Изследване на ХОРМОНИ – 6 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 87 051
  • 791
  •   1
Отговори
# 300
Много благодаря! Страх ме е да се зарадвам все още.

# 301
Денис, само Л-Тироксин ми е предназначен, да - без Селен
УЗ+изследванията, от които само TSH и пролактин ми е завишен. Иначе ТАТ и МАТ, имаш може би предвид (анти-тг и анти-тро)  newsm78 Анти-тг ми е малко над нормата, иначе другия си е в норма .
Anti-Tg - 394.0 ref - do 115
 Тази седмица ще взема и 2ро мнение, имам час за друг ендокринолог ...

# 302
  • София
Ще го изследвам след седмица контролно.Преди 3 седмици ми беше 2.70.
Моля те, пиши какъв е резултатът, ще чакам Simple Smile

# 303
  • София
Денис, само Л-Тироксин ми е предназначен, да - без Селен
УЗ+изследванията, от които само TSH и пролактин ми е завишен. Иначе ТАТ и МАТ, имаш може би предвид (анти-тг и анти-тро)  newsm78 Анти-тг ми е малко над нормата, иначе другия си е в норма .
Anti-Tg - 394.0 ref - do 115
 Тази седмица ще взема и 2ро мнение, имам час за друг ендокринолог ...

И според мен трябва втори мнение.
Ще чакам да пишеш

# 304
# 305
Денис, благодаря ти за коментарите от графиката,но ще те преследвам с въпроси и тук Hug
Днес си получих резултатите от хормоните.Правени са на 7-ми ден след О.(О. е доказана с фоликулометрия)

Прогестерон - 29.44
Пролактин - 585.81
Странно ,че на изследванията няма реф.ст-ти  newsm78,но лабораторията е към Лаборекспрес,където обикновенно Пролактина е реф.ст.127 - 637.
Имала съм проблем с пролактина и преди около година,тогава  пих Достинекс през 7дни по 1 таблетка,днес ми го изписаха половин табл. през 7 дни.
Въпроса ми е какво влияние има Достинекса върху О. И как така си имах идеална О. този месец с тези ст-ти на пролактин?Възможно ли е  с този пролактин да си имам О.,но яйцеклетката да е некачествена и там да е проблема?А на ЛФ влияе ли,че беше само 11 дни?
И последен въпрос-с Достинекса правилно ли ще отчитат тестовете за О. и графиката ще се влияе ли от него?
Много въпроси станаха,съжалявам ,но главата ми ще гръмне от притеснение ooooh!

Последна редакция: вт, 09 апр 2013, 19:47 от whiteflower

# 306
Ако Ендокринологът работи съвместно с АГ и има познания и опит със стерилитета - да, но ако е обикновен Ендокринолог в някоя си поликлиника, може и да не помогне.
Напр. д-р Владимиров е АГ, но е с много добри познания /и опит/ за ендокринния стерилитет
Благодаря за отговора, Денис! Peace
Значи не всеки гинеколог може да помогне при ендокринен проблем?!

# 307
здравейте, чета темата ви за хормоните и попадам на "......няма Хашимото....". Т.е. ако имаш поставена диагноза Тироидит на Хашимото означава ли, че не можеш да забременееш?

# 308
  • София
здравейте, чета темата ви за хормоните и попадам на "......няма Хашимото....". Т.е. ако имаш поставена диагноза Тироидит на Хашимото означава ли, че не можеш да забременееш?

Не, не означава, че не може да се забремеене / въпреки че може да е причина за неизяснен стерилитет/
Но по време на бременността може да се развие хипотиреоидизъм, има повишен риск за плода, повишена честота на спонтанни аборти, и т.н.

# 309
Денис, ТСХ ми е 1.78 след месец Л-тироксин от 75 мг.Предният месец ми беше 2.70. Другата седмица ще се видя с Начев да видим как ще регулира дозата.

# 310

Не, не означава, че не може да се забремеене / въпреки че може да е причина за неизяснен стерилитет/
Но по време на бременността може да се развие хипотиреоидизъм, има повишен риск за плода, повишена честота на спонтанни аборти, и т.н.
И за да се избегнат тези проблеми, когато настъпи бременност какво е препоръчително и задължително да се направи?
В случая, за да се стигне до бременност ТСН колко трябва да бъде?

# 311
  • София

Хора с много високо ТСХ също забременяват. Аз например забременях с около 5, няколко мацки с около 10. Препоръчително е да е под 2 обаче  Peace
По принцип при стойност над 2 се води, че може да е причина за незабременяване.

# 312
  • Бургас
Последно четох за една жена, забременяла с ТСХ около 52 /или там накъде беше, над 50/. Така че за забременяване, се забременява, обаче трудното идва след това - рискът за майката, рискът за плода, заплашващи спонтанни аборти и т.н.

# 313
  • София
Денис, ТСХ ми е 1.78 след месец Л-тироксин от 75 мг.Предният месец ми беше 2.70. Другата седмица ще се видя с Начев да видим как ще регулира дозата.

Благодаря, че сподели Simple Smile

Бързо е паднал ТСХ
Ще чакам да ми пишеш какво е казал д-р Начев  и дали е променил дозата

# 314
Здравейте! Искам да попитам- през последните няколко месеца (година) цикълът ми започва с леко зацапване (понякога и 2-3 преди това, не е ярка кръв) и се чудя това проблем ли е и коя дата да считам за начало на цикъла. Искам да си пусна изследване на хормоните (на 3тия ден) и за това не знам на кой ден да бъде.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт