Красотата на земята сме събрали във цветята! Пролетни тръпки.

• 42 989
  • 730
  •   1
Отговори
# 345
За север с 2 ръце препоръчвам циганчета.
Малее, утре пак с пакетчета със семена ли да се прибирам  Crazy
Това не съм аз, чак не мога да се позная...всичко що е по-високо от погледа на мъжо е със заложени съдинки със семена. Взех от Бриколаж едни такива като кора за яйца, но от пластмаса за 1.79лв и вътре сея семена. Режа надписа от пликчето и го закрепям, за да знам какво аджеба е там, че ще ги забравя hahaha
Циганчето висящо ли е? Embarassed

# 346
  • Gone with the wind
Не е каскадно, но добре си изпълват сандъците - ето тук да видиш за какво иде реч

И да се похваля - вчера ми подариха страхотна книга - много й се радвам  Heart Eyes

# 347
Да ти е честита книгата, да я прочетеш, научиш и на лаици като мен акъл да даваш, даноооо  Hug.... Joy
Ти случайно да пишеш в един цветарски форум и случайно да си поръчвала от някъде циганчета? Hug

# 348
Нели, благодаря! Hug
Циганчето има ли и друго име newsm78 Защо си мисля, че на това цвете се казва и по друг начин Thinking

# 349
  • Gone with the wind
Изма, impatiens е латинското му наименование и често го ползват и тук. За друго име не се сещам. А може да го бъркаш и с винка.

VK, да пиша, и в поръчки участвам, но циганчета не съм поръчвала. В Баумакс изкарват евтив рацсад, по пазарите също се срещат, но имаш предостатъчно време да си отгледаш от семе.

# 350
Май е така Embarassed И двете са ми почти еднакви Simple Smile
Аз си мисля, че на едно друго цвете викаха циганче - пак е саксийно, цъфти през лятото, цветчетата му са розово-червени и висят надолу.
Хич не мога да помня имената на цветята Crossing Arms Ще питам сестра ми кое е цветето, нейната свекърва го има в двора.

# 351
А 3:1 съотношение пясък:пръст добре ли е за семената на калдъръмчето. Покрила съм ги с фолио, но са на терасата?

# 352
Табакова,

Много благодаря за съвета!
На двора още другата събота мога да ги бодна ако до тогава са пожълтели достатъчно. Дълбоко ли да ги заровя - земя над тях, равна на тяхната височина, или повече?

# 353
  • София
Моята циклама май предаде Богу Дух Sad
Признат грях не бил грях - вчера си откраднах мушката от едно кафе до нас Mr. Green Ама толкова на гъсто бяха избили чеснаците, че ръцете ме засърбяха Rolling Eyes Сега ги боднах в кофички от кисело мляко...Тя собственичката симе знае - цяло лято и чистя петуниите. Изкривяване ми е просто - да видя изсъхнал цвят и да не го махна Mr. Green
Не е ли рано за калдаръмче? Аз си купих семена, но не съм ги бочнала още.

# 354
Моята циклама май предаде Богу Дух Sad
Признат грях не бил грях - вчера си откраднах мушката от едно кафе до нас Mr. Green Ама толкова на гъсто бяха избили чеснаците, че ръцете ме засърбяха Rolling Eyes Сега ги боднах в кофички от кисело мляко...Тя собственичката симе знае - цяло лято и чистя петуниите. Изкривяване ми е просто - да видя изсъхнал цвят и да не го махна Mr. Green
Не е ли рано за калдаръмче? Аз си купих семена, но не съм ги бочнала още.

Не знаех че може и със семена  newsm78 Не съм виждала..къде се продават ?  Simple Smile

# 355
Здравейте, и аз като някои майки тук преди години имах много стайни цветя. Като се роди голямото ми детенце подарих всичко. Сега съм се ограничила само с орхидеи.
Имам въпрос за цветя на терасата. Миналата година гледах мушкато но зимата ги уморих всички саксии. Сложих ги на стълбището, където е мнооооого тъмно и те умряха. Сега ми е мъчно да взема многогодишни. Мисля за едногодишни. Аз много харесвам циганчетата. Имах една година, но листните въшки ги съсипаха. Сега си мисля за едногодишни - например латинки. Някой от вас гледал ли е на терасата латинки? Колко голям съд да взема и колко растения да сложа в сандъче, например? Кога да ги засадя направо навън?
Вчера посадих малко магданоз в саксия, но ми се иска и цвят да има на тераската. Създава се друго настроение като видиш и красив цвят.

# 356
  • София
Покрай Кучо се сетих, че не съм се похвалила - за именния ден се сдобих с тези 2 книжки
и

# 357
  • Бургас
Доника,честито.Много добре изглеждат книжките.
bubolinnkata,латинките ако ги сееш семената направо на вън в сандъчета или саксии в края на април началото на май е добре.Аз миналата година по това време ги сях,никнат бързо и цъфтяха доволно.
Ако ти е много слънчев балкона бих ти препоръчала,калдаръмче,не е капризно,издържа и на пек и на суша и цъфти постоянно.Също така,петуния,лобелия,газания,вербена има толкова много избор.Може да си направиш комбинирано сандъче.Петуния и лобелия например ми е любима комбинация.
Латинката поне при мен не вирее на много слънчево,иска шарена сянка или някъде по навътре в сянката на други цветя.

# 358
  • Пловдив
Табакова,
Много благодаря за съвета!
На двора още другата събота мога да ги бодна ако до тогава са пожълтели достатъчно. Дълбоко ли да ги заровя - земя над тях, равна на тяхната височина, или повече?
Принципът е дълбочината да е два пъти колкото луковицата.

Айде и тук да се фукна. Тази орхидея отвори цветче при мен- изкара нов цветонос от стария и много ѝ се радвам

Тази пък, която ми е отскоро май мирише и вече цъфна цялата

А това са нови придобивки вкъщи- подарени на майка ми за 8-ми март.

Последна редакция: вт, 12 мар 2013, 11:50 от t_tabakova

# 359
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
И при мен латинката не потръгна на безумния пек. Загина много  бързо.

Семената на калдъръмчетата се засяват точно края на февруари началото на март.

Аз тази събота изкарах сандъчетата на терасата и сега се чудя дали някои от тях да ги прибирам в събота щом ще вали сняг. newsm78 Не съм изкарвала още зокумите и сакъзите, че за тях е още рано.

Общи условия

Активация на акаунт