Изследване на ХОРМОНИ – 6 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 87 136
  • 791
  •   1
Отговори
# 180
От ЗК не се поемат мисля, че само ТАТ и МАТ. За половите хормони- направление от гинеколог, като е хубаво да се пусне на отделно направление прогестерона, за да се използва 7 дни след доказана О. иначе ги пускат всички на 3-ти ден и не върши работа. За хормоните за щит. жлеза- направление от ендокринолог. За направление за ендокринолог и гинеколог- направление от личния.
На мен гинеколожката ми каза, че само един хормон на ЩЖ се поема от ЗК и да проверя при ДжиПи-то. Но на нея нямам доверие, зная че ще ме подхлъзне  си гледах в списъка на Цибалаб, за изследвания, които се поемат от НЗОК. Човек трябва да търси правата си, но аз стигнах само до направление за гинеколог, а него едвам "измолих" да ми пусне хормони...

# 181
Ето и моите резултати на репродуктивни хормони /правени на 3-ти ден от м.ц./

Име на теста(изследване)         Резултат       Единици    Референтна стойност    Метод
LH         10.7        U/l      2.4 - 12.6      ECLIA
FSH         10.3        U/l      3.5 - 12.5      ECLIA
Естрадиол    H     1242        pmol/l      46 - 607      ECLIA
Тестостерон         0.4        nmol/l      0.2 - 2.9      ECLIA

Какво е вашето мнение?

Следващата седмица съм на преглед за даване на зелена светлина за бебеправене след абразио преди 3 месеца  Rolling Eyes

Може да имаш киста, не чакай 1 седмица, отиди веднага да те видят на УЗ

Ще чакам да пишеш

Здравей Денис,

понеже не бях в страната, успях да отида едва вчера. Имам задържани фоликули и затова ми е висок естрадиола! Предписаха ми Дуфастон от 16-ти ден на цикъла.
Според док се случвало и нямало нищо притеснително  Rolling Eyes

На 3-4ден от следващия цикъл трябва да отида да ме видят какво е положението

# 182
  • София
Ето и моите резултати на репродуктивни хормони /правени на 3-ти ден от м.ц./

Име на теста(изследване)         Резултат       Единици    Референтна стойност    Метод
LH         10.7        U/l      2.4 - 12.6      ECLIA
FSH         10.3        U/l      3.5 - 12.5      ECLIA
Естрадиол    H     1242        pmol/l      46 - 607      ECLIA
Тестостерон         0.4        nmol/l      0.2 - 2.9      ECLIA

Какво е вашето мнение?

Следващата седмица съм на преглед за даване на зелена светлина за бебеправене след абразио преди 3 месеца  Rolling Eyes

Може да имаш киста, не чакай 1 седмица, отиди веднага да те видят на УЗ

Ще чакам да пишеш

Здравей Денис,

понеже не бях в страната, успях да отида едва вчера. Имам задържани фоликули и затова ми е висок естрадиола! Предписаха ми Дуфастон от 16-ти ден на цикъла.
Според док се случвало и нямало нищо притеснително  Rolling Eyes

На 3-4ден от следващия цикъл трябва да отида да ме видят какво е положението

Да, случва се и може да е нормално, ако е само 1 път в годината, но ако е по-често може да показва проблем.
Трябва да следиш О. и да си сигурна, че всеки МЦ има О.

Дано фоликулът бързо да претърпи обратно развитие

# 183
Благодаря, Денис!

А аз и друго се чудя - със задържани фоликули възможно ли е забременяване по принцип?  Rolling Eyes
Че никак не ми се иска да изпускаме и този месец...  Cry Cry Cry

# 184
  • София
Благодаря, Денис!

А аз и друго се чудя - със задържани фоликули възможно ли е забременяване по принцип?  Rolling Eyes

Почти - не, ако има някакъв шанс, то той е много, много малък.

# 185
Благодаря, Денис!

Скрит текст:
Aм... малко извън темата, но какво се случва с тези задържани фоликули? В яйчниците ли се задържат? Tired

# 186
  • София
Благодаря, Денис!

А аз и друго се чудя - със задържани фоликули възможно ли е забременяване по принцип?  Rolling Eyes

Скрит текст:
Aм... малко извън темата, но какво се случва с тези задържани фоликули? В яйчниците ли се задържат? Tired

Знаеш какво е О., нали? - всеки МЦ в един от яйчниците се образува фоликул, който расте и се развива и когато достигне определен размер /средно 22-24мм/ се пука и от него излиза яйцеклетката /и тръгва по яйчниковата тръба и ако срещне сперматозоиди - става оплождане, респ. жената забременява/

Ако фоликула не успее да се пукне, но е достигнал размери за О. - се нарича задържан фоликул
Ако този неспукан фоликул продължи да нараства и достигне 30мм се нарича вече киста, най-често функционална или фоликулярна, която с идването на М. търпи обратно развитие или се пука

# 187
  Денис, това което казваш за задържаните фоликули и не забременяването
Скрит текст:
на мен д-р Калева винаги ми го е опровергавала. Дори има случаи, в които фоликулите или вече кисти растат с плода и към 3-ти месец на бременността вече се оказва, че са изчезнали. А и не е ли възможно да си има задържан фоликул в единия яйчник, а другия да си овулира с качествена яйцеклетка и да стане оплождане?

Днес пусках СА 125. Резултата е 22,20 U/ml при реф. ст-ст <35  newsm78

# 188
  • София
Скрит текст:
на мен д-р Калева винаги ми го е опровергавала. Дори има случаи, в които фоликулите или вече кисти растат с плода и към 3-ти месец на бременността вече се оказва, че са изчезнали. А и не е ли възможно да си има задържан фоликул в единия яйчник, а другия да си овулира с качествена яйцеклетка и да стане оплождане?

Не казвам, че не може да се случи - а че вероятността е малка.

Резултатът  е  ок.  Кой ти назначи този маркер? / Браво, малко лекари го правят/

# 189
Извинявам се, зададох въпроса си и в друга тема, но ще си позволя с риск да стана досадна да потърся и Вашето мнение тук:

След спермограма и консултация с уролог-андролог, той назначи на мъжът ми изследване на хормони. По получените резултатати от лабораторията е видно, че два от хормоните му включително тестостерона са доста под долната граница на реф. стойности. Та той има час отново при този андролог във вторник, за да разчете резултатите и да назначи евентуално лечение (има и други проблеми, но въпроса ми е за хормоните) - та аз все си мисля, че при някаква нередност с хормоните, би следвало той да се консултира и с ендокринолог. Какво бихте ме посъветвали да потърсим ли ендокринолог, или да се доверим на мнението на андролога, който е назначил това изследване (изследване на FSH, LH, пролактин, тестостерон и още един беше, но забравих кой)? Дали мога да имам доверие, че уролог-а би назначил адекватно лечение или да потърсим и експертно мнение на специалист в областта на ендокринологията?

Благодаря предварително

# 190
Скрит текст:

Не казвам, че не може да се случи - а че вероятността е малка.

Резултатът  е  ок.  Кой ти назначи този маркер? / Браво, малко лекари го правят/

д-р Петя Генчева, след като видя задържаните 2 фоликула в левия яйчник и може би заради по- дългия ми цикъл. Не знам по каква причина точно, не се обоснова. В десния няма помен от ПК. Фоликулите в броеничка, които имах са изчезнали. Каза че там положението е чисто. Мисля, че спомена ЛУФ , но няма да се доверявам на мнение без ФМ. Иначе ми изписа, за сега само Инофолик за подобряване дейността на яйчниците. Смятам ако правя ФМ да си е при докторката при която ходя от доста време. д-р Ганчева я посетих по- скоро за 2-ро мнение. В колебание съм  Rolling Eyes
Последен спам на хубавата тема:
Скрит текст:
мислиш ли, че този тест е положителен или трябва тестовата черта да е по- наситена. И без това съм решила да правя тестове поне 10 дни, но не знам какво да гледам вече и как да го отбележа в графиката  Rolling Eyes

http://alfa.kachi-snimka.info/images-2013/bwy1362663070u.jpg

# 191
  • София
Tonichka
Мисля че е (+).

Когато имаш обаче задържан фоликул, не може да се вярва на тестовете за О. както и на БТ

# 192
  • София
Мили дами, имам мноого важен въпрос към вас и се надявам тук да е мястото, тъй като е хормонален Simple Smile

Ние смятаме да бебеправим... Само че аз в момента пия противозачатъчни.
Ще ходя на гинеколог, разбира се, ще се консултирам, ще направя изследвания... Но преди това ми се ще да питам и вас - вярно ли е, че трябва да има поне 6 месеца пауза между спирането на хапчетата и опитите? Чух някъде, че можело да се увреди плода или може въобще да не забременея, заради скорошното пиене на хормони.

# 193
  • София
Мили дами, имам мноого важен въпрос към вас и се надявам тук да е мястото, тъй като е хормонален Simple Smile

Ние смятаме да бебеправим... Само че аз в момента пия противозачатъчни.
Ще ходя на гинеколог, разбира се, ще се консултирам, ще направя изследвания... Но преди това ми се ще да питам и вас - вярно ли е, че трябва да има поне 6 месеца пауза между спирането на хапчетата и опитите? Чух някъде, че можело да се увреди плода или може въобще да не забременея, заради скорошното пиене на хормони.

Не е вярно - може да започните опитите веднага след спиране на ОК.

След спиране а ОК може да се получи:
- хормонален дисбаланс - тогава няма О. и трябва да мине време докато се нормализират хормоните, най-често това става за 2-3 до 6 месеца.
- многоплодна бременност - функцията на яйчниците е била подтискана дълго време с ОК и след неговото спиране вместо 1 може да се образуват повече яйцеклетки.

# 194
Здравейте момичета, моля за малко помощ. Онзи ден бях на гинеколог (10 ден от цикъла) заради зацапвания и болки. Констатира следното: според нея тогава бях в овулация (въпреки, че нормално ми е около 14 тия ден) с хубав фоликул, но лигавицата на матката е тънка само 6 мм (обикновенно ходя на прегледи около ову и винаги съм имала нормално удебелена лигавица). За зацапването ми предписа дуфастон. На единия яйчник има наредени фоликулчета. Питах я дали да си пусна хормони и отговора беше хормони се пускат в началото на цикъла, което си го знам. В момента съм в чуденка за 2 неща. От понеделник трябва да почна дуфастона- дали да го пия без да съм правила изследвания, да не разбъзика още нещата. Второто ми питане е дали тънката лигавица е показател, че ми е нисък естрогена. Какво ще ме посъветвате да изчакам ли с дуфастона и да си самоназнача едни хормонални изследвания, за да видя реалното положение  newsm78 newsm78 newsm78
След някоколко месеца ще започваме да бебеправим и искам да съм сигурна, че всичко е наред поне на първо четене. ДоФторката казва, че и с тънка лигавица може да се забременее  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт