Красотата на земята сме събрали във цветята! Пролетни тръпки.

• 42 955
  • 730
  •   1
Отговори
# 420
везничка, аз като купувам семенца основно се водя по указанията на опаковката. Там обикновено си пише кога се садят, на какво разстояние и дълбочина. После влизам в интернет пространството и чета по-подробно. За съжаление нищо конкретно не мога да кажа точно за тези семена, защото не съм имала от тях.

neli mar4, devi4ca  Hug Hug

# 421
Ще мухляса така, резни го сега и го потопи в чиста вода във вазичка.
Резнах го пък да видим какво ще стане.
И хайде моля за съвет относно гледането на зюмбюл в саксия

# 422
Здравейте момичета! Hug
Много красиви цветя сте публикували  bouquet
Особено mari_eta с малкото си цвете Grinning
missmarina, много го харесвам калибрахоето, чудно висящо цвете!
Sea lights, сините теменужки са страшно красиви! Аз нали от скоро имам, все повече ми харесват и се чудя защо не съм си купила по-рано.
neli mar4 , не знаех, че има толкова видове пеперомия Rolling Eyes Аз знам само за тези с твърдите листа.
devi4ca, много интересни лалета Grinning

Аз пък вчера за засях чесън в сандъчета Crazy Тук не продават зелен чесън, на стръкове, а на нас отдавна ни се яде. Не знам дали ще поникне, чудя се дали да го изнеса на терасата, страх ме е да не измръзне newsm78

И последно, че много се разпрострях Grinning, да ви покажа как облякох моите теменужки - исках да им купя еднакви, красиви саксийки, но нищо не харесах. Накрая взех купички за супа и ги сложих вътре Mr. Green Трябва да купя още една и всичките ще са с нова премяна. не обръщайте внимание на кабелите, все се каня да ги оправя, ама ме домързява Embarassed

# 423
  • Gone with the wind
Попи, за зюмбюлът - като прецъфти поливаш и ториш, за да поохраниш луковицата, докато не опадат листата. Прибираш я на тъмно и хладно ( в мазе ако имаш Rolling Eyes). Зимата засаждаш и държиш на студено, за да може да цъфне пак.
Разбрахте ли вече пола?

# 424
Везничка - ще ти кажа аз какво направих, но имай предвид, че за първи път го правя така, че не е много меродавно и не се знае още резултата.
В същата формичка, като твоята сложих пръст; намокрих я, стъпках; поръсих семенцата отгоре и понеже сях три вида си изрязах имената от опаковката и ги натъкнах в пръста, за да ги чета, че забравям. Опаковах с домакинско фолио и покрих да им е тъмно. След 1 седмица бяла покълнали. Махнах хартията, за да им е светло и подържах още 3-4 дни фолиото. Махнах и него и сега си растат. Като изкарат по 2 двойки листенца мисля да ги пресадя в кофички, а като поодраснат на постоянното им място. Теменужки не съм сяла, защото разсад купих от един пазар на есен - 12 коренчета за 4 лв. Цяла зима цъфтяха, дори в снега.
Семенцата са ми-флокс, калдъръмче, грамофонче, петуния.
Да добавя, че поливането е зорно, защото се посичат ако ги достигне вода. Много са крехки стъбълцата им. За това, цялата форма в по-широк съд напълнен с вода да си "пийнат" и ги вадя, защото все пак не отглеждам лилии Crazy.
Ами, това е от мен. Успех, дано ти се получи  Hug

А, и като прочетох, че Изма е сяла чесън, та се сетих да ви кажа аз какво свърших. Набучках ситно нарязана чесън при сакъзчетата, да гони въшките. Някъде бях чела, че помага.  newsm78

# 425
Набучках ситно нарязана чесън при сакъзчетата, да гони въшките. Някъде бях чела, че помага.  newsm78

За въшките не знам дали помага, ама вампири няма да завъдиш hahaha

# 426
  • София
Везничка - ще ти кажа аз какво направих, но имай предвид, че за първи път го правя така, че не е много меродавно и не се знае още резултата.
В същата формичка, като твоята сложих пръст; намокрих я, стъпках; поръсих семенцата отгоре и понеже сях три вида си изрязах имената от опаковката и ги натъкнах в пръста, за да ги чета, че забравям. Опаковах с домакинско фолио и покрих да им е тъмно. След 1 седмица бяла покълнали. Махнах хартията, за да им е светло и подържах още 3-4 дни фолиото. Махнах и него и сега си растат. Като изкарат по 2 двойки листенца мисля да ги пресадя в кофички, а като поодраснат на постоянното им място. Теменужки не съм сяла, защото разсад купих от един пазар на есен - 12 коренчета за 4 лв. Цяла зима цъфтяха, дори в снега.
Семенцата са ми-флокс, калдъръмче, грамофонче, петуния.
Да добавя, че поливането е зорно, защото се посичат ако ги достигне вода. Много са крехки стъбълцата им. За това, цялата форма в по-широк съд напълнен с вода да си "пийнат" и ги вадя, защото все пак не отглеждам лилии Crazy.
Ами, това е от мен. Успех, дано ти се получи  Hug

А, и като прочетох, че Изма е сяла чесън, та се сетих да ви кажа аз какво свърших. Набучках ситно нарязана чесън при сакъзчетата, да гони въшките. Някъде бях чела, че помага.  newsm78
Благодаря много,мисля разбрах какво трябва да направя,само не ми е ясно семенцата по колко да бъдат в една кофичка или просто да ги разпределя?

# 427
Изма, те въшките са изровени вампири  Joy
Везничка - аз не ги пипам, защото ме е страх да не ги спукам или нараня. Моя си измишльотена сигурно. Ръся ги. Ама пак казвам - сефте сея семена. Като изключим магданоза миналото лято. Пущината му с пущина миналото лято покара тук-там, а сега измежду теменужките ще ми расте, че тях ги сях в същото сандъче. Скубя го, не го искам  Crossing Arms

# 428
ку4о мерси само не разбрах като му опадат листата.Да я извадя от пръста ли защото после нали пишеш зимата да я засадя.Още не сме разбрали пола малкия лисугер се крие  Laughing на 27.03 съм на фетална мурфолофия и се надявам да ми кажат.Ама ако знаеш как рита вече  Grinning

# 429
  • София
А как да накарам моите теменужки да цъфтят smile3511 и каланхоето. Имат много листа, но не и цвят Sad

# 430
А как да накарам моите теменужки да цъфтят smile3511 и каланхоето. Имат много листа, но не и цвят Sad

Трябва да си намерят мястото. Бялата ми теменужка не е спирала да цъфти, а каланхоето някъде покрай Коледа може би нацъфтя и още е свежо, но към прецъфтяване. Синята ми теменужка от как и резнах листата не цъфти, но това е защото сега избиват все още листа.
След малко ще пусна и снимки.
Намерих си фотоапарата  newsm44

Скрит текст:

Това ми е бялата теменужка, която е огромна. Не е спирала да цъфти и винаги е така отрупана с цвят.

Ето и от тази страна снимка на теменужката

Тук е жасмина, който за поредна година не ме удостои с цвят, но сега поне отново изкарва ластари, че беше оплешивял доста зимата.

Това са ми каменницте цветя в празните все още саксии и чакам да се покаже нещо. Всичките са лилави така че стига да поникнат (само две се показаха0 ще има да раздавам  Mr. Green

Това ми е препарирания бенджамин и незнам как да го накарам пак да бъде с големи и лъскави листа. Много ми е мъчно. Поливах го с медена вода и сега пак ще го полея така, пък дано живне малко поне. До преди 2-3г беше невероятно красив и наистина точно с големи и изкрящо зелени лъскави листа.

Ето я и мойта гордост хоята.

От тук я чакам да пусне пак цветове, но сигурно ще стане след като я изселя на терасата.

Пасифлората не прилича на нищо, но в нас и е адски топло. Ако не беше вързана за Хоята до сега щеше да е изгонена на терасата да си стои на студено и да красивее.

Белия ми здравец, все още отрупан с боклуци.

И разсада ми от  newsm78 забравих името на цветето, но скоро го обсъждахме за сортовете му. Само се разсажда и не съм сяла семена но имам и такива, които събирах есента. Тях мисля да ги посипя в градинката пред блока.

Последна редакция: вт, 19 мар 2013, 13:58 от agnesana

# 431
  • в огледалото на живота
agnesana великолепна бяла красавица е теменужката.... Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Благородно ти завидях ......

# 432
agnesana великолепна бяла красавица е теменужката.... Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Благородно ти завидях ......

На живо е още по - красива. Не успях да хвана истинския и чар с фотото. Идвай, нямам нейни бебета, но пък листа има бол.

# 433
  • София
Много ти е хубава теменужката,баба ми две ми подари и двете ги уморих незнам защо така се получава!

# 434
  • на североизток от Рая
Девичка, и аз като теб.  Flutter

Забелязала съм, че белите теменужки цъфтят най-много и почти непрекъснато. И аз имах една такава преди доста време, радваше ме с непрекъснат цъфтеж. Докато теменужките с други цветове си почиват.

Най-много ме радват
Скрит текст:
лентичките на бременните момичета в темата.
 Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт