МБАЛ Бургас - V

• 59 001
  • 785
  •   1
Отговори
# 585

Харесаха ми много няколко неща - първо бебчо ти го дават веднага,без да бързат да режат пъпната връв.Чакат я да спре да пулсира.
Освен това не захранват бебоците рутинно с АМ,само ако има проблем.
Това дали е истина или само за пред публиката?  newsm78

# 586

Харесаха ми много няколко неща - първо бебчо ти го дават веднага,без да бързат да режат пъпната връв.Чакат я да спре да пулсира.

Аз изрично питах,защото и двете неща са ми важни.Разбира се с уточнението,че това е,когато всичко е нормално.Точно като започвахме с обиколката изплака едно бебенце,точно като минавахме покрай залата.Направо ми стана едно такова...  newsm51 развълнувано!

# 587

Аз изрично питах,защото и двете неща са ми важни.Разбира се с уточнението,че това е,когато всичко е нормално.Точно като започвахме с обиколката изплака едно бебенце,точно като минавахме покрай залата.Направо ми стана едно такова...  newsm51 развълнувано!
А видя ли какво става в родилна зала?

# 588
При мен всичко си беше нормално с раждането, но не са ми давали малкия преди да му отрежат пъпната връв.Отрязаха я, изкъпаха го, повиха го , съответно на мен ми изкараха плацентата и тогава ми до дадоха да си го целуна.
Колкото до храненето наистина не дават АМ.Аз родих на 4.11 сутринта, а ми дадоха АМ мисля,че чак на 6-ти.. през това време трябва да слагаш бебето редовно през 3 часа на гърда.. помпа и т.н. Да , обаче на мен и капка коластра не ми потичаше, а бебето ми започна да плаче неистово.Аз тръгнах да ги разпитвам и да им казвам да ми дават АМ че бебето ми 48 часа ни капка не е хапнало, но не става ей така казваш и ти дават.Обясних,че нямам грам коластра, трябваше да мине педиатърът на визитация и тогава след като му обясних положението ми "предписа" АМ и като стана време за храненето ми донесоха и на мен АМ и си нахранин бебчето и се успокои.
За духалката- на мен ми донесоха, но не съм я пускала въобще.На мен лично ми беше добре в болницата.. Сега може да ви се е сторило на обиколката доста топло и на мен ми се стори така, но реално после сте само по една нощница, а не навлечени като сега, но не смятам ,че ще ви е студено де,, а и дори и да ви стане вариантът с духалката си е много добър.Добре,че разрешават Simple Smile

# 589
  • Бургас
Абе беше си студено, още повече, че като те качат от реанимацията, дето е 30 градуса, горе и 20 да е, пак ще се почувства разликата. Видях, че и разни други бащи мъкнеха духалки, та не сме само ние. Даже акушерките и те съветват ако ви е студено, близките да носят печка.

Аз пък не се цедих въобще - гърдите ми не бяха напрегнати, кърмата слезе на 3-4 ден някъде. Питах докторката на детските дали да ходя да се цедя, тя ми каза, че ако бебето изсуква добре гърдата е по-добро от всякаква помпа. Посъветва ме само ако са напрегнати гърдите, подути, много тежат, или вдигна температура, тогава да ходя.
Момичето, с което бяхме в стаята, направо течеше и й бяха много напрегнати гърдите, та ходи и се цеди.

Отношението на акушерките и долу, и горе, и на санитарките дори беше много приятно. Ние се наложи да поостанем повече, дори храна ни предлагаха, нищо, че бях изписана вече и стоях само заради бебето.

За АМ е вярно - изписва се от детските лекари. Ако видят, че остава и не го даваш на бебето, го спират. Но пак ти го предлагат вечер, ако случайно нощем не успееш да кърмиш, да не реве бебето.
Термометър си носех, но питаха дали имаме и до караници не се стигна Laughing

# 590
  • До морето :)
Сестра ми роди преди 2 седмици, и тя каза, че е студено. За АМ е така, дават в краен случай или при секцио. За пъпната връв - и на двете им я отрязаха веднага, но аз съм нямала предпочитания. Още повече, че на малката ѝ беше 3 пъти увита около врата. Иначе и двете почти веднага ми ги показаха и си ги целунах. Измиха ги, претеглиха ги, измериха ги, завиха ги и ми ги дадоха. (А бе, само моите ли ми изглеждаха много грозни първите няколко часа? ) Ако таткото е пред Родилна зала по време на раждането - може веднага и на него да му покажат бебето, но не е гаранция. Мои познати така са си ги видели веднага, моя мъж и с двете чака на асансьорите.

# 591
 Laughing Laughing Значи всичко може да се оправи, само това с термометрите ще си остане.

Сестра ми, живот и здраве, ще ражда. За това се интересувам.  Simple Smile

# 592
Като раждах голямата, не ни искаха термометри. Обаче им ги окрали и затова. Ако не си носиш - ще ти дадат така или иначе де. Ние с моята съквартирантка не си носихме чаши, но си поискахме чай. Специално ни направиха, че и чаши ни намериха   Laughing

# 593
Като раждах голямата, не ни искаха термометри. Обаче им ги окрали и затова. Ако не си носиш - ще ти дадат така или иначе де. Ние с моята съквартирантка не си носихме чаши, но си поискахме чай. Специално ни направиха, че и чаши ни намериха   Laughing
Чай ли? Преди 6 години повръщах върху себе си. Защото бях със секцио, още не бях раздвижена, не бях ставала въобще и не ми дадоха дори съд, в който да повръщам. Казаха ми "вземи си един лигнин и повръщай върху него". Както и да е, важното е, че аз и детето сме живи и здрави.  Simple Smile

# 594
Ужас!  Sick

# 595
  • Бургас
Ние с моята съквартирантка не си носихме чаши, но си поискахме чай. Специално ни направиха, че и чаши ни намериха   Laughing

Тез пък и чай пили, връзкарки hahaha
Мен една акушерка така усилено ме агитираше да опитам кюфтета с бял сос, че се предадох. А въобще не ядях от болничната храна. В интерес на истината не бяха лоши кюфтетата Simple Smile

# 596
Мне,нямаше как да видим какво става в родилна зала,пък и татковци имаше с нас  newsm03 Все едно аз докато раждам и да ми надничат някакви любопитни!  smile3512

А за духалките - ще си подготвим по една на нисък старт,пък ще се носи ако намръзнем.

А за пъпната връв акушерката каза,че ако всичко е нормално я прерязват,когато спре да пулсира.Абе то страшна работа - чай,кюфтета с бял сос!Хотелско обслужване

# 597
  • Бургас
Аз се шегувах, че съм като на СПА - храна ми носят, от прозореца си морето гледам, компютър имам с интернет, телевизия... Бая дни прекарах заради детето Confused

# 598
Ми да ви кажа момичета...молете се да не раждате в сряда на обяд. Ще ви кажа защо! Аз когато отидох на ОВ имаше едно момиче тъкмо беше родило и изглеждаше като след центрофуга. Та си помислих Боже дано не раждам в сряда... Познайте... Не стига че в сряда ми и в 12ч родих до 12.30 ме шиха и в момента, в който свършиха мъките ми с шиенето и се отпуснах да си треперя на воля и главната акушерка със замах отвори вратата и се чу " Това е родилна зала даже имаме едно майче току що родило тя може да ви каже какво е чувството...(аз мълча и се хила тъпо) обаче на нея не и се говори още " Grinning Grinning Grinning Смяяях! Умрях от срам. А те всички бъдещи майки и бащи ме гледат с умиление и възхищение. Simple Smile Та внимавайте какво си мислите като влезнете в родилното да разглеждате Wink

# 599
Аз затова казвам,че ще се ядосам ако ми нахълтат по това време.За щастие ние решихме с ММ,че ще присъства(при условие,че стои САМО до главата ми,естествено Naughty Naughty Naughty),така че  да сме на спокойствие.
Абе аз забравих да питам родилната зала е самостоятелна,ами преди това,къде сме с ММ,докато ми върви разкритието?Не видях самостоятелна предродилна... Thinking

Общи условия

Активация на акаунт