Красотата на земята сме събрали във цветята! Пролетни тръпки.

• 42 933
  • 730
  •   1
Отговори
# 480
Някой гледа ли ацидантера?

# 481
  • Gone with the wind
Аз имам - абсолютно безглижни и безпроблемни са
Само да уточня - с двор съм, предполагам и в саксия няма да създават проблеми

# 482
Аз имам - абсолютно безглижни и безпроблемни са
Само да уточня - с двор съм, предполагам и в саксия няма да създават проблеми
Много благодаря!
Аз сях в саксия (видях по форуми, че доста хора отглеждат в саксии)  и съм оставила април да засея и в двора на село.
Имаш ли представа, долу-горе, луковичките до колко време да ги чакам да пуснат след засаждане? 15-20 дена, месец?

# 483
  • Gone with the wind
Аз ги садих юли (бях ги забравила  Embarassed), не помня колко време им трябваше да поникнат, но си цъфтяха

# 484
Аз ги садих юли (бях ги забравила  Embarassed), не помня колко време им трябваше да поникнат, но си цъфтяха
Много благодаря! Hug

# 485
Много ти благодаря denima,на баумакс ходих,търсих и не видях почва за кактуси.Ще отида в мосюто,само там не съм ходила Simple Smile

# 486
  • София
desito_88, почвата за кактуси и сукулентни трябва да е водопропусклива. Задължително на дъното на саксията се прави дренаж: камъчета, 2 см. пясък и след това почвата.

мале малко сложно ми се вижда.Къде ще ги търся тези неща не знам.Значи да търся почва-водопропусклива.На саксийката трябва най-отдоло да има дупки,за да се оттича водата нали

Ако няма дупки, значи е кашпа. Всички саксии имат дупки на дъното! Simple Smile
Трябва да поливаш много оскъдно, защто тези красоти не обичат много-много водата.
Дребни камъни и пясък се намират в строителните магазини и складове.

# 487
desito_88, почвата за кактуси и сукулентни трябва да е водопропусклива. Задължително на дъното на саксията се прави дренаж: камъчета, 2 см. пясък и след това почвата.

мале малко сложно ми се вижда.Къде ще ги търся тези неща не знам.Значи да търся почва-водопропусклива.На саксийката трябва най-отдоло да има дупки,за да се оттича водата нали

Ако няма дупки, значи е кашпа. Всички саксии имат дупки на дъното! Simple Smile
Трябва да поливаш много оскъдно, защто тези красоти не обичат много-много водата.
Дребни камъни и пясък се намират в строителните магазини и складове.

и по улиците има бол

# 488
  • Gone with the wind
Преди 2-3 години, мрънкайки, че ми трябва пясък, миУтУ отскочил до базата на снегопочистващата фирма до нас и ми донесе 2 торби - работникът бил с жена като мен (разбирайте киткоманка), та даже специално проверил коя купчина не е осолена (че моят не се е сетил за тази ти подробност) да му даде от нея

# 489
  • София
На мен от слд за строителни материали са ми давали пясък и не са ми искали пари. Питат за какво е и аз обяснявам, че е за цветя. Така си взех и счупени керемиди. Тях ги ползвам за дренаж, когато нямам камъчета. Те ги хвърлят, защото не стават за нищо. Ако са добри1ки, може и камъчета/чакъл малко да дадат. Simple Smile

# 490
Здравейте момичета.
По магазините продават почва за кактуси. При нас има, но е доста скъпа. Гледах има пясък за папагали. Последния път мислех да купувам и да смесвам.  Joy Ние сменяхме настилката на аквариума (беше камъчета и пясък) и в тази смес ги засадих.
Показвала съм ги http://media.snimka.bg/s1/1112/028468667.jpg?r=0
Някой питаше за чесън. Аз садя вече трета година чесън, лук, домати в саксии. Стават прилични на вид.  Laughing За чесъна мога да кажа, че е по добре да се сади на по гъсто, защото заема място а не чакаме да стане на глави.
Ето ми моята нова теменужка. Леко в реанимация е , но се надявам да се разберем.
http://media.snimka.bg/s1/1860/029964775.jpg?r=0
Видях страхотни минзухари. Останаха ми очите. Тук вчера гледам че ливадата е станала още по лилава, н ое много студено и не ми се ходи да снимам.
И не на последно място да се похваля
Скрит текст:
Имам си записано детенце в гимназия. На  есен вече ще е в ново училище. Два дни е на лагер и аз скучая в нас.
Лек ден момичета.

# 491
Момичета, колко петунии слагате в 50 см сандъче?

# 492
  • Gone with the wind
3-4-5, според зависи от сорта и бройката на наличния разсад
С 3 не е беден сандъкът

# 493
3-4-5, според зависи от сорта и бройката на наличния разсад
С 3 не е беден сандъкът

Наличния я стане, я не  Mr. Green Взех коренчета. Имам 4 каскадни и 6 бордюрни  newsm78 Продавачката каза, че ако оставя 2 каскадни и 3 бордюрни ще цъфтят до май и ще спрат.
Присадих в два сандъка по 2 каскадни. Ако видя, че е рядко ще бучна нещо..кво нещо, не знам, ама ще го измисля с ваша помощ  Hug

# 494
  • София
Един тъп въпрос, аз много не съм наясно с цветята, а имам голямо желание да имам много. Но у нас не виреят цъфтящи, за съжаление Cry
Купих си течен тор, пише сутрин и вечер да се поливат с него, не е ли много често? И има ли полза от него?

Общи условия

Активация на акаунт