Калории броим, здравето ценим и кила топим! - тема 8

• 55 046
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте! И честит Празник на всички!     bouquet  bouquet  bouquet

Rain - Благодаря ти за оценката!  Grinning  Радвам се, че от тая таблица (система и начин на отчитане) има полза не само за мен!  bowuu Радвам се също, че си я обогатила! Тя е отворeна за такъв род обогатяване!  Sunglasses Махнал съм още и табличките за ежеседмично следене на мазнините с тялото (които и без това ги има отделно тук), но всички които желаят могат да си ги вмъкнат като отделе лист в същия файл, да са на едно място!  Peace

Не е сложно действието с полу-автоматичното прехвърляне на данни от файла с американските резултати от изследвания. мисля, че доста сложно (и подробно) съм го обяснил, а реално е по-простичко!  Flutter Ето сега ще драсна 2-3 реда по тоя въпрос накратко тук (сорри, ама не ми се пише отделна уеб-страничка точно сега)....

Скрит текст:
Първо да кажа ЗАЩО така процедирам, а не съм записал "твърдо" формули навсякъде --> Защото файла става много мегабайти и това пречи на нормалната работа в последствие: прави дълъг SAVE и дълъг UPDATE на данните, може да се загубят данни или да се скапе целия файл...  Rolling Eyes

Второ - защо не може директно да си копирате данни от тези на USDA за вашия приравнен продукт? --> Защото в мойта табличка съм вкарал доста от параметрите на USDA, но не всичките и НЕ СА в същия ред!!! Ако искате да си копирате за в бъдеще директно данните от USDA - трябва да си прередите наличните данни в моя файл и да си ги разтегнете (да обхващат всички параметри) и едва тогава тази практика ще ви сработи!  Hug

Иначе, по технологията възприета от мен, има 3-4 стъпки, които повтарям набързо:

1. Когато едновременно е отворен и файла USDA_data_calc.xls, копирате си този текст като формулка в колонката V - "=$T428*VLOOKUP($U428,'[USDA_data_calc.xls]Abbrev'!$A:$CR,V$2,FALSE)". Ако използвате оригиналния файл Kalorii_E2.xls, то трябва да копирате това на ред 428, т.е. в клетка V428. Toгава трябва да ви излезе цифра 11.12 (в случая е такава цифрата от американските данни). Като стане това - сте готови да продължите нататък.

2. Ако сте си вкарали МНОГО данни и копирате горния текст на формулка на друг ред - вместо 428 от текста, си напишете номера на реда, в който копирате!

3. Ако вашият ЕКСЕЛ ви дава грешка във формулата - сменете запетйките (",") от текста (всичките) с точка и запетайки (";").

4. След като сте видели възловата цифра 11.12 там където сте копирали, копирате този път цялата клетка с формулката (CRTL+C), отивате на реда на вашия приранен продукт и пействате на неговия ред межди колонки V до AZ (с CRTL+V).

5. В предната стъпка сте пренесли нужните данни на правилните им места! А сега трябва да махнете формулите (връзките с файла USDA_data_calc.xls, вече писах защо!) --> На реда на прирвнения продукт, маркирате колонки от V до AZ (с CRTL+C) и пействате на същото място, само че НЕ с CRTL+C, а с клик с десен бутон, избирате от падналото меню PASTE SPECIAL и от него - Paste/Values! Готово! Simple Smile

6. Изтривате формулката (цялото съдържание на клетката) от мястото, където записвахте текста в стъпка 1 по-горе! Записвате си обновения файл! Ей сега е съвсем готово!  Sunglasses
Успехи!  Peace

# 136
  • In transit
Здравейте и честит празник!

zuzitoo, прочети тази статия, поразрови се из сайта има и доста други полезни, които ще ти отговорят на въпросите.

Уморих се да повтарям, пък и не само аз, че като се храните с под 1000 калории, не само, че няма да отслабнете, ми и ще си докарате някоя болест.  ooooh!
Има си правила, които трябва да се спазват и да бъдат съобразени с вашите дневни порядки. Не може да изядете едно кисело мляко или 3 ябълки за целия ден и да си мислете, че ще отслабнете. Ми не става така. Sad

# 137
Мерси за отговора,но съм наясно принципно с това което казваш,само че моят начин на хранене е такъв от много време,сега зимата се поотпускам и +3 кг..... ,а аз какво да направя като съм привикнала към 1000 кал. средно и като надвиша с 300 400 отгоре,за 1 седмица ка1вам веднага,метаболизма явно е заспал и ми е трудно,зная и за безвъглехидратни храни и режими,наистина ще е по=лесно,но мразя месоооо ..  Cry

# 138
zuzito - така или иначе ти трябва да "направиш нещо", с други думи казано да направиш така, че да реализираш РАЗЛИКА в сравнение със сегашния си начин на хранене, режим, начин на живот. Ти май че беше писала и преди, че не обичаш месо.... в такъв случай, дори без да увеличаваш калориите, пробвай някое от следните неща с цел разджуркване на метаболизма:

1. Хапвай някаква риба всеки ден по малко - примерно по 60-80 грама херинга, сьомга или скумрия печена.

2. Увеличи си фибрите в хранителния режим... Смятала ли си си ги? Вкарай например повечко зеле, може и китайко зеле, а също и моркови и ябълки - към 200-300 гр. зеле, 1 ябълка и 1 малко морковче за деня.

3. Вкарай по малко спорт всеки ден.... може да е само ходене на бърз ход 15 мин за деня. За предпочитане - сутрин или въобще преди обяд. Ако имаш време - прави и 15-минутна разходка навън привечер - наслаждавай се на залеза!  Sunglasses

Допълнителна мярка - пий по 1 чаша топла вода сутрин преди закуска. Ама много топла - колкото можеш да изтърпиш без да ти обели езика и гърлото!  Peace

# 139
Силно благодаря за адекватния отговор,що се отнася до рибата може да пробвам и друг местен продукт ,но по малко ,за да се заситя и да не ям познатите бисквити(макар не шоколадови пак си е кофти избор),солети,ядки и т.н, плодовете като ябълки си ги хапвам всекидневно,и наистина трябва да усиля физическите натоварвания,а водата сутрин ще си го поставя за цел,сега тъкмо започнах да пия повече отколкото преди,дано имам ефект до май месец тези 3 кг .. Simple Smile

# 140
  • 1st floor
Маями правилно ти е казал. Само ще добавя много течности и чести хранения - поне пет да са. Три основни и две междинни закусчици. Не е нужно да се тъпчеш, но трябва постоянно да даваш на тялото си храна. Това е изпитан метод за засилване на метаболизма. А ти явно с него имаш проблем, като гледам колко ядеш... ooooh!
Люто , ако обичаш - давай смело!!!  Mr. Green
Зелен чай, броколи, гъби, грейпфрути...
И спорта - започни от 15 минути!!!  Mr. Green Постепенно увеличи до 30 - обещавам ти чудо!!!  Laughing

Сутринта попаднах на една статия. Искам да чуя и вашето мнение:
http://www.bb-team.org/articles/938_kalorien-shok-shto-e-to

# 141
Сутринта попаднах на една статия. Искам да чуя и вашето мнение:
http://www.bb-team.org/articles/938_kalorien-shok-shto-e-to

Мисля, че тази тактика и практика, ако въобще водят до някакъв резултат, то би било върху сериозно трениращи атлети и атлетки, които НЕ от вчера са на стриктен режим и тук-там трябва да поизменят нещо. В такъв случай описановт в статията може и да сработи.... А може и да НЕ.... Мисля, че зависи в по-голяма степен от индивидуални фактори, които са слабо отчетени в статията, за сметка на прилагане на "дълбока", но праволинейна математика. А е известно, че последното не действа еднакво на всички индивиди, нали?  Thinking

# 142
  • В Балкана
Маями, благодаря!   bouquet

Ще пробвам пак идните дни, по този начин.

# 143
здравейте  Hug
от кога не съм се отчитала ...
петък          1508кал   Б18%   М18%   В65%
събота        2182кал   Б25%   М28%   В46% - 3ч градска разходка (-~450кал)
неделя        1768кал   Б21%   М24%   В56% - 4ч поход + 1ч тичане (-~1630кал)
понеделник 1584кал   Б15%   М14%   В70% - 1ч бързо ходене (-~350кал)
и аз виждам, че са много калориите, но поне започнах да се движа  Simple Smile интересно, след зимния сън (обездвиженост) нямам мускулна треска и се чувствам супер  Sunglasses

# 144
  • София
Привет и от мен  bouquet

Аз от петък до сега реализирах -1 кг. Доволна съм, но и изследвам как ги свалих, като не се ограничавах много.

Като калории петък - 1166, събота 1350, неделя 1199, понеделник 1299.
Мисля си, че малините са свършили работа, около 100 грама всеки ден,  по 2 салати на ден, почти никакви рафинирани захари, направих сурови бонбони от бадеми, тиквени семки и орехи. Станаха много добре, а и успявам да изям само по 2-3 на ден, 3 са 150 калории. Купих си и витална сол, тя е с повече калий, на етикета си пише процентите калий и натрий, не знам дали и новата сол е причината, но се чувствам по-спаднала.
Много изчислявах тези дни по 1 час на ден изчисления, мерене на съставки и т.н
Сега продължавам да се въртя около менютата от тези 4 дни, дано да има още повече резултати. Карфиола огретен стана много добър, нискокалоричен, а и установих, че кръстоцветните зеленчуци ме засищат много добре.

Не съм любител на спорта, движа се нормално и се надявам и за хора като мен да има лъч надежда. Нямам нито време, нито желание да ходя по фитнеси. И в тази връзка мисля, че нито един фитнес инструктор не може да ми бъде особено полезен, защото водим различен живот Simple Smile Но ми харесва да чета доц. Байкова и други лекари, там по отривам неща като за мен.

Дидка, да те питам какво мислиш за риби сом и щука. Днес минах покрай рибния магазин и 15-20 сомове  още мърдаха в тавата. Такава прясна риба не бях виждала от моето детство.
Аз пак купих Фагри, но този път много малко, ще му търся нова рецепта, продавача каза, че на скара ставало добро. Стана ми интересно защо ми се опъна това филе... А е удобно като вид и разфасовка.

# 145
Tanya - Браво за сваленото килце! Нека подейства заразяващо на всички в застой по КГ тук...  Praynig Peace

Аз пак купих Фагри, но този път много малко, ще му търся нова рецепта, продавача каза, че на скара ставало добро. Стана ми интересно защо ми се опъна това филе...

Laughing

# 146
TanyaMG , сподели, моля те, как приготвяш карфиола - купих две глави (беше на разпродажба  Crazy ) а освен на туршия , май нищо друго не съм правила с него  newsm78 дали може да стане на пара със сос от кисело мляко, или нещо друо по-диетично?
Тези рибки не са ми много познати. Само веднъж съм яла сом, беше огромен, но ми се стори постна риба, т.е. не беше мазен, тежък. Ето тук намерих малко инфо за него  Peace

що се отнася до спорта - от една партия сме - във фитнес ме замъкнаха на сила по здравословни проблеми преди няколко години, но издържах само 2 месеца. Упражнения в къщи са ми цяло мъчение - издържам 1-2-3 пъти и край! Виж, ако има къде и с кой да играя волейбол, бадминтон, танци - с най-голямо удоволствие  Blush хубавото е , че вече е топло и открих сезона на походите  Party

отчет: 1465кал   Б 28%   М 24%   В 48%

# 147
  • 1st floor
Аз от понеделник съм като ламя!!! ooooh! ooooh! ooooh! Направо не мога да се позная, какви количества храна погълнах и шоколад, шоколад, шоколад... #Crazy
Накарайте ми се , моля ви!!! Tired

Относно физическите упражнения - карам яко кардио и чат-пат силови у дома. Като закъсам от към мотивация, момичетата от темата за Домашните тренировки удрят по едно рамо... Grinning Сега чакам април, да почна да тичам на игрищата. Тичането ми действа много добре - не само физически, но и психически. Проблемите ми изпадат един по един на всяка крачка и на края съм... Grinning ...няма такава дума, с която да го опиша!!! Иначе мразя да ходя пеша...супер омразно ми е даже. На кратки разстояния винаги съм с кола или с градския транспорт...мързел, от където и да го погледнеш!!! Laughing

# 148
НеПоКоРнА , имаш си съвест, достатъчно е, че ти се чувстваш зле от преяждането с ШоКоЛаД  Crazy няма нужда да те се караме!
пък точно аз ли ...  Embarassed
оообичам да вървя и е време пак да си докарам маратонките под бюрото  Mr. Green

# 149
  • In transit
дидка, карфиола става много хубав ако леко го задушиш на пара с малко вода...може да добавиш броколи и бейби моркови, редовно ги храня моите мъже с такива комбинации и са ни любими.  Heart Eyes
за огретен става хубаво ако го залееш с малко сос бешамел или само с малко сметана, 2-3 яйца и кашкавал за разкош. Изпичаш всичко във фурната до златисто и готово.
Можеш да го ядеш и суров на салата, сина ми го обожава да го хрупа в прясно състояние.

аз открих скоро в един магазин до нас чудесна пушена сьомга, много вкусна и няма грам сол като тая вакумираната. Освен това и цената и е много хубава, по-евтина е от другата.(2.50лв за 100г)... също и пъстърва, която не мирише на тиня като тази, която купувам от Пикадили. Много съм доволна  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт