Изследване на ХОРМОНИ – 6 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 87 103
  • 791
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте! Замислила съм тия дни да си направя тест за инсулинова резистентност. Последното изследване, което си правих, беше на тестостерона-2,09(реф. 2,9), което според мен е добре...но не знам, вие ще кажете. И тъй като и гинето ми изписа Диане 35 да пия, ми се иска да направя и този тест, преди да започна наново с противозачатъчните. А си мисля, че с тези хапчета пак няма да ми се реши проблема с акнето или ако стане, то ще е временно. Иска ми се да се оттърва от тях завинаги.  Cry
Та...знаете ли горе долу знаете с каква продължителност е този тест?

# 136
  • София
Здравейте! Замислила съм тия дни да си направя тест за инсулинова резистентност. Последното изследване, което си правих, беше на тестостерона-2,09(реф. 2,9), което според мен е добре...но не знам, вие ще кажете. И тъй като и гинето ми изписа Диане 35 да пия, ми се иска да направя и този тест, преди да започна наново с противозачатъчните. А си мисля, че с тези хапчета пак няма да ми се реши проблема с акнето или ако стане, то ще е временно. Иска ми се да се оттърва от тях завинаги.  Cry

2 часа - кръв се взема на 0, 60 и 120 мин.
Сутрин рано, на гладно

# 137

2 часа - кръв се взема на 0, 60 и 120 мин.
Благодаря, Денис.   bouquet
Сутрин рано, на гладно

# 138

Дайте ми кураж, навсякъде чета, че жени с висок пролактин имат проблеми със забременяване, а аз много искам бебе вече...
Здравей,
да ти кажа много не ми се вярва пролактина от самосебе си да влезе в норма. Но има лечение, ако това ти дава някакво успокоение.
Всички тук искат бебе и се борят за това, пожелавам ти скоро да имаш бебе както и на всички момичета които искат това. Peace

# 139
Denis, само искам да те попитам назначиха ми друго излседване на Тестостерон - той не зависи кой ден ще го изследваш нали? Ако са високи границите това значи, че имам ПКЯ и какво е решението от тук насетне? Съответният гинеколог ми обясни, че трябва да си правя Лапароскопия - може ли да се мине без нея? Утре наобед ще ги взема и веднага ще пиша. Иначе като цяло ще ида и на специалист в Плевен, за да даде диагноза, понеже на този много вяра му нямам.

# 140
Скрит текст:
Знаете ли дали в лабораториите на Цибалаб правят изследване за инс.резистентност ? Embarassed

# 141
Здравейте и от мен , имам проблем с подуване и МЦ ,и гинеколожката ми каза да си направя тест за инсулинова резистентност , някой знае ли как се прави,междувременно другата седмица ще изследвам и кортизол + TSH + FT4 ,слагам и снимка на старите ми изследвания -някой знае ли от какво може да се повиши кортизола и как да се намали ?  newsm78

# 142
  • София
Скрит текст:
Знаете ли дали в лабораториите на Цибалаб правят изследване за инс.резистентност ? Embarassed

Да, правят, но се обади преди това - може да трябва да си носиш Глюкоза, вода и чаша Simple Smile
Изследването се прави сутрин на гладно и отнема 2 часа - взема се кръв на 0, 60 и 120 мин.

# 143
Здравейте и от мен , имам проблем с подуване и МЦ ,и гинеколожката ми каза да си направя тест за инсулинова резистентност , някой знае ли как се прави,междувременно другата седмица ще изследвам и кортизол + TSH + FT4 ,слагам и снимка на старите ми изследвания -някой знае ли от какво може да се повиши кортизола и как да се намали ?  newsm78

До колкото знам от Денис, кортизола пада със спокойствие и тичане.
Като те чета ми се струва, че чета себе си....може ли да ми пишеш на лс какъв точно е проблема ти с подуването и мц? Благодаря ти Peace

# 144
  • София

.......... тест за инсулинова резистентност , някой знае ли как се прави............

Орален глюкозотолерантен тест (ОГТТ}

# 145
Благодаря Ви момичета , другата седмица ще ида да ме изследват да видим  Peace
Да,мислех си да започна да тичам също.
 Съншайн , разбира се , ей сега  Hug

# 146
Кортизолът е стресов хормон, който се отделя от надбъбречните жлези.Изследвай пак стойностите му.
И се консултирай с лекар.Другите хормони са ти добре.

# 147
Да,засега мисля само него да пусна ,после и инсулиновата резистентност ,и по-нататък другите два хормона  Peace
Не усещам да се стресирам ,но да видим какво ще излезе

# 148
Denis, само искам да те попитам назначиха ми друго излседване на Тестостерон - той не зависи кой ден ще го изследваш нали? Ако са високи границите това значи, че имам ПКЯ и какво е решението от тук насетне? Съответният гинеколог ми обясни, че трябва да си правя Лапароскопия - може ли да се мине без нея?  Иначе като цяло ще ида и на специалист в Плевен, за да даде диагноза, понеже на този много вяра му нямам.

# 149
Привет момичета, записвам се и аз в темата. Имам всички симптоми на хашимото и потвърдено изменение на щитовидната жлеза. Ходих при проф. Каменов на преглед. След ехографията на яйчниците каза, че с тях няма проблем, а жлезата е изменена (каквото и да значи това - беше твърде лаконичен). Прати ме да си изследвам 15 хормона и като съм готова да отида пак. Днес обаче пуснах само щитовидните, защото за другите трябва да чакам цикъл (ако изобщо ми дойде).
Моля ако някой има възможност да изкаже мнение за изследванията ми от днес :
ТАТ 205,40
МАТ 7,91
TSH 6,130
FT4 12,91

Общи условия

Активация на акаунт