Калории броим, здравето ценим и кила топим! - тема 8

• 55 065
  • 741
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте всички, поздрави с днешна дата!   bouquet

Въпреки че средно съм имал над 1900 ккал за ден в последните 6 дни --> сутринта измерих -0.5 кг от теглото и -2 см от обиколката в кръста!  bowuu Мисля, че е резултат повече на балансиран хр. режим по отношение на витамини и минерали и постигане на повече от 80% от нормите им, отколкото на нещо друго!  Thinking С това ПОЧТИ си изпълнявам целта за сегашната ми офанзива за намаление на КГ и имам още 2-3 см да намалявам по талията, тъй че продължавам в същия дух!  Sunglasses Успехи и на вас!  Peace

Скрит текст:
За любознателните, които се интересуват да научат повече за човека, човешкото тяло и заложеното ни от Природата - потърсете чрез Гугъл книжката "Your Body - The Missing Manual The Book You Should Have Been Born With" - има я на доста места..... А тези, които желаят да развият целенасочено заложените възможности - потърсете руска литература по въпроса. Вярвам за всичко ще е полезно!   bouquet

Последна редакция: пт, 15 фев 2013, 08:29 от Miami_beach

# 61
  • In transit
Маями, пожелавам ти успех, аз съм по-умерена в това  Hug

# 62
  • 1st floor
Не само шопската салата ще замине, но и любимите ми спагетки , ако спазвам забраната за сирене + домати... Confused

За днес - закуска елда с масло и сирене. Натам - незнам...

Иначе си хапвам малко преди да си тръгна от работа, но ефект няма...И отчитам, че това в къщи не е истински глад. По-скоро награда за отминалия ден или навик, че като се прибер трябва веднага да ям!!! Crossing Arms И то по много!!!  Rolling Eyes

# 63
Здравейте пак! Simple Smile

Следвайки приказката, че "една картинка е повече от 1000 думи", ви пускам отчет за предните 2 седмици на моя хр.режим в графики.... Ето го линка.   Twisted Evil

Особена гордост са ми резултатите за калций, холин, вит.D и Е.... които са ми традиционно трудни Peace

В допълнение - пускам и линк към препоръчителните норми за мъже и жени, събрани на 1 място.  Sunglasses

# 64
Tanya - да напиша и за рибата, не съм забравил че ти попита конкретно за това онзи ден!  Sunglasses Значи, отказал съм се от пържена риба, малка или голяма - няма значение.  Naughty Това е разбираемо, нали? Simple Smile Отказал съм се също и от скумрия във всякакъв друг вид (печена, пушена), заради лошата й слава на съдържаща вредности....  Shocked С такава слава се е покрила и акулата - обеснява се с концентриране на живак у нея, защото е хищник и като хапва по-малки риби в океана - не може да изхвърли живака и др. тежки метали, попаднали в стомаха й от малките риби. Не съм се тотално отказал от нея, но пък не съм и купувал скоро филе от акула нито от магазин, нито в заведение.  Rolling Eyes За сметка на това хапвам все по-редовно от мазните риби (сьомга и херинга). Сьомгата взимам във вид на шайби или филе от Пикадили и другаде и е към 24 лв/кг. Ако има промоции - пада под 20 лв/кг. Херингата е маринована, т.е. обработена, не-топлинно, но готова за ядене. От Лидл или Билла. Поне аз оттам съм си взимал и съм тотално доволен от нея! Има продукти на Ариел-фиш, Варна и NAUTICA. С и без маслини ги има.... В интерес на истината като че ли по-естествена стои тази варненската херинга (там е пакетирана само, де)  Flutter Още риби - хоки и пангасиус. Хокито е вид хек, изчистено, с кост посредата плюс няколко други напречни кости, но месото е мн.добро според мен! Пангасиус - филе, никакви кости. Хубав е пангасиуса, ама му се загубва рибения вкус като че ли.... И двете (хоки и пангасисус) са от Лидл по около 5-6 лв/кг замразени. Сега съм се наточил пак да си взема хоки от ЛИДЛ събота-неделя ИЛИ пък сьомга от Пикадили, че се затъжих за нея  Laughing В последните 2 седмици всеки ден мушках по малко рибка ииии.... ми се отрази много добре! Имам в хладилника и няколко други консерви риба, но те изостават, откакто четох че много се влошава качеството на такава риба, колкото и "усилия" да полагат производителите да ни убедят в обратното.... От консервите все пак гледм да е с малко калории (под 120-130 - има такива консерви с малки риби, шпроти,цаца) и освен това избирам само рибката, а соса и олиото не ям и изхвърлям накрая. Това допълнително смъква калориите, но ги смятам по обявената им стойност, за по-добра мотивация!  bowuu Е, няма да останат векове там, ама засега са у резерв  Peace

# 65
относно рибата... да споделя моята практика , оти съм морско чадо  Mr. Green
като излезе много риба от определен вид - примерно както на есен имаше много чернокоп(5-6лв/кг), паламуд (6-8лв/кг), преди това сафрид (5лв/кг), а цяло лято попчета и граца (ситен сафрид), миди също, купуваме и замразяваме. Всяка риба може да се замрази с вътрешностите се запазва малко по-дълго и по-добре - казват, че до 3-4 месеца, но по мои проби и до 5-6м е добра (по-едрата обаче) Паламуда се съхранява най-добре в леден блок (в шише от мин.вода пълно с вода се пуска рибока и се замразява така - после се пакетира добре с фолио/торбички)  казвам го, защото много обичам риба, а сега паламуда е 18лв/кг  Shocked
също така мариновам прясна риба (трае 2-3 месеца) или размразявам и мариновам  Peace
радко купувам риба извън есенното пазарене  Laughing но от време на време пангасиус и то защото го сварвам понякога по 2,99лв/кг на Кауфланд, или пушена сьомга, но ми иде мазничка . Рибни консерви не обичам, все ми дъха кофти  Whistling
п.п. пристрастена съм към изгодното пазаруване, далавера да има  Crazy
но голямата ми любов е пастървата  Heart Eyes шарана и тарама хайвера ги пропускам, щото са мноооого калорично, пък тооолкова вкусни
и на пук на вчерашния празник завърших деня с паламуд на скара и студена биричка  Mr. Green калориите ми са много, само 500 от бирата, така че...няма да се отчитам Blush

# 66
Eeex, колко хубаво си говорите за рибка...и аз обичам  Heart Eyes , основно хапвам пъстърва и пангасиус, на последното много харесвам, че не мирише.
Аз днес най-после си купих трици, та започвам и аз с хлебчето  Grinning, иначе си задържам, но ми предстои месечно неразположение, та колкото и режимно и нискокалорично да ми е яденето, не очаквам скоро да се появи минус  Rolling Eyes .

# 67
  • 1st floor
Добро утро!!!  Hug
Отчета за вчера ми е 1587 ккал, с 60% В, 18% Б, 22% М.

Кантара сутринта отчете -0,5 кг, а см - 1 см в паласковата област.  bowuu Това за 5-6 дена. Меря само паласките, че те са ми най-дразнещи и и проблемни. Mr. Green

За пангасиуса да кажа - това за мен е най-мръсната риба. Не стъпва у дома!  Naughty Иначе пъстървата ми е любимка!!! Heart Eyes

# 68
Непокорна - Добър напредък си отбелязала! Особено по паласките! Нали това те затрудняваше на МАКС? Бравус, бравус!   bouquet Flutter

Аз вчера доооста прекрачих калорийната ми граница за деня, днес вървя у същата посока - направо се изложих с 1 шоколад...  Rolling Eyes Мисля да се постегна от понеделник, ако не от утре, че до петъчното ми мерене да се пооправят нещата и да измеря нещо свястно и хубаво!   newsm78

# 69
  • 1st floor
Отчета за вчера:
1223 ккал. Въглехидратите пак ми избягаха на 65% . Rolling Eyes М - 16, П - 19.

Мерси, Маями. Предполагам, че не толкова паласките са се прибрали, а корема е спаднал, но все пак си е минус... Laughing

# 70
  • In transit
Цитат
За пангасиуса да кажа - това за мен е най-мръсната риба. Не стъпва у дома!  Naughty Иначе пъстървата ми е любимка!!! Heart Eyes

Подкрепям с 2 ръце! Ето и малко инфо: http://www.dietmindspirit.org/2008/01/30/why-you-shouldnt-eat-th … atfish-gray-sole/

Непокорна браво за минусчето!

# 71
Можете ли да ми кажете как да си сготвя елда? Никога не съм готвила/яла.  newsm78

# 72
Ох, като пускате инфо за пангасиуса, та се сещам за един познат, който работеше в хлебопекарна и обясняваше, че ако знаем как стават нещата, няма да ядем хляб  Twisted Evil , то аз и не ям хляб    Mr. Green

Непокорна, браво за минусчето и видимите резултати  Hug , ти нали редовно си правиш тричавото хлебче и трици в кисело мляко? Сигурно си знаеш, но да спомена, че триците употребявани системно, намаляват калориите от изконсумираните други храни...

# 73
Здравейте!  Grinning

Трябва да мислим по-позитивно за храните, колкото и лоши неща да се приказват за тях. Да кажа, че аз досега (от онзи ден) така и не съм намерил засичане на инфото, че мешането на зрели домати и калциеви храни е НЕ-полезно, дори нека кажа: откровено вредно! Сигурно нещата не са толкова зле с това и с другите храни тоже....  Flutter

Спорна и нискокалорична седмица!  Hug Peace

# 74
  • 1st floor
Добро утро, момичета и момче!!!

Отчета за вчера:
1263 ккал. 54 В, 18 П, 28 М.
Имам малка сметка на око, защото ядох един сос около 30 гр., не можах да разгадая какво има в него. Писала съм го майонеза.

Днес съм в чуденка какво да закуся, няма грам яйце в хладилника, а не ми се излиза... newsm78 Хайде, давайте някави ниско-въглехидратни идеи за закуска. Grinning

Непокорна, браво за минусчето и видимите резултати  Hug , ти нали редовно си правиш тричавото хлебче и трици в кисело мляко? Сигурно си знаеш, но да спомена, че триците употребявани системно, намаляват калориите от изконсумираните други храни...

Мерси за инфото. Не знаех, но се радвам да го чуя!!!  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт