Боя за коса / Клуб на червенокосите/ 2

• 304 374
  • 1 238
  •   1
Отговори
# 930
# 931
  • Пловдив
Някой ползвал ли е боя Елеа? Щерката се видя в чудо с това бързо отмиващо се червено и някой й похвалил Елеа-та.

# 932
Да се допитам пак до вас, момичета. Hug Този цвят как бихте го определили? Отново ли има медна нотка, май не? Thinking

Скрит текст:

Другото учудващо за мен нещо, което пишете, е, че червените нюанси се отмиват доста бързо. Rolling Eyes Винаги съм си мислила, че е точно обратното - чувала съм, че червеното много трудно се премахва...

# 933
И аз да споделя моето червено Simple Smile
Боядисвам се от година, в началото при фризьор докато наситя цвета после
започнах с BES 8.6 номер с 30% окислител от тук:

http://malena-shop.bg/kosa/profesionalna-boja-za-kosa-8-6-nasite … -svetlo-ruso.html
http://malena-shop.bg/kosa/kremoobrazen-okislitel-81.html

Ето и резултата, има черни кичури, които са си от преди, не че не е хванало:)
http://postimg.org/image/hicairspb/

# 934
  • София
Объркали са, не е 30%, а 30 vol, което се равнява на 9%. Не мисля, че червеното се отмива толкова бързо, зависи от боята най-вече и от здравината на косъма -  струва ми се, че медните нюанси са по-дълготрайни. Червената боя е с най-голяма молекула и затова се смята, че пада бързо. Вярно е и това, че червените оттенъци се махат трудно, защото всеки по-тъмен косъм има естествен червен пигмент и това е проблем при изрусяване да речем, защото косата става с нежелани топли червеникаво-оранжеви оттенъци, които трябва да се неутрализират и т.н. Така че верни са и двете твърдения - червената боя може да избледнее бързо и да загуби наситеността на цвета си, но остатъчният червен пигмент да е упорит.

# 935
Des Roshe - много хубав цвят Simple Smile да попитам твоя естествен цвят какъв е ?

боята която ползваш изсветлява ли ти достатъчно корените, като на снимката ли стават или по тъмни ? (ако си с тъмна коса)

# 936
  • Пловдив
Des Roshe, ама много хубав манекен.Пък и червеното е чудно.

Гърнето, тези холивудски красавици с бляскави тонове, където ги постваш, едва ли можем да ти кажем с каква боя да го постигнеш.Още повече, че всяка коса "поема" различно всеки цвят.За това и на фризьорите, особено тези, които не ти познават косата им е трудно да нацелят от първия път.
Моята естествена коса е светла, някакъв гръмнат лешник се води, но оранжевите тонове ми се получават лесно.Но русото и особено пепелявите и перлени тонове въобще не стават.Жълтее си яко.
Така, че зависи от много неща.

# 937
Естественият ми цвят е тъмно кафяв, с побелели Simple Smile покрива ми корените без да ми прави разлика, косъмът ми е твърд дебел и сух и хабя цяла опаковка за тази къса коса. Както казах преди това съм била с по-светло червено и краищата ми са доста по-светли от корените, но вече доста съм наситила този номер боя, 3-4 пъти. Не чакам много да ми израства корен, 20-25 дни, не си личи изобщо къде са ми били корените, което ми се е случвало при фризьор...Нанасям върху немита коса обилно и бавно и стоя още 30-40мин след като свърша. Разбира се цветът след 2-3 измиване става друг по светъл и матов, по медено.
Ето и една стара снимка на естествения ми корен преди 3г без бели коси Grinning покрива изцяло белите
http://postimg.org/image/ccgg3ccxf/

Последна редакция: пн, 31 авг 2015, 21:50 от Des Roshe

# 938
Здравейте на всички! Нямам време да изчета цялата тема и затова питам директно. Някой използвал ли е шампоан и балсам специално за червена коса? Търся качествен продукт, който да ми запази цвета наситен колкото е възможно по-дълго. Не е задължително да е за червена коса, просто да е нещо, от което има ефект.  Simple Smile

# 939
  • София
На Престиж тониращите балсами са хубави.

# 940
Здравейте на всички! Нямам време да изчета цялата тема и затова питам директно. Някой използвал ли е шампоан и балсам специално за червена коса? Търся качествен продукт, който да ми запази цвета наситен колкото е възможно по-дълго. Не е задължително да е за червена коса, просто да е нещо, от което има ефект.  Simple Smile

Аз лично използвам продуктите на Nivea за боядисана коса, доволна съм и от шампоана, и от балсама.  С моето ярко червено, с обикновен шампоан се боядисва цялата баня Grinning обаче с тези продукти го нямам този проблем, пада съвсем нищожно количество, което мисля, че е неизбежно. След това косата е в много добро състояние, доста по-мека и жизнена. Simple Smile

# 941
  • Пловдив

http://angelcosmetics.bg/en/product/3994/oyster-professional-dir … g-mask-250ml.html - тази червената, цвят Скарлет съм я ползвала и съм изключително доволна.Около 10 лв е от магазини Зара.

# 942

http://angelcosmetics.bg/en/product/3994/oyster-professional-dir … g-mask-250ml.html - тази червената, цвят Скарлет съм я ползвала и съм изключително доволна.Около 10 лв е от магазини Зара.
Благодаря за отзивите. Май ще я изпробвам тази маска! Simple Smile

# 943
Привет червенокоски.С червена коса съм около година и пробвах какво ли не.Цвета пада доста бързичко,а аз искам да го задържа възможно най-дълго.И Лореал мазах на косата си и безамонячни,които уж щадят косъма и на третото миене вече е блед.Последната,която си купих е на Арома и да ви кажа комай цвета най-дълго се задържа.Ама си е силничка,поизсуши ми косата.

# 944
Я, това е моят клуб  Hug

Искам да попитам дали знаете за аналог на една  от най-добрите червени бои, които съм ползвала и, която вече не се прави - Magic Vulcano, не помня дали беше на Лонда или Велла  Thinking
На Лонда, аз също я търся много тази боя. Алтернатива има може би в HiColor на Лореал, която е само за тъмни коси и прави ярки цветове. За жалост в България я няма. Чакам отговор от официалния  представител дали може и на каква цена да ми доставят. Ако това се случи ще дам впечатления  Peace
аз искам да питам дали ти отговориха , защото и аз търся на Лореал HiColor ?

Общи условия

Активация на акаунт