Преди и след „Каква е вината на Фатмагюл?” (Fatmagul'un Suçu Ne?) – Тема 184

• 28 585
  • 742
  •   1
Отговори
# 45
Елинор, край с мене. Не мога да спра песента. Как беше в нашия сериал - един вълшебен глас звучеше в ушите ми...омагьоса ме!  Grinning

Не само ФГ, всички жалеха за Мустафа, за това, че един млад човек се е погубил. Хубаво, че показаха такава човечност у хората, добрите им сърца. Керим, Мерием, Кадир, Фахретин, Рахми, Сердар...Чудя се само на сълзите на Мукадес, тя обикновено жали само себе си.

ФГ можеше до едно време да съжалява Мустафа, момчето от нейното детство, което  стана изменник и престъпник. Но след като разбра, че естрелял по Керим, убил Вурал, след като я отвлече - и на мен ми идва в повече нейната жалост. Ако някой разбира, да ни обясни, моля.

Последна редакция: пн, 11 фев 2013, 20:44 от ValentinaP

# 46
Елинор, край с мене. Не мога да спра песента. Как беше в нашия сериал - един вълшебен глас звучеше в ушите ми...омагьоса ме!  Grinning

Валя  Hug клипа го е сложила Kami  Simple Smile Simple Smile
това наистина ли е Енгин,ако е той защо досега не знаем,че има
записана песен/поне аз/  newsm78 Thinking Вече и на ушите си
не вярвам... #Crazy ooooh!

# 47
Здравейте,
Гласувах с друго в анкетата, защото Керим най-силно ме развълнува в следните моменти: с любовта си, когато беше отблъскван от ФГ, но изключително нежно и по-мъжки продължи да търси път към нея (с предтекста, че иска да я предпази от онези мъже - в много моменти от първи сезон). Беше много вълнуващо и как престана да вижда други жени, а ФГ стана център на вселената му (особено силно се видя при първата поява на Кристен). Когато я ревнуваше също беше много сладичък. Сладък беше и когато казваше да не й сипват алкохол (много покровителствен и мъжествен) Simple Smile БЕЗБРОЙ моменти има във филма!

С една дума - ангел-хранител. Simple Smile След първия пропуск, вече не пропускаше да разперва закрилящи криле над нея. Simple Smile))
Да точно така! Най-красивият ангел-пазител! Пожелавам го на всяка от нас! Хареса ми и как прие семейството й - като част от нея!

# 48
# 49
# 50
# 51
Eли,Вале аз за да съм сигурна,че песента се пее от Енгин я слушах няколко пъти.Намерих я съвсем случайно затова реших да я споделя с вас.Но нали знаете че този глас не може да се сбърка...за нищо на света.

# 52
Здравейте! Пак!
Аз още си препрочитам материала на Ваня и съм като тресната!  #Silly
Цитат
Мустафа е светъл със сини очи; той е рибар и обикаля с лодка морето като остава на повърхността на водата; няма добра трудова социализация - къщата за бъдещото му семейство стои недовършена, използва огъня за разрушителни цели
и
Цитат
Керим има няколко изразителни телесни белега, които характеризират дълбочината на духовната му същност. Той е с тъмни очи и дълга тъмна коса, висок е и е много буен...Той владее съзидателната  и пречистваща мощ на огъня и дълбините на земята, откъдето идват металите. Именно в ковачницата и пред огъня той извършва един от най-емблематичните актове: тук той подарява бялата булчинска рокля на своята любима жена (въпреки че тя е изгубила своята девственст).

Цитат
Сценарият предлага интересни решения за пространството и времето. Използвана е концепцията за път и движение от традиционната сватба. Началната точка е местопрестъплението (хващането на Фатмагюл от Керим, следва фиктивният брак), а крайната – семейната къща с брачната стая (първата брачна нощ). Мотивът за далечен път и движение от дома на момичето до дома на младоженеца от концепцията в традиционния обред е разтегнат във времето и върху него е изградено цялото съдържание на сюжета на сериала с още много детайли от сватбата[12].

и още много и много ....  - просто те чета и си мисля, това е било през цялото време пред очите ми, цялата тази символика, в детайлите, в ежедневието на героите, в бита, във всичко.....
Чувствах ги, усещах ги, но никога не са били така кристално ясни пред очите ми!
Браво Ваня! Благодаря, че го сподели с нас!   bouquet

# 53
Здравейте,
Гласувах с друго в анкетата, защото Керим най-силно ме развълнува в следните моменти: с любовта си, когато беше отблъскван от ФГ, но изключително нежно и по-мъжки продължи да търси път към нея (с предтекста, че иска да я предпази от онези мъже - в много моменти от първи сезон). Беше много вълнуващо и как престана да вижда други жени, а ФГ стана център на вселената му (особено силно се видя при първата поява на Кристен). Когато я ревнуваше също беше много сладичък. Сладък беше и когато казваше да не й сипват алкохол (много покровителствен и мъжествен) Simple Smile БЕЗБРОЙ моменти има във филма!

С една дума - ангел-хранител. Simple Smile След първия пропуск, вече не пропускаше да разперва закрилящи криле над нея. Simple Smile))
Да точно така! Най-красивият ангел-пазител! Пожелавам го на всяка от нас! Хареса ми и как прие семейството й - като част от нея!

Да, Миранда Hug  bouquet Какво по-хубаво може да си пожелае, а пък и да й се сбъдне на всяка жена??????? Ооооо Милички - та какво ни е събрало в тази тема?????? newsm78 newsm78 Sick Heart Eyes newsm78 newsm78 newsm78

Признавам си нашият Балкански синдром-но, истината за мен е и че аз и по нашите ширини съм си виждала и виждам мъже като Керим . Е, малко по понагорнище им идва, но ги виждам......
Но наистина на този герой, който изтърпя какво ли не, докато докаже любовта си  -  малко мъже биха се пожертвали в такова начинание!  Да, жена съм - съчувствам на Фатмагюл, но след като изгледах сериалът до края - аз съм раздвоена в действията на Фатмагюл - особено във втория сезон. Вече го писах, а има вече и много интересни постове и писания, които чета с интерес  и си донаждам към моите си възприятия! Peace

# 54
Eли,Вале аз за да съм сигурна,че песента се пее от Енгин я слушах няколко пъти.Намерих я съвсем случайно затова реших да я споделя с вас.Но нали знаете че този глас не може да се сбърка...за нищо на света.

Ками, споделяй, когато имаш възможност! Peace

# 55
  • Пловдив

Ето кой изпълнява песента....Въобще не е гласът на Енгин:

http://www.youtube.com/watch?v=ODbjDDZ4pAU

# 56
  • AMS
Привет, момичета!!! newsm18 newsm18 newsm18
Наистина преговорът става още по интересен!!! Още веднъж благодаря на всички ви!!! Сега цитатите от статиите на Ваня и постове те ѝ, идват на точното място!!! Всички сте много добри и ми е приятно да ви чета!!! Благодаря ви от сърце!!!
Много е интересна и анкетата. И аз съм отговорила, че предаването в полицията за мен е повратната точка. Няма любов без доверие!!! Необходимо беше действие в потвърждение на ония думи от писмото и на онова -  Сен севиорум. Чооооок.
Дилеми,благодаря ти, че си сложила стария пост на Валя!!! Страхотно!!!
А сега малко връщане към стария офис!
Привет, Ваня!!! Правилно си забелязала, че сън не ни хваща!!! Особено мен!!! И за това така си бродя и нета. Не е трудно да намериш който и да било. Информацията е много важна!!!  Ако я няма тази информация в днешния ден, какво ще правят историците? Старая се винаги да "говоря" и пиша с хора, за които знам повече! Извинявам се, ако съм те засегнала. Но не разбирам, какво искаш да кажеш с това - "Тема, корица, Ди...ва, никаква свобода на мисълта и словото." Интернет е свободно пространство. Аз само предложих. Изборът е твой!!! За клипа ми исках да кажа, че много трудно избрах музиката, но сега като прочетох размислите ти за АБО и най-вече за тази сцена, реших, че долу-горе правилно съм се насочила към електронната музика. Аз в моите клипове, именно чрез популярната вече музиката, правя тълкуването на сериала, на сцените. Та сега се сетих, че тогава търсех някаква такава изключителна музика, многопластова, фантастична, митологична и реална. Клипа ми не е получи такова одобрение, като другите и за това си мислех, че трябва да го ремонтирам. А може би след всичко това, ще ме накара да направя нов!
За сега в с етнологичен привкус е този

И така да продължа с "конспирацията" и изчезването на нашия герой!!! Не мога да скрия, а и никой няма да ми повярва, че на мен това не ми харесва!!! И съм съгласна с твоето уточнение, че това може да бъде оправдано, "ако мотивите са творчески". Но ние не знаем какви са мотивите му!!! И аз изхождам от себе си. И аз отчитам, че всеки има различен характер и че всеки има нужда от пауза. Споделям това ти мнение - "Човек трябва да бъде себе си и като актьор, и като зрител. Това се усеща от публиката и се цени." И това "Зрител и актьор трябва да се харесат." Наистина - "Хората свикнаха, че ако нещо не е показано по телевизията, значи не се е случило." Ами това са медиите. Това стана начин на живот на всички ни в целия свят!!! Тези роли на Енгин ги виждаме чрез медиите, чрез телевизията. И аз силно се надявам и "очаквам завесата да се вдигне". През тази пауза, по време на това очакване искам да разбера, защо не получи наградата си? Защо не даде нито едно интервю? Какви са мотивите му? Какви са възгледите му? Какво е отношението му към политиката,  другите видове изкуство ...? Посланията, които направи чрез ролите си, пораждат основателни очаквания, да даде отговори на обществото, на зрителите, заради себе си, заради родината си и ...

И накрая, но не последно място - извинете ако съм обидила някоя от вас, или се е почувствала засегната!!!  Не съм искала това. Нали знаете, че ви

# 57
# 58
nianta, добре завърнала се!  Hug Hug И аз съм силно впечатлена от анализа на Ваня. Много са нейните обяснения, особено за АБО, който според мен е и по-сложен за разбиране.

Ние също уловихме и обсъдихме доста символи и детайли, но не е било достатъчно. Направо ми се изправя косата като си помисля за труда на режисьора и сценаристите. Нима са изградили всички тези елементи съзнателно, капка по капка??? Или са гениални и интуитивно са иззидали шедьовър?!

# 59
  • Пловдив

Engin Akyurek - E и Б пеят

За затвърждаване на певческите възможности на Енгин....всички песни в които той пее..За по-бързо в 3,33 м.

Общи условия

Активация на акаунт