Боя за коса / Клуб на червенокосите/ 2

• 305 809
  • 1 238
  •   1
Отговори
# 915
Да попитам и аз нещо. Ако косата е естествено черна, за да стане тъмно червена, трябва ли да се изсветли предварително с оксидант, или няма нужда и директно може да се нанесе боята?
Спряла съм се на боята ММ Бюти, цвят Бордо.

# 916
  • София
Да попитам и аз нещо. Ако косата е естествено черна, за да стане тъмно червена, трябва ли да се изсветли предварително с оксидант, или няма нужда и директно може да се нанесе боята?
Спряла съм се на боята ММ Бюти, цвят Бордо.
Не мога да знам за твоята коса, но моя приятелка с черна коса се боядиса червено без да я изсветли, но тя използва доста наситен цвят - интенс ред.

# 917
Търся си хубава безамонячна боя, искам малко почивка от Лореал Иноа да си направя... Боядисвам се в медената гама... Някакви предложения, предпочитам да е професионална боя... Peace

# 918
Keune имат серия безамонячни бои. Много са хубави  Peace

# 919
rockyraccoon, благодаря... А от къде могат да се закупят онлайн например? И къде да видя техен каталог?

# 920
Продукти на марката съм виждала на доста добри цени тук:

http://profesionalnakozmetika.com/
Нещо обаче не виждам боите им, но може да им пишеш да попиташ дали не внасят и тях.

Аз се боядисах в салон в София (http://keuneconcept.com/), където също продаваха и продукти, харесаха ми много и си купих и това, което момичето използва при сешоара, но бяха на по-високи цени от горния site. Там също може да попиташ за боите, имат и сайт на който продават продуктите, но в момента не се сещам какъв беше адресът.
Самата безамонячна боя на марката се казва Keune So Pure Hair Color:

Цветът е най-трайното червено, което съм пробвала. След малко повече от месец почти не е мръднал, израстнаха ми корените вече. Сравнявам с L'oreal Inoa и Eugene Perma, други професионални бои не съм пробвала. Моят нюанс червено момичето го забърка от няколко цвята.

Редактирам, за да добавя за цвета, че е мерло та даже леко патлажданено, като на снимките долу. Не знам някой много ярък цвят дали би се задържал толкова време, да няма разочаровани.

Последна редакция: пн, 17 авг 2015, 00:07 от rockyraccoon

# 921
Косата ти е страхотна.
Последният път се боядисах с чифели 6.6, в началото стна доста наситено, след 2 седмици падна и сега косата ми е като слама. Мисля за дължините да мина на къна вече.

# 922
А някой пробвал ли е медените нюанси на Yunsey?

# 923
  • София
Не е ли време за нова тема?

# 924
Здравейте! Как най-точно бихте определили този цвят...:
Скрит текст:
... и според вас, реалистично ли е да бъде постигнат само с боя, без предварително изсветляване, ако косата ми е, да речем, средно кестенява?

Благодаря!  bouquet

# 925
rockyraccoon, благодаря... Това на снимките твоята коса ли е? Много е хубава и цвета е супер... Аз търсих боята Keune So Pure онлайн, но излиза само продажба в салоните... Сега си поръчах 2 бои за проба Wella Color touch, koято е безамонячна професионална боя... Да видим как ще е... Ако не ми хареса и е много нетрайна,  ще взема Keune от някой фризьорски салон....

Гърне без похлупак, този цвят мисля е комбинация от няколко цвята, постигнат в салон... Прилича ми на коняк, карамел или медено-кестеняво...  Ако косата ти не е много тъмно кестенява и вземеш по-силен оксидант може и да стане, но най-сигурно на фризьор... Peace

# 926
rockyraccoon, благодаря... Това на снимките твоята коса ли е? Много е хубава и цвета е супер... Аз търсих боята Keune So Pure онлайн, но излиза само продажба в салоните... Сега си поръчах 2 бои за проба Wella Color touch, koято е безамонячна професионална боя... Да видим как ще е... Ако не ми хареса и е много нетрайна,  ще взема Keune от някой фризьорски салон....

Не е моята коса, но цветът е същият, затова публикувах снимката. И на мен ми харесва много Hug
Не знам защо не продават боята в Интернет, професионалните бои повечето могат да се купят  Sad Може би марката не е популярна в България, и няма интерес? Не знам.
Дано ти хареса цвета с тази Вела, пиши после как е станало   bouquet

# 927
  • Пловдив
Гърнето, това според мене е медено-кестеняв.В един етап се бях докаросала такъв цвят.Мисля, че ще стане, ако вземеш малко по-силен меден цвят, така, че да "хване" оттенъка върху твоята коса.

# 928
Лунна пътека, благодаря за включването. Hug

И през ум не ми е минавало да се правя сама, вкъщи. Разбира се, че при фризьор. Но както всички знаем, дори и там невинаги (да не кажа - по-често) не се сдобиваме с желания нюанс. Та, се чудя, как ли ще мога да постигна нещо подобно. Thinking Явно колористът трябва да е голям виртуоз, защото не ми се правят многократни опити и експерименти с косата ми. Peace

Ваня, мен ме притеснява фризьорът да не ме разбере погрешно, защото стандартните конячени нюанси сякаш са по-изразено оранжавеещи, даже жълтеникави на моменти, поне според дадените снимки в нета, което никак не ми допада. Confused Аз търся нещо, придържащо се към червената гама.

# 929
Гърне без похлупак, аз се боядисвам в медената гама и когато избирам боя гледам името на цвета много добре... Ако искам да е по-оранжево медено, избирам в името да има медено-русо (или кестеняво). Ако искам да червенее повече избирам в името на цвета да има медено-червено... То на всяка боя имената на цветовете са различни, но долу-горе това ме насочва...  Имай в предвид, че оранжевото и червеното в цвета много бързо се измива и после остава кестенявото или русото (зависи дали е 5-ца, 6-ца или 7-ца)... Peace

Общи условия

Активация на акаунт