Преди и след „Каква е вината на Фатмагюл?” (Fatmagul'un Suçu Ne?) – Тема 184

• 28 573
  • 742
  •   1
Отговори
# 30
Много ме съблазнява мисълта един ден да изобразя нашия "уста" като бог Вулкан/Хефест. Simple Smile))

Е, вярно, митологията го представя като куц... но пък силата му... да твори е най-голяма. Simple Smile И все за другите работи, не за себе си... богът, де... Simple Smile) Асоциации... Simple Smile)

# 31
Не, че не става и за Аполон, например... Simple Smile)))

http://

Като син на Посейдон/Нептун вече правих веднъж опит да го покажа... като мислителя на Роден - също... Simple Smile)) Божееее луда съм по цялата глава. Simple Smile)) Горкото момче. Simple Smile

# 32
А, Ваня... по повод тия червени колани на булките... че симворизират кръвта и девичия статус, ясно... но имаш ли предположение защо са се появили в техния ритуал? Прословутата култура на срама и честта ли изисква булката да се означава по този начин?

# 33
  • Пловдив

Да, да - ама не. Все едно.....напук на Мустафа...да гледа..къде Керим е хванал Фатмагюл.

# 34

Да, да - ама не. Все едно.....напук на Мустафа...да гледа..къде Керим е хванал Фатмагюл.

Изобщо не я е хванал. Просто в този кадър е проектирано така, че почти изглежда хваната. Simple Smile Не заблуждавай публиката - момчето само посяга към рамото и. Simple Smile)) Хваща опасната зона на друго място - ние си знаем къде. Simple Smile))

# 35
Dilemi, Goni, maritza, благодаря! Хубави думи са наистина, ама колцина го могат.  newsm78 Ние жените щяхме да сме много щастливи, ако не беше толкова трудно да намериш истински мъж.

Ваня, много благодаря, наистина ми харесва твоя научен подход към темата, която ние заляхме с емоции.

Елинор, туй нежно гласче къде го намери?  Hug Браво на теб! Дива да ти сложи значка на спец. агент.  Grinning

# 36
Маричка   bouquet правилно си отбелязала,че Керим
още в 9 серия искаше да отвори очите на Фатмагюл за Мустафа.Но
тогава тя не можеше да го чуе,разбираемо е.Обаче,след всичко,което
и се случва и М. и причинява,тя го разбрала чак в 76 серия.Е това не мога
да го разбера.В първия ден от сватбата им с Керим,когато научава за смъртта на М.
то са такива гримаси...физиономии... newsm78 Бил и вменявал вина.... newsm78
и за това са сълзите  Thinking Че за нея Мустафа не е ли убиец,не е ли този,
който няколко пъти щеше да убие любимия и мъж.Дори не трябваше да му
чете писмото,да беше го изгорила, а не да го чете.И да обърне внимание
на човека до нея,който наистина я обича и рискува живота си за нея.

Последна редакция: пн, 11 фев 2013, 20:35 от elinor-7

# 37
  • Пловдив

Изобщо не я е хванал. Просто в този кадър е проектирано така, че почти изглежда хваната. Simple Smile Не заблуждавай публиката - момчето само посяга към рамото и. Simple Smile)) Хваща опасната зона на друго място - ние си знаем къде. Simple Smile))

Естествено джанъм...Магията на камерата и ъгъла на снимката...Майтап...

# 38
За малко и аз. Искам да кажа нещо за Мустафа. Той "спря" да се движи и остана в миналото още по време на изнасилването. Тогава видяхме разминаването между реалността и него: докато чувахме нейните писъци (това си спомняше по-късно и Керим), в същото време  М. си гледаще кърпата и се усмихваше. В този момент показваха халките и на двамата с подтекст, че трябва да са заедно, да се грижи той за нея. И оттам нататък не можа да влезе в час по актуалните събития. Той изгуби актуална връзка с нея и заживя с миналото. Оттук до края той не разбра какво се случва с нея, мислеше всичко със спомените и представите си от предишния им живот.
В еп. 80 видяхме как, когато Фатма стигна брега, той беше отплувал. Ако свържем двата момента става ясно, че в първия той е виновен, че не я потърси, след като знаше, че е възможно тя да дойде. А вторият беше резултатът от поведението му в първия: той си тръгна, защото сам беше така избрал. (Както по-късно сам избра и се отказа от нея след изнасилването.)  
Така в 80 еп. и Керим беше освободен от това, че застана между нея и М. в двора на Яшаран, че я спря на местопрестъплението по пътя им към М.; М. сам я изостави (не я потърси, не я изчака, не се поинтерусава от нея). Нали това не би могло да се случи, ако Керим я чакаше на среща?    

И добавям: Когато М. беше в болницата след отвличането имаше една  невероятна като монтаж сцена. Не знам дали сте я обсъждали. Фатмагюл говори как ще имат малък и щастлив живот. Двамата с Керим са на пейката край Босфора с красивата целувка. В същото време без преходи дават как М. си спомня същите думи към него; в края на окото му има една голяма сълза. Сцената е направена така, че зрителят не разбира към кого от двамата са казани думите. Преходът е директен и М. изглежда, че плаче за това, което е изгубил, но в същото време изглежда и така, сякаш плаче като ги вижда да се целуват. Тази целувка и смяната на ролите на двамата мъже измерва изминатия път. В края К. има това, което М. имаше в началото и изгуби.       

Ваня  newsm51 smile3501 smile3501 smile3501

# 39
Маричка   bouquet правилно си отбелязала,че Керим
още в 9 серия искаше да отвори очите на Фатмагюл за Мустафа.Но
тогава тя не можеше да го чуе,разбираемо е.Обаче,след всичко,което
и се случва и М. и причинява,тя го разбрала чак в 76 серия.Е това не мога
да го разбера.В първия ден от сватбата им с Керим,когато научава за смъртта на М.
то са такива гримаси...физиономии... newsm78 Бил и вменявал вина.... newsm78
и за това са сълзите  Thinking Че за нея Мустафа не е ли убиец,не е ли този,
който няколко пъти щеше да убие любимия и мъж.Дори не трябваше да му
чете писмото,да беше го изгорила преди да го прочете.И да обърне внимание
на човека до нея,който наистина я обича и рискува живота си за нея.

Hug newsm10 smile3521

# 40
Здравейте,
Гласувах с друго в анкетата, защото Керим най-силно ме развълнува в следните моменти: с любовта си, когато беше отблъскван от ФГ, но изключително нежно и по-мъжки продължи да търси път към нея (с предтекста, че иска да я предпази от онези мъже - в много моменти от първи сезон). Беше много вълнуващо и как престана да вижда други жени, а ФГ стана център на вселената му (особено силно се видя при първата поява на Кристен). Когато я ревнуваше също беше много сладичък. Сладък беше и когато казваше да не й сипват алкохол (много покровителствен и мъжествен) Simple Smile БЕЗБРОЙ моменти има във филма!

# 41
Здравейте,
Гласувах с друго в анкетата, защото Керим най-силно ме развълнува в следните моменти: с любовта си, когато беше отблъскван от ФГ, но изключително нежно и по-мъжки продължи да търси път към нея (с предтекста, че иска да я предпази от онези мъже - в много моменти от първи сезон). Беше много вълнуващо и как престана да вижда други жени, а ФГ стана център на вселената му (особено силно се видя при първата поява на Кристен). Когато я ревнуваше също беше много сладичък. Сладък беше и когато казваше да не й сипват алкохол (много покровителствен и мъжествен) Simple Smile БЕЗБРОЙ моменти има във филма!

С една дума - ангел-хранител. Simple Smile След първия пропуск, вече не пропускаше да разперва закрилящи криле над нея. Simple Smile))

# 42
  • Разград

# 43
Вале,  newsm51 един твой пост от  03 Юни 2012, писан след излъчването на 77-та серия:

Керим Ългаз е истински мъж!

Силата на мъжа не е в ширината на неговите рамене. Тя е в ширината на неговите ръце, когато прегръща. Силата на мъжа не е в дълбокия тон на гласа му. Тя е в нежните думи, които той нашепва. Силата на мъжа не е в броя на приятелите, които има. Тя е в това, колко добър приятел е на децата си. Силата на мъжа не е в това, колко е уважаван в работата му. Тя е в това, колко е уважаван в дома му. Силата на мъжа не е в това, колко силно удря. Тя е в това, колко нежно докосва. Силата на мъжа не е в това, колко много жени е обичал. Tя е в това, колко верен може да бъде на една женa. Силата на мъжа не е в тежестта, която може да вдигне. Тя е в болката, която може да разбере и преодолее!!!

smile3501 smile3501 smile3501

Валя  newsm51 страхотно казано !   Дилеми   bouquet Hug

# 44
Мене все ми се струва, че многото жалене на М.Н. от страна на Ф. си е резултат на нещо от техните традиции. Ние няма как да го разберем. За мен (ако бях Ф.), щеше да престане да съществува от момента, в който ми върна пръстена и се отказа от мен. Колкото и да ме боли, не бих погледнала назад със съжаление за такъв човек... ноооо... аз съм расла в др. среда... Там оказването на милост се смята за едно от най-големите достонства на характера... може би това искаха да подчертаят в характера на Ф. - способността и да прощава? Знам ли. Не го разбирам, но го приемам - вероятно така трябва да звучи отношението и по правилния начин в мюсюлманската култура.

Общи условия

Активация на акаунт