Боя за коса / Клуб на червенокосите/ 2

• 305 967
  • 1 238
  •   1
Отговори
# 825
А някой ползвал ли е тази?
http://www.rosaimpex.com/?step=module_action&modname=priceli … =2&order[]=real
Пише, че може да служи за освежаване м/у 2 боядисвания с амонячна боя, т.е. ще си хваща отгоре, въпреки че е къна. Мен малко ме е страх да пробвам, да не вземе после да не хване отгоре боята.  Grinning

И един въпрос, над който от много време се чудя, но не намерих информация. Доколкото знам коректорите се слагат заедно с боята при боядисване и се 'задействат' също от окислителя. (поправете ме ако греша) Какво би станало, ако вместо боя, сложа цяла тубичка само коректор и го смеся със съответния окислител, който обикновено ползвам? Ще стане ли по- интензивен цвят и по- вредни ли са от боите?

# 826
  • Варна
Здравейте червенокоски,

Влизам да похваля новите балсам оцветители на Роза Импекс и по точно този цвят:

Цветът е невероятен, косата ми е лъскава и мека. Laughing
От къде , от къдеее? и вреди ли на косата- какви са съставките сподели повечe , че много се заинтригувах! Simple Smile
А има ли оранжево от тях?

Да има, но не съм го пробвала. В Лили продават малки опаковки от балсам оцветители, мисля че се казваха Делия. От тях има хубав оранжев цвят, но пак зависи каква е основата.

# 827
  • Където е сърцето
Здравейте мили дами! Мисля да се присъединя към вашия клуб,но все още съм до никъде.накратко от тъмно кафява,почти черна коса с деколор успях да постигна по-светъл цвят.И тъй като ме е обзела вълната червено кафяв цвят се боядисах с боя на Гарниер и се получи добре,но надолу косата е доста тъмна само с червен нюанс на светло,а в основата се получи цвета.Искам да питам за един прах на Евтерпа ,за който четох че ставал доста червен има ли тук ползвали такъв ? Може ли някой да ми препоръча червена боя ,която да поизсветли самата коса.Четох че Сери и Палете имали такива,но не откривам кой номер са.Моля за помощ.Не искам да стана толкова червена като Жана Бергендорф,по-скоро търся ефект кафяво-червен.

# 828
Здравейте червенокоски.
Някой да знае с коя боя мога да постигна цвета на певицата Мария в последния и клип.

Скрит текст:

# 829
А някой ползвал ли е тази?
http://www.rosaimpex.com/?step=module_action&modname=priceli … =2&order[]=real
Пише, че може да служи за освежаване м/у 2 боядисвания с амонячна боя, т.е. ще си хваща отгоре, въпреки че е къна. Мен малко ме е страх да пробвам, да не вземе после да не хване отгоре боята.  Grinning

И един въпрос, над който от много време се чудя, но не намерих информация. Доколкото знам коректорите се слагат заедно с боята при боядисване и се 'задействат' също от окислителя. (поправете ме ако греша) Какво би станало, ако вместо боя, сложа цяла тубичка само коректор и го смеся със съответния окислител, който обикновено ползвам? Ще стане ли по- интензивен цвят и по- вредни ли са от боите?

Става много мекичка косата и ухае приятно, с хубава консистенция е и лесно се нанася, колко освежава обаче - друг въпрос, при мен беше много лек ефекта. Боята след нея си хваща без проблем.

# 830
Благодаря, вече я пробвах къната, заедно с шампоан оцветителите от предната страница- изми се за едно къпане Stop
Чудя се дали с професионална боя и окислител 12% ще хваща хубаво, наситено червено на много тъмно кафява коса, не искам светофарено, но все пак да не е супер тъмно, писна ми да изсветлявам корените, а и е адски вредно Sick (Сери и Loreal Hicolor са същата работа, може да хващат, но са супер вредни)

purple angel, това са на Сери номерата на това, което търсиш, но както казах горе, не препоръчвам, ужасно изтощават косата и цветът бързо пада, защото всъщност изветляват косъма отдолу

# 831
  • София
На корените не е нужно да се изсветлява или използва толкова силен оксидант според мен, кожата на скалпа излъчва естествена топлина и това помага за изсветляването им. А и това е новоизраснала коса, нетретирана, най-лесно и бързо се поддава на промяна. Тези Сери явно съдържат блондор.
Моята естествена коса е някъде ниво 3 или 4 макс, т.е. тъмно кафява и плътен косъм, и само с боя в корените стига до ниво 6 и не мисля, че фризьорът използва оксидант повече от 6 % доколкото мога да видя като забърква сместа. Пробвай с хубава професионална боя и оксидант 9 % щом е упорита косата. 12 % върху скалпа не е препоръчително, пък и не търсим ефект платинено русо.
За коректорите не съм много сигурна, но Индола имат серия много интензивни бои и ги препоръчват само за отделни кичури и без да се нанасят в контакт с кожата на главата. На тях и нормалните бои са им доста интензивни, особено тези които имат х в номерацията - 6.66х и т.н.
За боята Schwarzkopf igora royal - това е професионалната боя на Schwarzkopf, не мисля, че би имало проблем с нея. Моят фризьор не работи с нея, но гуруто от YouTube Гай Танг я ползва, както и Георги Петков, много известен бг фризьор. Аз ползвам поддържащи продукти на марката с кератин, качеството е много добро.

Последна редакция: чт, 23 апр 2015, 06:23 от Serpentine

# 832
Аз скоро като се боядисам ще бъде с 9.22 на Lorvenn Paris. Да кажа на всички,които се чудят за Сери- след първото боядисване нямах проблеми с косата ми,но след второто се наложи да отрежа педя от нея,защото беше толкова изгоряла,че не можех да я среша.  Rolling Eyes обаче докарва страхотен цвят...

# 833
  • Somewhere far away
purple angel, това са на Сери номерата на това, което търсиш, но както казах горе, не препоръчвам, ужасно изтощават косата и цветът бързо пада, защото всъщност изветляват косъма отдолу

абсолютно съм съгласна! добре че спрях с тази боя... ползвах  тази номер 1060 и да - докарва як цвят, но пада толкова бързо и толкова изтощава , че не си заслужава! сега се радвам , че го осъзнах и повече не искам и да чувам за тази боя!

# 834
  • София
Има достатъчно голям избор на пазара на боите за коса и не е нужно да се прави компромис със здравината на косата, за да се постигне желания цвят.

# 835
  • Somewhere far away
Ами аз само за кичури я ползвах- не си представям някой да си боядиса цялата коса с тази супер изтощаваща, обезцветяваща и вредна бомба!

# 836
Serpentine, благодаря за изчерпателния отговор!   bouquet

Харесах си 8.66х, следващия път с нея в корените и оксидант 9%, да видим какво ще стане.

# 837
  • Варна
Здравейте мили дами! Мисля да се присъединя към вашия клуб,но все още съм до никъде.накратко от тъмно кафява,почти черна коса с деколор успях да постигна по-светъл цвят.И тъй като ме е обзела вълната червено кафяв цвят се боядисах с боя на Гарниер и се получи добре,но надолу косата е доста тъмна само с червен нюанс на светло,а в основата се получи цвета.Искам да питам за един прах на Евтерпа ,за който четох че ставал доста червен има ли тук ползвали такъв ? Може ли някой да ми препоръча червена боя ,която да поизсветли самата коса.Четох че Сери и Палете имали такива,но не откривам кой номер са.Моля за помощ.Не искам да стана толкова червена като Жана Бергендорф,по-скоро търся ефект кафяво-червен.

В първите ми опити да открия моят цвят се боядисах с Гарниер Колор Сензатион номер 6.60 - стана точно такъв цвета. Ако искаш пробвай Simple Smile

# 838
Здравейте,днес се замислих,че доста харесвам цвета на косата ми когато ми падне боята и си помислих,че може да започна да се боядисвам в такъв цвят,но имам проблем с намирането на хубава боя.Ако някоя от вас е доволна от боя,която прави цвета като на снимката долу,нека ми каже,моля  Simple Smile Също така ми се иска да си боядисвам само корените,а не и по дължина,защото много ми се уврежда като я боядисвам цялата всеки път  Embarassed
Скрит текст:

# 839
  • Бургас
Някой пробвал ли е интензивно червеният нюанс на Олиа?  Ще ми се да чуя мнение, защото съм и хвърлила око, та да видим. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт