Изследване на ХОРМОНИ – 6 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 87 056
  • 791
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Здрвейте, днес ми излязоха резултатите: FT4 17.07(12-22) и TSH 0.185(0.27-4.20).Какво ще кажете?

ТСХ е ниско, на Л-Тироксин ли си?

# 286
Не,нищо не пия в понеделник сьм на лекар Sad

# 287

.....Попринцип тези изследвания ми бяха назначени от д-р Даскалова, но тя е ембриолог (мисля  newsm78 ) и затова се чудя дали при нея пак да ходя или при гинеколога ги  Crossing Arms

Който ти е назначил изследванията - той трябва да ги разчете и да назначи лечение, ако има нужда от такова
/ Някои ембриолози разбират и знаят за стерилитета повече и от АГ Simple Smile/
Ако проблема е от щитовидна жлеза имам предвид за стерилитета, ендокринолог ли би трябвало а помага в този случай и да знае как стоят нещата? Peace

# 288
  • София
Ако Ендокринологът работи съвместно с АГ и има познания и опит със стерилитета - да, но ако е обикновен Ендокринолог в някоя си поликлиника, може и да не помогне.
Напр. д-р Владимиров е АГ, но е с много добри познания /и опит/ за ендокринния стерилитет

# 289
Денис, бях на ендокринолог, заради високото TSH, и високия пролактин. Постави ми диагноза - Хашимото. Предписа ми Л-Тироксин по 1/2 7дни, а след това по цяло и след 45-50дни контролни изследвания и тогава дозата ще видим как ще е. Според теб това лекарство надеждни ли е? Тази седмица съм пак за 2ро мнение при друг. Тези граници на ТСХ и пролактина лесно ли се регулират, защото, доколкото чета Хашимото почти не се лекувало  newsm78
TSH - 9.3
Prolaktin - 52.23 - ref - 3.24-29.12

Последна редакция: пн, 08 апр 2013, 16:24 от toito

# 290
Здравейте, момичета!
Може ли някой, да коментира следните стойности на крьвен тест за бременност,правен в бодимед
Beta-hcg 9.77 референтна стоиност 0-1.Благодаря апредварително

# 291
toito, как така ТСХ 9.3 е ниско  Rolling Eyes
Mirabela_88, тестът е положителен.На кой ден след овулацията е направен?

# 292
Ох, извинявам се, но съм се заблудила ...имах предвид 9.3 - високо Simple Smile  Embarassed

# 293
Аз поне не разбрах Л-тироксина от колко милиграма е дневно?

# 294
  • София
Денис, бях на ендокринолог, заради високото TSH, и високия пролактин. Постави ми диагноза - Хашимото. Предписа ми Л-Тироксин по 1/2 7дни, а след това по цяло и след 45-50дни контролни изследвания и тогава дозата ще видим как ще е. Според теб това лекарство надеждни ли е? Тази седмица съм пак за 2ро мнение при друг. Тези граници на ТСХ и пролактина лесно ли се регулират, защото, доколкото чета Хашимото почти не се лекувало  newsm78
TSH - 9.3
Prolaktin - 52.23 - ref - 3.24-29.12
Предполагам Л-Тироксин 50? Да, схемата е добра
Как ти постави диагноза Хашимото? УЗ + ТАТ и МАТ?
Не бързай да се притесняваш, може да е нещо инцидентно, да  не е Хашимото
Колко мкг Селен ти назначи?

# 295
Аня,мисля,че е 13 ден след О.Дали стоиностите са наред?

# 296
  • София
Здравейте, момичета!
Може ли някой, да коментира следните стойности на крьвен тест за бременност,правен в бодимед
Beta-hcg 9.77 референтна стоиност 0-1.Благодаря апредварително

Повтори теста след 2 дни

ПП.
Много тихичко, Честито! Simple Smile
Стискам палци всичко да е наред

ППП. Стойностите са добри

# 297
Повтори теста след 2 дни
Peace

Странно обаче.Моето ТСХ беше 3.71 и пиех по 50 мг 1 месец.След това падна на 2,70, а дозата я увеличихме на 75 мг.Винаги ли се започва с по-малка доза?

# 298
  • София
Повтори теста след 2 дни
Peace

Странно обаче.Моето ТСХ беше 3.71 и пиех по 50 мг 1 месец.След това падна на 2,70, а дозата я увеличихме на 75 мг.Винаги ли се започва с по-малка доза?

Да, добре е да се започне с ниска доза, за да се види как ще реагира жлезата / и зависи от стойностите на ТСХ/

За ТСХ 2,70 - Л-Т 75мкг това е много?!
Колко ти е сега ТСХ?

# 299
Ще го изследвам след седмица контролно.Преди 3 седмици ми беше 2.70.

Общи условия

Активация на акаунт