно, но тя не иска медно. :3
ПП За падането на боята така и не открих решение и за това вече съм при къносаните. :3

Последна редакция: нд, 07 дек 2014, 23:02 от nevi90

# 667
  • Под люляка
Привет мили момичета,съвет ,мнение , идея как да постигна този цвят ?

# 668
Леле, ако някой знае, и аз ще се възползвам!  Crazy

# 669
Привет мили момичета,съвет ,мнение , идея как да постигна този цвят ?

Това е и моят любим цвят!  newsm20
Навремето се правех не с боя, а с фуксин. Heart Eyes  Смесвах го с балсам и се намацвах, с това нещо на главата можеш да седиш и 3 часа, ако искаш. Косата ставаше супер лъскава, а кожата на главата здрава.
Не знам дали и къде може да се намери сега.

# 670
Фоксин би трябвало да се намира по всички аптеки. Аз също съм се правила с фоксин, цвета се получава, но лично на мен не ми отиваше, затова прекратих тази практика:))

# 671
Сега и аз проверих, фуксин има даже и онлайн Simple Smile
Ето как ще живне и моя цвят Wink

# 672
Здравейте момичета,
Влизам да споделя моя опит с Lorvenn. Честно казано не съм очарована, защото не ми покри белите коси. Където има бял косъм си прозира. Иначе това, което ми хареса в боята е, че не мирише и не цапа, но не мога да кажа нищо за наситеност на цвета, защото като не е покрито добре бялото, косата не изглежда с наситен цвят. Явно комбинацията от Сери и Палете си остава моя цвят и моята боя..
За протокола - имам около 10% бяла коса Peace

# 673
  • Варна
Весела Коледа червенокоси снежанки Simple Smile)) Да сте живи и здрави и много щастливи!

# 674
  • Под люляка
Благодаря за коментарите и съветите   bouquet Аз имам въпрос . Малко по-подробно може ли относно фуксина - по колко се слага за дълга коса, боядисва ли скалпа и откритите част+ ръце , при навлажняване на косата пада ли , дава ли  отражение в/у боята на косата? Потърсих мнение във мрежата , но там има основно негативни коментари относно.
Благодаря и Весели празницииииии   ura Tada  Party Time

Общи условия

Активация на акаунт