Изследване на ХОРМОНИ – 6 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 87 153
  • 791
  •   1
Отговори
# 195
Привет момичета, моля за помощ за поредните ми изследвания

LH ( Лутеинизиращ Хормон )

6.94

IU/l

М: 1.7-8.6; Ж: фол. 2.4-12.6, овул. 14-96, лут. 1.0-11.4, мен. 7.7-59

FSH ( Фуликул Стим. Хормон )

6.22

IU/l

М: 1.5-12.4; Ж: фол. 3.5-12.5, овул. 4.7-21.5, лут. 1.7-7.7, мен. 25.8-134.8

Estradiol (Естрадиол)

127.70

pmol/l

М:28-156;Ж: 1-10г.22-99.1,фол. 46-607 овул. 315-1828, лут. 161-774, мен. до201

Progesterone ( Прогестерон )

1.16

nmol/l

М: 0.7-4.3; Ж: фол. 0.6-4.7, овул. 2.4-9.4, лут. 5.3-86, мен. до 2.5

Testosterone ( Тестостерон )

0.96

nmol/l

Ж:0.22 - 2.9; М: >17г. 9.9-27.8;13-17г. 0.98-38.5;7-12г. 0.1-2.37;1-6г. 0.1-1.12
Благодаря Ви предварително Simple Smile

# 196
  • София
Здравейте момичета, моля за малко помощ. Онзи ден бях на гинеколог (10 ден от цикъла) заради зацапвания и болки. Констатира следното: според нея тогава бях в овулация (въпреки, че нормално ми е около 14 тия ден) с хубав фоликул, но лигавицата на матката е тънка само 6 мм (обикновенно ходя на прегледи около ову и винаги съм имала нормално удебелена лигавица). За зацапването ми предписа дуфастон. На единия яйчник има наредени фоликулчета. Питах я дали да си пусна хормони и отговора беше хормони се пускат в началото на цикъла, което си го знам. В момента съм в чуденка за 2 неща. От понеделник трябва да почна дуфастона- дали да го пия без да съм правила изследвания, да не разбъзика още нещата. Второто ми питане е дали тънката лигавица е показател, че ми е нисък естрогена. Какво ще ме посъветвате да изчакам ли с дуфастона и да си самоназнача едни хормонални изследвания, за да видя реалното положение  newsm78 newsm78 newsm78
След някоколко месеца ще започваме да бебеправим и искам да съм сигурна, че всичко е наред поне на първо четене. ДоФторката казва, че и с тънка лигавица може да се забременее  newsm78

Нещо не разбрах?!
В началото на МЦ имаш зацапване /10 ден от МЦ/ и затова ти назначават Дуфастон?!
Колко мм беше фоликулът?
За МЛ не се притеснява - тя още ще нарастне

# 197
  • София
Привет момичета, моля за помощ за поредните ми изследвания

LH ( Лутеинизиращ Хормон ) 6.94IU/l  М: 1.7-8.6; Ж: фол. 2.4-12.6, овул. 14-96, лут. 1.0-11.4, мен. 7.7 59
FSH ( Фуликул Стим. Хормон ) 6.22 IU/l М: 1.5-12.4; Ж: фол. 3.5-12.5, овул. 4.7-21.5, лут. 1.7-7.7, мен. 25.8-134.8
Estradiol (Естрадиол) 127.70 pmol/l М:28-156;Ж: 1-10г.22-99.1,фол. 46-607 овул. 315-1828, лут. 161-774, мен. до201
Progesterone ( Прогестерон ) 1.16 nmol/l М: 0.7-4.3; Ж: фол. 0.6-4.7, овул. 2.4-9.4, лут. 5.3-86, мен. до 2.5
Тestosterone ( Тестостерон ) 0.96 nmol/l Ж:0.22 - 2.9; М: >17г. 9.9-27.8;13-17г. 0.98-38.5;7-12г. 0.1-2.37;1-6г. 0.1-1.12
Благодаря Ви предварително Simple Smile

Супер са

# 198
Денис закапването ми е от няколко месеца преди цикъл (например миналия месец започна седмица преди М, а този месец 4 дни преди М) и няколко дни след М. Двете неща, за които се съмнявах беше спад на прогестерона или ендометриоза. За ендометриоза към момента няма съмнения, защото няма шоколадови кисти (въпреки, че може да е в по-ранна фаза, в която не се вижда на УЗ). Болката ниско в корема според лекарката е от колит. Извинявам се, че не бях изчерпателна първия път.   bouquet

Фоликулът не го мери точно, но каза, че е около 18 мм. Пак казвам според мен овуто трябва да ми е утре (днес имам и слузеста ЦС) не меря БТ и не правя тестове за Ову.

# 199
благодаря denis_d Simple Smile

# 200
  • София

Денис закапването ми е от няколко месеца преди цикъл (например миналия месец започна седмица преди М, а този месец 4 дни преди М) и няколко дни след М. Двете неща, за които се съмнявах беше спад на прогестерона или ендометриоза. За ендометриоза към момента няма съмнения, защото няма шоколадови кисти (въпреки, че може да е в по-ранна фаза, в която не се вижда на УЗ). Болката ниско в корема според лекарката е от колит. Извинявам се, че не бях изчерпателна първия път.   bouquet

Фоликулът не го мери точно, но каза, че е около 18 мм. Пак казвам според мен овуто трябва да ми е утре (днес имам и слузеста ЦС) не меря БТ и не правя тестове за Ову.

Разбрах  Simple Smile

Ако фоликулът е бил 18мм , О. трябва да е до 2-3 дни след прегледа.
Дуфастонът няма да създаде  хормонални проблеми, напротив, той само подпомага МЦ.

МЛ нараства средно с 10мм,  като 10-12 до 14мм е нормална, но ако е над 16мм се води Хиперплация на ендометриума и това състояние е опасно.
МЛ нараства по-бързо до О. и малко по-бавно след О. до 7 ден /след О./

# 201
denis_d благодаря много   bouquet, утре си купувам дуфастона и понеделник почвам. Хванаха ме лудите и си купих тестове за овулация, поне О да видя дали си е на 14 ден. Първият тест е отрицателен (с по-бледа втора чертичка) да видим утре как ще е .

# 202
  • София
denis_d благодаря много   bouquet, утре си купувам дуфастона и понеделник почвам. Хванаха ме лудите и си купих тестове за овулация, поне О да видя дали си е на 14 ден. Първият тест е отрицателен (с по-бледа втора чертичка) да видим утре как ще е .
Това е добре,  но пика на ЛХ може и да е минал
О. настъпва от 12 до 48 час след пика на ЛХ / или след (+) тест за О.

Тестовете за О. се правят в един и същи час / от 15 до 18.00 - избираш един час и го спазваш/ като  2-3-4 часа не си пила вода и пишкала

# 203
Оспамих темата с мен, знам, че може да съм изпуснала Ото, но това ще стане ясно, ако утре няма и бледи чертички. Принципно яйчника си ме боли и повече се надявам утре да видя две еднакви чертички на теста. Спазвам изискванията за тестване   
bouquet  bouquet  bouquet за теб Денис, винаги си много любезна и отзивчива!

# 204
  Мая ,
1-во, никой не е оспамил достатъчно една тема, когато иска да изясни притеснения си  Peace
и 2-ро- успех  Wink

И като сте зачоплили темата за тестовете.
Скрит текст:
Аз съм много учудена след вчерашния ми положителен тест за О.
http://alfa.kachi-snimka.info/images-2013/viu1362755766h.jpg
днешния http://alfa.kachi-snimka.info/images-2013/bfi1362845810u.jpg показва, че пика на ЛХ е минал. Възможно ли е ЛХ да има такъв бърз пик и за 24 часа така да падне, че да не се отчете изобщо на следвашия ден. Очаквах поне леко да има 2-ра черта. newsm78
Може ли малко повече инфо за това как нараства ЛХ, за да достигне над 20 еденици ( над колкото започваа да отчита теста) и какво се случва след пика. И ако е по- наситена чертата, значи ли това че ЛХ е по- висока стойност от 20 или не може да се конкретизира.
Някъде мисля, че съм чела, че рязкото покачване на хормона е добър знак  newsm78

# 205
Tonichka, за мен тестът за О е положителен на 8 март.Надявам се да го оползотворите подобаващо Wink Другото, което питаш е излишно задълбаване.Казвам го с най-добро чувство Hug

# 206
  • София
Tonichka

ЛХ нараства рязко и рязко пада. На самия тест пише какви нива засича - средно е 20mlU/ml, но ЛХ се повишава доста над тази стойност
Нормално, пика на ЛХ трае 24 часа- от покачването до понижаването
О. настъпва от 12 до 48час след пика на ЛХ - т.е. пука се фоликула

# 207
  • София
Не е вярно - може да започните опитите веднага след спиране на ОК.

След спиране а ОК може да се получи:
- хормонален дисбаланс - тогава няма О. и трябва да мине време докато се нормализират хормоните, най-често това става за 2-3 до 6 месеца.
- многоплодна бременност - функцията на яйчниците е била подтискана дълго време с ОК и след неговото спиране вместо 1 може да се образуват повече яйцеклетки.

Денис, нещо не разбрах... хем не е проблем да се бебеправи след спиране, хем може да се получи хормонален дисбаланс... Значи е най-добре да се изчакат поне 4-5 месеца, придружени от хормонални изследвания..?
Или е най-добре (както аз мисля) да ги спра, да си направя изследвания (може и да няма дисбаланс, знам ли) и да се решава тожава.

# 208
  • София
Не е вярно - може да започните опитите веднага след спиране на ОК.

След спиране а ОК може да се получи:
- хормонален дисбаланс - тогава няма О. и трябва да мине време докато се нормализират хормоните, най-често това става за 2-3 до 6 месеца.
- многоплодна бременност - функцията на яйчниците е била подтискана дълго време с ОК и след неговото спиране вместо 1 може да се образуват повече яйцеклетки.

Денис, нещо не разбрах... хем не е проблем да се бебеправи след спиране, хем може да се получи хормонален дисбаланс... Значи е най-добре да се изчакат поне 4-5 месеца, придружени от хормонални изследвания..?
Или е най-добре (както аз мисля) да ги спра, да си направя изследвания (може и да няма дисбаланс, знам ли) и да се решава тожава.

Простичко казано  - след като се спре приема на  ОК:
-  или ще има О. или
-  няма да има О.
Когато няма О. - това състояние се нарича хормонален дисбаланс - и да искаш няма как да заченеш и трябва да чакаш момента, когато ще имаш О. / или когато хормоните се нормализират/

# 209
Благодаря за включването, момичета  Hug
Полезни както винаги
 Аня, май наистина задълбавам повече от нужното. Важното е да сме уцелили момента и от тук започва дългото двуседмично чакане  Crazy
Днес след обяд започна и придърпване ту в левия, ту в десния яйчник и се надявам фоликула да се е пукнал.
Странно, че направих и втори тест днес в 19:00h и беше с видима тестова черта ( а този в 16:00h съм го показала. Само контролна има). Но си е отрицателен. Все пак ще правя още няколко дни...

РоЗи, след 6 годишен прием на Жанин, 2-3 месеците след спирането му си усетих ясно О. Това усещане съответно беше ново за мен и за това предположих, че е съм в овулация. Но тогава още се пазехме, защото и аз като теб смятах, че трябва да се наместят хормоните. И док. ми е казвала, че не е нужно да чакаме ама нали "все знам"  ooooh! . След няколко месеца започна да ми се обърква цикъла. Ако питаш мен- действайте си и не чакайте нищо. Времето ще покаже. Успех  Peace

Общи условия

Активация на акаунт